Çok kafama takıyorum-özelde çalışmak

askzor

canımın içi sevdiğim ♡ Kızlarım ❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.484
En iyi cevaplar
1
2.852
333
31
Merhaba Kızlar
Bu aralar çok kafama taktığım bir durum var. Sizlerle paylaşmak istiyorum bilgi almak istiyorum.

özelde çalışan bir hemşireyim. Ocakta doğum yaptım. Şuan doğum iznindeyim. Mayıs’ın 6 sında iznim bitiyor.

Düşüncem yıllık izinlerimi kullanmaktı ama şuan kullanılamıyor. Rapor alırım diye düşünüyordum ama sorumlum artık rapor verilmeyeceğini söyledi.

Kızım 3 aylık olacak ben nasıl işe başlayacağım kime bırakabilirim bensiz durmuyor biberon emmiyor.

Hastaneden gelince illlaki temas kuracağım. Allah korusun bişey olsa karantinada kalmam gerekse ne yaparım.

Devlette hamileler emzirenler kronik hastalığı olanlar izinliymiş galiba
Acaba bu özellerde de geçerli mi?
ücretsiz izin alabilir miyim ?
Başka hastanede rapor alsam hastanenin bunu kabul etmeme hakkı var mı ?

şimdiden teşekkür ederim

Devlette de analık izni bittikten sonra(16 hafta) ücretsiz izin alacaklarin bir kısmının izni verilmedi. Calistigi yere ve amirine bagli
Izni uzatacak yada izin alacakların da dilekçelerine, ihtiyaç halinde izinlerinin iptal edilebilir olduğuna dair bir ekleme yapıldı,
Diye biliyorum.
Şu an sağlık çalışanları icin sartlar zor.
Geçmiş olsun size de.

Bi şansınızı deneyin ama ucretli izin verilmez bence bu aşamada.
Yeriniz de olsam imkan da varsa ücretsiz izini zorlarım...
Çok küçük çünkü....

Ucretsiz izin isteyin ücretsiz izin onlarinda isine gelir diye dusunuyorum vermezlerse mecburen istifa edersiniz 3 aylik bebek normal sartlarda bile birakilmamali bence daha cok kucuk annesine ihtiyaci var

ise gitmeyeni zorla alacak halleri yok herhalde
bu cümleyi inanarak mı sordunuz ? istifa edilemiyor kısıtlandı çalışılacak mecburen çünkü salgın var. devlet memuru iseniz özelde patron gibi devlette de kuralları devlet koyar. istisnai bir durum var ortada. işe gitmezseniz zorla mı yaa diyerek görevden el çekmiş olursunuz , atılırsınız. muhtemelen cezai yaptırıma da bağlanmıştır ek olarak.

ben normalde bir kadın çalışacaksa, bebek birşeyleri henüz tam farketmezken işe dönmeli diye düşünüyorum. 5 aylık çocuğu bırakmakla 1 yaşında çocuğu bırakıp işe gitmek çooook farklı.
eski koşullarda sorsanız gidip başlayın derdim. fakat şu an şartlar çooook zor.
dediğiniz gibi bebeğe bulaştırma riski de yüksek haliyle. muhtemelen çalışma saatleriniz de standart olmayacaktır bu dönemde.
istifa da yukarıda arkadaşın belirttiği üzere kaldırıldı diye biliyorum. şu an özellerde devletin kurumu gibi bana göre. istifa etmek mesleğiniz açısından size ileride büyük zorluk çıkarabilir.

zaten rapor almaniz dogru degil ki, ucretsiz izin hakkiniz var 6 ay, ve bu isvereninizin insiyatifinde degil, onu kullanmaniz gerekmekte.
istifaya falan su durumda zaten gerek yok, onu 6 ay sonra yeniden degerlendirirsiniz.

zaten rapor almaniz dogru degil ki, ucretsiz izin hakkiniz var 6 ay, ve bu isvereninizin insiyatifinde degil, onu kullanmaniz gerekmekte.
istifaya falan su durumda zaten gerek yok, onu 6 ay sonra yeniden degerlendirirsiniz.
Ücretsiz izin dahil her türlü izin kapatıldı sağlık çalışanları için. Şu an öyle bir hakkı yok.

Ücretsiz izin dahil her türlü izin kapatıldı sağlık çalışanları için. Şu an öyle bir hakkı yok.

dogumdan sonraki ilk 6 ay annelik izni olan farkli degerlendiriliyor diye biliyorum, ama iddia etmeyeyim.
Kendi dogumumdan aklimda oyle kalmis, isveren kesinlikle vermemezlik yapamaz diye.

dogumdan sonraki ilk 6 ay annelik izni olan farkli degerlendiriliyor diye biliyorum, ama iddia etmeyeyim.
Kendi dogumumdan aklimda oyle kalmis, isveren kesinlikle vermemezlik yapamaz diye.
Normal şartlarda muhakkak öyledir. Ama olağanüstü şartlarda nasıl olur ben de emin değilim. En doğrusu burada her kafadan çıkan sesle kafayı karıştırmak yerine bilen birine danışmak bence. Bir iş hukuku avukatı en doğru bilgiyi verecektir.

açık açık söylenmese de ülkede ohal olduğundan belirli personellerin bu hakkı kullanması imkansız veya sınırlandırılmış olacaktır. bunların en başında da sağlık personelleri geliyor.
yine de en doğru yanıtı bir hukukçu verebilir. ne bende ne çevremde böyle bir durum yok, o nedenle kesin yorum yapamıyorum.

evet donem cok degisik, bildigimizi unuttuk.
ben 15 temmuz olaylari doneminde hamileydim, o zaman da kamu personelinin izinleri tamamen iptaldi, ama bu izin iptal edilemez falan denmisti o donem,
tabi su anki durum saglik calisanlari icin daha farkli, yine de kendi IK sindan da bilgi alabilir diye dusunuyorum.

bildiğim kadarıyla risk grubunda yani kronik hastalık vs olmadıkça izinler kullandırtılmıyor. belki dışarıdan bakınca sağlık çalışanlarına haksızlık gibi ama seçtikleri meslek aslında tam olarak bunu gerektiriyor. asker, polis, sağlıkçı.. hepsi bu tür zamanlarda tam kapasite ile çalışmak zorunda olanlar çünkü ülkenin ihtiyacı var.

evet haklisiniz ama 3 aylik bebegini birakip calismasi da beklenemez ki.
yani olacak sey mi.
istifaya zorlanmasi da cok buyuk bir kayip olur.

evet haklisiniz ama 3 aylik bebegini birakip calismasi da beklenemez ki.
yani olacak sey mi.
istifaya zorlanmasi da cok buyuk bir kayip olur.

istifaya zorlayamazlar zaten çünkü bildiğim kadarıyla istifalar da kabul edilmiyor. bunca personele ihtiyaç varken kim istifa kabul eder ki zaten.
öte yandan normal şartlarda dahi özellikle küçük-orta ölçekli yerler, ücretli annelik izni bitince çalışması için çağırıyor, ücretsiz izin kurumsal olmayan yerlerde pek yok. hangi kurumda konu sahibi bilmiyorum, normalde vardır belki kurumunun böyle bir uygulaması.

şartlar her gün zorlaştığı için bu gibi işler nereye varacak bilmiyorum belki bebeğinin çok küçük olmasından risk grubuna girer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…