bacim hic olmadi ver istifani. dur evinde bak bebegine. seneye girersin baska bir işe. 3 aylik daha vok ufak, cok savunmasiz. degmez 3000 5000icin.
ise gitmeyeni zorla alacak halleri yok herhaldeSağlık çalışanlarının istifa hakları sınırlandırıdi bu dönemde.
bu cümleyi inanarak mı sordunuz ? istifa edilemiyor kısıtlandı çalışılacak mecburen çünkü salgın var. devlet memuru iseniz özelde patron gibi devlette de kuralları devlet koyar. istisnai bir durum var ortada. işe gitmezseniz zorla mı yaa diyerek görevden el çekmiş olursunuz , atılırsınız. muhtemelen cezai yaptırıma da bağlanmıştır ek olarak.ise gitmeyeni zorla alacak halleri yok herhalde
Ücretsiz izin dahil her türlü izin kapatıldı sağlık çalışanları için. Şu an öyle bir hakkı yok.zaten rapor almaniz dogru degil ki, ucretsiz izin hakkiniz var 6 ay, ve bu isvereninizin insiyatifinde degil, onu kullanmaniz gerekmekte.
istifaya falan su durumda zaten gerek yok, onu 6 ay sonra yeniden degerlendirirsiniz.
Ücretsiz izin dahil her türlü izin kapatıldı sağlık çalışanları için. Şu an öyle bir hakkı yok.
Normal şartlarda muhakkak öyledir. Ama olağanüstü şartlarda nasıl olur ben de emin değilim. En doğrusu burada her kafadan çıkan sesle kafayı karıştırmak yerine bilen birine danışmak bence. Bir iş hukuku avukatı en doğru bilgiyi verecektir.dogumdan sonraki ilk 6 ay annelik izni olan farkli degerlendiriliyor diye biliyorum, ama iddia etmeyeyim.
Kendi dogumumdan aklimda oyle kalmis, isveren kesinlikle vermemezlik yapamaz diye.
dogumdan sonraki ilk 6 ay annelik izni olan farkli degerlendiriliyor diye biliyorum, ama iddia etmeyeyim.
Kendi dogumumdan aklimda oyle kalmis, isveren kesinlikle vermemezlik yapamaz diye.
açık açık söylenmese de ülkede ohal olduğundan belirli personellerin bu hakkı kullanması imkansız veya sınırlandırılmış olacaktır. bunların en başında da sağlık personelleri geliyor.
yine de en doğru yanıtı bir hukukçu verebilir. ne bende ne çevremde böyle bir durum yok, o nedenle kesin yorum yapamıyorum.
evet donem cok degisik, bildigimizi unuttuk.
ben 15 temmuz olaylari doneminde hamileydim, o zaman da kamu personelinin izinleri tamamen iptaldi, ama bu izin iptal edilemez falan denmisti o donem,
tabi su anki durum saglik calisanlari icin daha farkli, yine de kendi IK sindan da bilgi alabilir diye dusunuyorum.
bildiğim kadarıyla risk grubunda yani kronik hastalık vs olmadıkça izinler kullandırtılmıyor. belki dışarıdan bakınca sağlık çalışanlarına haksızlık gibi ama seçtikleri meslek aslında tam olarak bunu gerektiriyor. asker, polis, sağlıkçı.. hepsi bu tür zamanlarda tam kapasite ile çalışmak zorunda olanlar çünkü ülkenin ihtiyacı var.
evet haklisiniz ama 3 aylik bebegini birakip calismasi da beklenemez ki.
yani olacak sey mi.
istifaya zorlanmasi da cok buyuk bir kayip olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?