Çok kararsızım çıkmazdayım yardım eder misiniz lütfen :(

yani evet bi de işin o boyutu var, herkes aynı üni.lerden mezun herkes kpss den geçip memur olma hayali kuruyor ama geçen kpss sözleşmeli öğretmen atamalarında da gördüğümüz gibi mülakatta kalıyorlar, bilmiyorum, bayağı bayağı derin konularda, arkadaşın konusunun boyutunu değiştirmeyeyim şimdi...

lise mezunu değil ki olsa nolur da, iki yıllık okuyup dgs ye puanı yetmeyip açıktan dörde tamamlamış. işimizi alıp hep sahip olacağımız şeylerin hayalini kuruyoruz.

Ya bi de babasının işi var hadi ilk girişte girdi olmadı yaa amaann ne çalışçam tekrar işim hazır demiyor dersaneye yazıldı tekrar hazırlanıyor

Adam kendini gelistirmis, entelektuel brikimi, dunya görüşü, yasam tarziyla fark yaratmis bir insansa umursamam, bunlardan sinifta kaliyorsa isterse yurt disinda mba yapmis olsun yuzune bakmam.
Bugun bogazici mezunlari bile yıllarca issiz kalabiliyor bu ulkede, kimsenin is garantisi yok ki, aranizda egitim anlaminda uçurum da yok, o yuzden is kismini takmayin, genel dunya gorusu sizinkine uyuyorsa, sanattan, siyasetten, ekonomiden konusabiliyorsaniz, onu kendinizden asagi gormuyorsaniz kimseyi umursamayin

canım erkek arkadaşın sorumluluk sahibi biri bence daha iyisini sen bilirsin ama
teknik lisede okuması o zamanki imkanlarıyla alakalı veya yönlendirilmeme sebepli olabilir.
sonrasında dgs açıktan üniversite diye uğraşmış şimdi de kpss çalışıyor aileniz önyargılı gibi geldi bana.

Ben üni mezunuyum. Eşim yurtdışı üni terk. Dünya çapında bir firmada çalışıyor. İki yabancı dil biliyor. Ben memurum. Aramızdaki maaş farkı uçurum. Özel sağlık sigortası vs yan hakları var.

Yani okul herşey değil. Ortamlara sok. Nasıl konuşuyor ezik mi kalıyor bak. Herşeyden önce annenle ikisini bir araya getir. Annen o zaman fikrini beyan etsin.

Neden bilmiyorum ama erkekte bu oluyor.. Ailen haklı..
Daha henüz bunun benzerine şahit oluyorken, ben çoğunluğun fikrine onay vereceğim.. Erkek gerçekten ezik hissediyor.. Başta böyle "Başarılı" bir kadını elde edebilmek için inanılmaz bir çaba.. Sonrasında kadının duygusal ilişki talepleri karşısında yaşadığı "sıradanmış" hissi arkasından gelen tuhaf hareketler.. Çok nadir farklı hikayeler duydum.. Ama kendim hiç görmedim..

Ben anadolu lisesi tutarken sağlık meslek yazıp tıbbi laboratuvar bölümü vardı evin yakını onu seçtik, annem cahil değildi çok araştırdı he ne oldu o bölümün önü kapandı, atamamadım, normal memur oldum. Ama bu tercih hatası bilinçli yapılmadı belki arkadaşınında öyledir
Benim abim yengemle 18 yaşında dersnede tanıştı, annem ne vaadler verdi okusunda bişey olsun diye yok illa evlencem dedi, yengemin aileside verdi iş güç yok, babamı zengin dükkanı var, ama annem esnaf olsun istemiyodu, şimdi nokdu biliyomusun bi kpss çalıştı evlendi bi sene sonra memur oldu maşallah şimdi iyiler ben bilemedim çok önyargılı olma derim

Senin karakterini de ailenin yapısını da zayıf buldum. Sen kararlı olsan onlar da bir noktadan Sonra saygı duyarlar ama sen daha olgun değilsin.
Teknik liseden mezun diye aşağılıyorsun.
Kurslara giden, sınavlara çalışan birine aylak muamelesi yapmak hiç hoş değil.
Sen git ailenin sana layık gördüğü yüksek eğitimli biriyle ol. Kesin çoook mutlu olursun. :))
Daha senin ne olacağın belli değil karşındakini beğenmiyorsunuz.

ben önyargılı değilim öyle olsam baştan görüşmem ama karşımda da ailem olunca ister istemez aklım bulanıyor

Benim ne kadar ısrar ettikten sonra bu noktaya geldiğimi bilmeden bana zayıf sıfatını yapıştırmayın bence. 3-4 ay çabaladım ailemle küs kaldım ayrılmayı denedim çok üzüldük ikimizde. ondan uzak kalınca çok mutsuzum, onlayken de mutluyum ama evde huzursuzluk oluyor ikisi de çok zor

dgs ye girmesi falan mı sorun teknik lise mezunu vs neden ters geliyor ben orayı anlayamadım bizim kurumda teknisyenler çok güzel maaş alıyor hatta şuan bir çoğu mühendislik tamamlama hakkı verildiği için mühendislik okuyor hemde çalışıyor Boğaziçi bitirmiş olur yurt dışında master yapar ama serserinin biri de çıkabilir evleneceğiniz kişi..Ha ama ailen senin farketmediğin bir kötü huyunu görmüştür orasını bilemem

masaşşalh dördüz mü dogurdun canım resimdekiler gerçek mi

Evlenince aynı evin içinde diplomaları mı konuşturacaksınız? Bu ne saçma bir düşünce ya. Birisi evde yatar çabalamaz amaan okudum iki miki bişeyler der tamam sallarsın ama adam çabalıyor. Bu ülkede bir yerlere girmek ne kadar zor haberiniz yok galiba. Kpss denen illet ayrı bela. Ailenizde çok maerhametsizmiş. Kızımız iyi kalpli biriyle evlensin değilde cebi dolgunla evlensin diyor. Çok irrite edici..

Bence zamana bırak. Kpssyi kazanırsa Belki ailen yumuşar. Sen de bu arada iyice tanımış olursun. Benim de ailem istemedi. Aile onay vermezse çok çok zor oluyor hep iki arada bırakıyorlar. Zamanla da evlilikte problem oluyor tüm bunlar. Aileni tamamen karşına alma söylediklerini tart karşındaki gerçekten seni üzebilir mi. Bu durumlar aranızda problem olur mu. Ben kendimden örnek vereyim ilk evlendiğim yıllar ara bulmaya çalıştım ailem çocuk olduktan sonra ancak konuşmaya başladı eşimle ama sürekli eleştirip durdular açık aradılar. Başkasında olsa Belki onemsenmeyecek şeyler çok büyük problem oldu. Ben de onları dinledim eşimle kavga ettim. Sonrasında da eşim gerçekten onları haklı çıkardı. Ben bu adamla evlendim deyip yuvamin mutluluğuna baksam Belki böyle olmayacakti. Bilemiyorum. Şu an da bosan diye tuttruyorlar ıki küçük çocuk . Yine araftayim. Ayrı bir konu mu açsam ben acaba

ailem henüz hiç görmedi tanımıyor araştırmadılar bile.

Aile her şeyi çok net görür, inanın ileride çok pişman olursunuz. Ailenizi lütfen karşınıza almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…