- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi ayse201622016
-
bir de gerçekten teknik okul daha önemli
en azından gelişmiş ülkeler de
insanların bir mesleği oluyor çıktıklarında ayrıca üniversiteye mühendislik gibi bölümlere ilk atanması gereken onlar
ama bizde ki eğitim sistemi malum
Ben olsam ayrılmam. Ancak bu erkek arkadaşıma da bağlı. Ne üniversite bitirip de çalışmak zor gelen, iş beğenmeyen insanlar tanıdım. Eğitim farkında uçurumlar varsa genelde kafa uyuşmazlığı oluyor ama ekmeğini taştan çıkartan, boş durmayan, gelecek için çabalayan biriyse isterse lise mezunu olsun diyenlerdenim. Ne olursa olsun umarım sizin için en iyisi olur.
Ben anadolu lisesi tutarken sağlık meslek yazıp tıbbi laboratuvar bölümü vardı evin yakını onu seçtik, annem cahil değildi çok araştırdı he ne oldu o bölümün önü kapandı, atamamadım, normal memur oldum. Ama bu tercih hatası bilinçli yapılmadı belki arkadaşınında öyledir
Benim abim yengemle 18 yaşında dersnede tanıştı, annem ne vaadler verdi okusunda bişey olsun diye yok illa evlencem dedi, yengemin aileside verdi iş güç yok, babamı zengin dükkanı var, ama annem esnaf olsun istemiyodu, şimdi nokdu biliyomusun bi kpss çalıştı evlendi bi sene sonra memur oldu maşallah şimdi iyiler ben bilemedim çok önyargılı olma derim
Senin karakterini de ailenin yapısını da zayıf buldum. Sen kararlı olsan onlar da bir noktadan Sonra saygı duyarlar ama sen daha olgun değilsin.
Teknik liseden mezun diye aşağılıyorsun.
Kurslara giden, sınavlara çalışan birine aylak muamelesi yapmak hiç hoş değil.
Sen git ailenin sana layık gördüğü yüksek eğitimli biriyle ol. Kesin çoook mutlu olursun. :))
Daha senin ne olacağın belli değil karşındakini beğenmiyorsunuz.
Ilk yoruma katiliyorum.ve şunu eklemek istiyorum.. aile kaprisi disinda ki bu kapris degil mantikli yaklaşmış ailen ne kadar seversen sev ne kadar iyi olursa olsun aile onay vermiyorsa ileride mutlaka pisman olursun oluyorlar nadirdir iyi ki ailemi karsima almisim cok.mutluyum dien. Vardir onlarin bir bildigi sen dinle bence aileni
Ayrica senin durum da benim gibi az bi fark var ben sen kadar caliiskan degilim:)) eşimle iki yıllık okurken tanistik o meslek liseliydi ben dgs ile 4 e gectim o askere gitti arayi kapatmak icin, uni hayatını bana zehir etti askerlik psikolojisi ile. Kpss ye girdim atanamadim o da zaman geciyor evlenelim die tutturdu evlendim özel sektörde calistim hamile kaldim.dogurdum derken aha bu haldeyim:)).. atansaydim cok daha mutsu bir evliligim olacağına eminim çünkü takintili bu konuda..bu arada benim ailem de istememisti.
Evet cnm gerçek:))masaşşalh dördüz mü dogurdun canım resimdekiler gerçek mi
ailem henüz hiç görmedi tanımıyor araştırmadılar bile.dgs ye girmesi falan mı sorun teknik lise mezunu vs neden ters geliyor ben orayı anlayamadım bizim kurumda teknisyenler çok güzel maaş alıyor hatta şuan bir çoğu mühendislik tamamlama hakkı verildiği için mühendislik okuyor hemde çalışıyor Boğaziçi bitirmiş olur yurt dışında master yapar ama serserinin biri de çıkabilir evleneceğiniz kişi..Ha ama ailen senin farketmediğin bir kötü huyunu görmüştür orasını bilemem
Herkese iyi akşamlar,
Ben çok dertliyim akıl verenden Allah razı olsun. Benim sevdiğim birisi var ama ailem istemiyor. 24 yaşındayım, şimdiye kadar hep çok çalışkan oldum. İyi okullarda okudum, iyi yerlerde staj yaptım, öğrenciyken 2-3 defa yurtdışına eğitim almaya gittim ve hep kendi çabalarımla, kimse bana çalış demedi, şimdi de yüksek lisansı kazandım daha yeni, bir yandan da kpss ye hazırlanıyorum elimde iki seçenek olsun diye. Sevdiğim kişiyle kursta tanıştık, aynı yaştayız, 8-9 aydır da görüşüyoruz. Karakterini, halini, tavrını özetle huyunu çok beğendiğim için onunlayım. Onun okul hayatında teknik lise, açıköğretim, dgs falan var, bunlar bana çok yabancı şeyler ama onu sevmeme engel değil. Çünkü şu an ilk girişinde olmadı ve yeniden kpss ye hazırlanıyor, geleceğimiz için çabalıyor. Ailem başından beri istemiyor, biz seni el üstünde tuttuk, bu çocuğun ailesi hiç ilgilenmemiş, çalış dememiş, sorumluluk alamaz ilerde diyorlar. İlk tanışınca herkes el üstünde tutar, ilgisine aldanma diyorlar, teknik liseden çıkmış haytadır diyorlar. Ama aslında melek gibi ya, çok kibar, merhametli vs ama ikna edemiyorum. Bir de ailem zaten erkek arkadaş fikrine de karşı, askerlikti atanmaydı 2 yıl bu çocuğu mu bekleyeceksin ne uğruna diyorlar. Okul hayatı kötü belk atanamayacak napacaksın diyorlar. Durumları iyi ama babasından iş beklemeden kendi çalışıyo uğraşıyo, gelecekle ilgili planlar yapıyoruz şöyle ev alalım çocuğumuzu böyle eğitelim diye ama bizimkiler okula bakıyo. Ben onu seviyorum ama tüm ailem böyle söyleyince illa ki kafam karışıyor düşünüyorum, ayrılsam mı diyorum yok olmaz diyorum kendimi onun arkasından iş çeviriyor gibi hissediyorum daha kötü hissediyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız* Çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?