Çok kararsızım hanımlar fikir verin!!

Ben de uzak mesafe ilişkisi sonrası evlendim
Ama tanımak için çeşitli yöntemler denedim
Evlenince bi sürprizle karşılaşmadım o yüzden
1 ay evlerinde kalınca tanıdığınızı sanmanız biraz saflık olmuş bence
1 ay misafirsiniz zaten
İdare etmek için uygun bi süre 1 ay

Maddi zorluk var demişsiniz
İlgisizlik var demişsiniz
Her şey varken bi de çocuk var
Her şeyi geçtim olan olmuş da
Siz hamileliğe hazır değilken eşinizin bunu zerre umursamadan korunmaması çok saygısızca değil mi?
Ben en çok buna kızdım
Telafisi olan bi şey değil bu sonuçta çocuk oluyor sonunda
Panik bozukluğu yaşıyormuşsunuz
Hastalığınız hamikeliğinizi nasıl etkileyecek planlandı mı mesela?
Yok
Çünkü paşamız korunmaya üşeniyor

Son olarak üzgünüm ama bunlar daha iyi günleriniz
Doğumdan sonra kadının yükü epey artıyor
Hem duygusal hem fiziksel anlamda
Aramın iyi olduğu kocam bile gözüme battı uzun bi süre
Sizin durumda olsam hayal etmek istemiyorum nasıl olurdum

İnsanların kızgın olmasının sebebi şu, bu ülkede birçok çocuk mutsuz annelerin yanında büyüdü, hala büyümeye devam ediyor. Özellikle birkaç nesilin psikolojiler fena durumda sırf bu yüzden. Insanlar bangır bangır bağırıyor şu evliliği oturtmadan, alışmadan çocuk yapmayın diye. Çünkü çocuğa herkesten çok zarar veriyor bu durum. Hala sürekli bu minvalde konular okuyoruz, görüyoruz. Haliyle insanın bir yerden sonra sinirleri bozuluyor. Hamilelik sürecinde terapi almanızı tavsiye ederim en azından bebek ve sizin için daha iyi olacaktır.

Biz de Doğu görevi sebebiyle dağın başına geldik. Dağın başı derken ciddiyim evimin karşısı Gürcistan Bakkal bile yok burada. Ben eşimden sonra geldim, erkekler düşüncesiz olabiliyor bu konularda. Ama gezelim desem gezerdik de nereye kadar, kendi hayatım olmasına ihtiyacım vardı. Ben de ilk başta bocaladım, sonra kendim çevre edindim bir şekilde. Eşimden daha çok çevrem oldu resmen. İnsanları tanımadan önce de arabaya atlayıp kızımla geziyordum, evin önü yeşillik işte çayımı alıp kitap okuyordum dışarıda falan. Sonra eşim kendisi gelmeye başladı yanıma, beraber oturmaya başladık falan derken ben düzenimi kurdum. Kendisi bana eşlik etmeye başladı yani zamanla. Şimdi müsade etsem evim hiç boş kalmayacak ya da ben evde durmayacağım, batıdayken bu kadar sosyal değildim.

Evliliğin başlarında insanların beklentileri oluyor işte beraber yapalım, beraber gezelim kafası oluyor ama sonra insan kendine özel alan istiyor. O zaman iletişim de güçleniyor çünkü konuşacak şeyler oluyor farklı ortamlar olunca. Birlikte zaman geçirmek de eğlenceli oluyor tamamen birbirine bağlı olmayınca. Yani demem o ki, bulunduğunuz şehre uyum sağlamaya çalışın, kendi sevdiğiniz şeyleri yapmaya uğraşın bence. Eşinizden beklentiye girmeyin. Bir de bu konu dışında yanlış yaptığı şeyler varsa oturun konuşun güzelce, duzelmezse ona göre hareket edersiniz artık.

Bunu ben de düşündüm
Hangi konuyu açsam burada mutsuz evlilik ve kazara olan çocuk var içinde
Ülke mutsuz evliliğe doğan çocukla doluymuş
Ben niye ülkece bu durumdayız şaşırmıyorum artık
Çoğu insanın hayatı mutsuzluk içinde geçiyormuş doğumundan itibaren
İsteyerek çocuk sahibi olan 3-5 kişiymişiz

Ben burada pek çok böyle konuda kötü sorunlu evliliklerde" kaza" adı altında hamile kalınması ile ilgili yazdim.Bu insanlar sanıyor ki biz kötü dusunceliyiz halbuki o çocuklar için üzülüyoruz.Berbat ise yaramaz kocalar problemli evliliklere doğuyor çocuklar yazık değil mi.21.yy yasiyoruz yeter yani .

peki konuda yazdığınız gibi hislerinizi düşüncelerinizi beklentilerinizi eşinizle konuştunuz mu? heralde konuşmuş meramınızı anlatmışsınızdır , konuştuysanız ne dedi?

Buraya konu açmanızın amacı tavsiye edinmek değil, hanımlar güzel şeyler söylesin düzelir sabret desin diye umdunuz. Ama aklın yolu bir olduğu için hepimiz de bu koca düzelmez boşuna sabrediyorsun çünkü adam seni sevmiyor dedik. Doğruyu söylediğimiz için sinirleniyorsunuz şu anda.

Bu evlilikte mutsuzluğunuz devam edecek maalesef ve o zaman bizim haklı olduğumuzu anlayacaksınız (umarım).

Tamam gösterin de ayaklarınıza kapansın hadi
Valla bi tanesinin de kocası bize demişti, '' Sizi tanıyınca karımın kıymetini anladım. '' diye, ama huylu huyundan vazgeçer mi, senin sana vermediğin değeri herif sana kaç gün verir? Adam karısının kıymetini bildi, ama karısı kendini paspas ettiği sürece, yani bizim yarımız kadar olduğu bir güne bile tahammülü yoktu, boşandılar en sonunda.

tatlım benim sen çok mutlu ol biz mutsuzlarla konuşma jdkfgklgfb
çocuk doğduktan sonra da ikinciyi yapıştırrr kuduralim burda
bazı kadınların hastasıyım

Karımın kıymetini anladım lafı da aslında şey demek oluyor “bu forumda kadınlar cazgır ve hakkını arıyor, Allah tan benim karım ensesine vur lokmasını al biri de kolayca ezebiliyorum”

Noldu, biz laf edince kıymetli oldu değil mi koca? Klasiktir zaten, biz alıştık.
şurdaki kaç kadın onun kocişini kapıya paspas yapar acaba
değişik bunlar ya gömüyorlar kocaları sonra kıskançlaaar kocamı ve beni kıskanıyorsunuz diyorlar :))

Konu sahibi burda bize celalleniyorsunuz ama biz sizin neden mutsuzluğunuzu isteyelim. Tanımıyoruz bile sizi, elimize ne geçecek bunu istemekle?

Bulmak isteyene düzgün koca çok. Biz sinirliyiz çünkü kadınların kocalarına 2022 yılında bile kendini ezdirmesi ağırımıza gidiyor. Düzgün birini bulup mutlu bir evlilik yapsın herkes, istediğimiz buydu.

Yakın mesafe ilişkisi olunca farklı mı oluyor herşey daha iyi tanınıp adamın tüm hücrelerini mi çözüyorsunuz? Uzak yakın farketmez nasıl ne şekilde evlendiğiniz herkes için geçerli evlilik bir kumardır şansı tutana tutturabilene. 7-8 yıl sevgili olup her dakika görüşüp iyice tanıyıp evlenenlerden yokmu böyle durumları yaşayanlar ? bir eve girince beraber yaşamaya başlayınca asıl karşısındakini tanıyor insan ozamana kadar asla tam tanıdım diyemeyiz. Balıkesir’den ağrıya gitmek büyük cesaret (uzaklık ve yöre farkı açısından bahsediyorum) tabiki beklentileriniz olacak şehri gezmek tanımak bir yana eşinizle paylaşımlarınızın olmasını birlikte bişeyler yapmayı istemeniz kadar doğal bişey yok. Demekki sizin eşinizin karakteri bu yönde oturup konuşun bu durumun sizi rahatsız ettiğini bu dönemde daha fazla ilgisine ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Planları siz yapın bırakın gözleri parlamasın erkekler bu konuda hep aynı arkadaşlarıyla gideceklerse başka eşleriyle gideceklerse gitmesek mi şöyle böyle diye bi Naz durumu içindeler ama bu istemedikleri anlamına gelmiyor nazlanıyorlar sadece nasıl alıştırırsanız öyle gider tabularını yıkmaya çalışın maalesef bazen yontmak gerekiyor

Siz plan yapın onu teşvik edin. Ben de gezmeyi sevmem pek esim plan yapar, zorla giderim ama gidince de mutlu olurum. Artik ben de seviyorum gezmeyi 2 yil oldu. Zamanla ciftler birbirine benziyor zaten. Frekansi bulursunuz bir şekilde. Saglıkla kucaginıza alin inş.

Hayırdir

Lise caginda daha coluk cocukken kendini tutamayip zina yapmişsin ve o zamandan bugune hiç hamile kalmamissin diye odul mu verelim simdi sana?
Ah canım kıyamam. Sen bir ay evlerinde kaldım demişsin. Bir ima yoktu, ben 18’dim beraberlik yaşadığımda, asla da pişman değilim. Sen tutmuşsun da ne olmuş? Soruyorum ne olmuş?

Noldu, biz laf edince kıymetli oldu değil mi koca? Klasiktir zaten, biz alıştık.
Ne değerlisi, çocuk olmadan yüzüne bakmıyor, çocuktan sonra maalesef aklına vurursa ayda bir peçete yerine koyacak kocası. Kızdığımız nokta evlilik oturmadan neden çocuk yaptın, çocuktan sonra toplanmaz o ilişki, burada kendisine pembe tablo çizemedik diye kızgın; o da haklı, gerçeklerin farkında. Zaten konuş dedik, yazdık, çizdik. Kötülüğüne bir şey demedik.

Hala zina yaptın da ne oldu diyor, olay neden benim cinselliğime geldi anlamadım, korunsa olmazdı, bunca yıl hamile kalmadık dedim sadece. Mesela evlenmeden zina(!) yaptığım kocam ben varken telefonla uğraşmıyor en azından, böyle konular altında nispet yapar gibi bahsetmekten genelde imtina etmeye çalışırım, nispet gibi olur diye;ama hayatımdaki temel erkek figürleri bakımından şanslıyım, babam olsun kocam olsun. Şunu söyleyebilirim ki, bununki kocaysa, ben kocamı tepemde taşıyayım, çok değerli bir adam. Günde üç il onlarca şantiye gezer; akşam gelir benden ilgisini eksik etmez, senelerdir de böyle. Seven adamın deneyimine vardık, şükür. Kurdeleleyip sakladığı kutsal kuku hayır getirmemiş anlaşılan.

Son düzenleme:
Konu sahibi iliskinizde baska sorunlar yoksa esinizle iletisime gecmenizi tavsiye ediyorum. Ve tabii herseyi ondan beklemeyin. Belli ki kendi kendine dusunup “bu gece karimi disari cikartayim” diyen bir adam degil. Siz tesvik edeceksiniz veya soyleyeceksiniz. Beni suraya gotur, veya haftasonu suraya gidelim gibi. Planlar sizden, uyum saglamak ondan olmak zorunda gibi gorunuyor.

Kizacaksiniz ama cocuk konusunda da bir sey soylemek istiyorum. Neden hamile kaldiniz demiycem. Yalnizca spiral korkutuyor, hap panik atagimi tetikliyor, esimde kondom kullanmiyor kafasiyla giderseniz, her sene bir cocuk dogurursunuz. Bu soyledikleriniz disinda bir cok dogum kontrol yontemi var. benim en son kullandigim koluma takilan nexplanon yontemiydi. 3 senelik bir koruma. Cocuk dogduktan sonra doktorunuzla yeni korunma yontemlerini iyice konusun.

Guzel kardeşim daha alnima mi yazayim açiklamak için. Ben sadece 1 ay evinde kalmadim. Düzenli olarak gorustuk de. Tanima kriterim adamla 1 ay kalmak değil. Her çift gibi biz de gö rüş tük. Lütfen dikkatli okuyun ayni şeyi yazmak yorucu oluyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…