çok karıştım bi akıl verin kızlar

dududada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
835
293
133
merhaba kızlar.

diğer konularımdan bilirsiniz ki çok kısa süre sonra nişanlanıyorum. evlilik te eylül de.

sevdiğimle bizi tanıştıran daha doğrusu tanışmamızda kaynaşmamızda payı olan abi dediğim biri var. bu kişi aile dostumuz bir nevi. annemi babamı ablamı eniştemi hepsini çok yakından tanır evimize girer çıkar. herkes onu çok sever. biz bu arkadaşımla bu yaz tatile gidecektik. ancak ben sevdiğimle tanıştım (daha doğrusu tanıştırıldım ve tanışmamızda emeği geçen kişi de abim) geçen ekim de, ve sevdiğim izin vermedi onunla gitmeme. annem de sevdiğimle gitmemi istemedi, bu durumda hiç bi şekilde gidemeyeceğimi anlattım abime. biraz bozuldu tabi biraz tavır aldı. annene karşı biraz çabalayabilirdin dedi.

neyse bu sorunu atlattık ama sonra abim bu durumu çok uzattı sürekli görüşüyoruz kalabalık arkadaş grubumuz var. ben, sevdiğim, abim sık sık aynı ortama giriyoruz. ama abim bana karşı çok soğuk. gün geçtikçe de daha çok soğuyor. ben de bu amerika olayına bozuk ama çok uzattı diyorum kendi kendime.

daha sonra bizim işler ciddiye bindi sevdiğim evlenme teklifi etti, nişan tarihimiz belli oldu. ben abimi aradım çağırdım söz vermiyim dedi soğuk soğuk konuştu. peki dedim.

bu arada annem ve ablam beni sürekli sıkıştırıyor abinle aranı düzelt diye. ara sor neden soğuksun mutlaka nişanıma gel de ısrar et. sizi o tanıştırdı sayılır nişana gelmezse olmaz diyorlar.

ama aslında başka olaylar olmuş ben dün öğrendim. sevdiğim anlattı. sevdiğim bana evlenme teklif etmek için bir organizasyon yapmış. ve bu organizasyon için de izin alması gereken kişi abimmiş. abim sevdiğime önce tamam demiş, sevdiğim tüm organizasyonu yaptıktan sonra vazgeçmiş. hayır demiş. sevdiğim de çok sinirlenmiş. çocukla dalga geçer gibi beni oynattı. hayatımızın en önemli kararına saygı duymadı. hadi beni yeni tanıyor seni çocukluğundan beri tanıyor. senin de bi değerin yokmuş demek ki diyor sevdiğim. çok sinirlenmiş zamanında ama ben abime karşı bilenmeyeyim diye anlatmamış. hatta sevdiğim abime tavır yapmış.

dün annemle ablam beni barışmam için sıkıştırıyor dediğimde anlattı bunları. ben de şaştım kaldım ne yapıcam.

arasam mı aramasam mı ? aslına bakarsanız bu soğuk tavrı yüzünden abimden çok soğudum. sebepsiz bana uzaklaştı. hiç anlam veremiyorum. siz ne diyosunuz kızlar? umarım açık anlatabilmişimdir.

Bu ayrıntıyı annenlere bir anlat istersen bakalım onlar ne tepki verecek. Neden böyle yapıyor gerçekten insanın aklına kötü şeyler getirmiyor değil acaba abim diyorsun ya abiler kızkardeşlerini kıskanırlar o yüzden mi yapıyor?

Son düzenleme:
Aklıma iki seçenek geliyor;

1 -Abin tanışmanıza vesile oldu ama sevgilini beğenmiyor

2 - Aile dostu, abi diyorsun ama o kendisini öyle hissetmiyor, başka duyguları var

Şu aşamada arayı düzeltmek bence çok önemli değil, ailenize de bu soğukluğun sizden kaynaklanmadığını, düzeltecek biri varsa onun da abi olduğunu anlatın.

İyi aile dostu kavramı güzel bir şey de ben bu kadar abartılmasına anlam veremiyorum...

Bana 2. seçenek gibi geliyor....

Abi dediğin kişinin sana karşı hisleri olma ihtimali nedir ?

Çok garip davranıyor "abi" statüsündeki birine.

Sevgilin çok haklı.

Bence görüşme artık bu kişiyle, pek tekin gelmedi açıkcası bana.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

evet herkesin aklına ilk gelen şey bu ama ben konduramıyorum

aileme bu evlilik teklifi durumunu anlatsam da yine hala bana olsun git yine de konuş diycekler diye korkuyorum. çünkü bu saatten sonra sevdiğimi ezip hiç konuşamam.

ben de inanılmaz soğudum. zorunluluk dışında görüşmeyeceğim gibi geliyor. bu abi 31 yaşında hiç evlenmemiş ve tüm arkadaşları evlenmiş biri. bana karşı duyguları olmasa da belki de biraz evlenecek olmamdan rahatsızlık duyuyor olabilir mi dersiniz?

O da olabilir ben hiç bir neden yokken küsen bile gördüm gördüğüm kızdı gerçi de. Kıskanma mıdır yoksa kendi duygularının farkına mı vardı da pişmanlık mı duyuyor aranızı yaptığı için her şey olabilir.

Sen inandığın gibi davran yani o haksızsa böyle yapmakta sen de için rahat bir şekilde mesafeli yaklaşabilirsin saygını korursun ama eskisi gibi olmazsın.

aileme bu evlilik teklifi durumunu anlatsam da yine hala bana olsun git yine de konuş diycekler diye korkuyorum. çünkü bu saatten sonra sevdiğimi ezip hiç konuşamam.

Ailene hem evlilik teklifini hem de aklından geçeni açıkça söyle bence, onlar da mesafelerini bilsinler.

İnsanların aile dostu olur ama her dostluğun da bir sınırı vardır, sevgilinde kendi açısından haklı bence. Bu adamla samimiyetin bir gerekliliği yok. Anlattıklarına bakarak pek de bir dostluk tavrı sezmedim

valla 31 yaş ben bayağı yaşlı hayal etmiştim..var bi bit yeğini gibi geldi bana da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…