çok kilo almam ve acımasız eleştiriler

Konya gelini benimde boyum 1.70 20 yaşındayım 65 kiloyum hamile kalmak istiyorum şuan çok kotu oldum sen böyle yazınca

"kapat o göbeğini güzel birşey gibi belli etme"
Ne demek tabiki güzel birşey orda bebişin var ben göbeğim çıksın dışardan belli olsun diye can atıyordum doğurmak uzereyim hala dar kazaklar giyiyorum belli olsun diye. dünyanın en güzel göbeği :)

Çokta fazla kilo almamışsınız gibi geldi son aylarda çok alınıyor gerçi ama. Takmayın siz cevrenizdekileri kendi gözünüze fazla geliyorsa o zaman stoplayın. Abur çubur beyaz ekmek yemeyin. Asitli içecekler içmeyin. Sık ve az öğün yiyin. Ben 31 + 1 im 1.65 boy 76 kg. (62 ile basladim) ve isyerim ve kendim dışında bana laf söyleyen yok isyerimdekiler tombik, şişman, şişko diyolar Sağolsun lar bende eşimin burnundan getiriyorum eski kıyafetlerime olmuyorum. M giyen 38 giyen kızcağız oldu size L XL (hayatımda bir ilk) hâlâ pantalon bedenimi anlayabilmiş değilim pantalon alıyorum deneyip,küçük geliyo

canım haftamız aynı ben de 66 ile hamile kaldım şu an 70 kiloyum belki kimilerine göre fazla almış olabilirim ama çevremde birileri böyle konuşsa parçalar atarım hiç acımam hiç de kendimi üzmem ayrıca bu kilo işe birazda kişisel herkeste aynı ilerlemiyor. keyfine bak bebeği de kendini de üzme dikkat edeceksnde onun bunun lafı için değil ikiniz için dikkat et. şu an elalem değil önemli olan sen ve bebeğin.

Canım ben de seninle aynı haftadayım. 57 ile hamile kaldım şuan 60 kiloyum ben de kafama takıyorum ama sanırım bizim haftalarımızda 3-4 kilo normalmiş üzme kendini

Son düzenleme:

Selam Canım;

17 Haftalık gebelik için 4 kilo normal sayılır.Hamur işini ve karbonhidrat grubunu doyumluk değil tadımlık tüketmeye çalışın. Şekerli gıdalardan uzak durmaya çalışın. Sebze, çorba, salata ve yoğurda ağırlık verin. Et tavuk balığın yanında ekmek tüketmeyin ya da 1 dilim esmer ekmek tüketin daha yavas kilo alırsınız. Suyu bol bol tüketin ödem atıyor Demir ilacı çok fazla iştah açıyor 6.aydan sonra hızlı kilo alınıyor. Çevreyi de fazla dinlemeyin hamileyiz illa ki kilo alıcaz ama sağlıklı beslenirsek bebeğimiz de mümkün olduğunca vitaminle beslenmiş olur

Boyum 170 52 kilo ile hamile kaldim 73 kiloyla doguma gittim. Doktorum cok aldin dedi durdu. Simdi bebegim 10 aylik 55 kiloyum.

Sen 16 haftada 72 olmussun son aylar cok hizli aliniyor 90 i gormen olasi bu hem dogumu zorlastirir hemde son aylarda cok zorlanirsin yuruyemez hale gelirsin.

Ben zayif olmama ragmen dikkat ettim.

Cok istahliydim ama ekmek hamur isi felan yemedim.

Cips kola kek buskivi cikolata gibi hazir gidalar yemedim.

Serbetli tatlilardan uzak durdum. Bayramda bile onume gelen baklavalardan bir tane aldim. Canim cekiyordu ama kendime engel oldu.

Bol bol ceviz badem yedim.

Bol bol sut ictim peynir yogurt yedim. ( ki son aylar cogu insan kemik agrisi cekerken ben hic cekmedim)

Bol bol muz yedim.

Her oglen mutlaka bakliyatli corba ictim mercimek corbasi gibi.

Hafta da bir kez mutlaka balik yedim. (Bebegin beyin gelisimi icin cok onemli)

Sonuc bebegim 3.500 dogdu ve ben dogumdan sonra kisa surede eski halime geri dondum.

Kilo insani yasindan buyuk gosteriyor. Insanlar senin iyiligin icin diyorlar kirilma.

Hamurisinin bebege hic faydasi yok bunuda unutma.

Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum. 10 kilo aldım ve sadece bacaklarım az kalınlaştı. Göbeğimde çok hfif var. Anlaşılmıyor yani ne hmileliğim ne de 10 kilo almış halim. Üstelik senin kadar uzun bi kadın da değilim. Her gören ayyy bu neeğğğ ayyy kaç aylıksın çok şişkosun diyo. Bunu diyenlere de ki sen şukadarlık hamileyken 45 kilomuydun? Sadece demorolize etmek için konuşuyorlar. Ne var yani fazla kilo albilirsin hamilesin içinde insan büyüyor birsürü vitamin alıyorsun hormonların değişiyor çok doğal şeyler. Ama cahiller anlamıyor ay popon büyümüş ay oran öyle olmuş çok şişmansın demeye devam ediyorlar. Bu yüzden kapt kulaklarını canım. Herşeyi duyma. Seni kıranlara koy tavrını. Bana şöyle saçma konuşan herkesi tek tek siliyorum ve kafam rahatlıyor benim

Belli olmaz ki. ilkinde ben ılk aylar birer kilo alarak gittim. son aylar çok kilo aldım. Vermem de uzun sürdü.ikincide altı ayda on kilo aldım. sonrasında üç kilo aldım. ve çabuk verdim. yani hiç belli olmuyor. Şu an özgürce yiyeceğin Tek zaman bence. milleti boşver tadını çıkar.

canım benim yorumun tebessüm ettirdi.. teşekkürler

hayattan mikropları at derye bir şarkıcı aynen öyle yapalım

Ne demek tabiki güzel birşey orda bebişin var ben göbeğim çıksın dışardan belli olsun diye can atıyordum doğurmak uzereyim hala dar kazaklar giyiyorum belli olsun diye. dünyanın en güzel göbeği :)
ben göbeğimle mutluyum bende dar giyiniyorum belli etmek için çevrem memnun değil sanki kendilerinin bedeni..

Kesinlikle katılıyorum bende çok kilo almaktan rahatsızdım sonra bu yöntemi denedim ki hamile kalınca rahatlamış gibi herşeyi bola sala yemiştim sonra baktım ipin ucu kaçıyor tekrar döndüm bu rutinime ve 1 Aydır sadece 1 kilo aldım :)

Ay ne terbiyesiz insanlar ya.
Bakmayin yüzlerine, ne demek o öyle. kendileri tig gibi mi sanki. Hem hamile kadina denilecek sey mi bu.
Bakin ben ayda bes kilo alan biriyim hamilelikte. 158 boyum var bir de, doguma 71 ile gitmistim ilkinde, 21 kilo almistim hepsini verdim. Yedim de, ödem de topladim. Karnimda büyüdü. Simdi yine hamileyim hala da büyük karnim. Kilo almaya aldin diyorlar da ilk üc ay verince kimse verdin demedi bile.
Moralini bozacak ne varsa söylerler, kiloyu verince de görmezden gelirler.
Bana böyle davrandilar.
yine cok kilo aliyorum, elimde degil. Normal insan gibi yiyorum iciyorum canim ne istiyorsa. Kilo bu emzirirken gidiyor. Tabi saglikli bir insan isen vermeme gibi bir lüksün yok. Sporla güzel beslenmeyle kilo kalmaz. Eskiden ne isen o olursun.
Üzme kendini yaa..
Ben de cok aldim ama verecegim biliyorum.
Moralini bozanlari dinleme, hamilelikte kilo alinir. Herkesin bünyesi farkli. Bu boyumla aldigim kilo cok fazla bana. Milletin göbegi bile belli olmuyor.
Ama benim bünyem böyle ne yapayim yani.
Takmayin kafaniza, üzülmeyin bosuna. Her hamilelik farklidir.

Size oyle diyen bana ne der acaba ah 83 küsur kiloyum hamile kalmak istiyorum

Ben de böyle eleştiriler yapıyorum kilo alanlara açıkçası. Onları bilemem de bana acizlik gibi geliyor kendini tutamamak yiyip yiyip kilo aldım diye üzülmek.

Ben de böyle eleştiriler yapıyorum kilo alanlara açıkçası. Onları bilemem de bana acizlik gibi geliyor kendini tutamamak yiyip yiyip kilo aldım diye üzülmek.
ne kadar yanlış bi yaklaşım bu böyle karşınızdaki insanın bir rahatsızlığı olup olmadığını bilmiyorsunuz ve bu tarz eleştiriler yapıyorsunuz. üstelik bunu bir de acizlik diye adlandırıyorsunuz! her bünye farklıdır. sizin yediğiniz size kilo yapmaz da bir başkasına yapar bilemezsiniz. mesela benim kronik bi hastalığım vardı yıllarca kiloluydum. ve üstelik doğru beslendiğim halde. bu döngüyü kırmam üç zor yıla mâl oldu. benim etrafımda sizin gibi düşünen ve tepki veren insanlar çoktu. tabiki sırf onları ikna etmek için doktor raporuyla gezmiyordum. ama söyledikleri tek bir cümle benim tüm motivasyonumu yıkıyor ve beni günlerce serseme çeviriyordu. yani sizin iyilik ya da yardım sandığınız şey her zaman motive etmez. yapmayın rica ederim, koskoca insanlarız. karşıdaki bireyin durumunu bilmeden böyle yaftalar yapıştırmak hiç hoş değil!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…