Çok kırgınım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler. 1 yıllık evli 9 haftalık hamileyim. Bulantı kusma o kadar zor günler geçiriyorum ki adeta yaşayan bir ölü gibiyim.
Herneyse kırgınlığım annem ve ablama. Annem 6 yıl önce Doğum yaptı, ablamın da 2 çocuğu var. 18 yasında abla oldum, 15 yasında teyze oldum. Doğumdu lohusalıktı hem annem hem ablam için kendimi parçaladım. Fakat şimdi benim onlara ihtiyacım varken hiç yanımda olmuyorlar.
Evimi saldım, kendimi saldım. Resmen psikolojim bozuldu. Eşim işten geliyor menemen makarna ne bulsa yiyor. Bi yandan ona kıyamıyorum zaten yoğun çalışıyor. Kızım bir kaşık pişirdik getirdik veya eşin geçerken alsın kokusunu duymadan ye demiyorlar. Veya gelelim evini silip süpürelim bir çorba yapalım demiyorlar.
Yaptıklarımı Allah rızası için yaptım bugünler geçici deyip kendimi teselli ediyorum ama bu duygusal günlerde kendimi çok kötü hissediyorum..( ayrıca düşük tehlikem var progestan kullanıyorum )

Annenizle ablanız neden gelmiyorlar öncelikle ona bakmalı yani gelmeye durumları müsait değilse o zaman onları suçlamak abes olur ama durumları var fakat yine de gelmiyorlar yada bi kap yemek göndermiyorlarsa haklısınız ayıp etmişler yazık sizin şu an desteğe ihtiyacınız var sizi yanlız bırakmaları hiç te hoş olmamış

Canım benim, sağlıkla al kucağına öncelikle.
Ama belki ilerleyen zamanlarda yardıma gelirler, hemen kırılıp kendini üzmesen mi?
Daha minnoşmuş yatman şart değilse hafif temizliğini yapabilirsin, ağır kaldırmamak şartıyla. Ama kokuya karşı hassasiyetin varsa yemek yapıp verseler keşke. Yakınlar mı sana? Üzüldüm ama önemli olan bebeğin dur bakalım belki ilerde değişirler.
Sen desen annene, annen sonuçta o senin. Aşkolsun insan bi yemeğimi yapar filan desen. Ne derler ya da dediler?

Hamileliğin hayırlı olsun , sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah.

Bende özellikle annemden ilgi alaka beklerdim açıkçası ama göremiyorsam tatlı bir sitem eder, ona ihtiyacım olduğunu söylerdim açık açık.

Evi ve temizliği de çok düşünme olduğu kadar, eşinde bir süre makarna ve menemen yese birşey kesilmez hayatında. Bulantılar 3-4 haftaya azalır muhtemelen o alan rahat edersin.

Son düzenleme:
Annenizin hali hazırda ilgilenmesi gereken 6 yaşında bir çocuğu, ablanızın ilgilenmesi gereken iki çocuğu olduğunun farkındasınız değil mi? Daha 9 haftalık hamilesiniz. Eğer kendi ağzınızla yardımcı olmalarını rica etmediyseniz, onlar kendiliğinden düşünsün diye bekliyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Açıkça söyleyin yardıma ihtiyacım var diye

Siz hamile olmadan önce ne sıklıkla gelip gidiyorlardı aranız mı bozuldu hamile olduğunuzu öğrenince mı gelmemeye başladılar
Onların da sorumlulukları var belki sizin hamileliğin ilk haftalarında ihtiyacınız olmadığını düşünmüş olabilirler
Durumunuzdan bahsettiniz mı onlara yoksa kendi kendinize mı beklentiye girdiniz

Siz onlardan yardim istediniz mi? Bazilari kendiliginden dusunemez ya da belki de sizin durumunuzu bilmiyorlardir. Bulantilarinizin bu kadar agir oldugunu biliyorlar mi?

cok bekleme kimse anlamaz kuzum bu donemler geciyor bende cok bulanti kusma kotu risklo gebelkkler gecirdim fakat karnimdaki ve 3 cocukla idare ettom siz guclisinz gevecek bunlar

Eğer kendileri aynı şeyleri yaşamadılarsa sizin ne yaşadığınızı bilemezler. Siz yardım isteyin.
Kendileri de aynılarını yaşadı ama cok çabuk unuttular şimdi ben nazlı oldum.. zaten yardım istemeyeyim diye sürekli işte evimizin işini de yapamıyoruz, canımız iş yapmak istemiyor halsiziz deyip duruyorlar

cok bekleme kimse anlamaz kuzum bu donemler geciyor bende cok bulanti kusma kotu risklo gebelkkler gecirdim fakat karnimdaki ve 3 cocukla idare ettom siz guclisinz gevecek bunlar
Ah ablacım bende sabrediyorum çok şükür eşim anlayışlı o yönden şanslı hissediyorum ama çok kırgınım ya bunun doğumu logusalıgı var ben yalnızım

3 hamilelik yasadim , hicbirinde de 9 haftalikken kimse yardim etmedi , boyle bir beklentim de olmadi , benim de kardesim hamile olsa aklima bile gelmez 9. Haftada ona bunlari sormak
Eger hamileleiginiz zor geciyorsa siz yardim isteyin , ben 12 haftalik olana kadar kimseye soylememistim bile ( sadece birinde soyledim 8 haftalikken agzimdan kacirmistim anneme )

Maalesef benim beklentim var halimi kendileri görüyorlar. Bizde üç ay söylememe kararı almıştık eşimle ama her akşam hastanelik olduğum için ister istemez öğrendiler. Ben kardeşime de anneme de fazlasıyla destek oldum o gençlik aklıyla onlara yardımcı olmak aklıma gelmişti yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…