Çok kırgınım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ettim, mesela suan abimin düğün evreleri var. Evleri tadilat oluyor. Annem diyor ki “ gelinim çağırsa ev temizlemeye hemen giderim”. Sanki ben evlat değilim benim evime bir süpürge tutmuş değil
Bundan sonra ona göre davranın siz de, üzülmeyin, eşiniz yanınızdaysa gerisi mühim değil. Eşim sağolsun mesela sayesinde düşük yapacaktım. Ama o günden sonra da ona karşı çok değiştim, kendi de farkında.

Ben maleaef hemen özlüyorum gel diyorlar gidiyorum. Bundan sonra bende ona göre davranıcam. Eşimden bu performansı beklemiyordum ama şimdi binlerce kez Allah razı olsun diyorum.

Yaptıklarınızı hatırlatın, ben size yardım etmiştim siz de bana yardım etmek zorundasınız diyin. Ben de size bundan sonra yapmam diyin.

Kendinizi sürekli doğumdu lohusalikti zor geçecek diye diye stresi yükleyip psikolojinizi bozmayın. Su an herşey sizin için daha hassas anlıyorum ama sürekli bu negatiflikle bitmez o hamilelik. Hem stres üzüntü bebeği de etkiler. Ilk aylar mide bulantısı yaşamayıp son 4 ayımda sürekli istifra eden biriydim yemekte yaptım evde sildim aynı zamanda çalışıyordum da. Hepsiyle kendim başa çıkmalıydım ve oyle de yaptım. Sizde anne olacaksınız. Kendinize güvenin herşeyin üstesinden gelirsiniz. Insallah saglicakla alin bebeğinizi kucağınıza. Birde illa sulu yemek yapmak zorunda değilsiniz eşiniz için köfte, tavuk patates vs alıp fırına atın hem soğan kokusu falan da olmaz. Arada bir de kayinvalideniz yakındaysa ve bir sorununuz yoksa gidip orada yiyin. Sonrasında kendiniz yaparsınız zaten

Yani 9 haftalık hamilesiniz ve hamile olduğunuzu öğreneli aşağı yukarı 2-3 hafta oluyor. Kendinizi, evinizi falan salmak için biraz acele etmişsiniz sanki. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ama gebelik 40 hafta siz daha yolun başında bu kadar yardım destek beklerseniz nasıl geçecek bu kadar zaman.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ancak bırakın pratik bir şeyler yapmayı mutfağın önünden geçemeyecek kadar zor durumdayım. Hep birkaç haftaya geçer diye kendimi avutuyorum. İnşallah üstesinden gelebilirim şu saatten sonra hep pozitif düşüneceğim ..

6.haftadan beri yaşıyorum bu durumu yani 3 haftadır ve gittikçe şiddetleniyor. Bende bu durumdan memnun değilim niye acele edeyim zaten yemek yiyemediğim düzenim bozulduğu için üzülüyorum. Ben 40 hafta destek beklemiyorum şu evre geçseydi. bulantı kusma olmasa gayet iyiydım 4-5 haftalarda.

Ben size kendimden örnek vereyim belki bi faydası olur. Bende 6.haftadan başlayarak 6.aya kadar sürekli kusma ve kesinlikle hiç birşey yiyememe durumu vardı. Hatta susadığım bir gün mutfağa girmemek için markete gidip su almıştım. Sadece elma ve ayva ile geçirdim tüm ayları. Halsizlikten evde emekliyerek geziyordum, yürümeye gücüm yetmiyordu. Yemek işini eşim kendi yapıp yiyordu. Ev işlerini hiç yardım almadan kendim yapıyordum. Her türlü tozdan kirden tiksindiğim için normal zamandan daha fazla temizlik yapıyordum ama dinlene dinlene.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Ben bebek beslenemezse diye de üzülüyorum aslında. Vicdan azabı cekiyorım resmen

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Ben bebek beslenemezse diye de üzülüyorum aslında. Vicdan azabı cekiyorım resmen
Gebeliğin çok başındasınız şuan bebek mevcut depolardan besleniyor. Ayrıca doktorunuz gelişimde bi sıkıntı görürse size söyler. Bizde bi sıkıntı olmadı. Ben ilk 6 ayda 10 kilo kaybettim. Ama bebeğimin gelişimi hep birkaç hafta ilerideydi. Yani annenin beslenmesi ile çok alakalı olduğunu sanmıyorum

Ilk bebegimden once 3 düşük yaptim. Dr um demisti ki dusmeyecekse halter kaldırsan da dusmez. Normal hayatini cok kisitlama. 2016 da üçüz dogum yaptim. Herseyimle kndim ilgilendim. Var ama uok tayfasi cok bende

Kvde nerde?Uzakta mı?

Kv 65 yaşında şeker tansiyon epilepsi ne ararsanız var o yüzden yardımı yok kendine de hayrı yok çünkü. Annem 50 yaşında sapasağlam
65 yas cok degil,sker tansiyon hastası diye evinde yemek pismiyor mu?
O niye düsünmüyor bi kap yemek yapayım da götüreyim?

Erken salmışsın diyenler, zaten en zor dönem 1. trimester değil mi kuzum ne oluyor size?
9. hafta nasıl erken olabilir, benim bulantımın belki de pik yaptığı haftaydı.

Haklısınız konu sahibi.
İnsan duygusal destek bekliyor en azından, bunu da ailesinden beklemesi çok doğal.
Bunlar biraz da tecrübesizliğin getirdiği kırgınlıklar aslında.
İlk gebelikte yatmak sinirimi bozmuştu, hassaslaştım, ikincide çok şeye gereksiz takıldığımı fark ettim.
Birkaç haftaya daha rahat olursunuz inşallah, o zaman moralsizlik de bitiyor.

Hamileliğinizi güzel geçirir, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Ama siz o zaman, okul dışında başka sorumluluğu olmayan bir gençtiniz.
Oysa onlar küçük çocuğu olan kadınlar. Aynı durum değil.
Ha, annenizden yardım beklemek yine de anormal değil. Bekler insan.
Eğer ekstra bir sorununuz yoksa söyleyin beklentinizi. Söylenebilir gayet de.
9 haftalık hamileliği ben küçümsemiyorum, berbat bir hamilelik geçirdiğim için, tam da ilk zamanlar birine ihtiyacım vardı, bulantı hayattan koparır insanı.
Allah kolaylık versin, geçecek inşallah

Yardima ihtiyacınız oldugunu soylediniz mi?
9 haftalik gebelikde bu kadar sorun yasadiginizi dusunmemis olabilirler.

Benim annem 30+haftalarda gelmisti yardıma. Yeterli olmustu.

Onlarin da cocuklari var. Her an kosamayabilirler. Sizin onlara yardim ettiğiniz donemdeki durumunuzla onlarin suanki durumlari bir degil.

Kirilmayin, destege ihtiyaciniz oldugunu belirtin

Yanlış hatirlamiyorsam Haziran ayında "bir süre ayrı kalma" kararı vermiştin eşinle ve annenin evine gecmistin...esin de pek oralı olmamış gezmesine /tozmasina devam etmişti..kavganın çıkış noktası da eşinin kendi ailesine kıymet verirken seninkisine karşı aynı hassasiyeti gostermemesiydi.Bu süreç belki sana göre çok geçmişte kaldı ama ailen unitmamis olabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…