- 2 Ocak 2020
- 182
- 360
- 18
- 30
- Konu Sahibi monarosa352
-
Teşekkür ederimŞu sitede ilk defa bu kadar mantıklı bir yanıt okuyorum. İnsanlar konu açıyor ve soruyorlar sizce ne yapmalıyım ya da yanlış mıyım diye.. siz fikrinizi söylediğinizde de vay efendim neden eleştiriyorsunuz? Burada amaç destek olmak mı yoksa doğru yol için fikir alış verişi mi?
Kır düğünü 35.000, ev 470.000 TL köşe koltuğu şu kadar vs. vs devam ediyor. Herşeyin fiyatı var. Uzun uzun yazmış. Eski konusu.Ne fiyatı vermiş ben bu kısmı anlamadım
Tamam siz öyle düşünün ben öyle düşünmüyorum. Ki buradaki çoğu kişide benimle aynı fikirde olduğunu gösterdi zaten. İyi akşamlar.Allah Allah bunun nesi kötü?
Herkesin saygı, sevgi gösteri şekli farklıdır.
Saygıdan eli öpülüyor diye herkesin totosu arşa da çıkmaz.
Ego kasacak kişiliksiz kendine bir sebep bulup kasar zaten elinin öpülmesine gerek kalmadan.
Öpülmez neden öpeceksiniz saygı diye koca elini, neyin saygısı bu afedersiniz arabistanda yaşamıyoruz.
arabistanda yaşamayı tercih ederdim sizin gibiler Avrupai özenti içinde oldukları için utanıyorum
Ah avrupai ahhh
Tamam annecim
Keşke siz olmsanız bu ülkede seviyorum ülkemi avrupai özentilerde olmasa ne güzel olcak sizin gibi çok şükür
Hı hı sen de git özentlik yappp
Oda öper neden öpmesin ki benim dediğim özenti gurup var kadın oturur kadın bişey yapmaz sırf özenti içinde oldukları için
seni hatırlamdım yaşım 22 2018 eylül ayında evlendim yaptırmadığım bişey yok canım hala da kıskançlık seziyorum özenticim
Sen de git o zmn bakıyorum da ülkemizde yabacı düşmanlara gerek yok sizler varısnız yeterli
Senin yaran var galiba annemmmm dr götürecem diyicem de veterinerler kapalı
Neyse ya sizden sıkıldım istediğinizi yazın sizler gibi insandn utanıyorum kendilerini bi halt sanıp aman kadın şöyle böyle diye diye ülkeyi ne hale getirdiniz bende kadınım ama kadınla koca arasında ki ilişkisinde kadın yapmamalı gibi akılları kendinize saklayın özentiliğinizden de bıktım çok zorunuza gidiyosa terk edin burayı neyse ki sayımız çok çatlasanızda patlasınız da bu ülke böyle kalacak herşey yerli yerinde olacak sizin yapacağınız tek şey içinizi kemire kemire yok olmak üzülmeyin ama ha kıskançlığı bırakınnyse hadi toplaşıp gidin yavrucaklarımmmm
Neyse ya sizden sıkıldım istediğinizi yazın sizler gibi insandn utanıyorum kendilerini bi halt sanıp aman kadın şöyle böyle diye diye ülkeyi ne hale getirdiniz bende kadınım ama kadınla koca arasında ki i
tamam annemm yılanın başını küçükken ezeceksin
3nity başkası için yapmazdım ama senin için yaptım , polemiğe girmek istemiyorum , bu konuya son mesajımı yaziyorum
Ancak senin bu tepkiyi vermen beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı , umurunda değildir büyük ihtimalle benim düşüncem ve hislerin ama bu kadını savunmasını bekleyeceğim son insandin bu forumda
Dediğim gibi amacım polemik değil ancak tek taraflı bakmasaydin keşke , kimse üyeye yallah Arabistan'a demedi
Kadın gayet normal biz Arabistan'da mi yaşıyoruz demesi üzerine söz konusu üye orada yaşamayı tercih ederdim dedi , sonra içindeki tüm nefreti küstü , ayırımcılık yaptı , keşke gitseniz dedi , biz çoğunluğun dedi , bana yılanın başını küçükken ezeceksin dedi , dedi de dedi
Bu forumda dini görüşüm , yaşam şeklim yüzünden defalarca bireysel hakarete uğradım , muhafazakar arkadaşlarımızdan bir kişi bile beni savunması , hoş böyle bir brklentim de olmadı zaten , ancak artık 90'larda yaşamıyoruz , kimse başörtülü diye okuyamamak , devlet kurumlarında calisanamamak gibi sorunlar yaşanmiyor ( çok şükür)
Ancak ülkede ayrımcılık yapan , kendisi gibi olmayanlardan nefret eden bir kısım da mevcut söz konusu üye gibi
Bunun gibilerin karşısında esas eskiden ezilenlerin durması gerektiğini düşünüyorum
Ben zamanında mini etegimle İstanbul üniversitesi kapısında türbanlı arkadaşlarımla beraber polisten dayak da yedim ama gün gelip o gün ezilenlerin bu kadar haksızlığa sesini cikarmayip , ezme sırası bizde diye düşüneceğini hiç akıl edememiştim
Gerçekten büyük hayal kırıklığı benimicin
Zaten o gün “ezilenlerin” hepsi böyle düşünmüyor.o gün ezilenlerin bu kadar haksızlığa sesini cikarmayip , ezme sırası bizde diye düşüneceğini hiç akıl edememiştim
El öpme adeti arabistanda yok bu adet biz Türklerde var.Öpülmez neden öpeceksiniz saygı diye koca elini, neyin saygısı bu afedersiniz arabistanda yaşamıyoruz.
Başını ezme düşüncesinde olan insanlar farklı hayat görüşlerinde de var maalesef.Zaten o gün “ezilenlerin” hepsi böyle düşünmüyor.
Böyle bir genelleme yapılamaz.
Zamanında mini eteğinizle başörtüsü zulmüne karşı olmanız sizi vicdanlı bir insan yapar. Öte yandan o dönemde bu zulme ses çıkarmayan, dahası zulmü destekleyen mini etekliler de vardı (etek ve örtü sembol burda vay sen ne demek istiyon denmesin sonra). Fakat (okul ve iş hayatında başörtüsü nedeniyle engellerle karşılaşmış bir sürü kadından biri olarak) ben bütün mini eteklilere “işin ucu size dokununca özgürlük diye sesiniz çıkmaya başladı, 20 sene önce hiç rahatsız değildiniz” demiyorum, çünkü biliyorum ki o dönemde yanımızda olan kadınlar da vardı. Aynı şekilde siz de birkaç cahilin zırvalarına bakarak bütün başörtülülerin ezme sırası bizde diye düşünmediğini bilmelisiniz. Bu çok tehlikeli bir düşünce.
Kadın olmak yeterince zor zaten bu memlekette, o nedenle cahil ve radikal küçük bir azınlık dışında (ki her kesimde mevcut böyleleri) aklı başında hiçbir başörtülü kendisi gibi olmayan kadınlara artık biz sizi ezeceğiz demez. Ben hiç duymadım çevremde.
Valla yorumunun devamını okumadım , sadece baştaki cumlene yazıyorumKadını savunmam allah aşkına nesini savunayım onun :)
Ama bak sen bile gayet normal arabistan a git demiş kadın diyorsun.
Mila insanların hassas noktalarından vurulmasına güzel bir ornek verdin,
Ve buna dayanarak da şikayet ediyorum dedin.
Hakkındır, yılanın basi kucukken ezilmeli cumlesini çocukların için tehdit olarak görmüşsün.
Ben bu kadının herhangi birinin basini ezebilecegine inanmadim, zira kendi kafasini cikarip topluma karisabilir mi, sanmiyorum.
Şimdi sendeki aynı hassasiyetin bende olduğunu düşün..
Ki yok ama olabilirdi.
Cunku gecen sene dahil, bu zorbaliga maruz kaldim.
burası arabistan mi?
Buranın arabistan, iran bilmem nere olmadığını yıllardır biliyoruz.
Ama nedense hep bir arabistan a gidin, iran mi olacagiz algisi var.
Iran da yazsa aynı şeyi söylerdim.
Bazı kelimeler nerelere cekersen, oraya gider.
Bendeki arabistan algısı da bu.
Yaram, gecmisim, travmam bunun üzerine.
Bodrumluydun sanırım
Yalikavakta, ailemizin yazlığında, sitenin plajında oturduğum için rahatsız olup, denize girmeyecekse gitsin, arap kadinlari gibi sarinmis oturuyor diye haber yollanacakti bana da neyseki bunu soyledikleri kuzenim cirlamis. :)
Rahatsız olmuşlar.
Oğlum denize giriyor,
Kuzenlerim yanimda, bikinili, herkesle muhabbetim iyi, hani birilerini yargılayan eden biri olmadım hic.
Arap Kadınlarına ise hic benzemiyorum.
O yuzden derdini bin turlu anlatirsin.
Bu kadar hassassa herkes, herkes kelimeleri doğru seçecek.
Kendini ifade Edecekken, bunu yanlış bulabilir,
Katıla katıla gülebilir,
Eleştirebilir.
Ama madem oyle, kendisi de bunu kimseye dokunmadan yapacak.
Arabistan, cumhuriyet kadini, gercekten noluyoruz?
Konu bu mu?
Ne alakası var? Bu kelimelerin ne olduğunu, neye gönderme yaptığını ben mi yanlış yorumluyorum?
Konu nerden nereye gelmiş yahu?Başını ezme düşüncesinde olan insanlar farklı hayat görüşlerinde de var maalesef.
Bu sene 29 Ekim'de metrobüste 10. yıl marşı söylenirken sadece sarıklı cübbeli olduğu için bir adamı videoya çekerek taciz eden insanların ellerine fırsat geçse sarığından cübbesinden, giydiği çarşafından dolayı insanları bu ülkede nefes aldırmayacak zihniyette oldukları çok açık değil mi? Bende bu tarz düşüncede olan insanların bu ülkede az olduğunu düşünmüyorum geçmisi de göz önüne aldığımda. Ama herkese mal edemeyiz bu hastalıklı düşünceyi.
Bir taraf meselesine de getirmek istemiyorum ama doğru ifade etmek için söylüyorum iki taraf içinde var bu, benim gibi olmayan her türlü kötü muameleye müstahak düşüncesi. Ama aralarından birileri böyle düşünüyor diye onlarla aynı görünen herkesi bir keseye koymak doğru bir bakış açısı değil kesinlikle.
Arabistanda yaşamıyoruz çünkü Turkiyede yaşıyoruz. Çünkü el öpme adeti bizde var araplarda yok. O yüzden çok alakasız bir cümle.Valla yorumunun devamını okumadım , sadece baştaki cumlene yazıyorum
Lütfen tekrar tekrar okur musun? Beynin görmek istediğini gösteriyor sana sanırım , ısrarla Arabistan'a git demiş diyorsun
Sana özellikle alintiladim ilk mesaji
Kimse öyle birşey demedi , arabistanda yaşamıyoruz dedi , git kelimesi geçmedi , tekrar yazıyorum kimse Arabistan'a git demedi , kadın arabistanda yasamiyoruz dedi , lütfen mesajıma dönüp tekrar bak
@idrakyollariiltihabi idrakcim ben hiçbir zaman yobaz kelimesini kullanmadım , zaten bu kelimeyi anlamı itibariyle dindar insanlar için asla kullanmam , laik yobaz da var muhafazakar yobaz da var , hatta özel hayatımda laik yobazlara çok kavga etmisligim var , bir tanesi sokakta durup dururken yanından geçen iki türbanlı kıza satastigi için yolumdan dönüp tartismistim kadınla , bana tipinden utan demişti düşün yobazligi
Bu ülkede ayrımı kim yaparsa ben onun karşısında dururum , bana yılanın başını küçükken ezeceksin diyene de haddini bildiririm , bu cümle çok kötü anlamlar içeriyor hiç burada tartışmaya gerek yok hepimiz anlıyoruz bunu
Senin kıza uzulmeni anlayabiliyorum ama ben üzülmüyorum , cehalet böyle bir şey değil , insanlara hakaret etmek , tehdit etmek , ayrıştırmak bunların bir cezası olmalı , bu ülke çok çekti bunun gibi düşünenlerden , laik yobaz dan da muhafazakar yobazdan da nefret ediyorum , ve her daim karşılarında duracağım
Zaten o gün “ezilenlerin” hepsi böyle düşünmüyor.
Böyle bir genelleme yapılamaz.
Zamanında mini eteğinizle başörtüsü zulmüne karşı olmanız sizi vicdanlı bir insan yapar. Öte yandan o dönemde bu zulme ses çıkarmayan, dahası zulmü destekleyen mini etekliler de vardı (etek ve örtü sembol burda vay sen ne demek istiyon denmesin sonra). Fakat (okul ve iş hayatında başörtüsü nedeniyle engellerle karşılaşmış bir sürü kadından biri olarak) ben bütün mini eteklilere “işin ucu size dokununca özgürlük diye sesiniz çıkmaya başladı, 20 sene önce hiç rahatsız değildiniz” demiyorum, çünkü biliyorum ki o dönemde yanımızda olan kadınlar da vardı. Aynı şekilde siz de birkaç cahilin zırvalarına bakarak bütün başörtülülerin ezme sırası bizde diye düşünmediğini bilmelisiniz. Bu çok tehlikeli bir düşünce.
Kadın olmak yeterince zor zaten bu memlekette, o nedenle cahil ve radikal küçük bir azınlık dışında (ki her kesimde mevcut böyleleri) aklı başında hiçbir başörtülü kendisi gibi olmayan kadınlara artık biz sizi ezeceğiz demez. Ben hiç duymadım çevremde.
Düzenleyemedim, zamanı geçmiş.Valla yorumunun devamını okumadım , sadece baştaki cumlene yazıyorum
Lütfen tekrar tekrar okur musun? Beynin görmek istediğini gösteriyor sana sanırım , ısrarla Arabistan'a git demiş diyorsun
Sana özellikle alintiladim ilk mesaji
Kimse öyle birşey demedi , arabistanda yaşamıyoruz dedi , git kelimesi geçmedi , tekrar yazıyorum kimse Arabistan'a git demedi , kadın arabistanda yasamiyoruz dedi , lütfen mesajıma dönüp tekrar bak
Yine konu sahibinin konuyu yazıp gittiği ama yorumlardan yürüyüp giden bir konu oldu. Kocasının elini yazmasaydı iyiydiKonu nerden nereye gelmiş yahu?
Biri şimdi " benim de eşim ayağımı öper " falan yazsa ne tepki alır acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?