Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim
Tabiki farklı pencerelerden bakanların düşünceleri ile daha doğru bakmak olaylara.
Bu sitenin yararı bu yoksa duvara da sorabilirm istediğim yanıtı kendim veririm.

İnsanlar sürekli sürekli destek görmek istiyor hatalı olduğunu çoğu insan kabul etmiyor.
Hatta bu bir genel geçer bilgi dahi olsa begenmedim ya da gulen surat birakiyor hakaret gibi
Neden kendisi o bilimsel bilgiyi bilmiyor diye misal.
Çoğu insan tartışmayı dahi bilmiyor hemen saldırıya geçiyor. Oysaki tartışmak çok olumlu bir şey iken onlar kendi haklarını ihlal edilmiş sayıp karşı tarafi ezmeye çalışıyor.

Eğer farklı yorum kabul etmiyorsa kişi bunu belirtsin bari de zaman harcamayalim. Hoş bunu kabul etmeyip onay harici yazılara olumsuz bakanlar neden fikir almak için konu açar anlamış değilim.
Evet her şeye muhalif bir tayfa var gerçekten bu yadsinamaz ama her olumsuzda muhaliflik değil konu sahibine

Burası sanal dünya bu kadar kafaya takma, iyi diyende olacak alay edende,
Çok takıntılı isen bir daha konu açma

Valla daraldım.
Daha fazla okuyamadım.
Ama isi boluculuge kadar getiren arkadaşlar,

'Yallah arabistan' a

Diyen arkadasa da keske ayni tepkiyi verse.

Cunku bunun ne demek olduğunu, gayet iyi bilenler vardır aramızda.

Universitede başörtü yasağı olduğu dönemde,

Başörtü üniversitede yasaktır,
Yargıtay kararı var danıştay kararı var bilmem ne diye sayan, bu ülkeye başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış sevgili siyasetcimizin meşhur lafıdır.
Basortululer arabistan da okusun diye tamamlar.

Yer gösterirken, serbest olan diğer ülkeleri neden göstermez? Neden kanada, amerika demez de, arabistan der, yoruma açık, yorum yapmıyorum.

Yıl 2020, sanmıyorum ki hala başörtüden yada dini simgeden rahatsız olan normal karşılansın.
Hatta sırf bu yüzden artık prim vermeyin 'başörtülü bacimaaaa' nidalarına diyorum.
Cunku biz bunu saygı çerçevesinde, insanlar birbirlerine anlayış göstererek çözdük diyorum.
Ama yanılıyorum ve kendimi kandırıyorum öyle değil mi :)

Eğer şikayet eden arkadaşlar, bölücülük noktasında samimi ise,
Buyrun
Arabistan lafını ilk yazan üyeyi de şikayet etsinler.
Alt metnini, aşağılamayı açıkladım.
Otekilestirmekten rahatsız olanlari göreyim.

Tamam siz öyle düşünün ben öyle düşünmüyorum. Ki buradaki çoğu kişide benimle aynı fikirde olduğunu gösterdi zaten. İyi akşamlar.

Bir şey daha yazayim Şu el öpme mevzusunda da zaten bani yiyecegim.
Yeni evliyiz, hayatımda izlediğim bir kaç türk dizisi olduğu ve ilgi alanım olmadığı için o konak ağa dizilerini bilmem ve avam bulurum.
Neyse kapadokya ya gittik, aldı yürüdü bir asmalı konak mevzusu, geldik izleyelim dedik..
Ilk bölümlerde düğün var,
Özcan deniz, nurgül yesilcaya elini uzatıyor düğünde öpsün diye.
Beni aldı bir gülme.
Benim ailemde 90 yaşında o zaman dedem, o bile el öptürmezdi rahmetli.
Dalga geçtim biraz, saçma buldum.
Eşim de gelenek, tore, inanç neyse bu, böyle bir şeyi komik bulmamı ayıpladı.
Cunku insanların başka insanlara zararı olmadığı takdirde istedikleri şeyleri yapması, tapması, inanması, batıl inançları, uğurları, totemleri, neyse onlar hepsine saygı duyulması gerektiğini düşünüyor
O zaman utanmıştım yaptığıma. He kendi aramızda, önemi yoktu ama haklıydı.
Dolayısı ile, kime ne?
El opulunce neden arabistan oluyor burasi?
Bilemedim

İstediğiniz cevapları kendınız bılıyorsanız bunun adı derdıne care aramak degıl pohpohlandırmaktır.
Burda ınsanlar bırbırlerıyle fıkır alısverısınde. Icınden cıkamadıgı sorunları varsa soruyorlar yada ucuncu bır goz ıstıyorlar olaylara karsı. Atıyorum kocamdan dayak yıyıyorum dıyen x arkadasa sırf gonlu olsun dıye olsun o senın kocan sever de dover de yuvanı yıkma mı dıyelım? Yada bunu bunca zaman cektıgı ıcın madalya mı takalım? Baskalarının agzından cıkan cumlelerı secme ıhtımalımız olmuyor malesef. Zaten yazan da anonım olarak yazıyor. Tanımadan etmeden lınc yemenın ne onemı var kı? Sonucta sız yazıyorsunuz, bızler de karsılık verıyoruz. Kendı konumdan ornek vereyım. Ev yardımcısıyla ılgılı konu acmıstım,fakat cogu üye cok absurd konulara degınmıs, eve bır supurge tutamadıgımı ıddıa edıp yardımcının haftanın 6günü calısmasını fazla bulmustu. Yanı ısteyen ıstedıgını dusunmustu. Ben o kadar olumsuz yorumun ıcınde kaale aldıklarımı, ısıme gercekten yarayanları ve sadece mantıklı akıl verenlerı alıp, dıgerlerıyle de baya baya dalga gecmıstım burası sosyal platform elbette kı acımasız da yorumlar olacak. Onemlı olan konusulanların ıcınden, almamız gereken fıkrı alıp alamadıgımız. Gerısını gulup gecın cok takılmayın derım bazı ınsanlarda cıddı derecede hemcins kıskanclıgı da var çünkü

Çok haklısınız.Yaptığınız hata ama her şeyi söylemek var söylemek var

Öpülmez neden öpeceksiniz saygı diye koca elini, neyin saygısı bu afedersiniz arabistanda yaşamıyoruz.
arabistanda yaşamayı tercih ederdim sizin gibiler Avrupai özenti içinde oldukları için utanıyorum
Keşke siz olmsanız bu ülkede seviyorum ülkemi avrupai özentilerde olmasa ne güzel olcak sizin gibi çok şükür
Hı hı sen de git özentlik yappp
Oda öper neden öpmesin ki benim dediğim özenti gurup var kadın oturur kadın bişey yapmaz sırf özenti içinde oldukları için
seni hatırlamdım yaşım 22 2018 eylül ayında evlendim yaptırmadığım bişey yok canım hala da kıskançlık seziyorum özenticim
Sen de git o zmn bakıyorum da ülkemizde yabacı düşmanlara gerek yok sizler varısnız yeterli
Senin yaran var galiba annemmmm dr götürecem diyicem de veterinerler kapalı

3nity başkası için yapmazdım ama senin için yaptım , polemiğe girmek istemiyorum , bu konuya son mesajımı yaziyorum
Ancak senin bu tepkiyi vermen beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı , umurunda değildir büyük ihtimalle benim düşüncem ve hislerin ama bu kadını savunmasını bekleyeceğim son insandin bu forumda

Dediğim gibi amacım polemik değil ancak tek taraflı bakmasaydin keşke , kimse üyeye yallah Arabistan'a demedi
Kadın gayet normal biz Arabistan'da mi yaşıyoruz demesi üzerine söz konusu üye orada yaşamayı tercih ederdim dedi , sonra içindeki tüm nefreti küstü , ayırımcılık yaptı , keşke gitseniz dedi , biz çoğunluğun dedi , bana yılanın başını küçükken ezeceksin dedi , dedi de dedi

Bu forumda dini görüşüm , yaşam şeklim yüzünden defalarca bireysel hakarete uğradım , muhafazakar arkadaşlarımızdan bir kişi bile beni savunması , hoş böyle bir brklentim de olmadı zaten , ancak artık 90'larda yaşamıyoruz , kimse başörtülü diye okuyamamak , devlet kurumlarında calisanamamak gibi sorunlar yaşanmiyor ( çok şükür)
Ancak ülkede ayrımcılık yapan , kendisi gibi olmayanlardan nefret eden bir kısım da mevcut söz konusu üye gibi
Bunun gibilerin karşısında esas eskiden ezilenlerin durması gerektiğini düşünüyorum
Ben zamanında mini etegimle İstanbul üniversitesi kapısında türbanlı arkadaşlarımla beraber polisten dayak da yedim ama gün gelip o gün ezilenlerin bu kadar haksızlığa sesini cikarmayip , ezme sırası bizde diye düşüneceğini hiç akıl edememiştim
Gerçekten büyük hayal kırıklığı benimicin

Kadını savunmam allah aşkına nesini savunayım onun :)

Ama bak sen bile gayet normal arabistan a git demiş kadın diyorsun.

Mila insanların hassas noktalarından vurulmasına güzel bir ornek verdin,
Ve buna dayanarak da şikayet ediyorum dedin.
Hakkındır, yılanın basi kucukken ezilmeli cumlesini çocukların için tehdit olarak görmüşsün.
Ben bu kadının herhangi birinin basini ezebilecegine inanmadim, zira kendi kafasini cikarip topluma karisabilir mi, sanmiyorum.

Şimdi sendeki aynı hassasiyetin bende olduğunu düşün..
Ki yok ama olabilirdi.
Cunku gecen sene dahil, bu zorbaliga maruz kaldim.
burası arabistan mi?
Buranın arabistan, iran bilmem nere olmadığını yıllardır biliyoruz.
Ama nedense hep bir arabistan a gidin, iran mi olacagiz algisi var.
Iran da yazsa aynı şeyi söylerdim.
Bazı kelimeler nerelere cekersen, oraya gider.
Bendeki arabistan algısı da bu.
Yaram, gecmisim, travmam bunun üzerine.

Bodrumluydun sanırım
Yalikavakta, ailemizin yazlığında, sitenin plajında oturduğum için rahatsız olup, denize girmeyecekse gitsin, arap kadinlari gibi sarinmis oturuyor diye haber yollanacakti bana da neyseki bunu soyledikleri kuzenim cirlamis. :)
Rahatsız olmuşlar.
Oğlum denize giriyor,
Kuzenlerim yanimda, bikinili, herkesle muhabbetim iyi, hani birilerini yargılayan eden biri olmadım hic.
Arap Kadınlarına ise hic benzemiyorum.

O yuzden derdini bin turlu anlatirsin.
Bu kadar hassassa herkes, herkes kelimeleri doğru seçecek.
Kendini ifade Edecekken, bunu yanlış bulabilir,
Katıla katıla gülebilir,
Eleştirebilir.
Ama madem oyle, kendisi de bunu kimseye dokunmadan yapacak.
Arabistan, cumhuriyet kadini, gercekten noluyoruz?
Konu bu mu?
Ne alakası var? Bu kelimelerin ne olduğunu, neye gönderme yaptığını ben mi yanlış yorumluyorum?

o gün ezilenlerin bu kadar haksızlığa sesini cikarmayip , ezme sırası bizde diye düşüneceğini hiç akıl edememiştim
Zaten o gün “ezilenlerin” hepsi böyle düşünmüyor.

Böyle bir genelleme yapılamaz.

Zamanında mini eteğinizle başörtüsü zulmüne karşı olmanız sizi vicdanlı bir insan yapar. Öte yandan o dönemde bu zulme ses çıkarmayan, dahası zulmü destekleyen mini etekliler de vardı (etek ve örtü sembol burda vay sen ne demek istiyon denmesin sonra). Fakat (okul ve iş hayatında başörtüsü nedeniyle engellerle karşılaşmış bir sürü kadından biri olarak) ben bütün mini eteklilere “işin ucu size dokununca özgürlük diye sesiniz çıkmaya başladı, 20 sene önce hiç rahatsız değildiniz” demiyorum, çünkü biliyorum ki o dönemde yanımızda olan kadınlar da vardı. Aynı şekilde siz de birkaç cahilin zırvalarına bakarak bütün başörtülülerin ezme sırası bizde diye düşünmediğini bilmelisiniz. Bu çok tehlikeli bir düşünce.

Kadın olmak yeterince zor zaten bu memlekette, o nedenle cahil ve radikal küçük bir azınlık dışında (ki her kesimde mevcut böyleleri) aklı başında hiçbir başörtülü kendisi gibi olmayan kadınlara artık biz sizi ezeceğiz demez. Ben hiç duymadım çevremde.

Öpülmez neden öpeceksiniz saygı diye koca elini, neyin saygısı bu afedersiniz arabistanda yaşamıyoruz.
El öpme adeti arabistanda yok bu adet biz Türklerde var.
Ezberlemişsiniz bir klişe.
Benim anne babamın kuşağında çok var kocasının elini öpen kadın. Herkesin evliliği farklıdır. Siz tercih etmezsiniz öpmeyi bir başkası eder. Niye rahatsız oldunuz?

Başını ezme düşüncesinde olan insanlar farklı hayat görüşlerinde de var maalesef.

Bu sene 29 Ekim'de metrobüste 10. yıl marşı söylenirken sadece sarıklı cübbeli olduğu için bir adamı videoya çekerek taciz eden insanların ellerine fırsat geçse sarığından cübbesinden, giydiği çarşafından dolayı insanları bu ülkede nefes aldırmayacak zihniyette oldukları çok açık değil mi? Bende bu tarz düşüncede olan insanların bu ülkede az olduğunu düşünmüyorum geçmisi de göz önüne aldığımda. Ama herkese mal edemeyiz bu hastalıklı düşünceyi.

Bir taraf meselesine de getirmek istemiyorum ama doğru ifade etmek için söylüyorum iki taraf içinde var bu, benim gibi olmayan her türlü kötü muameleye müstahak düşüncesi. Ama aralarından birileri böyle düşünüyor diye onlarla aynı görünen herkesi bir kefeye koymak doğru bir bakış açısı değil kesinlikle.

Valla yorumunun devamını okumadım , sadece baştaki cumlene yazıyorum
Lütfen tekrar tekrar okur musun? Beynin görmek istediğini gösteriyor sana sanırım , ısrarla Arabistan'a git demiş diyorsun
Sana özellikle alintiladim ilk mesaji
Kimse öyle birşey demedi , arabistanda yaşamıyoruz dedi , git kelimesi geçmedi , tekrar yazıyorum kimse Arabistan'a git demedi , kadın arabistanda yasamiyoruz dedi , lütfen mesajıma dönüp tekrar bak

Konu nerden nereye gelmiş yahu?
Biri şimdi " benim de eşim ayağımı öper " falan yazsa ne tepki alır acaba

Öteki konuna baktim. Herseyin teek teek fiyatini yazmissin eee dalga gecilir yani simdi.

Ha madem eşiniz cok varlikli, bulundugunuz sehrin en sosyetik yerindesiniz filan, maasli calisan insanlarin bile yardimcisi, bakicisi olabiliyor senin neden hizmetcilerin, dadilarin yok evde yemek, ütü yapip cocuk bakiyorsun???? Gel de dalga gecme Bu nasil varlik. Yatili hizmetci, bakici alsaydin sen de okulunu okusaydin mesela ya da kendini gelistirecek seylere yonelseydin mesela ütüyü ogrenmekle gurur duymak yerine?

Eşin bulmuş ailesinin maddi durumu olmayan dunya gormemis, 18 yasinda başini kaldiramayacak, istedigi gibi yönetecegi kizi 4 cocuk yapip, cocuk baktirip, evinin işini gördürecek. Senin derdin annenler esya begenmemiş.

Arabistanda yaşamıyoruz çünkü Turkiyede yaşıyoruz. Çünkü el öpme adeti bizde var araplarda yok. O yüzden çok alakasız bir cümle.

Önceki sayfalardaki mesajım , zaten laik yobazlar olduğunu ve onlara da yeri geldiğinde hak ettikleri cevabı verdiğini açıklamıştım

Sizin alintiladiginiz mesajdaki yorumum o üyeye ozeldi , ondan beklemedigim bir tepkiydi yoksa tüm türbanlılari asla aynı kefeye koymam , benim ailemde bile var laik yobazlar , benim yanımda cesaret edip de yorum yapamazlar , ben her zaman haklinin , mağdurun yanında oldum , olacağım da
Kimse dünyanın hiçbir yerinde kadınların kıyafetine karışamaz , isteyen türbanı takar isteyen bikinisini giyer , bu forumda da senelerdir aynı şeyi dile getiriyorum

Düzenleyemedim, zamanı geçmiş.
Arabistan desin sadece git demesin.
Farkı yok.
Algıdan bahsediyorum zaten.
Neden rahatsız ettiğinden.
Git kelimesi yok diye, benim için ifade edilen şey değişmedi.
Arabistanda yaşamıyoruz.
Cümlesi ile aynı şeyi uyandırıyor
Devamında var, bir zamanın meşhur iran a mi dönüyoruz? Cümlesi de benim için aynı mesela.

Konu nerden nereye gelmiş yahu?
Biri şimdi " benim de eşim ayağımı öper " falan yazsa ne tepki alır acaba
Yine konu sahibinin konuyu yazıp gittiği ama yorumlardan yürüyüp giden bir konu oldu. Kocasının elini yazmasaydı iyiydi neden bu kadar tepki almış onuda anlamış değilim, eşimin elini hiç öpmedim ama öpenleri yerden yere vurmanın hiç savunulur bir tarafı yok.

Sonra olayın baş kahramanlarından biri geldi, onun yorumları ve karşı yorumlar bizi bizzat bu noktaya getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…