- Konu Sahibi monarosa352
-
Kimsenin niyetini bilemem, ama Arabistan olayını ortaya atan üyenin o lafı inançla ilgili söylediğini düşünmedim ben.
Şikayet edilen üye "ben eşimin elini öpüyorum, çünkü inancım bunu emrediyor, ben buna inanıyorum" deseydi o Arabistan lafını inanca gönderme, ötekileştirme olarak yorumlardım.
Ama "aman siz öpmeyin maazallah egonuz zedelenir. Eşin eli öpülür çünkü işe gidip para getiriyor, eve bakıyor" vs dedi. Geçenlerde ev işiyle ilgili bir konuda da yardırmıştı böyle. Erkek iş yapmazmış vs...
Gerekçesi erkeği kendisinden üstün görmesi, erkeğin para getirmesi; kısacası erkeğin errrrkek, kendisinin kıdın olması.
Arabistan'daki kadınların durumu da malum.
Orada bahsedilen Arabistan "yallah Arabistan'a" cümlesindeki yer değil, kadının adının olmadığı yerdi bence.
Tabii ki yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden dolayı aynı hassasiyetlere sahip değilizdir. Ama olayın "bence"si bu. Kimin umurundaysa artık
Anadolunun bir cok yerinde bu boyle bayramda esin eli öpülür eski bir gelenek hic duymamis olabilirsinizÖnceki konunu bilmiyorum. Cahillik etmişsin bunu sende kabul ediyorsun. Ama kocan madem okumanı istiyor kucağındaki çocuk ne? Çocuk ev eş okul kolay mı? Okulu bitirip yapsaydınız bari.
Dinen kocaya saygı vardır diyorsunuz da kadına da saygı var. Siz o kısmı bilmiyorsunuz herhalde. Benim de eşimle 9 yaş farkım var büyük diye elini öpmem. Elini öpmek nedir? Eşinizin egosunu okşuyorsunuz. Dinde kocanızın elini öpün diye bişey yok. Sevgi saygı karşılıklıdır. Böyle olmaz. yaşınızın cahilliği ve arkanızda kimsesizliğinizden dolayı adam bence sizi bastırıyor gibi geldi. Otur şükür et moduna girmişsiniz.
Ben duymadım demedim ki. Ben anadolu insanıyım zaten. Hatta anadoluda yaşıyorum. Ama yıl olmuş 2020 eşe saygı el öpmek ile mi oluyor? Sevgiden öpmek ayrı. Ama eşim benden büyük e ben bayramlarda saygıdan elini öpeyim demek saçmalık bence.Anadolunun bir cok yerinde bu boyle bayramda esin eli öpülür eski bir gelenek hic duymamis olabilirsiniz
Bence sacma degil . Eski bir gelenege cok fazla sinirlenmediniz mi. Sizcede ? Kisiden kişiye görüşler değişirBen duymadım demedim ki. Ben anadolu insanıyım zaten. Hatta anadoluda yaşıyorum. Ama yıl olmuş 2020 eşe saygı el öpmek ile mi oluyor? Sevgiden öpmek ayrı. Ama eşim benden büyük e ben bayramlarda saygıdan elini öpeyim demek saçmalık bence.
Sinirlendiğimi iki satırdan çıkarmış olmanıza şaşırdım. Oysa ki gayet sakinim.Bence sacma degil . Eski bir gelenege cok fazla sinirlenmediniz mi. Sizcede ? Kisiden kişiye görüşler değişir
Cok abartiyorsunuz . Ayrica Sinirlendiniz aşikar. Önemli olan el öpmek yada opturmek degil sevginin ve sayginin karsilikli olmasi o onun elini öpüyor bu bunun elini opuyor diye kimse ezilmiyor kendini ezdirmeyn insan el opsede ezdirmez opmesede.Sinirlendiğimi iki satırdan çıkarmış olmanıza şaşırdım. Oysa ki gayet sakinim.
Eski gelenek adı altında kadının ezilmesine karşıyım. Eski geleneklerde hep kadın aşağılanıp, hör görülüyor sizde buna çanak tutmayın lütfen. Konu sahibi yaşının verdiği gençlik ve cahillik ile böyle yapmış. Bende fikrimi söyledim. Ezmeyin, ezdirmeyin kendinizi... Öbür türlü kocasının elini değil ayağını öpse beni ilgilendirmez.
Sinirlenmedim ama sinirlendiğimi iddia ederek sinirlendirmeye başladınız. Konuşma şeklim bu diğer yorumlara bakıp bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.Cok abartiyorsunuz . Ayrica Sinirlendiniz aşikar. Önemli olan el öpmek yada opturmek degil sevginin ve sayginin karsilikli olmasi o onun elini öpüyor bu bunun elini opuyor diye kimse ezilmiyor kendini ezdirmeyn insan el opsede ezdirmez opmesede.
Konunun içinde konudan bağımsız 3 değişik konu var
Bunu tek biz kadınlar başarabiliriz.
Kimsenin niyetini bilemem, ama Arabistan olayını ortaya atan üyenin o lafı inançla ilgili söylediğini düşünmedim ben.
Şikayet edilen üye "ben eşimin elini öpüyorum, çünkü inancım bunu emrediyor, ben buna inanıyorum" deseydi o Arabistan lafını inanca gönderme, ötekileştirme olarak yorumlardım.
Ama "aman siz öpmeyin maazallah egonuz zedelenir. Eşin eli öpülür çünkü işe gidip para getiriyor, eve bakıyor" vs dedi. Geçenlerde ev işiyle ilgili bir konuda da yardırmıştı böyle. Erkek iş yapmazmış vs...
Gerekçesi erkeği kendisinden üstün görmesi, erkeğin para getirmesi; kısacası erkeğin errrrkek, kendisinin kıdın olması.
Arabistan'daki kadınların durumu da malum.
Orada bahsedilen Arabistan "yallah Arabistan'a" cümlesindeki yer değil, kadının adının olmadığı yerdi bence.
Tabii ki yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden dolayı aynı hassasiyetlere sahip değilizdir. Ama olayın "bence"si bu. Kimin umurundaysa artık
Bu sozler cok güzel ben de eklemek istedim." Bazen kalbin açılması için kırılması gerekir " Mark Wolyn diye bir yazar bir kitabında söylemiş. Bir psikologumuzda bunun üzerine " Kırgınlıklar bazen iyidir, kendini geliştirmen onarman ve daha iyisine ulaşman için fırsattır. Kendini daha iyi tanımanı olanı olmayanı görmeni sağlar" diye eklemiş.
Biz üyeler bazende bunu yapıyoruz kendinize gelin diye napalım
yine neler olmuş yahu ?
yine neler olmuş yahu ?
arabistan abd sözleri havalarda uçuşuyor..
birinin cikipta kocamin elini öpüyorum yazmasıyla
burası arabistan değil..
ne alaka ?
olur olmaz şeylere insanları arabistana amerikaya postalamaya çalışmak nedir ?
herkes saygı saygı diye gezerken aksine saygı duymayıp tüm kinini kusmak nedir arkadaş..
niye bizim insanımız keni insanına bu kadar kinli?(iki taraf ) isteyen istediğinin istediği yerini öpsün "saygidan" demesine kızıyorsak ona gore cevap veririz.. arabistan ne alaka ?
iki tarafta haksız bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?