çok kızgınım çookk

İlk seferinde söylemişsin o da olmaz demiş. Sen ikinci seferde başkalarının yanında söylemişsin, yetmemiş çarşıda söylemişsin :))))

Bu kadar ısrar edeceksin madem ilk seferinde o hayır olmaz deyince küsmek yerine ikna etseydin. Konuyu kapatıp kapatıp açmanın sana bir yararı olmamış.

yani bu kadar olayın üstüne o eş onay vereceği varsa da vermez gibi geliyor bana, ben olsam almam zaten. Ne yüzgöz olucam daha fazla. Madem tavrı bu sen de onu tanıyorsun niye üstüne gidiyorsun ki. Allaha şükür paran var, çalışıyorsun git al. Düğün günü çıkarır giyersin. Yok beraber alalım, yok bunu beğendim falan gereksiz buldum ben.

Bizler senin eşini tanımıyoruz, anlattığın kadarını biliriz. Geçmişi vardır mutlaka ama bütün yaşanılanlardan ders almayıp sen hala onunla neden paylaşıyorsun ki. Abartıya kaçmamak suretiyle bak keyfine :)

Ne yapmalı arkadaş sizce.?

Eşi kendine yeni takımlar almayı biliyoken neden o da kendine istediği bi elbiseyi alamasın.Burda olayı eşi büyütmüş olmuyomu?Almasını istemiyosa güzelce oturup karısıyla konuşamazmı.Neden hep biz ince düşünceli fedakar olmak zorunda kalıyoruz?..

Bunları gerçekten merak ettiğim için soruyorum?

canım ya aynı sorunu 2 hafta önce yaşadım. insan ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.
biz gelmişiz kaç yaşımıza sanki bu zamana kadar namus bekçiliğimiz onlar yapmış,sanki biz sabunuz ellerinden kayıp gideceğiz,sanki biz podyuma çıkacakmış gibi mi giyniyoruz.
çok sinirlendim kusura bakma ama ne diyim ki anca hevesimizi kursağımızda koymayı biliyolar sonra da hiç birşey olmamış gibi davranıyolar. valla ben daha elbise almamaya kararlıyım düğünlerine de giyicem kotpantolon badi gidicem sıkıyosa olmamış desin sen olanı da bilmiyosun olmayanı da elbise olmaz, kot olmaz donlamı gelicem 2 hafta sonra benimkininde akrabasının düğünü var bak bende nasıl paçavra gibi gidicem. alma elbise falan giy basit pantolon badi saçını falanda yaptırma ne sen rezil olcan onlar rezil oluyo.

elbise bu tartışmanın büyümesi için bir simge aslında. O kadar şeyler yaşadık o kadar üzdü ki elbise son damlaydı artık beni taşıran. Onun abisinin düğünü için geldiklerinde yengem benimle beraber alışveriş yapmak istedi. Onunla birlikte kınasıydı havlusuydu baya bir uğraştık saat dokuza kadar onunlaydım ve eşiminde haberi vardı işimiz bitincede karnını doyurup otogara kadar bıraktım. Eve geldiğimde bana surat yaptı. Sanki kendim için gezmişim. Yani tam anlatamıyorum aslında içimde olanları ben bir kadın olarak biraz ilgi bekledim ona elbise konusunda fikir alırken yada sahiplenmek bilmiyorum ama yinede bütün yorumlarınız için çok tşk ederim

ben inanıyorum ki burdaki bir çok kadın oturmasını,kalkmasını,giyinmesini ve en önemlisi fedakar olmasını çok iyi biliyor. ama eşlerimiz de bunun hevesi var zevki var bi giysin bi göreyim ya oda insan diye bakmıyor olaylara. inan önce onların o berbat sesleri yükseliyor. sonra bizim sesimiz çıkınca sabırlı olmalıyız oluyor eee zaten hep sabırlıyız dimi ama. hep peki,tamam,olur dedikçe onların kısıtlamaları istekleri çoğalıyor.

Dilerim tekrarlanmaz, ama siz de söylemeyin artık. Siz önce kendinizi sahiplenin, mutlu edin ondan sonra eşnizden bekleyin bunu. Huyu bu demek ki.

eşinizle ilgili yaşadığınız sorun -boyutu ne olursa olsun- sizin aranızda kalmalıydı.. siz eşinize abisinin yanında (üstelik olayların detaylarına girerek) ayar vermeye çalışırsanız, o da size bağırmakta beis görmez.. ilişki, denge işidir. ne verirseniz, onu alırsınız..

bu tarz yorumlar yapanlara, "ama o bana mazide neler yaptı vs" diyorsunuz, ki bence geçerli bir sebep değil.. ne olursa olsun 3. kişileri kişisel problemlerinize ortak etmeyin.. siz zararlı çıkarsınız..

bence git al giy canım bişey derse de sen alalım demiştin de yarım ağızda olsun boşver sen kırdırma hevesini

Madem çalışıyorsun para kazanıyorsun neden eşine soruyorsunki. Al gardrobunda dursun yeri gelincede giy.Herşeyde fikir almak zorunda değilsinki. Sen eşine kendisini biraz fazla önemli hissettirmişsin.Kendini biraz geri çek ve onsuzda karar verebilceğini göster.Düğünede öyle sıradan gidersen eşin değil sen üzülürsün yine, süslen makyajda saçta yaptır.İnan erkekler ince düşünemez ben böyle yaptımda eşim böyle davranıyor diye düşünmezler veya önemsemezler.Sen yine üzüldüğünle kalırsın.

Uzlaşmacı, yapıcı olmaya çalışmak fedakarlık değil, insan olmanın gereğidir diye düşünüyorum.
Fedakarlık sadece karşı tarafın menfaati için yapılanlardır. Bu konuda ikinizi de mutlu edecek
orta yol, aile huzurunu koruyacağı gibi kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaktır.
Diretmekle yaşadığın olumsuzlukları görüyorsun tatlım. Bunca olumsuzluk yaşadıktan sonra da
mademki bu kadar bedel ödedim, ya dediğim olur, ya da pespayeliğimle onu cezalandırırım
noktasına geldin.
Belki senin de onaylayacağın bir kıyafet önerisi olacaktı. Öfke daima çözümsüzlük getiriyor.
Hiç olmazsa biz kendi payımıza düşeni yapıp, internette araştırarak öfke kontrolünü ve kriz
yönetimini öğrenmeliyiz.

Ay pardon canım, konu sahibi olduğunu düşünerek yanıtladım. Konu sahibine ait çümlelerimi
çıkararak değerlendirebilirsin. Çok özür dilerim.

düğün ilçede olacakmış hem de sünnüt düğünü yani oraya abiyelerle gitmek komik de olabilir bu şekilde rezil olmak da var.kimler ne giyecek ve ortam mekan nasıl bunları düşünmek lazım.
mesela abime iki düğün yapılmıştı biri bizim burada biri de kızın memleketinde.buradaki düğünde abiye giydim tam yeriydi mekan güzeldi ama ailem tutucu diye üstüme şal aldım.

sonra bizim gelin hava atacak ya biz çok moderniz bizim memleketteki düğünde şal almanıza gerek yok dekolte olabilirsiniz falan dedi.ben yine de gerek görmeyip etek bluzla katıldım.anam iyi ki öyle yapmışım kahvehane gibi bir yeri düğün salonu diye tutmuşlar havasız herkes bakımsız salaş bir halde.ben abiyeyle gitsem millet eliyle gösterecek yani o derece.hani öyle bir ortam olacaksa aman deyim arkadaşım.eşinde bunları düşünmüş tedirgin olmuş olabilir.:18:

üstelik elbise için direterek ve kaynınların yanında gündeme getirerek hatayı sen yapmışsın ve bence özür dilemelisin.azıcık cilve ve sempatik bir dille istediğin elbiseyi aldırabilirdin halbuki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…