• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kızgınım çookk

mut_su_zum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
87
1
36
Diğer
kızlar merhaba,

Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Olayı en kısa haliyle anlatmaya çalışacağım. Benim kaynımın ( eşimin abisinin ) oğlunun sünneti var. Düğünden söz ederken ben eşime düğün için bir gece elbisesi almak istediğimi söyledim. Eşim beklemediğim biçimde tepki gösterdi. Düğün ilcede olacak neymiş ben elbise giyersem ona laf söz gelirmiş yok orada gece elbisesi mi giyilirmiş. o gün çok üstünde durmadım. Olaydan iki üç gün sonra sakinleşti diye tekrar konuyu actım ve açıklama yaparak anlattım. Alacağım elbise açık değil üstelik onların akrabalarıda gayet açık giyinen insanlar. Bunu anlatmaya çalıştım ama tepki daha sert oldu ve tartıştık. Bana bir sürü haketmediğim seyler söyledi. Bende kızdım tamam sana laf gelmesin ben evde ki kıyafetlerden giyerim dedim. Neyse o hafta sonu abimler geldi bende abi sizin düğnde ben çok fazla koşturmayacağım . Hatta mümkünse hiç göze görünmekte istemiyorum dedim ve eşimin bana takındığı tavrı söylediklerini anlattım. Benim sözüm biter bitmez eşim çarşının ortasında ve abisi ile yengesinin yanında bağırmaya başladı. Ne halin varsa gör ne istiyrsan onu yap falan diye . Ben olayın büyümemesi ve daha fazla rezil olmamak için sustum. Tam bir hafta küstüm hiç konuşmadım. Ne gönlümü almaya çalıştı ne de bir özür diledi. Yeni yeni konuşmaya başlamıştık dün oğluma takım elbise almak için çarşıya çıktık ben ona beğendiğim elbise buydu ve gördüğün gibi açıkta değil diye laf soktum. Bekledim ki gel alalım tamam haklısın der diye ama nerdee istersen alalım dedi ama öle yarım ağızla çok üzüldüm. Akşamdan beri konuşmuyorum. Düğün içzinde basit bir pantolon ve bir penye giyip bırak kuaförü makyaj bile yapmayı düşünmüyorum. Ama arkadaşım da dün kafamı karıştırdı sen rezil olackasın senin yerine olsam ben ona inat alır giyinirdim dedi. Siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar.

Ben eşler arasında geçen tartışmaların kim olursa olsun eşin yanında konu edilmesini doğru bulmuyorum.
Abisine durumdan bahsetmen haliyle eşini kızdırmış.Kendi aranızda geçen bi tartışma sonuçta.
Şikayet etmen gücüne gitmiştir,ondan bağırmıştır.

"Gece elbisesi"diyince aklına kırmızı açık saçık bişey mi geldi adamın aklına acaba??
İnatlaşma madem al dediyse al bence.

Oraya sen paspal gidince ne sen ne eşin ne de başkaları mutlu olmayacak bunu biliyosun..

kızlar merhaba,

Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Olayı en kısa haliyle anlatmaya çalışacağım. Benim kaynımın ( eşimin abisinin ) oğlunun sünneti var. Düğünden söz ederken ben eşime düğün için bir gece elbisesi almak istediğimi söyledim. Eşim beklemediğim biçimde tepki gösterdi. Düğün ilcede olacak neymiş ben elbise giyersem ona laf söz gelirmiş yok orada gece elbisesi mi giyilirmiş. o gün çok üstünde durmadım. Olaydan iki üç gün sonra sakinleşti diye tekrar konuyu actım ve açıklama yaparak anlattım. Alacağım elbise açık değil üstelik onların akrabalarıda gayet açık giyinen insanlar. Bunu anlatmaya çalıştım ama tepki daha sert oldu ve tartıştık. Bana bir sürü haketmediğim seyler söyledi. Bende kızdım tamam sana laf gelmesin ben evde ki kıyafetlerden giyerim dedim. Neyse o hafta sonu abimler geldi bende abi sizin düğnde ben çok fazla koşturmayacağım . Hatta mümkünse hiç göze görünmekte istemiyorum dedim ve eşimin bana takındığı tavrı söylediklerini anlattım. Benim sözüm biter bitmez eşim çarşının ortasında ve abisi ile yengesinin yanında bağırmaya başladı. Ne halin varsa gör ne istiyrsan onu yap falan diye . Ben olayın büyümemesi ve daha fazla rezil olmamak için sustum. Tam bir hafta küstüm hiç konuşmadım. Ne gönlümü almaya çalıştı ne de bir özür diledi. Yeni yeni konuşmaya başlamıştık dün oğluma takım elbise almak için çarşıya çıktık ben ona beğendiğim elbise buydu ve gördüğün gibi açıkta değil diye laf soktum. Bekledim ki gel alalım tamam haklısın der diye ama nerdee istersen alalım dedi ama öle yarım ağızla çok üzüldüm. Akşamdan beri konuşmuyorum. Düğün içzinde basit bir pantolon ve bir penye giyip bırak kuaförü makyaj bile yapmayı düşünmüyorum. Ama arkadaşım da dün kafamı karıştırdı sen rezil olackasın senin yerine olsam ben ona inat alır giyinirdim dedi. Siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar.
allah sabır versin öncelikle canım ben senin yerinde olsaydım daha tekrarlamaz evde ne varsa onun en güzelini giyer giderdim ama tabi evde gideceğin yere uygun kıyafetin yoksa bilemem buna benzer bişey biraz daha farklı bişey başıma geldi o zaman kaynanamlarla oturuyorduk tabi para ortaktı o zamanda az bi parayla çalışıyordu eşim dedim tamam dedi daha içraat yoktu kaç kerede ne giycem falan dedim sesi çıkmadı bende bekarken olan fazla giymediğim etek ve gömleğim vardı onu giydim daha da bişey demedim bence sende öyle yap ama dediğim gibi evde giyecek güzel bişeyin yoksa bilemem yada kendi paran varsa al tabi kızmayacaksa eşinin huyunu bilirsin bide karar verirken ileriyide düşün çünki bu insanla aynı evde yaşıyosun ve ölene kadar onu göreceksin allah yardımcın olsun biraz karışık oldu galiba kusura bakma canım:71::71::71:

Walla ne derse desin ben kötü giyinip kendime güldürmezdim kimseyi.

Al demiş madem boşver yarım ağızla söylemesini.Git al giyin, makyajda yap, saçını da yaptır.

Abartmadan doğal bi şekilde güzel oldugunu görürse o da mutlu olur zaten..

canım ben cok haklısın dıyemıyecegım kaynının oglunun sunnet dugunu ıcın nıye bı elbıseye bu kadar takıp sureklı esının onune getırdın kı anlamadım yanı bence senın gece elbıse gıymen gerekmıyo dugun olsa gıyersın de bı de nıye abısının yanında oyle laf soktun bence bıraz sakınlesmeye calıs

İlk önce elbiseyi gösterip bunu istiyorum düğün için deseydiniz böyle olmazdı bence
Ama olan olmuş elbiseyi alın giyin düğün sonuçta

bunu ilk kez yapmış olsa tamam diyeceğm hamile ikende buna benzer bir olay olmuştu ve ben hala hamile kıyafetlerine çok özenirim içimde kalmış. Aslında olay elbisde dğil istesem kendim çalışıyorum giderim en iyyisini alır giyerim ben o da görsün o da onay versin tek başına gidip aldı demesin diye ondan destek bekledim bana onca dediği şeylerin üstüne kendine tek başına gidip iki takım elbise aldı

bence gece elbisesi demeden başka bişeyler almaya çalış. biz bayanlar böyle zamanlarda şık görünmek isteriz ama erkekler böyle değil ne yazıkki! benim eşimin de haftaya c.tesi dayısının oğlunun düğünü var ve eşimle dayısının oğlu kardeş gibi büyümüşler. giyecek kıyafetim var ama aşkım güzel bişeyler alalım, çok abartılı olmasın sonradan da giyebileyim filan dedim, düz bi pantolon, dantelli bi bluz ya da bady üzerine de şık bir blazer ceket düşünüyorum. o da abartmadığımı görünce olur tabi bakalım filan dedi, hatta bakmaya gidince elbiseler filan beğenmeye başladı :) erkekler çok ilginç. nerede ne zaman nasıl davranacaklarını kestirmek biraz zor! ama ne biliyim, siz eşinize göre davranın yine de, illaki bişey almayacaksa evden bişeyler giyin, sonuçta kimse aaa bak bak kadın giymemiş diyemez, eşiniz almamış!

elbisey görüp beğenmese açık bulsa ne bilim uygun bulmasa tamam ama daha hiç elbiseyi bile görmeden böyle davranması beni çok kızdırdı. Abimlerin yanında konuyu açmam konusunda çok haklısınız ben hata yaptım orda çok kızgındım ona o yüzden ama onunda bu sekilde onalrın yanında bana bağırması azarlaması da canımı çok sıktı

Kaynının yanında konuyu açman ne kadar gereksiz?
Sorununu bizzat çözemiyorsun başklarını araya sokuyorsun.
Aynısı sana yapılsa ne hissederdin?
Çok yanlış..
Elbise yüzünden cinnet geçirmek üzeresiniz gibime geldi.
Kaynımın sünneti ilçede ? Ne bileyim ben çok süslü değilim galiba..
Yerine göre giyinmek gerek.her düğün bir olmaz..

bunu ilk kez yapmış olsa tamam diyeceğm hamile ikende buna benzer bir olay olmuştu ve ben hala hamile kıyafetlerine çok özenirim içimde kalmış. Aslında olay elbisde dğil istesem kendim çalışıyorum giderim en iyyisini alır giyerim ben o da görsün o da onay versin tek başına gidip aldı demesin diye ondan destek bekledim bana onca dediği şeylerin üstüne kendine tek başına gidip iki takım elbise aldı

Biz burda hata yapıyoruz işte.Eşimizdr herşeyi beraber alalım beraber karar verelim diyoruz ama onların umru bile değil.Bak gitmiş almış kendine. Madem kendin de kazanıyosun bırak boşver fikrini almayı.

Bir işte ben bulsam ah ahhh: )

Biz burda hata yapıyoruz işte.Eşimizdr herşeyi beraber alalım beraber karar verelim diyoruz ama onların umru bile değil.Bak gitmiş almış kendine. Madem kendin de kazanıyosun bırak boşver fikrini almayı.

Bir işte ben bulsam ah ahhh: )

allah büyüktür inşallah en kısa sürede sende bir iş bulursun tşk ederim canım yorumların için

Kaynının yanında konuyu açman ne kadar gereksiz?
Sorununu bizzat çözemiyorsun başklarını araya sokuyorsun.
Aynısı sana yapılsa ne hissederdin?
Çok yanlış..
Elbise yüzünden cinnet geçirmek üzeresiniz gibime geldi.
Kaynımın sünneti ilçede ? Ne bileyim ben çok süslü değilim galiba..
Yerine göre giyinmek gerek.her düğün bir olmaz..

tşk ederim canım yorumun için ama olay aslında burda elbise değil. Ben ne zaman özel bir şey için hazırlansam yada bir şey istesem mutlaka buna karşı çıkıyor. Hamileliğimdede bayramda hamile kıyafeti istedim diey burnumdan getirmişti. uzatmadan bitirmek istedim ama hala benim içimde kaldı o olay ve ben sustukca bu olaylar tekrarlanıyor yani bundada sussam bunuda görmezden gelsem boşversem bu sefer farkıl bir zaman yine aynı konu karşıma çıkacak

Bence de tek yanlışınız olayı başkalarına yansıtmanız olmuş.
Kaynınız ne yapsın , o mu karar verecek sizin ne giyeceğinize ya da eşinizi azarlayacak mı?
Eşinizle birebir çözmeliydiniz bence, eşinizin bu durumu devamlı yaptığını yazmışsınız, o zaman gereken tavrı net koyacaksınız, gerekiyorsa da gitmeyeceksiniz ya da en paspal halinizle gidecekseniz, artık ne dilden anlıyorsa. Ama mevzu başkalarını ilgilendirmiyor.

eşin seni kırmış olabilir ama başkasının yanında laf sokup rencide etmeni gerektirmez bu durum.

birde gece elbisesi diyince akla baya mini seksi şeyler geliyor, örneğin benim aklıma gelen şu tarz bişey;
$mango-straplez-gece-elbisesi-460x644.webp

bence eşinde böyle bişey düşündü ve tepki verdi ve bende erkek olsam eşim bana bunu söylese tepki verebilirim ne yalan söyliym. keşke deseydin ki ''canım üstüme başıma bişeyler alalım mı düğün için?'' sonrada beğendiğin elbiseyi bu güzelmiş diye gösterrdn. kendini ezdirmeden suyuna gitmeyi öğrenmelisin bence

Son düzenleme:

Ne geliyorsa bayanların başına, bu ''onay alma'' duygusundan geliyor zaten.

Tamam herşeyi anlarım ama kişisel ihtiyaçlar konusunda danışmayı anlamıyorum..Bunu bırakın , ''nasıl oldum, güzel mi, yakıştı mı'' sorusu bile asla ama asla sorulmamalı.. Birde kendi kazancınız dahi varmış, kusura bakmayın ama anlamakta güçlük çekiyorum.
...

Kesinlikle güzelce hazırlanıp gitmelisiniz, aksini bile düşünmeniz sonrasında başka sıkıntılar oluşturur. Yine olan size olur.

Evli barklı çocuklu kadınsınız . . Nerede ne giyinilmesi gerektiğini biliyorsunuz. .
İlçede yapılacak basit bir sünnet düğünü içinde gece elbisesi banada saçma gelir . . Gece elbisesi denilnce açık saçık pullu ışıl ışıl birşey geliyor insanın gözünün önüne . . Eşin bundan dolayı sinirlenmiş olabilri . . Ayrıca kaynının yanında eşini şikayet etmn hiç hoş olmamş.aranızdaki sorunları başkalarının bilmesine hiç ama hiç gerek yok . Aynı şeyi o size yapsa inanın hoşlanmazsınız :50:
Ne giysem diye soruyorsanız güzel şık bi etek çeket giyebilrisnz .Eşinizle uyum içerisinde durursunuz . .
Eşinizn tek hatası biraz sert olması . keşke oda hemen hayır alamazsın diyeceğine bi bakalaım üzerinde nasıl durcak ona göre karar verirz deseydi :71:

kimse sizin kötü giyinmenizi eşiinizin o
elbiseyi almamış olmasın abğlamaz canım
millet görünen kısmıyla ilgilenir
o yüzden arkadaş doğru demiş git elbiseyi al
arkandan laf edilmesin
o zaman daha cok canın sıklır

yorumlarınız ve bana vakit ayırdığınız için çok tşk ederim arkadaşlar. Benim gece elbisesi diye bahsetitğim elbise öle çok allı pullu yada açık bir elbise değildi tam tersi sadeydi çünkü o parlak elbiselerden falan hoşlanan biri değilim. Ki bir çocuk annesi olarak giyeceğim elbisenin ölçütünü bilen biriyim. Eşimin koyduğu tavır sanki yanına beni yakıştıramıyormuş gibi değerlendirdim. Belkilde ben son zamanlarda çok sıkıntılıyım o yüzden yanlış anladım bilemilyorum.

Bir süre sonra yazdıklarını okuyunca sen de anlayacaksın canım, küçücük sorunları nasıl da büyütüp
içinden çıkılmaz hale getirdiğinizi.
Hep böyle olur zaten, bir kaşık suda fırtınalar koparıveririz. Stratejilerimizi ilişkiyi yıpratmak için
geliştirmek yerine, yapıcı - onarıcı olmak için geliştirmeye başlamamızın zamanı gelmedi mi?
Peki hayatım... sen bilirsin... haklısın... diyebilmek ne kadar zorlaştı.
Pimi çekilmeye hazır bombalar gibi dolaşır olduk. Hayatın kocaman tokadını yemeden kendimize
gelemez olduk.

Ahhh... Ah... Sorunları çözmeye değil de, sorun üretmeye yönelik yaşamayı tercih ettiğimizde,
hayatın durduran eli çok ağır oluyor maalesef. Bir elbise değil, bin elbise de feda etseniz,
yere yapışmaktan kurtulamıyorsunuz. :58:

Back
X