Su içer gibi kola içiyorum iyice alıştım susayınca su yerine kola içesim geliyor özelliklede sıcaklarda nasıl bırakabilirim denedim ama olmadı:26:Eşimde çok içiyor malesef
kolanın bağımlılık yaptığı zaten aşikar. bende çoookk içerim. ama bırakamam. tabi su yerine kola içicek kdr olmadı. bence aldığın kolanın içine su kat soğut kendini bi şekilde. nasıl igarayı bırakanlar tiksinme yöntemine başvuruyo sende öle yap bu kdr takıntı oldysa canım:26:
Eşiminde içmemesi lazım eve alınca içiyorum muhakkak
o zmn sende eşine de seninde selülitlerin çıkcak benimde. ikna et ne blym ayran için ya ne güzel işte. olmadı onun kolasına da su kat çaktırmadan
selülit işe yaramaz nerdeyse eşim sıfır beden
Su atsam bunun asidi gitmiş der gider başka alır onun yüzünden bu kadar alıştım zaten..
kola alır eve 2. günü o kolayı içmez başka alır zararlı olmasa neysede :26:
uçk bir fikir olacak ama bu saatte ancak bu kadar olur "hamile kalın" gebelikte kola yasak mecburen çocuğu düşünmek zorunda kalacağğınız için bırakırsınız..
sicak ve asiti kacmis kola icmeye basla bi sure sonra tiksinirsin
Bu sorun bende de var :97:
Ben biara baya azaltmıştım kola yerine soda içerek
Sonra vazgeçtim tekrar yüklendim kolaya
Canım kola istediğinde soda içerdim tamamen bırakmadım tabi ama azaltabildim
kolayla ilgili efsaneler vardır bilirsiniz farelerle ilgili olanı.
eski malum markanın çalışanının iddiası:
23 yıl x kola fabrikasında çalışan birisinin naklettiği;
malumunuz kola denilen ürünün en temel hammaddesi meyan köküdür, ve meyan kökü ile beslenen canlılar arasında fare de bulunmaktadır. büyük şirketler tonlarca üretim yaptıkları için kepçelerle toplamaktadırlar meyan köklerini ve tonlarca topladıkları için de fareleri ayıklamaya uğraşmamakta daha doğrusu uğraşamamaktadırlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarını elekten geçirerek ayıklamaktadırlar. meyan kökünün suyunun yanında farenin kanı, mide özsuyu vs. gibi sıvılar da karışmakta renk siyah olduğu için estetik açıdan bir sorun olmamaktadır. tabi kola üretimi yapan şirketin kimyasal yöntemlerle bu özütü sağlığa zararsız hale getirme ihtimali de var...
bu olayı anlatan kişi çalıştığı 23 yıl boyunca bi bardak bile kola içmemiş."
şimdi arkadaşlar diyeceksiniz ki şehir efsanesi? hayır değil.
ben çocukken malum markanın kolasının içinde ailecek minimini bir farecik bulmuştuk.
ama bilinçsiz davranıp şikayet etmedik.
keşke şikayet edip ifşa etseymişiz.
valla arkadaşım kola içmem,içirtmem, inşallah sen de tez zamanda tiksinirsin.
Bence istersen vazgeçersin sağlığını düşün ,sağlığından önemli değil onun yerine meyva suyu iç çok güzel çeşitler var ananas,armut,nar bir colada ısrar demek varolan diğer tatları kaçırmak demek allahında gücüne gider düşün japonyada domatesi tane ile yiyorlarmış çok pahalı diye elimizdeki nimetlere şükür etmek lazım cola sadece dünyaca iyi pazarlama taktiği yapılmış bir ürün
görümcemler de ınanılmaz kola ıcerler yanı gunde rahat bıraksan 5 lt ye banamısın demezler o derece ailecek.....kuçük bır kızı var 2 yasında o da onlara baka baka öyle olmus deli gıbı kola ıcıyor yazık ya midesıne....bıraktıracaklardı yöntem ise içine tuz atacaklar..sizler nasıl yaparsınız bılmem bende cok alıstım onlar gelınce ama eşime yasak koydum eve kola gırmıyor onun yerıne süzme yogurttan ayran yapıyorum bol köpuklu oluyor ıcıne de buz küplerı atıyorum mükemmel ötesı ooluyor deneyın kolayı aramayacaksınız.....
bende çok içiyorum maalesef yaa eşimde aynı şekilde çok seviyoruz asitsiz içeçekler kesmıyor benı( artık nasıl bırakrız bilmıyorum yaz kış farketmez bana.. okadar böcek möcek hikayeside bana işlemıyor çoğu arkadaşım soğudu o söylentilerden sonra ben hala böceğin tadı ne hoş diye şakaya vurup tam gaz devam:76:
daha dün nette gazetede çıkan haberlere bakarken bu konu hakkında bikaç şey okudumda kolanın içine kesinlikle böcek kanı konuluyomuş..sucukların rengini pembeleştiren kolaya o tadı verip o renge gelmesini sağlayan o böcekmiş zaten..çok değerliymiş o böcek bu yüzden..pahalı anlamında yani..resmini bile koymuşlar..keneden kötü bir şekli var..yani onun gibi bişey ama tüylü falan..ee içme yan bundan sonra..yorumları okusaydın miden almazdı bi daha zaten..eskiden bende çok severdim ama kaç senedir kola eve girmiyor içmiyorum ben..çok rahatım birde..bilinen bazı ülkede nasıl kurbağa çekirge çok sevilip yenilirken bizim ülkedede böyle sevdiriyorlar galiba:))
Basit bir deneyi bile var etin üzerine döküp onu nasıl erittiğini görebiliyoruz.
Özelliklede kolada olan glikoz ve asit ses tellerinin bi numaralı düşmanları
Birde ses fazla kullanılıyorsa ses tellerinin ( kaslarının ) üzerinde olan bu maddeler çok büyük sorun teşkil ediyor.
Vücuttaki potasyumu bitiriyor kemik dokusunu zayıflatıyor diyabete yol açılıyor diş çürümesi obezite vs vs.
Aklını kullanan boğazı için sağlığını tehlikeye atmaz sakın ha devam etmeyin. İsterseniz gayette içmezsiniz bir süre sonra su yerine başka bir şey içme istediğide olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?