Çok Kolay Doğum Yaptım

selam arkadaslar bende 3 hafta once dogum yaptim gayet kolaydi hic korktugum gibi olmadi .39. hafta 1. gundeydim hastaneye kontrole gitttik hastane cantamizda yanimizdaydi doktor 1 hafta once cantanida al haftaya gel demisti . kontrolde rahim agzinin henuz yeterince acilmadigini istersem eve gidip sancilarimin suyumun gelmesini bekleyebilecegimi ama istersem hastaneye yatip suni sanciylada dogumu baslatabilecegini soyledi bi hevesle gelmisim geri donmek istemedim tamam dedim ben yatacagim. sabah yatisimi verdi sunu sanci basladi ama kasilma birden artip cocuk strese girince sanciyi hemen kesti baska bi ilac verip bi gece beklemem gerektigini soyledi rahim agzi yumusayip sabaha kadar acilacakti bi gece oyle yattim hastanede agrim sizin cok azdi ertesi sabah doktor gelip suyumu patlatti sular selerr akti sonra epidural igne oldum belden sonra suni sanci damardan cm cm acilma basladi aksam uzeri 4 e kadar 9 cm e ulasti ama tabi ben bu arada tv izliyorum esim yanimda sakalasiyoruz filan vakit geciyor sadece ac kaliyosun iste o biraz skntili oluyor sadece sivi aldim neyse hemsire dogumu basltti ikin sikin pikin derken bebegin basi gozuktu tabi epidurali yedigim icin etkili ikinilmiyor hemsire bi carsaf verdi elime bi ucuna o bi ucuna ben asiliyoruz nefesini tut 10 a kadar say birak tekrar tekrar derken basi iyce cikinca doktor geldi son bi gayretle itt it it derken hooop bebek cikiverdi hemen uzerime attilar babasida gobegini kesti sonra plesenta cikti cok hafif bir dikisim vardi kesmediler zaten cikarken son anda kucuk bisey oldu 2 dikislik dr onu yaparken kizim yanimdaydi sonrasi malum epiduralin etkisi gecti yorgunluk biraz kas agrisi filan 2 gun sonra eve geldik simdi 25 gun oldu bebeisimiz dogali hersey superdi sonuc olarak 30 saatte dogurdum ama aci hic cekmedim bayanlar epiduralsiz sakin dogurmayin yoksa acilarin kadini olursunuz :)

CANIM BİŞEY MERAK ETTİM BEBEĞİN GÖBEK BAĞINI BABASI NASIL KESTİ.İÇERİ KİMSEYİ ALMIYORLAR BİLDİĞİM KADARIYLA KESİM İÇİN BABA GELSİNMİ DİYORLAR:1:

ben de 20 gün önce doğum yaptım, hamile kalmadan ve hamileliğim boyunca buralardaki yazıları okuyup ben ne zaman doğum hikayemi yazacağım diye merak ediyordum ki.... çok şükür...
düşük tehlikesi ve kanamayla başlayan hamileliğimde 4 ay sürekli yattım. gebeliğimin son ayında da tansiyonum çıktığı için istirahatli geçirdim ve kızım 10 gün erken dünyaya geldi.
Benim suyum geldi gece 1:30 da, hastaneye gittiğimde 5 cm açılmış, 2:15 de sancı odasına aldılar, 5 dk. da bir sancılarım gelmeye başladı, 4:30 da kızım doğdu, epi topu 3 saatlik bir doğum maceram oldu.
Beyinde bitiyor, başından beri normal doğum istedim, kendime güvendim, kimseyi dinlemedim, kilo alacağım diye endişelenmedim, yedim içtim, doğuma 3 hafta kalaya kadar işyerimde çalıştım, her gün oryantal oynadım, evim 5.kattaydı bol bol merdiven indim çıktım, kegel egzersizlerini ve bağdaş kurup bacak esnetme hareketleriniyaptım.
Doğuma giderken de hurma yedim, 14 inşirah süresini okuyup zemzeme içtim, o kadar çabuk açıldı ki ilk doğum olmasına rağmen kolaylıkla atlattım çok şükür.
Sancı çekerken de bağırıp çağırmadım, her sancının bebeğime beni yaklaştırdığını biliyordum ve benim yerimde olmak isteyen nice kadın var diye düşününce insan gıkını çıkaramıyor.

Allahım evlatlarınızı bağışlasın sizlere .. bizlerede nasip etsin tez zamanda hamileliği sonrada doğumları sizleri okuyunca çok duyupta korktuğum normal doğum isteğim arttı.. inşallah tüm isteyenlere ve banada nasip eder Rabbim...

Arkadaşlar ben de kolay doğum yaptım denebilir.
39 art 4 de doğurdum kızımı.Kızım 2 haftadır kanala gırmemıst ı1 cm bile ilerlememişti.Doktor bekleyelim diyordu hep.Ben normal istiyordum çünkü.
gece 1 de de suyum geldı,doktorumu aradım hastaneye gittik.Doktor saat başı kontrol ediyordu,ama kızım hala ilerlemiyordu ama açılmam 5 cm olmuştu.
5 cm açılmayı ben hiçbir şekilde ağrı hissetmedim,en sonunda saat 4 gibi doktor geldi ve açılman var ama bebk hiç ilermemiş,sezeryan yapıcaz dedi ve sezeryanla doğurdum.
Doğuma 88 kıloyla gırdım,şu an 50 gunluk bebeğim ve ben 18 kılomu verdım bile.kaldı 6 kılom:))))

Arkadaşlar ben de kolay doğum yaptım denebilir.
39 art 4 de doğurdum kızımı.Kızım 2 haftadır kanala gırmemıst ı1 cm bile ilerlememişti.Doktor bekleyelim diyordu hep.Ben normal istiyordum çünkü.
gece 1 de de suyum geldı,doktorumu aradım hastaneye gittik.Doktor saat başı kontrol ediyordu,ama kızım hala ilerlemiyordu ama açılmam 5 cm olmuştu.
5 cm açılmayı ben hiçbir şekilde ağrı hissetmedim,en sonunda saat 4 gibi doktor geldi ve açılman var ama bebk hiç ilermemiş,sezeryan yapıcaz dedi ve sezeryanla doğurdum.
Doğuma 88 kıloyla gırdım,şu an 50 gunluk bebeğim ve ben 18 kılomu verdım bile.kaldı 6 kılom:))))

Allah herkese istediği doğumu nasip etsin ve kolay olsun doğumlarınız.
Ayrıca sezeryandan ben cok korkuyordum korktugum gıbı olmadı cabuk toparlandım ben.

Basligi okuyan bütün hamislerimizin nasil bir hevesle topige girdigini görür gibiyim :)

Nasil da ihtiyacimiz var dogum hakkinda cesaret verici iyi seyler duymaya degil mi hatta
hamileligimiz boyunca ihtiyacimiz olan tek sey bu galiba...güven..inanmak..basarmak...

Sevgili Anneler..Anne Adaylari;

LÜTFEN SiZiN DOGUM HiKAYENiZ BASKA ANNE ADAYININ KABUSU OLMASIN!!!!!!!!!

Siz Dogumdan Sonra Bebeginizi kokladiginiz ilk anda MUTLU SON a ulasirken,sizin zorlu hatta zor ötesi dogum hikayeniz baska bir anne adayinin en büyük kabusu oluyor..

Dogumla ilgili yapilan bütün arastirmalar gösteriyorki;

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yönünden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması çok az olur. Aksine doğumu korku içinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hiçbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı çok şiddetli algılanır.

Agri,Sanci diye tanimladigimiz sey rahim kaslarinin kasilmasidir...spor yaparken kaslarimizi gerdigimizde,kaslarimizi calistirdigimizda hissettigimiz sey aci midir??sanci midir??kasilma midir?? algilayis seklimiz ne kadar önemli degil mi:)

Ben inaniyorumki hic bir anne baska bir anne adayinin zor anlar yasamasindan zevk almaz...ayni sekilde hic bir anne adayi da baska bir annenin acilarina kayitsiz kalamaz..

Hamileligim boyunca bütün felaket dogum senaryolarini bacaklarim titreyerek okudum,dinledim...Bana ve bebegime faydasi olmadi,zararlarini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum acaba dogumlarinin zorlugunu ballandira ballandira anlatan Sevgili Annelere bu sekilde paylasimin ne gibi bir faydasi oldu??

Bizim anlattigimiz zorlu hikayeyi okuyan Anne adayimiz ayni zorlugu belki daha fazlasina sartlanacak,sartlandigi icin zaten zorlanacak,zor bir dogum sonrasi ayni hikayeyi baska anne adaylarina ya da sadece kendi cocuklarina anlatacak,ayni hikaye cocugunun korkusu olacak....

ülkemizde vajinusmusun bu kadar yaygin olup,avrupa ülkelerinde tek tük rastlanmasinin hatta rastlanmamasinin sebebinin yine bu felaket tellalligimizin,öcü gibi gösterip korkutmamizin sonucu oldugunu bilmeyecek kadar cahil oldugumuzu düsünmek bile istemiyorum...

Lütfen kendimizi kandirmayalim..Bu sekildeki bir paylasim kimseye fayda getirmez...NESILDEN NESILE KORKU SALAR...BU KÖTÜLÜGÜ YAPMAYA HAKKIMIZ YOK..

HADi BiZ KADINLARKULUBU OLARAK BU BILINCE IMZAMIZI ATALIM

BU HAREKETIN TEMELLERINI BIZ ATALIM

DOGRU ALGILAYALIM KOLAY DOGURALIM

SONRA HAKLI KEYFINI SÜRELIM..

BASARABiLiRiZ...

TESEKKÜRLERa.s.:nazar:a.s.
SELAMLAR VE ÇOK TEŞEKKÜRLER...
aynen dediğin gibi girdim bu topiğe heyecanla ve umutla..
okadar haklısın, o kadar güzel özetlemişsiinki, hayran kaldım yazdıklarına.. insanlarmeğer ne kadar meraklıymış hamilelerin moralini bozmaya, neler yaşadım bende.. üstelik cahil denemiycek, güya kültürlü sayılan, kendini öyle zanneden bir kesim var etrafımda, iş hayatımda,, daha 2- 3 aylık hamileyken" aman çok dikkat et, en tehlikeli zamanlar bunlar, ben tam da senn gibiyken düşşük yaptım hem de şöyle şöyle..." diya başlayıp ballandıra ballandıra anlatanlar, tabi doğum hakayelerinde de tavan yapıyolar acısı, ağrısı, bilmemnesi..anlamak güç gerçekten..allah herkesn gönlüne göre versin ne diyim..

evet ilk gebeliğimde ,günü 2gün geçmişti ve hastaneye gitmemin sebebi suyumun gelmesiydi,ancak dr git evine bukadarcık su geldi diye doğummu başlıyo

sanıyosun,yataklar yorganlar ıslanması lazım şaldır şaldır akması lazım doğumun başladığını bilmen için git dedi ve bizde eşimle sinirlenip başka hastaneyegittik

ve hemen yatırdılar hastaneye beni sancın sabaha kadar gelmezse suni sancı veririz dediler, sabaha karşı 6da bi sancı hissettim ara ara yokluyodu ,7de indim

aşağı ii dedi ebe,kendi sancınla doğurursun inş. dedi,ama sancım sıklaşmıyodu 6saat boyunca sancı çektim ve suni sancı verdiler hızlansın rahim ağzı açılsın

diye artık,2saatte öyle çektim 8saat sancıdan sonra nihayet açıldı hadi gel dedi ve yattım ve 3ıkınışta doğurdum oğlumu 5dk bile sürmemişti çok kolay oldu tek

kötü taraf 8saatlik sancı dönemimdi,ve bebeğimi görüp sesini duyduğumda heleki kucağıma alıp kokladığım öptüğüm anda bütün acılarım dinmişti sanki,okadar

mutluydumkii,bidaha olsa doğururum diyor insan,,sonra bebişim 3 aylık olduğunda,,kızıma gebe kalmışım nasip işte,doğum zamanı 1 hafta gecikmişti gelmeye niyeti yoktu sanırım:9:neyseki 1hafta sonra suyum değil sancım gelmişti ilk önce evde yakalnmıştım,hemen hastaneye gittik arabada dürtüp duruyodu sancı
bağırıyodum çok tuhaf:30:neyse doğuma girince buseferde sancım artmayınca azcık suni sancıyla devam ettik 2saat sancıdan sonraebe dedi bu defada sancı

var su yok rahim açılmamış henüz diye ebe eliyle su kesesini patlatıverdi anında aldılar doğum yerine,ve kızımda doğum azcık zorladı yine 5dk sürdü ama baya

bi ıkındırdı yanii büyükte değildi niye bilmem,ama 5 defa ıkınmanın ardından çıkıverdi bi başladı cıyaklamaya,o duyguyu yaşamanız gerek anlatılmaz,verdiler

kucağıma öptüm kokladım hoşgeldin meleğim falan derken alıp götürdüler,kontrole,benimde o sırada içimdeki plesanta çıkarııp dikişlerim atıldı ve bebeğimi

kucağıma alıp yürüyerek odama çıktım kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum,hemen ayaklanıyorsunuz,sezeryanla öyle bi imkanınız yok perişan olursunuziçok şahit oldum hastanede bebeğini emzirmek için daha doğrulayamayanlar vardı siz siz olun normal doğumdan korkmayın:emir_bebek::nazar::70:

evet ilk gebeliğimde ,günü 2gün geçmişti ve hastaneye gitmemin sebebi suyumun gelmesiydi,ancak dr git evine bukadarcık su geldi diye doğummu başlıyo sanıyosun,yataklar

yorganlar ıslanması lazım şaldır şaldır akması lazım doğumun başladığını bilmen için git dedi ve bizde eşimle sinirlenip başka hastaneye gittik ve hemen yatırdılar hastaneye beni

sancın sabaha kadar gelmezse suni sancı veririz dediler, sabaha karşı 6da bi sancı hissettim ara ara yokluyodu ,7de indim aşağı ii dedi ebe,kendi sancınla doğurursun inş. dedi,ama

sancım sıklaşmıyodu 6saat boyunca sancı çektim ve suni sancı verdiler hızlansın rahim ağzı açılsın diye artık,2saatte öyle çektim 8saat sancıdan sonra nihayet açıldı hadi gel dedi ve

yattım ve 3ıkınışta doğurdum oğlumu 5dk bile sürmemişti çok kolay oldu tek kötü taraf 8saatlik sancı dönemimdi,ve bebeğimi görüp sesini duyduğumda heleki kucağıma alıp

kokladığım öptüğüm anda bütün acılarım dinmişti sanki,okadar mutluydumkii,bidaha olsa doğururum diyor insan,,sonra bebişim 3 aylık olduğunda,,kızıma gebe kalmışım nasip

işte,doğum zamanı 1 hafta gecikmişti gelmeye niyeti yoktu sanırım:9:neyseki 1hafta sonra suyum değil sancım gelmişti ilk önce evde yakalnmıştım,hemen hastaneye gittik

arabada

dürtüp duruyodu sancı bağırıyodum çok tuhaf:30:neyse doğuma girince buseferde sancım artmayınca azcık suni sancıyla devam ettik 2saat sancıdan sonraebe dedi bu defada

sancı

var su yok rahim açılmamış henüz diye ebe eliyle su kesesini patlatıverdi anında aldılar doğum yerine,ve kızımda doğum azcık zorladı yine 5dk sürdü ama baya bi ıkındırdı yanii

büyükte değildi niye bilmem,ama 5 defa ıkınmanın ardından çıkıverdi bi başladı cıyaklamaya,o duyguyu yaşamanız gerek anlatılmaz,verdiler kucağıma öptüm kokladım hoşgeldin

meleğim falan derken alıp götürdüler,kontrole,benimde o sırada içimdeki plesanta çıkarııp dikişlerim atıldı ve bebeğimi kucağıma alıp yürüyerek odama çıktım kesinlikle normal

doğumu tavsiye ediyorum,hemen ayaklanıyorsunuz,sezeryanla öyle bi imkanınız yok perişan olursunuziçok şahit oldum hastanede bebeğini emzirmek için daha doğrulayamayanlar

vardı siz siz olun normal doğumdan korkmayın:emir_bebek::nazar::70:

Son düzenleme:
evet kızlar ben ki çok korkan ben Allah nasip ederde bana evladı nasip ederse normal doğum istiyorum okuduklarımdan inanılmaz etkilendimm ... Allah herse sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...

Ben evli değilim ama seneye inş. olacak bişiler ALLAH kısmet ederse bende normal doğum istiorummm :90::90:

Bende 7 haftalık hamişim inşallah bende normal doğum yaparım.Hikayeleri okudukça daha bir istiyor insan herkeze teşekkürler

18 Ağustos sabahı 10:30 da dr kontrolümüz vardı, ilk defa çatı muayenesi yapılacağı için biraz heyecanlıydım. önce nst ye girdim, dikkate değer bir sancı çıkmadı, dr çatı muayenesi yaptığında (biraz acıdı ama dayanılmaz değilmiş) ise şaşkınlıktan tutulup kaldım. doğumun başladığını 4-5 cm açıklığım olduğunu hastaneye yatıracağını söyledi, daha 37+6 ncı gündeydik, ne nişan geldi, ne suyum, ne de sancım vardı. güç bela eve gidip bir duş ve çantamızı alıp dönecek kadar izin alabildik, sonrası telaş ve koşturmaca. Hemen eve gelip duşa girdim, bu arada eşim doğum çantamızın eksiklerini tamamladı, duştan çıkınca birşeyler atıştırdım, doğum uzun sürerse aç kalmayayım diye düşünerek. bu arada hafif hafif adet ağrısı gibi ağrılar hissetmeye başladım, 12:00 de hastaneye vardık, bu arada yolda eczaneye uğrayıp dianatal jel adlı ilacı da aldık.

eşim yatış işlemlerini yaparken ben odaya yerleştim, o komik giysiyi giydim, önce lavman yapıldı, doğrusu biraz acıdı. sonra suni sancı içeren serum verildi, bir yandan da nst den sancıları takip ediyorduk. bir saat içinde sancılarım 2-3 dk da bir 70-80 seviyesine çıktı, saat 13:30 gibi doktorum gelip açıklığı yeniden kontrol etti, 6-7 cm e ulaşmıştık. sancılar artık zorluyordu, her sancıda eşimin eline sıkıca yapışıp sıkıyordum, aralarda da bebeğim oksijensiz kalmasın diye derin derin nefes aldım. Dr kontorlünden sonra epiduralin takılmasına karar verildi. bu arada doğumu kolaylaştıran bir ilaç olan jel üç doz halinde alttan enjekte edildi. saat 2de epiduralim takıldı, dr ilacı vermeden önce içinden 10a kadar say dedi, gerçekten de 10 sn içinde sancı mancı kalmadı, orada da söylediğim gibi kelebekler gibi hissettim. önceleri tamamen doğal bir doğum istiyorum diyerek epidurale şüpheyle yaklaşmıştım ama şimdi iyiki yapılmış diyorum, sonlara doğru sancılar çok zorlayıcıydı, daha en ağır sancıları hiç hissetmediğimi hesaba katarsak belki de dayanamayabilirmişim. epiduralden yarım saat sonra ebe suyumu patlattı, saat 3 te son kez yaptığı tuşede ise bebeğimiz gelmiş annesi haydi doğumhaneye dedi

beni bir tekerlekli sandalye ile doğumhaneye alıp doğum sandalyesine oturttular. önce güzelce nasıl ıkınacağımı, aralarda nasıl nefes alacağımı anlattı ebe. epiduralden dolayı bacaklarımda hafif bir uyuşukluk vardı ve ıkınma hissi de gelmiyordu. bu yüzden kasılma/sancı olduğunda ebe haber veriyordu ben de var gücümle ıkınıyordum. çok iyi ıkndığımı bebeğin hızla ilerlediğini söyleyerek beni yüreklendirdiler. 5-6 ıkınmadan sonra doktoru çağıdılar, birkeç defa daha ıkındıktan sonra bebeğimin vajinamdan geçtiğini hissettim, çok heyecanlıydım, geliyor geliyor diye bağırdığımı hatırlıyorum. bunun dışında bir bağırtım falan olmadı çok şükür. bebeğimin başı çıkmayınca ufak bir kesi atıldı, biraz da oğlum yırmış, iki tarflı (bir yanda 2 diğer yanda 4) toplam 7 dikişim oldu böylece. bebeğim saat 3:00te doğdu, 53 cm boyunda, 3370 gr ağırlığında (maşallah)doğumdan 5-6 dakika sonra plesanta da doğdu, sonra dikişler atıldı.

bu arada bebeğimi hafifçe temizleyip bir havluya sarıp göğsüme koydular, o ana kadar ağlayan yavrum hoşgeldin bebeğim ben buradayım korkma annecim dediğimi duyunca sustu, birkaç saniye öylece bakıştık. o an hayatımın en güzel anlarından biriydi. bebeğim kollarımda, yanımdan bir an olsun ayrılmayan eşim yine yanıbaşımdaydı. dikişler bitince yavrumu giydirdiler bana da geceliğimi giydirip tekerlekli sandalyeye oturttular. odamıza yavrum kucağımda gittim, doğumhaneden çıkarken mutluluk ve gurur duydum. saat 3:30, yani doğumhaneye girişimle çıkışım arasında bir saat var.

ikimizde de tatlı bir yorgunluk ve mutluluk sarhoşluğu vardı. ertesi gün sabahtan taburcu olup evimize geldik. evde annemler bizi karşılarında görünce çok şaşırdılar.

herşey çok hızlı ve çok güzel gelişti. her kadın gibi doğumu endişe ve hatta biraz korkuyla bekliyordum. sezeryan olmayayım diye çok dua ettim. rabbim kabul etti çok şükür, doğum beklediğimden çok daha kolaymış. dört buçuk saat sonunda herşey olup bitmişti, yavrumu emzirmeye çalışıyordum.

Allah herkese böyle doğum nasip etsin. lütfen normal doğumdan sırf korktuğunuz için vazgeçmeyin, her kadının yaşaması gereken bir deneyim bence.

evet ilk gebeliğimde ,günü 2gün geçmişti ve hastaneye gitmemin sebebi suyumun gelmesiydi,ancak dr git evine bukadarcık su geldi diye doğummu başlıyo

sanıyosun,yataklar yorganlar ıslanması lazım şaldır şaldır akması lazım doğumun başladığını bilmen için git dedi ve bizde eşimle sinirlenip başka hastaneyegittik

ve hemen yatırdılar hastaneye beni sancın sabaha kadar gelmezse suni sancı veririz dediler, sabaha karşı 6da bi sancı hissettim ara ara yokluyodu ,7de indim

aşağı ii dedi ebe,kendi sancınla doğurursun inş. dedi,ama sancım sıklaşmıyodu 6saat boyunca sancı çektim ve suni sancı verdiler hızlansın rahim ağzı açılsın

diye artık,2saatte öyle çektim 8saat sancıdan sonra nihayet açıldı hadi gel dedi ve yattım ve 3ıkınışta doğurdum oğlumu 5dk bile sürmemişti çok kolay oldu tek

kötü taraf 8saatlik sancı dönemimdi,ve bebeğimi görüp sesini duyduğumda heleki kucağıma alıp kokladığım öptüğüm anda bütün acılarım dinmişti sanki,okadar

mutluydumkii,bidaha olsa doğururum diyor insan,,sonra bebişim 3 aylık olduğunda,,kızıma gebe kalmışım nasip işte,doğum zamanı 1 hafta gecikmişti gelmeye niyeti yoktu sanırım:9:neyseki 1hafta sonra suyum değil sancım gelmişti ilk önce evde yakalnmıştım,hemen hastaneye gittik arabada dürtüp duruyodu sancı
bağırıyodum çok tuhaf:30:neyse doğuma girince buseferde sancım artmayınca azcık suni sancıyla devam ettik 2saat sancıdan sonraebe dedi bu defada sancı

var su yok rahim açılmamış henüz diye ebe eliyle su kesesini patlatıverdi anında aldılar doğum yerine,ve kızımda doğum azcık zorladı yine 5dk sürdü ama baya

bi ıkındırdı yanii büyükte değildi niye bilmem,ama 5 defa ıkınmanın ardından çıkıverdi bi başladı cıyaklamaya,o duyguyu yaşamanız gerek anlatılmaz,verdiler

kucağıma öptüm kokladım hoşgeldin meleğim falan derken alıp götürdüler,kontrole,benimde o sırada içimdeki plesanta çıkarııp dikişlerim atıldı ve bebeğimi

kucağıma alıp yürüyerek odama çıktım kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum,hemen ayaklanıyorsunuz,sezeryanla öyle bi imkanınız yok perişan olursunuziçok şahit oldum hastanede bebeğini emzirmek için daha doğrulayamayanlar vardı siz siz olun normal doğumdan korkmayın:emir_bebek::nazar::70:

hanımefendi herkes normal doğummu yapıyor peki....böyle sezeryanı kötüleye kötüleye mafoluyosunuz......ne biliyosun sen sezeryan olmamışsınki ...belkide çok rahat aynı senin gibi her şeyi hemde acısız yaşayıp görüyo...tamam normal doğumu biliyosun onu anlat....ya bide zorunlu sezeryan olanlar var belki de olacaklar var ve şu an senin yazını okuyup korkmuşlardır......valla ayıp yaptığınız yaaa...

herkes bildiğini yazsın.......anca kötüleyip korkutmayı becerebiliyosunuz.........

eee bende başka bi forumda vajina plasti olmak için fikir soran normal doğum yapmış birini okudum ....o bölgeniz tarumar oluyo...... normal yapmışsınızda ya sizin o bölgedeki dikişleriniz hiçmi ağrımıyo.............dikişsiz olan yok gibi ....hı yani siz kesilip biçilmiyomusunuz.....o bölge daha kötü bana görede.......................mesela sezeryandede böle şeyler yok........

herkese acısız hayırlı doğumlar.............................

hanımefendi herkes normal doğummu yapıyor peki....böyle sezeryanı kötüleye kötüleye mafoluyosunuz......ne biliyosun sen sezeryan olmamışsınki ...belkide çok rahat aynı senin gibi her şeyi hemde acısız yaşayıp görüyo...tamam normal doğumu biliyosun onu anlat....ya bide zorunlu sezeryan olanlar var belki de olacaklar var ve şu an senin yazını okuyup korkmuşlardır......valla ayıp yaptığınız yaaa...

herkes bildiğini yazsın.......anca kötüleyip korkutmayı becerebiliyosunuz.........

eee bende başka bi forumda vajina plasti olmak için fikir soran normal doğum yapmış birini okudum ....o bölgeniz tarumar oluyo...... normal yapmışsınızda ya sizin o bölgedeki dikişleriniz hiçmi ağrımıyo.............dikişsiz olan yok gibi ....hı yani siz kesilip biçilmiyomusunuz.....o bölge daha kötü bana görede.......................mesela sezeryandede böle şeyler yok........

herkese acısız hayırlı doğumlar.............................

burası sezaryanla doğum yeri değil,burda normal doğumdan korkanları cesaretlendiriyoruzz,,sezaryanla

doğum yapıcak olanlar giripte okumasın burasınıı ozaman,,artıı,sezaryanı kötülemedim ben,, zaten kendisi kötü benim söylememe gerek bile yok,canlı şahit olarak büyük ablam sezaryanla olduu mecburiyetten tabikii ama keşke normal olsaydı nede çok

istiyorduu,normal doğum diye aldılar doğuma ama son evrede çocuk nefessiz kalınca sezaryenle almışlar bebeği,15gün hiç kalkamadı yerinden eve hemşire gelip gitti,bebeği emzirmesi için o kucağına verdmiş ,geceleride kocası,,yaa ayağa bırakın

kalkmayı doğrulamıyodu bile bebeği sevmek için kucağına öyle zor alabiliyormuşkii,,yanii sırf kendi keyfi için sezaryen olanlarıda kınıyorum,ama yok mecburiyettense ona bişi diyemem,,ben 2doğumumuda normal yaptımm ve doğum yatağından kendim

yürüyerek odama gittim bukadar söylüyorum,,bişeyi bilmeden konuşmayın,yaşadıysanız anlatın ama yok yaşamadan bilgiçlik taslamayın,,ikinciside dikiş elbetteki oluyo herkezde 2doğumdada dikiş atıldıı ve sadece sağ tarafta küçük bi kesik 4tane dikiş ve

1hafta içinde kendiliğinden düştüler,kırkım çıkmadanda acım gitti onun acısı sizin çocuğunuza bakmanıza engel olmuyoo,,hiç bişeye engel değil ilişki hariç,,zaten 40 günlük lohusalık döneminde ilişki zaten yasak,ben 41.gün kendimi hazır hissettim ve

eşimle birlikte oldum hiçte acım yoktuu,ve artı ilk çocukta sezaryen olan kimse sonraki gebeliklerde zorluk yaşıyabiliyo bunuda unutmayın normal doğumda böyle bi risk yok:32:hadi sağlıcakla kalın,,burada normal doğumun kolaylıklarından bahsediyoruz

sezaryen değil,,,,:20::20::20:

ve şuanda oğlum 28 kızım 14.5aylık,bak hatırlamıyorum ben hiç oramdan ötürü bi rahatsız ilişki yaşadığımı eskiden nasılsa öyle

yani tarumar olan bişey yook..:64:anlamadığım siz sezaryen olupta yazdıysanız bunlarıı eğerki zoraki değildiysee sizede diycek laf bulamıyorum:19:ama zoraki bi sezaryendiysee gayet normal yani olabilir,,ben keyfi için yaptıranlara kızıyorum:47:ama şuanda genç

kız gibiyim kimsede 2çocuğumun benim olduğuna inanmıyorlar göbeğim gayette düzleştii,:64:sezaryende göbek toplanıyormu onu bile bilmiyorum neyse uzatmıycam hoşçakalın:10:

Son düzenleme:
burası sezaryanla doğum yeri değil,burda normal doğumdan korkanları cesaretlendiriyoruzz,,sezaryanla

doğum yapıcak olanlar giripte okumasın burasınıı ozaman,,artıı,sezaryanı kötülemedim ben,, zaten kendisi kötü benim söylememe gerek bile yok,canlı şahit olarak büyük ablam sezaryanla olduu mecburiyetten tabikii ama keşke normal olsaydı nede çok

istiyorduu,normal doğum diye aldılar doğuma ama son evrede çocuk nefessiz kalınca sezaryenle almışlar bebeği,15gün hiç kalkamadı yerinden eve hemşire gelip gitti,bebeği emzirmesi için o kucağına verdmiş ,geceleride kocası,,yaa ayağa bırakın

kalkmayı doğrulamıyodu bile bebeği sevmek için kucağına öyle zor alabiliyormuşkii,,yanii sırf kendi keyfi için sezaryen olanlarıda kınıyorum,ama yok mecburiyettense ona bişi diyemem,,ben 2doğumumuda normal yaptımm ve doğum yatağından kendim

yürüyerek odama gittim bukadar söylüyorum,,bişeyi bilmeden konuşmayın,yaşadıysanız anlatın ama yok yaşamadan bilgiçlik taslamayın,,ikinciside dikiş elbetteki oluyo herkezde 2doğumdada dikiş atıldıı ve sadece sağ tarafta küçük bi kesik 4tane dikiş ve

1hafta içinde kendiliğinden düştüler,kırkım çıkmadanda acım gitti onun acısı sizin çocuğunuza bakmanıza engel olmuyoo,,hiç bişeye engel değil ilişki hariç,,zaten 40 günlük lohusalık döneminde ilişki zaten yasak,ben 41.gün kendimi hazır hissettim ve

dum hiçte acım yoktuu,ve artı ilk çocukta sezaryen olan kimse sonraki gebeliklerde zorluk yaşıyabiliyo bunuda unutmayın normal doğumda böyle bi risk yok:32:hadi sağlıcakla kalın,,burada normal doğumun kolaylıklarından bahsediyoruz

sezaryen değil,,,,:20::20::20:

ve şuanda oğlum 28 kızım 14.5aylık,bak hatırlamıyorum ben hiç oramdan ötürü bi rahatsız ilişki yaşadığımı eskiden nasılsa öyle

yani tarumar olan bişey yook..:64:anlamadığım siz sezaryen olupta yazdıysanız bunlarıı eğerki zoraki değildiysee sizede diycek laf bulamıyorum:19:ama zoraki bi sezaryendiysee gayet normal yani olabilir,,ben keyfi için yaptıranlara kızıyorum:47:ama şuanda genç

kız gibiyim kimsede 2çocuğumun benim olduğuna inanmıyorlar göbeğim gayette düzleştii,:64:sezaryende göbek toplanıyormu onu bile bilmiyorum neyse uzatmıycam hoşçakalın:10:

iyi o zaman bilmediğin konularda sadece kulaktan dolma....yada ablan yaşamış falan diyosun....abartmadığını ne bilelimmm....................madem normal doğum forumu ......o zaman sadece normal doğumu anlat.................aman yok sakın sezeryan olma onlar doğrulamıyoda bilmem ne ...yazmışsın....tabikide cevap yazma gereği duydum....ben epudral sezeryanle doğum yaptım ki miyomlarım alındı bu kadar abrtı bişi olmadı yani.......yani o zaman sen heralde kadın doğum uzmanında alanmı yaptın ikinci de zorluk yaşarsın bilmem neler yazmışsın 2* 3 tane doğum yapan var sezeryan var gayet sağlamlar yani................ayrıca buralar internet alanı senin gibilerden izin alıpmı yorum yapacazki bizim doğum şeklimize çamur atıyosun.....istediğiz alana geçer yorumumuzuda yaparız......tapılı malınsa engelle bakalım nasıl yapcan .............

MADEM NORMAL DOĞUM ALANI SADECE ONU KONUŞ BİLMEDİĞİN KONULARDA ATIP TUTMA.......................
kız gibimi vuhahahahahahah:37: valla bende ikinciyi düşünüyorum ben bankacıyım kariyer yapmak istiyodum ama olsun ÇOCUKTA YAPARIM KARİYERDE:34: evet bana da herkes maşallah seninmi diyolar:nazar::nazar::nazar::nazar:

Umarım doğum şeklinle ilgili bi problem yaşamamışsındır..........gerçekten zor günler yaşamamışsındır işşallah:51::51:

iyi o zaman bilmediğin konularda sadece kulaktan dolma....yada ablan yaşamış falan diyosun....abartmadığını ne bilelimmm....................madem normal doğum forumu ......o zaman sadece normal doğumu anlat.................aman yok sakın sezeryan olma onlar doğrulamıyoda bilmem ne ...yazmışsın....tabikide cevap yazma gereği duydum....ben epudral sezeryanle doğum yaptım ki miyomlarım alındı bu kadar abrtı bişi olmadı yani.......yani o zaman sen heralde kadın doğum uzmanında alanmı yaptın ikinci de zorluk yaşarsın bilmem neler yazmışsın 2* 3 tane doğum yapan var sezeryan var gayet sağlamlar yani................ayrıca buralar internet alanı senin gibilerden izin alıpmı yorum yapacazki bizim doğum şeklimize çamur atıyosun.....istediğiz alana geçer yorumumuzuda yaparız......tapılı malınsa engelle bakalım nasıl yapcan .............

MADEM NORMAL DOĞUM ALANI SADECE ONU KONUŞ BİLMEDİĞİN KONULARDA ATIP TUTMA.......................
kız gibimi vuhahahahahahah:37: valla bende ikinciyi düşünüyorum ben bankacıyım kariyer yapmak istiyodum ama olsun ÇOCUKTA YAPARIM KARİYERDE:34: evet bana da herkes maşallah seninmi diyolar:nazar::nazar::nazar::nazar:

Umarım doğum şeklinle ilgili bi problem yaşamamışsındır..........gerçekten zor günler yaşamamışsındır işşallah:51::51:
endişelenme gayette sağlamıımm:60::60::60:

Son düzenleme:
resimlerin üstüne tılayarak büyük görebilirsiniz :)))

$hayal.webp burda 2.ciye hamileyim karnımdaki 6 aylık,,dışardaki 10 aylık:16:
$IMG0479A.webp bunlarda benim şuanki bıdıklarım ama daha orda kızım yaşına girmemiştii,,
$IMG0766A.webp geri kalanlarsa 4ay önceki hallerii,,
$IMG0871A.webp
$IMG0894A.webp işte iki bıdık annesi ben:21::21:
Eki Görüntüle 267176 :66::66::66:önceki yani 73.7kg'lik resim 2. doğumumdan sonraki halim,, sonrakide yani 61.7 kg'lik resimde şimdiki halimm,,
Eki Görüntüle 267177 ::64::64::64: kızım henüz 8 ay olmuştu karnımdan pörtleyelii:9::49::emir_bebek::nazar::70:
$FILE0055.webp taş gibiyim maşallahhh:21::21::66::66:

normal doğumun faydalarıı işte hiç 2 çocuk doğurmuş gibi değilsin diyolar herkezz,,normal doğumdan korkmayında şaşmayındaaa...:71::62::62:

Son düzenleme:
Valla yorum yazmadan geçemdim :79: Maşallah gerçekten süper görünüyorsun :46: benim daha hiç çocuk yok ama ablamda senin gibi 3 çocuk annesi senden de zayıf darısı bize artık :66:

Öncelikle çocukları çok severim çok tatlılar maşallah.......................................................

emin ol bizlerde öyleyiz taş taşız maşallah... ......... komşularım hayırlı olsuna geldiklerinde hepsinin ağzı açık kaldı..................:34::34::34::34::34:

71 kiloyla doğuma girdim ve şu an 58 kiloyum..........:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back
X