Çok Kolay Doğum Yaptım

Valla yorum yazmadan geçemdim :79: Maşallah gerçekten süper görünüyorsun :46: benim daha hiç çocuk yok ama ablamda senin gibi 3 çocuk annesi senden de zayıf darısı bize artık :66:
sağol canım darısı sizlere inşallah:16: benimde ablamın 2çocuğu var ama maşallah şuanda 52 kilo gerçi 4cm kısa benden yaa,,yine çıtır maşallah oda 26 yaşındaa,hiç çocuk doğurmuş gibi değil tütütü:16:

Öncelikle çocukları çok severim çok tatlılar maşallah.......................................................

emin ol bizlerde öyleyiz taş taşız maşallah... ......... komşularım hayırlı olsuna geldiklerinde hepsinin ağzı açık kaldı..................:34::34::34::34::34:

71 kiloyla doğuma girdim ve şu an 58 kiloyum..........:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

çok sağol canım,,allahım hepimizin evlatlarını bize bağışlasın acılarını göstermesin inşallah:emir_bebek::70::nazar:
evet yaa en çokta o hoşuma gidiyoor,,uzun zamandır görmeyen çoğu insan şok oluyoo,hemen nasıl zayıfladığımı soruyolarr,,insan havalanmadanda edemiyo tabii:21:az yiyinde sizinde olsun diyorumm:60::60:

benim gastritim var zaten .....hamileliktede çok midem bulanıyodu.....................birazda ondan böle çok çabuk zayıfladım.............

Tugba kız her yerden cıkıyosun burda da mı ortalıgı bırbırıne kattın Allah ıyılıgını versın

kızlar ben bu kızı tanıyorum kötü niyetli biri deil sadece tarzı bıraz degısık normal doguımun ıyı taraflarını anlatayım derken ortalıgı karsıtırmıs :1: tugbacım herkeısn kendı bılecegı ıs hem mecburı bı durum varsa tabıkı sezeryan olucaksın hem bende bılıyorum sezeryanı gayet rahat gecıp eskı fızıgıne dönen ınsanları tabıkı normal dogum en ıyısı ama herkesın oyle olmuyor keyfı yapanlara gelınce onları bılemem tabı ama o duruma bende karsıyım.

ama ne hıkmets ebende cok kolay bı normal dogum yaptım hıcte pısman deılım ama vucut yapısı olarak bıarz sanssızım yanı bekarkende göbegım vardı sımdı de var malesef bu bırazda yapıyla alakalı sadece dogum yöntemi etkılı deıl canım ok konuyu gorunce bend eyorum yapmak ıstedım .:34:

bizim bebiş zaten 4 yıl bekleşmişti bizi....bu durumlarda isteğimiz olmuyo kıymetli bebek katogorisine giriyo benim kız...doktor bebeği zora sokmuyo zaten direk sezeryan diyo ....bide miyomlardan dolayı ........epudral sezeryan oldum.......

Tugba kız her yerden cıkıyosun burda da mı ortalıgı bırbırıne kattın Allah ıyılıgını versın

kızlar ben bu kızı tanıyorum kötü niyetli biri deil sadece tarzı bıraz degısık normal doguımun ıyı taraflarını anlatayım derken ortalıgı karsıtırmıs :1: tugbacım herkeısn kendı bılecegı ıs hem mecburı bı durum varsa tabıkı sezeryan olucaksın hem bende bılıyorum sezeryanı gayet rahat gecıp eskı fızıgıne dönen ınsanları tabıkı normal dogum en ıyısı ama herkesın oyle olmuyor keyfı yapanlara gelınce onları bılemem tabı ama o duruma bende karsıyım.

ama ne hıkmets ebende cok kolay bı normal dogum yaptım hıcte pısman deılım ama vucut yapısı olarak bıarz sanssızım yanı bekarkende göbegım vardı sımdı de var malesef bu bırazda yapıyla alakalı sadece dogum yöntemi etkılı deıl canım ok konuyu gorunce bend eyorum yapmak ıstedım .:34:

:52::52::52:ne kızıyon kız banaa,ben ne dedim burda sayfa başından beri dünya kişi sezaryeni kötülemiş benmi suçlu olduumm:27:neysee ben diycemi dedim zaten keyfi için yaptıranlara kızıyorumda dedim,,mecburiyetten yaptıranlarada normaldir yapcak bişey yok dedim ,,dedimde dedim yaniiiii:32::32:yazdıklarımında arkasındayıımm,ve haklısın ama benim çevremde hergün biri sezeryan olmuyoki ne biliyim ben,,sadece gördüklerim hep perişandıı ablam dahil onları söyledim ,,isteyende olsun banane yanii,benmi uğraşcam sankii:33::33:

bizim bebiş zaten 4 yıl bekleşmişti bizi....bu durumlarda isteğimiz olmuyo kıymetli bebek katogorisine giriyo benim kız...doktor bebeği zora sokmuyo zaten direk sezeryan diyo ....bide miyomlardan dolayı ........epudral sezeryan oldum.......

geçmiş olsuunn canımm,zaten geçmiş gitmiş şimdii bebişinle mutlusunya sağlıklıyaa o yeter:emir_bebek::nazar::nazar:

İnanın ki kızlar, son 2 sayfanın yorumları çok komik görünüyor.. maşallah ikinizde doğum şekillerinizden memnunmuşsunzu.fitmişsinizde..ee kapışmanın alemi nedir ?

Son düzenleme:
önce sen başlatmıştında................neyse............................ya bişey aklıma geldi ...şimdi hemen resim koyma gene.....benim görümcem varya normal doğumla çocuğunu doğurdu .......ama inanki bi göbek var...........öğğğğğğğğ:27:......kadın sanki halen hamile ve normal doğum yapmış..........ilk doğurduğu günden beri hep aynı.....çocuk şimdi ilk okul 5 e gidiyo ve halen çocuk düşünmüyomuş....yaraları yani dikişleri zor iyileşmişmiş.......öyle diyo......demekki bünye yani sen heralde zayıf bi hanımsın bence bide çatın geniş demekki....:42:

kız hakaten ne delüüü karıymışsın.......öle cıbıl cıbıl koymusşun fotoları.........:27:

Kızlar benim bir sorum olucak bilenler cevaplarsa sevinirim. Acaba doğum esnasında dikiş ve kesik olması şart mı ya o anda açılma olursa kesmeden cıkarabilirler mi? Eskiden millet tarlada doğururmuş şimdi doğum ne kadar eziyet bir şey oldu buralarda okudukça korkuyorum yok suni sancı yok dikiş.

TRENDY cevaplasın bu konuda uzman o:9:..................ben sezeryan epudral konusunu biliyorum ama miyomla birlikte.........:61:

Kızlar benim bir sorum olucak bilenler cevaplarsa sevinirim. Acaba doğum esnasında dikiş ve kesik olması şart mı ya o anda açılma olursa kesmeden cıkarabilirler mi? Eskiden millet tarlada doğururmuş şimdi doğum ne kadar eziyet bir şey oldu buralarda okudukça korkuyorum yok suni sancı yok dikiş.

görmüşken yanıtlayım canım bu insanın vücuduyla alakalı olmakla bırlıkte doktorlar tam acılmayı beklemıyor yanı yırtık olusması rıskıne karsı boyle kesi yapıyorlar yırtıktan cok cok daha ıyı.ama kendılıgınden cok kolay acılma yasayıp dikişsiz doğuranlarda yok deil.birde mesela ebnım doktorum ens on kontrole gıttıgımde hersey normal dikişinde iyileşmiş ikinciyi inşallah dikişsiz doğurursun dedi demek ki ikincide boyle bı sansım var duruma göre hareket edıcek bunu anladım. Bırde kesiden cok korkmayın ben cok korkuyordum özellikle doktora sorucaktım iğne yapıyo musnuz dıye cunku bazıları yapmıyo dıye duymsutum soramadım yanı denk gelmedı ve ınanın ben o anda kestıgını hıc hıssetmedım ya ıgne vurdu yada bılmıyom hıcbırnı hıssetmedım yani ama diktiğini hissettim :1:yanı sımdı sıze boyle korkunc gelıyo bılıyorum bende oyle dıyodum yasaamdıgım ıcın ama su anda cok normal gelıyo gözünüzü kokutmayın dua edın gerısını bırakın kendı yolunda gıtsın:34:

evet canım arçak81in dediği gibi aynen katılıyorum,bende korkuyodum kesiden ama inan hiç hissetmedim,ama dikilirken hissediliyor,gerçi uyuşması için iğne vurduklarını ve dikiş atarken acımıycak demelerine rağmen dikişi hissettim dediler normal acıyomu peki diyince evet acı hissediyorum az diye bağırdım vee tekrar iğne yaptılar ve

herşey iyi oldu bu sefer,,inşallah kesiksiz doğum yaparsın ama,dr'ların dediği riske atmamak yırtılmasını istiyorsan kesi atmayalım ama yırtıktan daha daha çok iyi bu kesi işi,,çünkü düz bi çizgi sağa kesi yapmışlar1cm ve 4dikiş 1hafta içinde düştü kendiliğindenn ve çok çabuk iyileştii, ikinci doğumdada kesim oldu gerçi kesi yapmayız diyolardı ama herşey ani

gelişti ve uygun görüp kesi yaptılar bebeğin rahat çıkabilmesi için,,bu herşeyden önemli benim için onun zorluk çekmemesi benim çekmemden daha önemlii,,ve şuan oramda hiç iz varmı bilmiyorum hiç bişey belli değil herşey doğal,,olsada ne farkederki bebeğim için canım feda o önemlimii...:16:neyse suni sancıya gelirsek valla canım kendi sancın yeterli

olursa niye suni versinlerki düşünme bunları şimdii,,ben ilkinde suyum geldiği halde bi gün boyunca sancım gelmemiştii,beklettiler sabah hala yok suni verdiler mecburiyetten,,çünkü çocuk 2gün geçikmişti doğması gerekiyoduu,,ama 2.cide sancım gelmişti suyum gelmemiştii,,kendi sancın yeterli doğum yapabilirsin dedilerdii ama sıklaşmadı

sancılarım az biraz suni verip sıklaştırıp rahmimin açılmasını sağladılar öyle yanii,,inan canım ne olursa olsun canın nekadar yanars yansın hepsi doğuma kadar bebeğini kucağına aldığın an sesini duyduğun an herşey herşey bitiyo unutuluyo vız geliyoo,,,çok güzel bi duygu allah kurtarsın sağlıkla al inşallah kucağınaa...:49::emir_bebek::nazar::70:

Son düzenleme:
Basligi okuyan bütün hamislerimizin nasil bir hevesle topige girdigini görür gibiyim :)

Nasil da ihtiyacimiz var dogum hakkinda cesaret verici iyi seyler duymaya degil mi hatta
hamileligimiz boyunca ihtiyacimiz olan tek sey bu galiba...güven..inanmak..basarmak...

Sevgili Anneler..Anne Adaylari;

LÜTFEN SiZiN DOGUM HiKAYENiZ BASKA ANNE ADAYININ KABUSU OLMASIN!!!!!!!!!

Siz Dogumdan Sonra Bebeginizi kokladiginiz ilk anda MUTLU SON a ulasirken,sizin zorlu hatta zor ötesi dogum hikayeniz baska bir anne adayinin en büyük kabusu oluyor..

Dogumla ilgili yapilan bütün arastirmalar gösteriyorki;

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yönünden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması çok az olur. Aksine doğumu korku içinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hiçbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı çok şiddetli algılanır.

Agri,Sanci diye tanimladigimiz sey rahim kaslarinin kasilmasidir...spor yaparken kaslarimizi gerdigimizde,kaslarimizi calistirdigimizda hissettigimiz sey aci midir??sanci midir??kasilma midir?? algilayis seklimiz ne kadar önemli degil mi:)

Ben inaniyorumki hic bir anne baska bir anne adayinin zor anlar yasamasindan zevk almaz...ayni sekilde hic bir anne adayi da baska bir annenin acilarina kayitsiz kalamaz..

Hamileligim boyunca bütün felaket dogum senaryolarini bacaklarim titreyerek okudum,dinledim...Bana ve bebegime faydasi olmadi,zararlarini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum acaba dogumlarinin zorlugunu ballandira ballandira anlatan Sevgili Annelere bu sekilde paylasimin ne gibi bir faydasi oldu??

Bizim anlattigimiz zorlu hikayeyi okuyan Anne adayimiz ayni zorlugu belki daha fazlasina sartlanacak,sartlandigi icin zaten zorlanacak,zor bir dogum sonrasi ayni hikayeyi baska anne adaylarina ya da sadece kendi cocuklarina anlatacak,ayni hikaye cocugunun korkusu olacak....

ülkemizde vajinusmusun bu kadar yaygin olup,avrupa ülkelerinde tek tük rastlanmasinin hatta rastlanmamasinin sebebinin yine bu felaket tellalligimizin,öcü gibi gösterip korkutmamizin sonucu oldugunu bilmeyecek kadar cahil oldugumuzu düsünmek bile istemiyorum...

Lütfen kendimizi kandirmayalim..Bu sekildeki bir paylasim kimseye fayda getirmez...NESILDEN NESILE KORKU SALAR...BU KÖTÜLÜGÜ YAPMAYA HAKKIMIZ YOK..

HADi BiZ KADINLARKULUBU OLARAK BU BILINCE IMZAMIZI ATALIM

BU HAREKETIN TEMELLERINI BIZ ATALIM

DOGRU ALGILAYALIM KOLAY DOGURALIM

SONRA HAKLI KEYFINI SÜRELIM..

BASARABiLiRiZ...

TESEKKÜRLERa.s.:nazar:a.s.

ne kadar güzel yazmışsınız. hiç böyle rahatlatıcı bir yazı okumamıştım şimdiye kadar. sancıyı kasılma olarak düşünebilmek güzel olacak.
sırf doğum korkusu yüzünden çocuğu hep ileriye atıyoruz.. umarım bir gün kendimi doğuma hazır hissederim

Back
X