Çok Kolay Doğum Yaptım

Yazanın ağzına diline sağlık.Gerçekten başkaları korkutuyor diye normal doğumdan uzaklaşıyoruz biz

kizlar en güzeli normal dogum bi kac sanci cekiyorsun bakmissin bebisin kucaginda ne sanci kalmis ne dert normal dogumun avantajlari hakikaten cok
dogum sonrasi kalkip yürüyebiliyorsun hic bir problem olmuyor emzirirkende ayni sekilde bence en güzeli allah yardimciniz olsun kolay dogumlar nasip etsin ins

ben oğlumu gününden 20 gün önce doğurmuştumm..sırtında kireçlenme başlamıştı..dr 3 gün sonraa suni sancıyla alalım dedii..o 3 gün geçmek bilmedii..etrafımdaki insanlar sağolsunlar öyle hikayeler anlattıki çocuğu doğurmaktan vaz geçtim bi araa..kaydirigubbakcemile3..yok şöyle zorr yok parçalandık yok suni sancı çok zor insan duvarlara tırmanıyo acıdann..normal yapma o acıya katlanamazsın ooooo daha nelerr...mecburen 3.gün suratım korkudan bembeyaz sabah 10 da hastaneye gittimm...sancı serumu taktılar..2 tane de iğne vurdular..bekliyorum bekliyorum sancı gelmiyoo..saat 2 de bi iğne daha..yine sancı yok..millet doğurup doğurup gidiyo bende tık yok..ensonunda 5 buçukta ince ince sancım başladı..8 buçukta şıp diye doğurdumm..en büyük sancıyı yarım saat çektimm..sonra çok rahattımm..istediğim gibi kalkıp oturuyodum..bebişimi kucağıma alabiliyodumm..sezeryanla doğum yapanların iyileşme dönemi zor oluyo..10-15 gün başkalarına bağlı yaşıyolar..hayat boyu rahim enfeksiyonlarını daha kolay kapıyolar..karın kaslarındaki bütünlük bozulduğu için zayıfta olsalar karınlarında fazlalık sarkma oluyo..herkese bi sorun yoksa normal doğumu tavsiye ederimm..hem kadın hemde bebek için en iyisi normal doğum..bi topikte sancının yararları yazıyo..mutlaka onuda bulun okuyunn kızlarr..

ben oğlumu gününden 20 gün önce doğurmuştumm..sırtında kireçlenme başlamıştı..dr 3 gün sonraa suni sancıyla alalım dedii..o 3 gün geçmek bilmedii..etrafımdaki insanlar sağolsunlar öyle hikayeler anlattıki çocuğu doğurmaktan vaz geçtim bi araa..kaydirigubbakcemile3..yok şöyle zorr yok parçalandık yok suni sancı çok zor insan duvarlara tırmanıyo acıdann..normal yapma o acıya katlanamazsın ooooo daha nelerr...mecburen 3.gün suratım korkudan bembeyaz sabah 10 da hastaneye gittimm...sancı serumu taktılar..2 tane de iğne vurdular..bekliyorum bekliyorum sancı gelmiyoo..saat 2 de bi iğne daha..yine sancı yok..millet doğurup doğurup gidiyo bende tık yok..ensonunda 5 buçukta ince ince sancım başladı..8 buçukta şıp diye doğurdumm..en büyük sancıyı yarım saat çektimm..sonra çok rahattımm..istediğim gibi kalkıp oturuyodum..bebişimi kucağıma alabiliyodumm..sezeryanla doğum yapanların iyileşme dönemi zor oluyo..10-15 gün başkalarına bağlı yaşıyolar..hayat boyu rahim enfeksiyonlarını daha kolay kapıyolar..karın kaslarındaki bütünlük bozulduğu için zayıfta olsalar karınlarında fazlalık sarkma oluyo..herkese bi sorun yoksa normal doğumu tavsiye ederimm..hem kadın hemde bebek için en iyisi normal doğum..bi topikte sancının yararları yazıyo..mutlaka onuda bulun okuyunn kızlarr..

canım senin ilk doğumunmuydu bende suni sancıyla doğum yapıcam ve ilk doğumum bende duydum suni sancıyla daha çabuk doğum oluyo diye rahim daha çabuk açılıyomuş doğrumu bilemem artık yaşıyına görücem inşallah bende senin gibi çabuk kolay doğururum böyle kolay doğum yapanları okuyunca ne kadar rahatlıyorum allahım banada nasip eder böyle doğumu yaa

canım senin ilk doğumunmuydu bende suni sancıyla doğum yapıcam ve ilk doğumum bende duydum suni sancıyla daha çabuk doğum oluyo diye rahim daha çabuk açılıyomuş doğrumu bilemem artık yaşıyına görücem inşallah bende senin gibi çabuk kolay doğururum böyle kolay doğum yapanları okuyunca ne kadar rahatlıyorum allahım banada nasip eder böyle doğumu yaa

evet canım ilk doğumumdu.. 1 çocuğum var..ben normal doğum günümden 15-20 gün önce doğuracağım için dr 3 gün önceden bi iğne vermişti..doğuma hazırlık iğnesii..benim çokk kolay geçti..ben bile inanamadımm..dayanılmaz sancılar çekeceğimi sanıyodumm..
inşaallah sağlıcakla doğurursun..:nazar::nazar:hiç korkma..bide küçük bi-iki tavsiye..nefes egzersizleri yapp..sancın geldiğinde çok işe yarıyo ..çok konuşan insanlardan uzak durr..geveze insanlar doğumu acayip kötü olarak anlatır..çok konuşabilmek için herşeyi abartarak anlatırlarr...bide doğurduğun anda muhteşem hissedersin kendini...anında ağrı kesilir kendini melek gibi hissedersinn..bak yaşayınca görceksin..sırf o anı bi daha yaşayabilmek için hemen ikinci doğumu yapmak istersinnn:asigim:opuyorumnanaktan

evet canım ilk doğumumdu.. 1 çocuğum var..ben normal doğum günümden 15-20 gün önce doğuracağım için dr 3 gün önceden bi iğne vermişti..doğuma hazırlık iğnesii..benim çokk kolay geçti..ben bile inanamadımm..dayanılmaz sancılar çekeceğimi sanıyodumm..
inşaallah sağlıcakla doğurursun..:nazar::nazar:hiç korkma..bide küçük bi-iki tavsiye..nefes egzersizleri yapp..sancın geldiğinde çok işe yarıyo ..çok konuşan insanlardan uzak durr..geveze insanlar doğumu acayip kötü olarak anlatır..çok konuşabilmek için herşeyi abartarak anlatırlarr...bide doğurduğun anda muhteşem hissedersin kendini...anında ağrı kesilir kendini melek gibi hissedersinn..bak yaşayınca görceksin..sırf o anı bi daha yaşayabilmek için hemen ikinci doğumu yapmak istersinnn:asigim:opuyorumnanaktan

ayy canım ne güzel anlattın valla korkmuyorumda korkutanlar oluyo illaki ama herkesin doğumu bir olmuyo ilk çocuğunla ikinci çocuğunun doğumu bile farklı olabiliyo tavsiyelerin için çook teşekkür ederim inşallah kolay olur ama 40 ıncı haftama girdim henüz bi açılma yok dedi dr bilemiyorum dr um bi açılma var dedi bi yok dedi kafamı karıştırdı bi iyi konuşuyo bi kötü anlıcan inşallah senin gibi bi doğumum olur canım böyle doğuranları duyunca doğurasım geliyo valla kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ayy canım ne güzel anlattın valla korkmuyorumda korkutanlar oluyo illaki ama herkesin doğumu bir olmuyo ilk çocuğunla ikinci çocuğunun doğumu bile farklı olabiliyo tavsiyelerin için çook teşekkür ederim inşallah kolay olur ama 40 ıncı haftama girdim henüz bi açılma yok dedi dr bilemiyorum dr um bi açılma var dedi bi yok dedi kafamı karıştırdı bi iyi konuşuyo bi kötü anlıcan inşallah senin gibi bi doğumum olur canım böyle doğuranları duyunca doğurasım geliyo valla kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım bendede açılma yoktu..daha zamanıma 20 gün vardı..artık sancı serumundanmı yoksa iğnesindenmi nedir bi güzel açılmıştımmkaydirigubbakcemile3inşallah bir nefeste doğurursunn:nazar::nazar:

32 haftalık hamile bi anne adayı olarak. her ne kadar en başından beri soğuk kanlı olmaya çalışsamda kendimi ilk 3 ay haricinde hiç bir iş ve koşuşturmadan sakınmadım ve oturup kendimi kurmamama rağmen artık yavaş yavaş tırsmaya başladım. ama hep şunu düşünüyorum genel olarak yorumlarda yazıldığı gibi o bir süreç ama 1 gün ama bir saat her neyse sonucu minicik, küçücük, dünyalar tatlısı oğluşumu kucağıma alınca bitecek diye kendimi rahatlatıyorum. yorumlarınız için çok teşekkürler hanımlar gerçekten manevi destek oldu benim için.

sanırım vajinusmus gibi buda bilinç altı ..
ben anne değilim .. normal dogumdan korkuyorum bi sezeryana güveniyordum takii 2 ay öncesine kadar eltim dogum yapınca onu gördüm .. saniyelik bir olaymış gerçi .. ama tabi çogu şey bilinç altıda ..

doguma bir stresli girmek var birde stressiz ..
dilerim allah herkeze kolay dogum verir.

tam iki ay oldu..minik oğlum 3 hafta önce 21 nisan sabaha karşı 01 de ilk işaretini yolladı. sancılarım ilk 25 dakikada bir gelmeye başladı ve çok hafifti. karın ağrısı gibi.. 2 saat içinde şiddetlendi.. ve 10 dakikada doğum yaptım. ne sezeryan ne epidural.. normal doğum yaptım. 3 ıkınmada geldi oğluşum:) elbette canınız yanıyor.. ama selli yağmur dedikleri bu olsa gerek. çook kolay doğum yaptım. şükür allaha sezeryan olmak zorunda kalmadım. şimdi hamile kalmadan önceki kilomdayım ve çook sağlıklıyım.. tıpkı oğlum gibi:)

Polyana cılık yapmaya ne gerek var ben zor doğum yaptım mahfoldum öldüm bittim bebeği doğurcam derken
canım feda olsun kızıma
sizin dogumunuz böyle olmus olabilirr. belkii benimki daha zorlu gecicek belkide cok kolay ama lutfen saygısızlık etmeyinn burda bu sözleri duymayı ısteyen okadar cok düşünceli hamişler varkii arkadasımız saolsun bize cesaret vermişş......

ben de normal doğum yapmayı düşünüyorum şimdilik her şey normal gidiyor doktoruma da güveniyorum her kadının doğum hikayesi farklıdır hatta bir kadının iki doğumu bile aynı olmazmış o nedenle doktorumuza güvenip rahat davranmaya çalışacağız dünyada ilk doğuran da son doğuran da biz değiliz her şey meleklerimize kavuşmak için... tabii ki her iki doğum şeklinde de hiç acı çekmeden rahat rahat olmaz ya öncesinde ya sonrasında sıkıntılarımız olacak, ama her mükafatın bedeli yok mu? dünyaya yepyeni bir canlı getirmek çok da kolay bir iş değil, o nedenle cennet anaların ayakları altında ya zaten:)
hadi şimdi nasıl doğum yapacaksak yapalım, ama güçlü olalım, toparlayalım kendimizi. ben de korkuyorum tabii hiç doğum yapmadım okuyorum ama insan kendi yaşamadan nasıl bilebilir ki! ama korkuyorum diye de abartmıyorum hiçbir şeyi, şu anda hamileyim ve bunun tadını çıkarıyorum. doğumu da pek düşünmemeye çalışıyorum. sadece normal olsun diyorum. amaa...
doktor sezaryan diyorsa yapacak başka bir şey var mı? ama her şey yolundayken de sırf kendim acı çekmeyeyim diye sezaryan diyemem ben. bu tamamen benim şahsi fikrim...

Ağrı'dayken bir kadının doğumda hiç acı çekmediğini hatta çok zevk aldığını hamile kalmaya can attığını söylemişti komşularım.
ben de anlatayım. bebeğim çok küçüktü, gelişmemişti. 8 aylık olmasına rağmen boyu 5 aylık kadardı. zaten, beklediğimiz gibi yaşamadı.
ama ben şunu anlatmak istiyorum, sancılar adet sancısından biraz daha ağrılı. bu muydu sancı dedikleri deyip abartanlara kızmıştım. doğum esnasında da sadece bebek ters geldiği için başı çıkarken acı çektim, o da diş çektirmiş gibiydi, acıdı ve geçti. belki ters gelmese o acıyı da çekmeyecektim.
bebek küçük olduğu için kesik de atmadılar, dikiş de olmadı.
en büyük acım bebeğimi kaybetmekti. Allah kimseye yaşatmasın!

Benim doğumum çok kolay rahat ağrısız geçti hemde normal di (maşallah) çünkü 1 tane bile doğum hikayesi videosu anısı dinlemedim izlemedim..şimdi 2.oğlumu beklıyorum umuyorum bu daha rahat geçicek..KIMSEYİ DİNLEMEYİN...Herkes farklıdır..

haklısın arkadaşımda nedense bizim toplumumuzda nerde bir hamile görülse hemen bir hevesle en kötü anılar anlatılır.halen anlamış degilim neyse canım allah kurtarsın

Benim doğumum çok kolay rahat ağrısız geçti hemde normal di (maşallah) çünkü 1 tane bile doğum hikayesi videosu anısı dinlemedim izlemedim..şimdi 2.oğlumu beklıyorum umuyorum bu daha rahat geçicek..KIMSEYİ DİNLEMEYİN...Herkes farklıdır..

ay inş. cnmcım nasıl ihtiyacımız var böle güzel desteklere anlatamammm

ben de temmuzun ilk haftası doğum yaptım. o güne kadar hep nasıl olacağını düşündüm durdum. normal doğumdan korkuyordum. bunda çevremdeki arkadaşlarımın etkisi çok büyüktü. her kafadan bir ses çıkıyordu. ama ben sadece doktorumu dinleyerek korka korka normal doğum yapmaya karar verdim. inanın hastaneye varınca korkunun yerini bir an önce minik yavrunuza kavuşma isteği alıyor. Allah sabrını da veriyor. 2.5 saat suni sancı verdiler. ancak bebeğimde kordon dolanması olduğundan apar topar sezeryane aldılar. halbuki normal doğum kararını ne kadar zor vermiştim:) epidural sezeryan oldu. normal doğum gibi olmasa da doğum sırasında anestezi altında değildim. doğduğu an bebeğinizi kucağınıza almanın mutluluğunu kimse tarif edemez. Allah herkese benim gibi kolay doğumlar nasip etsin

ben de temmuzun ilk haftası doğum yaptım. o güne kadar hep nasıl olacağını düşündüm durdum. normal doğumdan korkuyordum. bunda çevremdeki arkadaşlarımın etkisi çok büyüktü. her kafadan bir ses çıkıyordu. ama ben sadece doktorumu dinleyerek korka korka normal doğum yapmaya karar verdim. inanın hastaneye varınca korkunun yerini bir an önce minik yavrunuza kavuşma isteği alıyor. Allah sabrını da veriyor. 2.5 saat suni sancı verdiler. ancak bebeğimde kordon dolanması olduğundan apar topar sezeryane aldılar. halbuki normal doğum kararını ne kadar zor vermiştim:) epidural sezeryan oldu. normal doğum gibi olmasa da doğum sırasında anestezi altında değildim. doğduğu an bebeğinizi kucağınıza almanın mutluluğunu kimse tarif edemez. Allah herkese benim gibi kolay doğumlar nasip etsin

Back
X