- 23 Aralık 2015
- 1.050
- 1.282
- 83
- Konu Sahibi Misk-i amber
-
Bn 24 yaşında bu durumdayim yaşlaninca artık kendimden korkuyorum düşünmek bile istemiyorum herhalde kimse olmaz yanımdaAnnemin yeni arkadaşıda çok ve boş konuşuyor o kadın annemin yanındamı diye sorup öyle gidiyorum kadın o kadar alakasız değersiz konuşmalar yapıyor ki anlatamam ve kadın epey yaşlı yani bana işe yarayan hayat tecrübeler kapsamıyor , birgün kadını bozacağım veya kızacağım diye kendimi zor tutuyorum , resmen işkence kadını dinlemek zaten o annemin yanında oldumu hemen kaçıyorum çünkü annem kadını kırmamamı tembihledi yoksa çoktan terslerdim konuştuğu konular ,
saç boyama saçını sarıya boyamış
yaş 70
aldığı maaş ve kimlere ne harcadığını
ev döşemeszlni
akıllı telefonda sürekli torunları gösterme hevesi
sürekli tersleme ben haklıyım !
Ve çocuklarıda kendinden kaçıyormuş kimse yanına gelmedi
diye dertleniyor
sorunun kendinden olduğu farkında değil
noktasız virgülsüz konuşma
karşıdaki seni dinliyormu dinlemiyormu
umursamama gibi bir huyu var
sevimsiz
ya
Aynen bnim içinde hiç bir ağırlığı olmuyo öyle kişilerin ama bu durumla bn karşı karsiyayim gerçekten basit biri değilim ama basite düşürüyorum kendimiaz konuşmayı dene bi ağırlığın olsun az konuş öz konuş emin ol daha faydalı olacak çok konuşan geveze sürekli herşeye atlayan bir insan ki çevremde de çok hiç bir ağırlığı yok benim gözümde hep bi basitlik olur az konuşmayı dene
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hepsini deniycem çok sağolBir de konuşup konuşup yorulunca sen niye hiç konuşmuyorsun. Ne kadar sessizsin diyen de var.Çeşit çeşit insan var yani. Yalnız değilsiniz. :)
Birkaç öneri umarım işe yarar.
Eğer bir arkadaşınız konuşmaya başlıyorsa konuşmanızı kesin. Bir konuda konuşurken kendi fikrinizden önce diğer arkadaşlarınızın fikrini sorun. Ortaya atlamamış ve kendinizi frenlemiş olursunuz böyle yaparak.
Konuşacağınız cümleleri düşünün. Hem cümleler azalır hem de düşünmeden söylediğiniz sözler gibi incitici konuşmazsınız. Bir anda konuya atlarsanız aklınızdaki alakalı alakasız tüm sözcükleri aktarırsınız karşınızdakine.
İçinizdeki bitmek tükenmek bilmeyen konuşma hissini yazıya dökerek de azaltabilirsiniz. Günlük tutun. Hikayeler yazın. Derdinizi anlatın sayfalara.
Ne güzel yorum tsk ederim :) gerçekten istemeyerek oluyor hiç hiç memnun değilim bu huyumdan
şimdi düğünüme bir hafta kaldı bugün biraz susup dinleyim biri soru sorarsa konusuyum dedim herkes başladı senin düğün yaklaştıkça durgunlastin niye bu kadar heyecan yaptın diye söyleyip durdular
Bilmiyorum ya bni tanıyanlara karşı nasil bi tavır alcam yeni tanıştiğim insanlarla pek konuşmuyorum hatta hiç konuşmuyorum az öz ..
Merhaba arkadaşlar
bnim derdim de konuşmak...
susup dinlemek yerine çoook konuşuyorum bazen çok konuşunca sacmalayip cümleleri bile kuramıyorum boş konuşmaya başlıyorumbu huyumdan nasıl kurtulurum gerçekten bişeler tavsiye edin bugunde böyle kaç kişiye konuşurken pot kırıp kalbini felan kırdım içimden ne geçse dilime dökülüyor yapmacık hiç olamıyorum birde herkesi memnun etme cabasindayım onlar gülünce bn mutlu oluyorum
herkes nasıl konuşmadan sakin oturuyor nasıl başarıyor anlamıyorum bn sussam elim kolum yüz mimiklerim konuşuyor ve bn toplum içine çıkınca artik konuşmaktan yorulmuş bitmiş halde ewe dönüyorum
Susmayi çok denedim bu sefer susunca herkes senin neyin var hasta mısın küstünmu gibi sorular soruyor
Okuduğunuz için teşekkür ederim tavsiyelerinizi bekliyorum
Merhaba arkadaşlar
susup dinlemek yerine çoook konuşuyorum bazen çok konuşunca sacmalayip cümleleri bile kuramıyorum boş konuşmaya başlıyorumbu huyumdan nasıl kurtulurum gerçekten bişeler tavsiye edin bugunde böyle kaç kişiye konuşurken pot kırıp kalbini felan kırdım içimden ne geçse dilime dökülüyor yapmacık hiç olamıyorum birde herkesi memnun etme cabasindayım onlar gülünce bn mutlu oluyorum
herkes nasıl konuşmadan sakin oturuyor nasıl başarıyor anlamıyorum bn sussam elim kolum yüz mimiklerim konuşuyor ve bn toplum içine çıkınca artik konuşmaktan yorulmuş bitmiş halde ewe dönüyorum
Susmayi çok denedim bu sefer susunca herkes senin neyin var hasta mısın küstünmu gibi sorular soruyor
Sen = BenMerhaba arkadaşlar
aynen öyle dikkat etmeyi dene :)Aynen bnim içinde hiç bir ağırlığı olmuyo öyle kişilerin ama bu durumla bn karşı karsiyayim gerçekten basit biri değilim ama basite düşürüyorum kendimi
Çok söz yalansız, çok para haramsız olmazmış.Merhaba arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?