- Konu Sahibi mercandedee
-
ıstıhbarat orgutlerının oturup telefon sapıgı gıbı kımseyı dınledıgı yok kımse boylebırsey demedı zaten , yanı dememıslerdır umarımBir de istihbarat örgütlerinin işi gücü yok her biri oturup sizi mi dinliyor?
Teknolojik bir algoritma işte.
Sizin kaynana kayinpeder muhabbetlerinizi kim niye dinlesin.
ahh ah ne programlar var boyle :) tum fal programları tum chat programları !Bazı indirilen uygulamaların ses kaydettiği net olarak biliniyor.
Hatta bunlar varsa kaldırın diye haber de yapıldı. Ki bende hiç biri yoktu o dönem. Ama yine de ürün reklamı beliriyor okuduğum konu arasında..
Telefon kilitliyken bile ses kaydı yapıyormuş.
Bir de fal uygulamaları biliniyormuş..
Tamam bende beğenmedim heBu dinlenme değil de adını şimdi hatırlamıyorum bu bir telepati durumu. Hani aklınızdan geçirdiğiniz kişinin sizi araması veya iyi insan lafının üstüne gelir derler birden konuşurken gelir lafın üstüne. Onun gibi bişey. Bazende arama motorunda aranılan kelimelerden akıllı telefonlar kendiliğinden çıkarıyor reklam konuları.
Tv de derken İnterneti açınca mi normalde mi diyorsunuz. Normalde diyorsaniz sizin psikologa gitmeniz lazim. TV yayını tektir tesadüf otvde bile cikiyo bazen konustgmz seyler
Bunun deneyini yapmışlar youtube ta vardı. Ama adam iphone markasına vurgu yapıyordu. İphonelarda oluyor diyordu aslını bilmiyorum. Ailenin evcil hayvani yok ama eşiyle karşılıklı sohbet ederken sürekli "cat food" diyor. Kedinin maması bitmiş, kedi maması alalım mı, hangi marka kedi maması alalım diyor. Kısa süre sonra sürekli kedi maması reklamları çıkıyor karşısına. Bu eski bir videoydu bir de şimdi Allah bilir kameralara bile rahatlıkla erişebiliyorlardır
Adam olay yerinden bildirmiş valla...Bir uygulamayı yüklerken uygulama size soruyor kamera ve microfon kullanılmasına izin veriyor musunuz diye. İzin vermezsen uygulama yüklenmiyor zaten. Konuştuğumuz konular evet reklamlarda çıkıyor mikrofondan algılanıp reklamı konuyor. Bunun için şirketler reklam ücretini fazla veriyor hatta. Geçen haftasonu masa almaya gittik bir firmaya. Öncesinde konuştuk marka model sosyal medyada reklamları dönmeye başladı benim telefonumdan hiç bakmadığım halde. Firmaya gidince konu konuyu açtı dedik böyle böyle. Evet dedi sorumlu kişi biz onun için ekstra para veriyoruz instagrama. Nasıl yani dedik. Reklam için mikrofonla ortam dinlemesi yap seçeneği varmış yani onu istersen ekstra ödeme yapıyorlarmış. Arama yapınca reklam çıkması daha uygun mesela dedi.
bır facebooka gırıp cıkın meselaWhatsapptan konustuysaniz/yazdiysaniz, Whatsapp Facebook sirketine ait, 2si de kullanici verisi topluyor. Google zaten veri topluyor, dunyanin en buyuk veri deposuna sahip. Amazon, Ebay, Alibaba da arama yaptiginiz urunleri, arama biciminizi kullaniyor ve ona gore oneriler sunuyor.
Recommendation system veya collobrative filtering yazip aratabilirsiniz nasil calistigini gormek icin, kisacasi arama yaptiginiz seylere benzer icerik onunuze konuyor, otomatik sekilde yapiliyor. O dinleme dediginiz mumkun degil, tum insanlari dinlemek icin tum konusmalari kaydedip merkezde toplamaniz gerekiyor o da cok buyuk bir is bir de yasal olarak izin verilmiyor.
bu yazılımlar sandıgınız kadar basıt duz degıl amerıkada yasayan bır arkadasımın basına bu konuyla alakalı bırsey geldı yazamıyorum acıkcası :)
evet dogru bırsuru calısanı var kısa surede bukadar buyuk olmasını saglayan sey ne pekı :)???
Bende bu alanda calisiyorum
Facebook bir kisim gencin kurdugu bir site degil asla, Facebook Research dunyadaki en buyuk RD merkezlerinden biri, ABD, Avrupa, Tel Aviv benzeri yerlerde ofisleri ve binlerce calisani var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?