cok korktum lutfen bakin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Telefonunuza yüklediğiniz bir uygulamada karşınıza bazı seylere ulaşma izni istenir. Bunların içinde mesajlarını da vardır. Böylece mesajlarınıza ulaşan uygulama reklam firmalarına bilgi gönderir ve sizin aradığınız şeyin reklamı ekranınıza düşer.
Kimse birebir insan tarafından dinlenmiyor. Öyle olsa dünya nüfusunun yarısı diğer yarısını dinliyor olurdu.
Ben çözümü tüm indirdiğimuygilamalari silmekte ve yenisini yüklerken de izin istemlerini reddetmekte buldum.

Telefonlara program yüklerken mesajlara fotograflara v.b ulaşılma izni istiyolar bizde mecbur kabul ediyoruz. O yüzden

yurtdisindaym. daha demin arkadasmla kulak agrisi zeytinyagi uzerine nesajlastik. kizimin kulagi aciyordu. arkadasim bi urune bakinirken aralardan reklam cikar ya oyle reklam sokmuslar. kulak resmi zeytinyagi damlatan parmak. yatmadan once bunu yapin diye. bu daha oncede oldu. dinleniyormuyuz surwkli. turkiyede olup bunu yasayan var mi
Yapay zeka hayata gireli çok oldu ve evet yapay zeka dinliyor.

arkadaslar gercek dunyaya hosgeldınız :D
sımdı sıze bırsey anlatacagım
mesela burda kadınlar kulubunde bıle surda ev dekorasyon hakkında konusun, anında kk da bıle ev dekoruyla alakalı reklamlar lınkler cıkar
neden
cunku burası net alemı yazdıgınız okudunuz hersey kayıtlı kalıyor
ordan baglantılar benzer seyler karsınıza cıkıyor

sız netı sanal alem dıye goruyorsunuz ama aslında suan kullandıgımız sanal alem ınternet dunyasının yuzde bırı kadar
arka kısmında neleeer neler oluyor ınanamazsınız
telekomınıkasyon ıle ınternetın bır sevgı bagı var sız arastırın ben acıklamayayım
evde konustugunuz seyler bıle :) yanınızda acık telefon varsa bataryası cıkarılmamıs . bılınkı konustuklarınız bıle :) bıle yanı okadar soyleyeyım anlayın.

esım bu ıslerın ıcınde de oyuzden bılıyorum

zaten telefonunuza uygulama indirirken "onaylıyorum" deyip indirince (onaylamazsan zaten indiremezsin) telefonumuzdaki galeriye erişim izni, mesajlara ve uygulamalara erişim izni hatta bazısında ortam dinlemeye izin verilmiş oluyor.bu dediğiniz de hep olan bir şey ki.neyden bahsedersen çat diye çıkıyor önüne.
hatta bu olayı internetten biraz araştırırsanız aslında izlenmenin ne boyutta olduğunu göreceksiniz.mesela avm mağazalarındaki güvenlik kameralarında yüz tanıma sistemi olması.bu sistemle o mağazayı sıklıkla ziyaret edenler belirleniyor (ya da kasalarda o mağazadan sık sık alışveriş yapanların listesi çıkıyor), ve özelikle o kişilere indirim , bildirim vs daha çok yollanıyor ki mağazadan kopmasın.bunlar en basit örnekler.yani gizlilik içinde olduğumuzu düşünüyorsanız büyük yanılgı içindesiniz.

arkadaslar gercek dunyaya hosgeldınız :KK70:
sımdı sıze bırsey anlatacagım
mesela burda kadınlar kulubunde bıle surda ev dekorasyon hakkında konusun, anında kk da bıle ev dekoruyla alakalı reklamlar lınkler cıkar
neden
cunku burası net alemı yazdıgınız okudunuz hersey kayıtlı kalıyor
ordan baglantılar benzer seyler karsınıza cıkıyor

sız netı sanal alem dıye goruyorsunuz ama aslında suan kullandıgımız sanal alem ınternet dunyasının yuzde bırı kadar
arka kısmında neleeer neler oluyor ınanamazsınız
telekomınıkasyon ıle ınternetın bır sevgı bagı var sız arastırın ben acıklamayayım
evde konustugunuz seyler bıle :) yanınızda acık telefon varsa bataryası cıkarılmamıs . bılınkı konustuklarınız bıle :) bıle yanı okadar soyleyeyım anlayın.

esım bu ıslerın ıcınde de oyuzden bılıyorum
Aynen öyle.
Bizim araştırdığımız, gördüğümüz, kısacası sörf yaptığımız İnternet gerçek internetin %1i bile etmez. Bir de buzdağının görünmeyen kısmına bakmak lazım. Küçükken çok araştırırdım böyle şeyleri ama artık bakmıyorum, insanın psikolojisini bozuyor :KK70:Açıklayıcı olması için şöyle bir resim bırakıyorum:
haberResim30730 (1).webp

Korkmanız karşısında tebessüm ettim :)

Evet internet ortamında hiçbir şey kaybolmaz. Bunu şimdi duymuş olamazsınız.

Ürünlerle kelimeler kaydolur ve reklam olarak çıkar.

Mesela burada da görebilirsiniz açılan konular arasında.
Biri tencere tavsiyesi istese hemen başköşede ürün reklamın belirir..

Konuşmaları gerçek bir insanın dinlediğini sanmıyorum aslında. Bir program ya da uygulama konuşmada geçen anahtar kelimeleri yakalayıp ona göre reklam veriyor bence.

Bazı indirilen uygulamaların ses kaydettiği net olarak biliniyor.
Hatta bunlar varsa kaldırın diye haber de yapıldı. Ki bende hiç biri yoktu o dönem. Ama yine de ürün reklamı beliriyor okuduğum konu arasında..

Telefon kilitliyken bile ses kaydı yapıyormuş.
Bir de fal uygulamaları biliniyormuş..

Beni kim dinliyorsa, arada yorum da yapsa bari:/
Bu mesajdan sonrada kayıtsız kalırsa ayıp eder:))
Telefona indirmek istediğiniz her program mesajlarınıza, fotoğraflarınıza, mikrofonunuza erişim izni istiyor, kabul edip programı indirirseniz gelecek her reklamada hazırlıklı olmanız lazım.
Altı üstü kullandığım gsm operatörünün çözüm sayfasına hızlı erişim programı indirmek istedim onda dahi fotoğraf albümüm, mesajlarım, mikrofonuma erişim izni istedi reddedip yüklemedim, program yüklemiyorum telefon telefon olarak kalsın, sosyal medya hesabımda yok, tek kullandığım uygulama whatsapp o da aile içi iletişim için, canımı sıkarsa onu da atarım gider:)

Bu her zaman oluyor. Nereye arabayla gittin, araban nerede park halinde, nerede araçtan indin hepsi kayıtlı. Uçak modunda bile. Sesli komutu kabul edince otomatik olarak açılan özellikler var, bunlardan biri de dinleme. Tabi ki insanlara değil yapay zekalara bağlı bu olay. Hatta 2 Google home asistanı muhabbet etmişti de kontrol dışı, kapatmışlardı korkup :D

Ben telefonda konusmasam bıle yanımdakı borıyle konustugum seyler cıkıyor hemn reklamda hatta gecen arkadasla bı araba markasını konustuk tvde o araba cıktı reklamda bazıları yapay zeka kaynaklı cıkardıgını dusunuyorum hangı bırımız dınlensın yoksaa

Bu dinlenme değil de adını şimdi hatırlamıyorum bu bir telepati durumu. Hani aklınızdan geçirdiğiniz kişinin sizi araması veya iyi insan lafının üstüne gelir derler birden konuşurken gelir lafın üstüne. Onun gibi bişey. Bazende arama motorunda aranılan kelimelerden akıllı telefonlar kendiliğinden çıkarıyor reklam konuları.
Kimse begenmemis neden :D bnce aram motoruna yazildiysa reklam veriyo

Bu dinlenme değil de adını şimdi hatırlamıyorum bu bir telepati durumu. Hani aklınızdan geçirdiğiniz kişinin sizi araması veya iyi insan lafının üstüne gelir derler birden konuşurken gelir lafın üstüne. Onun gibi bişey. Bazende arama motorunda aranılan kelimelerden akıllı telefonlar kendiliğinden çıkarıyor reklam konuları.
Ne yazmışım ki ben herkes beğenmedim işaretlemiş. Kötü birşey yazmadım, kimseye hakaret etmedim. Ne oluyor??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X