- 12 Nisan 2016
- 665
- 918
- 53
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Aynen bende oyle :)Karşılaştığımda yolumu değiştirdiğim saygı değer varlık :/
ben de aynıyım. çok korkarım bi kere olsun dokunmuşlugum yoktur. hatta kopekten kacıcam diye yola atladıgım bile olmuştur
Yaa dunyanin en masum, en gariban canlilari onlar.. Korkmayin.
Ben de köpek annesiyim. :) Sizi tenzih ederim belki yapmıyorsunuzdur o kadar ama bazı insanlar o kadar çok çığlık atıyorlar, ay ay ay falan diye bağırıyorlar ki köpeğimi karşıdan gördükleri zaman -ki benimki tasmalı, gayet munis sakin bir hayvanceğiz. Yemin ederim köpeğim onlardan daha çok korkuyor ve sakinleştiremiyorum. Burada diğer korkanlara da söylüyorum öyle abartılı tepkiler vermeyin, siz öyle korkunca bir şey var zannedip onlar da saldırganlaşıyorlar hisli hayvanlar.
Bana da köpek gezdirirken çok saldırır sokak köpekleri bir de benimki erkek ya tehlike gibi görüp dövüşmek istiyorlar falan onunla. Kadın başımayım, köpeğim de kucağa alınacak boyutta değil zor kaçırıyorum. Öncelikle çok korkarsanız hayvanın sizi daha büyük bir tehlike olarak algılayacağını unutmayın. Dışarı çıkarken köpek saldırısından korkuyorsanız yanınıza bir şemsiye alın, bir köpek üzerinize yürürse ona doğru pat diye şemsiyeyi açın, köpekler şemsiyeden korkar. Ama tabi yani her durumda da açmayın, ciddi bir saldırı durumu için bahsediyorum. Köpek korkusunu yenmek için de eğer çevrenizde köpek sahibi birisi varsa ve köpeği de sevecense onun köpeğine yavaş yavaş yaklaşarak, hafif hafif dokunarak severek işe başlayabilirsiniz. Yanınızda köpeğin sahibi de olsun muhakkak, endişeniz yatışır.
Çok mu uzun yazmışım? :)
Benide küçükken köpek ısırdı hemde öyle böyle değil üzerime çıkarak. Ona rağmen hala severim köpekleri...her gördüğüm sokak köpeğine sevgi sözcükleri söylerim ve anladıklarıni düşünüyorum. Sevgiyle baktığınız insan hariç hiç bir canlı size zarar vermez. Bu arada küçükken köpek yemek yiyordu ve ben gidip kafasını okşadım ondan ısırdı beni. Siz siz olun yemek yiyen köpeğe yaklaşmayın
Hayvanlarıda bu kadar saldırganlaştıran bazı insanlar yılda onca köpek tecavüze uğruyor şiddete maruz kalıyor yavrularının kuyruklarına teneke bağlayanlarda cabası yada yavrusunu alıyor ayırıyor sonrada sıkılıp sokağa atıyorlar duyarlı olmak zorundayız sonuçta canlı ve insanla aynı anda yeryüzünde yaşamaya başlayan bir canlı barınağa koy şöyle böyle yaşama hakkı tüm canlıların hindistandada inekler ,köpekler, sokakta ayrıca maymunlarda kimse koy barınağa demiyor hadi koydunda barınakların hali içler acısı insanın ne kadar yaşama alanı varsa o canlarından var sonuçta bizler doğayı mahfettik onlara yaşama alanı bırakmadık...sen korkmadan yanından geçersen bişi yapmaz
Ama çığlık çığlığa koşarsan yada çok tedirgin olduğunu belli edersen hayvancağız korkuyor ve kendini korumak isteyebiliyor o zamanda kendi korumak için içgüdüsel saldırabilir
(Kapılarınızın önüne bir kap su)
Aniden titreme giriyor. Bikere daha kopekle burun buruna geldim nasil havliyodu bi gorsen senin dedigin gibi korkumu belli etmemeye calistim ama o kopekten uzaklasana kadar defalarca essedimi getirdimi bilirim cok kotu bisi buyaa
Köpek korkunuzu nasıl yenersiniz bilmiyorum ama gördüğünüz zaman korktuğunuzda vücudunuz hormon salgılıyor ve köpekler bunu hissediyor, saldırmayan köpek bile bu kokuya üstünüze gelebilir, o yüzden korkuyu bastırmalısınız, büyük köpek değil ama küçük ırk uysal olduğu kesin olan, sahipli bir köpeklere sahibinin kontrolünde dokunmaya çalışın, ilk seferde korkunuz olur ama birkaç deneme sonrası rahatlarsınız, dokunma kısmını atlatınca oturup kucağınıza alma denemeleri yapın, bu denemeleri yavru ya da küçük ırk sakin köpeklerle yaparsanız ani havlama vb olmayacağından korkunuz daha kolay geçer.
Normalde köpekler insanlardan zarar görmemişse çete halinde gezselerde birşey yapmazlar.
CAnım ben de aynıyım,hatta karşıdan köpeğin geldiğini görüp kendimi caddeye atmışlığım var,köpek ısıracağına araba çarpsın o dereceyim.benim eşim de çok kızıyor o yoluna gidiyo seninle bi derdi yok diyor ama elinde değil..kuzenimin 5 yıldır beslediği,dünya tatlısı,sakin,mahallenin çocuklarının başından ayrılmadığı bi köpeği var ve ben ondan da korkuyorum..onlara gittiğimde bi yere kapatmazlarsa içeri giremiyorum ki anlattığım köpek bebeklerle oynuyo o kadar sakin..ciddi bi sorun farkındayım ama aşamıyorum
Pitbull doberman değilse en fazla ısırır ne olacak ölüm yok ya işin ucunda hayatı kendinize zehir etmeyin
Demek istediğim şu yani evet herkes bir yere kadar köpekten korkar ama senin korkun ölümcül derecede sosyal hayatını etkilediği için bu noktadan bak dedim. En fazla bu olur seni parçalamaz yani köpek. Ki insan içinde yaşamaya alışmış köpekler de ısırmaz genelde.O korkuyu yasamak ölum gibi bisii zaten.en fazla isirir diosn suan soklardayim.seni isirsa kopek bu en fazla isirirmi diceksin
Demek istediğim şu yani evet herkes bir yere kadar köpekten korkar ama senin korkun ölümcül derecede sosyal hayatını etkilediği için bu noktadan bak dedim. En fazla bu olur seni parçalamaz yani köpek. Ki insan içinde yaşamaya alışmış köpekler de ısırmaz genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?