- 29 Eylül 2014
- 9.693
- 19.992
- 498
Göz ardı edince konu görünmüyor ama bildirim gelmeye devam ediyor .Arkadaşlar göz ardı yapınca konuları görünüyor mu o kişinin? Kk ya kesinlikle engelleme özelliği gelmeli
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Göz ardı edince konu görünmüyor ama bildirim gelmeye devam ediyor .Arkadaşlar göz ardı yapınca konuları görünüyor mu o kişinin? Kk ya kesinlikle engelleme özelliği gelmeli
Yorumlarınız ile parçaları birleştiriyorum ben o şekilde düşünmemiştim aptal bir insan değilim gerçekten aptal bir insan değilim ama duygular işin içine girince insan aptallaşabiliyormuş…Yakın gördüğünden değil evlilik öncesi cinsel deneyim yaşadığı kadınları açıkça aşşağıladığını sana söylemiş
Alsın onuda bir tarafına …Elde bir tek adamın yakışıklılığı var doğru mu anladım?
İşte bu kıvam iyiAlsın onuda bir tarafına …
Önceki mesajlarda dedim ya belki de çok iyi bir insandır ama kafasında beni yargıladığı için bana bu şekilde davranmıştır başkası olsa böyle yapmazdı. Bu ülkede kadın olmak çok zor. Bu psikolojiden de çıkmak istiyorum. Kaç gündür içmekten de ağlamaktan da bıktım. Ay çok yakışıklıydı kaybettim diye üzülmüyorum üzüldüğüm şey Bana bu şekilde davranmış olması..İşte bu kıvam iyi![]()
İlişkide olsun normal hayatta olsun laf da yersin kırıcı da olabilirler. Önemli olan senin bunları nasıl karşıladığın. Bu kadar takıntılı olup aşamıyorsan takıntılı düşüncelerini yenmek için destek almak zorundasın.Bana bu şekilde davranmış olması..
Yanlış yere odaklanıyorsunuz, size böyle davranması onun karaktersizliği, sizlik birşey yok.Önceki mesajlarda dedim ya belki de çok iyi bir insandır ama kafasında beni yargıladığı için bana bu şekilde davranmıştır başkası olsa böyle yapmazdı. Bu ülkede kadın olmak çok zor. Bu psikolojiden de çıkmak istiyorum. Kaç gündür içmekten de ağlamaktan da bıktım. Ay çok yakışıklıydı kaybettim diye üzülmüyorum üzüldüğüm şey Bana bu şekilde davranmış olması..
Aynen almayı düşünüyorum zaten geçenlerde araştırdım. Özel olarak düşündüm bilmiyorum devlette nasıl olur. Aynen buraya yazıyorum falan ama gün içinde kendimle başbaşa kalıyorum. Kendimi de biliyorum böyle bir ilişkiden sonra 2 3 yıl belki de daha fazla süre de kimseyle ne temas edebilirim ne başka bir şey. Kendimi çok aşağılanmış hissediyorum… terapi işe yarar mı onu da bilmiyorum.. aslında başkalarının çok da değer vermediğim insanların benim hakkımda söyledikleri umrumda olmuyor. Bu konuda Takılı kaldım bu konu beni yedi bitirdi. Burada yine bahsetmiştim bir arkadaşımla bu adam yüzünden arkadaşligimi bitirdim mesela şu an o umrumda değil başka şeyler de görmüştüm onda neyse bu konu sadece takılı kaldı. Bbu adamı çok sevdim aşığım ölüyorum bitiyorum değil sonradan bana hissettirdikleri beni inanılmaz bi döngüye soktu.Konu sahibi maddi imkanın varsa özelden yoksa da devletten randevu talebi acilen oluştur. Kesinlikle iyi durumda değilsin. Sakın terapi almadan da başka bir ilişki yapma. Hatta ilişki yapmayı geçtim kafanda bu kadar kuran durumları atlatamayan biriysen arkadaşlık ilişkilerin de çok sağlıklı olmayabilir karşı tarafa bu kaygılarını yansıtırsın. Kendin için destek al. Ben burada kötü durumda der üzülürüm ama gün sonunda sen kendinle başbaşa kalıyorsun. Kafada binbir düşünce böyle hayat geçmez kendine yazık ediyorsun.
İlişkide olsun normal hayatta olsun laf da yersin kırıcı da olabilirler. Önemli olan senin bunları nasıl karşıladığın. Bu kadar takıntılı olup aşamıyorsan takıntılı düşüncelerini yenmek için destek almak zorundasın.
İşte sorunda bu bunu kabullenemiyorum ben onunla o kadar vakit geçirdim iyi veya kötü anlarımız oldu.. yani bana çok kötü davrandı çok kötü şeyler söyledi diyemem en son söylediği şeyler dışında. Sadece bana atıp gitti bir de zaten tetikleniyorum takıntılarım var bir de bunu duyduktan sonra daha kötü oldum. Umarım onun karşısına kendi gibi birisi çıkar umarım Allahından bulurYanlış yere odaklanıyorsunuz, size böyle davranması onun karaktersizliği, sizlik birşey yok.
Ben sana üzüldüm ve inan söylediklerim doğru. Sizin olayınız bu olmuş. Bu çocuk son derece pasif ve bakire bir kadınla günün sonunda evlenicek. Adam bu çünkü. Sen sadece diğer kadınlar gibi gönül eğlencesi oldun. Birdahada tamamen güvenmediğin erkeklerle bu tarz ilişkiler yaşama. Üzülen sen olursun. Bunu takmayan adamlarda var. İstisnalar kaideyi bozmaz. Yoluna bak.Yorumlarınız ile parçaları birleştiriyorum ben o şekilde düşünmemiştim aptal bir insan değilim gerçekten aptal bir insan değilim ama duygular işin içine girince insan aptallaşabiliyormuş…
Yine bir gün konuşurken bir tane sevgilisi olmuş kızla birlikte olmuşlar kız daha önce işte üç sene biriyle çıktığını ve aynı evde yaşadığını söylemiş neyse bunla birlikte olmuşlar işte bakire olmadığı falan ortaya çıkmış buna demiş ki ben daha önce yaşamamıştım niye böyle oldu bilmiyorum yarın bir doktora gideyim. Bana bunu anlatmıştı ben dedim öyle saçma şey mi olur dedim yaşanmış da olabilir dedim ama yarın doktora gideceğim diye bir şey olmaz dedim ya. Olduysa da doğru düzgün söylemeli dedim ben iki senelik çıktığım insana zaten söyledim bunu itiraf ettim sana da haydi haydi söylerim zaten doğruyudemiştim. … yani bu insan benim hiç düşündüğüm gibi bir insan değilmiş kazık kadar adam hala bunlara önem veriyormuş dediğinize göre.. kendi yaşarken sorun değil karşısındaki kadın yaşadığında da sorun. Ama bunu bana net bir şekilde hiçbir zaman söylemedi. Hayatımda hep dürüst oldum dürüstçe söyledim ama benim dediğim hiçbir şeye inanmamış eğer inansaydı seni iyi tanıdım sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun demezdi… çünkü bu bir insan söylenebilecek en kötü şeylerden biri..
körle yatan şaşı kalkar derler ya bir an ona benzemeye başladım en son masada Banada şunlar asıldı bunlar asıldı muhabbeti yaptım normalde bunları yapacak bir insan değilim bazı insanlar manipüleye uğradığı zaman böyle saçma sapan şeyler yapabiliyor.
Öyle detaylar var ki mesela bir gün oda kaldığım bir zaman yaşanmıştı ezan okundu bende bacak bacak üzerindeydim birde bacağımı indirdim aziz Allah dedim istemsiz hani herkes yapar neyse bu ne kadar iffetlisin gibi bir şey demişti gülerek. Sanki çok anormalmiş gibi. Allahtan tek dileğim bildiği gibi yapsın onu. Çok şey söylemek içimden geçti mesaj atayım bir sürü herşeyi söyleyeyim diye. Ama peşinden koşuyormuş gibi gözükmeyeyim diye yazmadım… o şimdi unuttu çokta ciddi değilmiş ya da başkaları ile de yaşıyor diye düşünüyordur. Ama 2 haftadır kendimi yedim bitirdim tek bir erkek eklemedim ve asla konuşmadım Allah’ta biliyor ya. Umarım yaşattığını yaşar.
bu kadar kendıni tokatlayan bırıne uzun sure bakamıyorum.. içim elvermedi. lutfen ıkı seviştin dıye degersızsın sanma. agzı ıyı laf yapan saman gıbı bıseye kapılıp gitmişsin. nerdeyse de aglayacaksın. ınsanı sinir edıyorsun. 30+ olmus bı kadının artık boyle vızık vızık ergen gibi takılmasına karsıyım. mantıga yonelin ve lutfen yolda kız gormus de körpe demiş miş nece bu? körpe ne ? 18+ mı? ne genc kız mı bakıre mı.. ıcım kalktı sakası da kendısı de yere batsın. orda burda gezerken bulur 4 eşi evlenır. mıllet de zaten pervane bocegı gıbı ustune ususuyordur.Biraz uzun ama inşallah okursunuz kötü hissediyorum kendimi... Sosyal medyadan tanıştığım çok hoşlandığım çok beğendiğim bir konuştuğum oldu. 3 4 gün konuştuk sonra kahve içmeye davet etmişti bende zamanla bakarız olabilir demiştim. Neyse ikinciye dedi iki sonra. Bende kabul ettim görüştük. Fiziki olarak çok beğenmiştim. Kahve içtik baya oturduk. Kendisinin işi yoktu 35 yaşında b.orsa ile falan uğraşıyordu kişisel olarak ailesi farklı bir şehirde o da benim olduğum şehirde ailesine ait bir evde oturuyordu tek başına...Daha önce çalışmış farklı yerlerde ama iş hayatından soğumuş asgari ücretle köle arıyorlar falan diyordu.
Neyse biz görüştük ben çok etkilendim görünüşünden falan o da 3. Buluşmada tensel temaslarda bulundu hep koluma dokunma beni durağa bırakırken falan sarılmalar falan derken fiziksel çekim hissettim baya. 18 gün öyle görüştük benş bu arada da evine çağırıyordu gitmemiştim 18. Günde ben dedim bir yerde oturduk sabaha kadar sonra ben ona sana gidelim kahvaltı yapalım demiştim gittik kahvaltı yaptık sonra olan oldu... Aslında sadece öpüşürüz diye düşünmüştüm bu kadar ileri gidebileceğimizi düşünmemiştim..
Sonradan sanki araya mesafe girdi ama güzel hitaplar kullanıyordu bana karşı sadece eskisi kadar kahve içelim görüşelim demiyordu. Biz birlikte olduktan 4 5 gün sonra görüştük sordum kendisine yok sana öyle gelmiştir bak ben sıcak davranıyorum falan demişti hatta o gün el el dolaştık. Güzeldi yani. Neyse toplam bir buçuk ay görüştük belki biraz daha fazla. Bu dönemde uzaklaştığını hissettim konuşurkende öyleydi gerçi geç yazardı bende geç cevap verirdim eskisi gibi çok görüşmüyorduk bu sefer ben diyordum görüşelim diye arkadaşıma söz verdim diyordu. Ctesi günleri görüşmeye başladık dışarda oturur evine gider kalırdık ertesi gün kahvaltı ederdik akşama doğru eve gelirdim. Öyle geçti zaman nasıl nerden başlayacağım bilmiyorum bugün tamamen bitti.
Ben kendimi bazen çektim bazen kendimle ilgili çok detay verdim. Eski ilişkilerim vs vs bazen boş konuştum. Muhafazakar bir aileden geldiği için ki kendi alkol falan alır neyse benim onunla birlikte olmam farklı hissettirmiş olabilir diye düşünüyorum. Beni bakire sanmış şaşırdım falan diyordu.
Bende beni yanlış anlamasın diye çok detay verdim kendimden hani öyle biri değilim vs vs... Onun uzun ilişkisi olmuş bunu daha önce anlatmıştı biz cinsellik yaşamadan önce 4 sene çıkmışlar bunu yaşamamışlar kız istememiş o da saygı duymuş falan. Yani şöyle çok çapkın duruyor baya yakışıklı bir bakan bir daha bakıyor. Ama bazı söylemleri beni sinir ediyordu. Çok güler çok şaka yapardı bana seni sinir etmek eğlenceli diyordu en son görüştüğümüzde kıskandırmaya çalışarak gördüğü bir kız hakkında körpe bak vs dedi yok erkeklerin 4 karısı olabilirmiş ama bunları söylerken gülüyor falan. Bende trip attım yürürken elimide tutmamıştı hem sinir oldum hemde gittim koluna girdim. Dengem şaştı. O gün ona yşne durakta beklerken. Ben seni özlüyorum niye az görüşüyoruz gibi laflar ettim biraz soğuk durdu halbuki o gün evine gitmiştim yine o şey oldu falan ama iyiydi aramız dışarı çıktık böyle şakalar yaptı daha sonra. Neyse durakta onu dedim o da her gün görüşmek zorunda mıyız senin işin olur benim işim olur arkadaşlarımızla görüşürüz vs vs dedi soğuk durdu bana karşı. Ondan öncede kafede otururken bakirelikten konu açılmıştı bana karşı değilde başka bşr şey anlattı bende üzerime alındım yüzüm düştü gözlerim doldu falan.. neden gözün doldu ben sana bir şey demiyorum bir şey anlatıyorum dedi. Sonra arkadaşlarınla tanışmak isterim demiştim bana ne gerek var dedi ben bazılarına güvenmiyorum insan görünce değişiyorlar falan bir sürü şey anlattı onada bozuldum tabi. Neyse böyle konuşmalar geçti aramızda duraktada işte üzerine gittim sinemaya gidelim bir ara vs dedim saçma konuşmalar geçti aramızda duygusal olarak çöküntüdeydim aynı zamanda bu arada da sürekli param yok vs lafları ediyordu. Ailesinin ona laf söylediğini sıkışıklığını falan anlatıyordu.
Eve geldim bugün dediklerim için kusura bakma sende kötü bir durumdan geçiyorsun va güzel bir mesaj atmıştım. O da benden git gide soğudunu bencil olduğumu derin düşünmediğimi her konuda ofsayt olduğumu cinselliği koz olarak kullandığımı bir şeyler yaşıyoruz şöyle olmalı böyle olmalı dediğimi bundan sonrada istediğimi pek sanmıyorum dedi ki ben uzak olmayalım anlamında deniştim kötü hissediyordum kendimi bir sıcak bir soğuk gibiydi kafam karışıyordu. neyse onları söyledi bende koz olarak kullanmadığını benden giderek sanki uzaklaştığını hissettiğimi o yüzden öyle davrandığımı söyledim. Mesajıma 15 saat bakmadı. Görüldü yaptı bıraktı. Dğnde bir şey yazmadı. Bende bugün çok uzun bir mesaj yazdım yaptığı şakaların bana saygısızlık olduğunu ofsayt lafını aynen iade ettiğimi saçma sapan şakalar yapıp ğzülüyor muyum diye düşünmediğini ona bu zamana kadar hep açık olduğumu ama kendisinin empatiden yoksun manipülatör olduğunu kendisinin bencil olduğunu ona verdiğim Değer yüzünden utandığımı böyle kendi kafasında düşündüğü şeylere inanırsa kimseyle bağ kuramayacağını falan söyledim mesajta o da bana kinini dökmüşsün rahatladın mı ben sorumluluk almam gerektiğinde aldım zamanında dedi başkasını kastederek neyse sonra demek ki sende hayal kırıklığına uğramışsın aynı ben gibi bende seni farklı biri sanmıştım ben seni çok iyi tanıdım sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun dedi hak etseydin yapardım dedi ben neyi hak etmiyor muşum diye ısrarla sordum hatta cinsellik yaşadık diye mi yoksa sinemaya gidelim oraya buraya gidelim dedipimde paranı yiyeceğimimi düşündün benim kimsenin bir şeyine ihtiyacım yok dedim. Sinema mesajını alıntılayarak tahrik etme beni söylemek istemediklerimi söyletme hakkım helal olsun falan dedi sonra beni sildi heryerden. En son ben hakaret etmedim aana insan gibi soruyorum ne yapmışım ben ne yapmışımda hiçbir şeyi haketmiyorum dedim. Ama cevap vermedi. Para mevzusunu söylememim nedeni sürekli kadınların erkeklerin paralarını yemeye çalıştıklarını söylemesiydi herkes aynı değil sende onlar gibi değilsin ama yiyici bir tayfa var vs derdi o yüzden aklıma geldi bu veya cinsellik yaşayınca beni basit mi gördü ondan mı bir şeyi haketmiyorum diye kafamda dönüp durdu..
Çok uzun yazdığımın farkındayım hayatımda ilk defa birisi bana sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun seni iyi tanıdım falan dedi. Halbuki ben işsiz oluşuna bakmadım arabası var mı yok mu bakmadım gerçekten değer de veriyordum. Ama ben neden bir şey haketmiyormuşum anlamıyorum kafam o kadar uyuştu ki umarım anlatabilmişimdir o kadar üzgünüm ki şuan ilk defa bunları duydum birinden diye niye bir cevap bulamıyorum..
Daha ne diyecek acaba?İşte sorunda bu bunu kabullenemiyorum ben onunla o kadar vakit geçirdim iyi veya kötü anlarımız oldu.. yani bana çok kötü davrandı çok kötü şeyler söyledi diyemem en son söylediği şeyler dışında. Sadece bana atıp gitti bir de zaten tetikleniyorum takıntılarım var bir de bunu duyduktan sonra daha kötü oldum. Umarım onun karşısına kendi gibi birisi çıkar umarım Allahından bulur
Burda uğradığımız haksızlıkları yazsak yol olur ee napalım yani hala neyi anlatıyor bu konuyu neden uzatıyor ben çözemedim çözen var mı? Tamam anladık sen haklısın sana haksızlık etti öyle dememesi gerekiyordu ama dedi şerefsizin teki yani? Adam seni sallamıyor hala anlatiyorda anlatiyor ciddi problemleri var bence konu sahibininDaha ne diyecek acaba?
Çok mu iffetlisin diye gülmüş, sana sarılmadan uyudum ama s. Git demiyorum bak demiş. Adam durmadan sana kötü davranmış hala algılayamıyorsun.
Kendini değersiz hissetmen ayrı bir saçmalık. Bir tane aptal adama mı değerini belirleriyorsun?
Geçmişin, hayatına giren insanların fikirleri belirlemez seni değerini. Sen belirlersin. Senin kendini koyduğun yer belirler.
Hala aynı saçma yerlere takılıp ben aslında öyle hemen yatan biri değilim bıdı bıdı diye anlatırsan ezilir büzülürsen de böyle devam eder işte.
Artık kendine gel. Adam işsiz, çapsız saçma bir tipti bana da layık değildi de geç. Kendine değer ver önce.
Böyle pislik birisi için ağlamaya içmeye, hiçbir şey yapmaya değmez. Size söylediği şeyler tamamen manipüle etmek içindi. Ayrılmak için bahane uydurmuş amacı baştan belliymiş aslında. Bu ayrılığı kabullenip kendi hayatınıza odaklanmalısınız. Günlük hayatınızı etkileyecek duruma gelmişsiniz. Kesinlikle psikolojik destek almanızı öneririm.Önceki mesajlarda dedim ya belki de çok iyi bir insandır ama kafasında beni yargıladığı için bana bu şekilde davranmıştır başkası olsa böyle yapmazdı. Bu ülkede kadın olmak çok zor. Bu psikolojiden de çıkmak istiyorum. Kaç gündür içmekten de ağlamaktan da bıktım. Ay çok yakışıklıydı kaybettim diye üzülmüyorum üzüldüğüm şey Bana bu şekilde davranmış olması..
Eşimden önceki sevgilim ben geçmiş takıntılıyım keşke bakire olsaydın diyerek eski sevgilisine dönüp evlendiBurda uğradığımız haksızlıkları yazsak yol olur ee napalım yani hala neyi anlatıyor bu konuyu neden uzatıyor ben çözemedim çözen var mı? Tamam anladım sen haklısın sana haksızlık etti öyle dememesi gerekiyordu ama dedi şerefsizin teki yani? Adam seni sallamıyor hala anlatiyorda anlatiyor ciddi problemleri var bence konu sahibinin
Kimse böyle insanları çekmez mıy mıy mıy 2 günde ben bezdim valla Allah etrafindakilere sabır versin kendisinede şifaEşimden önceki sevgilim ben geçmiş takıntılıyım keşke bakire olsaydın diyerek eski sevgilisine dönüp evlendi
Eskiye dönmeye bahane arıyordu burdan yürüdü.
Bu kadar sorgulamadım valla.
Adam bir de bana ulaşmaya çalışıyordu, sarhoş olup ağlaya ağlaya ben seni de seviyorum ama yapamam diye
Telefon numaramı değiştirdim ulaşamasın diye.
konu sahibi olsa karşılıklı ağlaşırmış demek telefonda![]()
Bunu takmayan adamlarda bana denk gelmiyor ki. İlk yaşadığım insan evlenip boşanmış bir insandı eski eşide öyle değilmiş. 5 sene çıkıp evlenmişler 3 ayda boşanmışlar ve boşanmayı artık sindiremedi mi ne mahkemede herkesin içinde zaten bakire değildi demiş. Bunu ayrıldığımda ablasından duymuştum.Ben sana üzüldüm ve inan söylediklerim doğru. Sizin olayınız bu olmuş. Bu çocuk son derece pasif ve bakire bir kadınla günün sonunda evlenicek. Adam bu çünkü. Sen sadece diğer kadınlar gibi gönül eğlencesi oldun. Birdahada tamamen güvenmediğin erkeklerle bu tarz ilişkiler yaşama. Üzülen sen olursun. Bunu takmayan adamlarda var. İstisnalar kaideyi bozmaz. Yoluna bak.
Adam sizin kadar kafa yormamış.İşine geldiği gibi anlamıştır herşeyi.Şuan normal hayatına dönmüş bile.Aşırı abarttınızBunu takmayan adamlarda bana denk gelmiyor ki. İlk yaşadığım insan evlenip boşanmış bir insandı eski eşide öyle değilmiş. 5 sene çıkıp evlenmişler 3 ayda boşanmışlar ve boşanmayı artık sindiremedi mi ne mahkemede herkesin içinde zaten bakire değildi demiş. Bunu ayrıldığımda ablasından duymuştum.
Neyse burda anlattığım kişi de dediğiniz gibi düşünmüş olabilir. Ama ben hep ciddi yaklaşmıştım. Evet bazı kötü lafları oldu. Belki istemsiz söyledi belki bilerek bilmiyorum. Bende kendimi suçladım ya yalan söyledik ortaya çıktı yüzümedw söylemedi ama adam her dediğimi yanlış anlamıştır onu salak yerine koyduğumu falan sanmıştır ondan demiştir o kadar şeyi diye düşünmüştüm hep.
Yok bende aynısını yapardım zamanında oldu hani konu bakirelik falan değildi başka bir konuydu. Bende aynı sizin gibi yapmıştım… Ama bu beni derinden sarstı. Sonradan arayıp bir şey deseydi belki böyle olmazdım. Bana suçları yükledi senin yüzünden olmadı gibi diye gitti sonra. Bende hala onun kötü olduğunu düşünmeden kendimi suçlayıp kendimi eksik gördüm beni bu psikolojiye o soktu. Cinsellik değil belki konu ben sonradan itici gelmiş olabilirim. Keşke en son birlikte olmasaydık. Onun akşamı ne zamandır düşünüyordum karar verdim soğumuşum senden vs diyince ne kadar kötü hissettim anlatamam. Soğusa da dokunmuş bana gerçi erkekler böyledir diyeceksiniz doğru. Ama o herkesle olmaz ne bileyim bazı erkekler her önüne gelenle olmaz. Onun kendi hakkında da dedikleri de etkili oldu böyle düşünmem de.Eşimden önceki sevgilim ben geçmiş takıntılıyım keşke bakire olsaydın diyerek eski sevgilisine dönüp evlendi
Eskiye dönmeye bahane arıyordu burdan yürüdü.
Bu kadar sorgulamadım valla.
Adam bir de bana ulaşmaya çalışıyordu, sarhoş olup ağlaya ağlaya ben seni de seviyorum ama yapamam diyeSeni de diyordu ya. Allahın ayısı. Ne uzun mesaj attım, ne beddualar ettim. Allah kurtardı dedim geçtim. Hala da ne şanslı insanmışım kurtuldum bu ayıdan erkenden derim.
Telefon numaramı değiştirdim ulaşamasın diye.
konu sahibi olsa karşılıklı ağlaşırmış demek telefonda![]()