- 31 Ekim 2013
- 21.639
- 72.778
- 798
- 41
- Konu Sahibi Jasminium84
-
Kendime çok güvenen bi insandım ben yani öyle boş beleş güven de değildi eksiklerimle doğrularımla yanlışlarımla severdim kendimiYine bir ozguven sorunu
Azcik guvenin kendinize ve sinirlarinixi zorlayin
Çok teşekkür ederim böyle düşünmen Mutlu etti beni :)Anne olmayi basarmissin..sinirli oldugunu gorup kizinin uyumasi ve bu anina sahit olmamasi gerektigini dusunecek kadar iyi bi anne hende
Haftanın üç günü kızıma bakıcı geliyor ona ancak para yetiştirebiliyorum bi de ayrıca temizliğe para ayıramammükemmel olmana gerek yok. haftada yarim gun kadin alirsan rahatlarsin
Benimde kızım gece 2kere kalktı mesela benimde uykum kaçtı zor uyudum , sabahın köründe de dinç bir şekilde uyandı saolası kuzucuğum, şimdi o çok enerjik benim ise kafamın içinde fadimenin düğünü var şuan ve işe gideceğim, karnımdaki de durmuyor o da saolsun pıtırcığım :) bugünü bir şekilde bitiririm ama büyük ihtimal bu akşam 8:30 da evin bir köşesinde bayılırım 2 gün üst üste uykusuzluğa dayanamıyorum bayılıyorum bir şekilde yani uyku önemli insanı depresif yapıyorOrası öyle ki ben uykuyu seven bi insanımdır 2 senedir doğru düzgün uyuduğumu bilmem
esın cok elestırıyor mu senı?Kendime çok güvenen bi insandım ben yani öyle boş beleş güven de değildi eksiklerimle doğrularımla yanlışlarımla severdim kendimi
Şimdi ne olduysa oldu güvenim yerle bir oldu
evet, ne yazık kiesın cok elestırıyor mu senı?
bak maddi durumunu tam bilemem ama cidden yarım gün temizlik maliyeti çok değil benimki 55 tlHaftanın üç günü kızıma bakıcı geliyor ona ancak para yetiştirebiliyorum bi de ayrıca temizliğe para ayıramam
Ayırabilsem zaten hiç düşünmeden yarım gün de değil tam gün bi kadın istiyorum temizliğe
sorun bu işteevet, ne yazık ki
aslında artık iyice masraflarımı kıstımbak maddi durumunu tam bilemem ama cidden yarım gün temizlik maliyeti çok değil benimki 55 tl
o paraya kızına iki tişört fazla alacağına az al seninle mutlu olsun
geçen seneki ayakkabılarını kazağını, ne bileyim işte gömleğini giy
yani bu tip şeyler lüks değil ama bizde bu kültür yok
mesela çocuk alışverişini sezon sonu yap
be kış sonu seneye kış i.in bir şeyler al orada yapacağın tasarruf zaten kış temizliğini çıkarır
çok ciddiyim 80 tl olan yağmurluk 20 TL idi aldım koydum sonbaharda giyecek güzelce
üstümdeki pantolon bekarlığımdan kalma
10 yıldır evliyim ondan önce kaç yıl giydim bilemem
arada kilo aldım giyemedim atmadım ama şimdi giyiyorum yine
yani bazı şeyler gözümüze maliyetli gelse de kısacak bir yer bulunabilir
mesela herkesin bir sürü rengarenk çantası var
benim şu an iki çantam var
Eşinizde içine sinmemiş bakYa biliyor musun eşimde oturduğunuz eve ısınamadı gitti geçenlerde söyledi de bi türlü sevemedim ben bu evi diye
İstiyoruz ama bakalım başka eve ne zaman çıkarız bilmiyorum
evet bu konuda çok sıkıntılıyımsorun bu işte
takdır gormemek, elestırmek senın kendını ıse yaramaz hıssetmene sebep oluyor
sen aldırıs etmeden devam et
kendını gelıstır
aslında artık iyice masraflarımı kıstım
dediğin gibi çoğu kıyafetim bekarlıktan kalma
3 tane çantam var dönüp durup onları takıyorum onlarda annemin hediyeleri
çok ihtiyacım varsa sezon sonlarını bekliyorum ama mutfaktan kısamıyorum bi türlü
dolap bomboş ama aylık market alışverişimiz bizi mahvediyor
nasıl oluyor bilmiyorum gereksiz çok mu şey alıyoruz çok mu tüketiyoruz bilemedim
biraz ondan kısmayı becerebilsem sanırım temizlikçi için ufak bi miktar ayırabilirim en azından ayda bir gelse bile beni ferahlatır
amin canım inşallahEşinizde içine sinmemiş bak
Sizden önemli değil imkanınız varsa taşının
İnşallah gönlüne göre olur herşey
3 gün bakıcı geliyor 2 gün annem bakıyorbir de kızın 3 gün bakıcısı var
diğer günler ne oluyor
okula falan mı gidiyor
Sanirim sendeki bu olumsuz dusunceler birazda esinden kaynaklaniyorÇok söylemez niye ev dağınık ya da niye yemek yok vs diye Hakkı'nı yiyemem ama arada damarı tutunca pat pat pat sayıveriyor evin dağınıklığından bıktım da işte bi ütü öğrenemedin de vs diye ama söyledi mi de tam söylüyor can yakıyor yani
evet birazSanirim sendeki bu olumsuz dusunceler birazda esinden kaynaklaniyor
Ama yinede olumsz dusuncelerle yikma olumlu dusuncelerini
Gayretini goster ama yipratma
Kiyaslamada kendini kimseyle cnmm
kusura bakma mesajını yeni gördümhangimiz dörtdörtlüğüz ki? inan ben de saysam şimdi kimbilir ne başarısızlıklarım ne eksiklerim çıkacak. en basiti ben de 30 yaşında çalışmaya başladım.mesela hiçbişeye yeteneğim yoktur, hani şunu fevkalade yaparım dediğim bişey yok.ne elimde maddi bir birikimim var ne kendime ait bir yuvam eşim çocuğum vs. siz en azından evlenmişsiniz çocuğunuz var allah bağışlasın. eminim elinizden geleni de yapıyorsunuzdur. bana sanki sıkıntınız aslında bilinçaltınızda başka şeylerle ilgili gibi geldi. eşinizle ilişkiniz nasıl? çünkü örneğin sürekli eleştiren ve memnuniyetsiz bir eş kadına kendini yetersiz hissettiriyor.
tek isteğim bu biliyor musunBırak evin temiz olmasın,bırak yemeklerin güzel olmasın.. Kızına yap sebzeler çorbalar siz makarna yiyin ne var bunda.. Evine gelen ne dağınıktı diyecekse gelmesin,yemeğini yiyen beğenmeyecekse bırak yemesin. Sen mutlu ol,kızında mutlu olsun.. Temizlik yapılır,yemek yapılır ama onda kötü izler bırakırsan onların dönüşü yok işte.. Yıllar sonra dönüp çocukluğuna baktığında nekadar mutluyduk diyebilsin işte o en büyük zafer senin için
aynı bennnZaten çalışıyorsun canım ve bir bebeğin var. Bu bile hayatında iki büyük şey. İş hayatı zaten yorucu. Çocuk bakmak da öyle. E bir de temizlik, yemek, kocayla ilgilenmek, sosyal yaşam, anne-baba, akrabalar... Ee sana ne kaldı?
Bence birçok çalışan kadın senin bu saydıklarını yaşıyordur. Ama sana şu an batmaya başlamış bu durum.
Herşeye yetişemezsin öncelikle bunu kabullen. Benim bir arkadaşım var aynı sizin gibi. Herşeyi yapayım derken, hiçbirşey yapamıyor. Mesela mutfağı temizleyeyim diyor, başlıyor o arada ayy dışarı çıkıp şunu almam lazım diyor. Dışarı çıkıyor mutfağı bırakıp. O arada komşuyla karşılaşıyor. Komşu hadi gel kahveye diyor. Ona gidiyor. Dışarı işlerini bitirip eve gelince, ayy geç oldu yemek yapmam lazım diyor, yemeğe girişiyor. Ne oldu? Mutfağı temizleme kaldı. Hem de yarım bir şekilde...
Neden? Çünkü düzen yok. Halbuki bugün mutfağı temizleme günüm dese ve bunun dışında hiçbirşey yapmasa hem o iş bitecek, hem kendini tatmin etmiş olacak. Bence çok iş yerine sadece bir işe odaklan ve onu bitir
inşallah ben de bu konuda kendimi aşarımCanım sen sanıyor musun ki hepimizin hayatı süper. Haftaya teslim etmem gereken çok önemli bir şey var (sadece başlığını yazdım, altını nasıl dolduracağım en ufak bir fikrim yok. En az 14 15 sayfa yazmam lazım), ev çok dağınıktı. Toplarken elektrikler kesildi (içten içe ohh dedim evi makine ile süpürmemek için bir bahane :) ) Ama evi toplama işim bitince elektrikler geri geldi maalesef. Ama ben hiç istifimi bozmadım gelmemiş gibi davrandım. Akşama iftarlık yok. Dondurucan mantı ve yoğurtlu çorba malzemesi çıkardım. Baktım ikisi de yoğurtlu olacak ama oluversin dedim. (Mantıyı umarım ayarında yapabilirim). Saçlarıma baktım kullanmaya başladığım zeytin yağlı sabun (sözde yumuşacık yapacaktı, yoluk yaptı) yoluk yoluk yapmış, başımı yana çeviri verdim. Birde tepeden topladım.
Sıcak hava yanaklarımdaki bir rahatsızlıktan ötürü beni çok çirkinleştiriyor (evde bile güneş kremi sürüyorum) ama dışarı çıkarken, güneş kremini renklisinden sürüveriyorum.
Başarı dersen geçen gün mantarlı pilav yaptım vallahi ben bile beğendim. Güzel olmuştu. Ama her gün aynı şeyi yedirince ev halkı isyan bayraklarını açıyor.
Feci kilo almışım yarın diyetisyene gitmek için randevu aldım ama içimde kaybetmeye mahkum karakter ramazandan sonraya ertele diyor.
Bunları sana neden mi yazdım, bende eskiden herkesin hayatı şahane zannederdim: Bir bendim beceriksiz, poposunu toparlayamayan. Herkes en kral yerlerde tatile giderdi ama ben hep çalışırdım. Herkes mutluydu ben değildim. Sosyal medyada herkesin kocaman gülen yüzleri vardı, bir bendim atarlı cümleler yazan.
Sonra sosyal medyayı kapattım. Kimseyle ilgilenmiyorum artık. Kendi hayatıma ve istediklerime odaklıyım. Herşey bir anda değişti sanki. Kendimi beceriksiz hissetmiyorum. Benimde iyi yapabildiğim şeyler var ama ev işi yapmayı sevmiyorum. Allah beni bunun için yaratmamış diyorum. (Evi çıldırmayacak kadar topluyorum. ) Herşeyi istediğim kadar yapıyorum. Mükemmel yada kusursuz değilim ama inan artık mutluyum ve benimde çok iyi şeyler var, onların yapamadığı :)
Buda benim seninle dertleşmem olsun. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?