öncelikle ben buraya yeni üye oldum. 3 yıllık evliyim ve 1 çocuğum var. sorun eşim. biz severek evlendik ailem vermek istemedi ama ben kaçtım. ailem hiç eşimi sevmedi. herşey başlarda çok güzeldi ancak son 8 aydır eşim çok değişti. eve artık çok geç geliyor ne benimle ne de çocukla doğru düzgün ilgilenmiyor ona soru sormama nerde olduğunu sormama izin vermiyor üstelik bana hakaret edip duruyor onunla ilgilenmeye çalıştığımda sen ne anlarsın otur evde çocuğa bak diyor sinirlendiğim zaman evi terk ediyor 2 gün gelmiyor telefonlarıma cevap vermiyor aileme bunu anlatamıyorum anlatsam kendin ettin kendin buluyorsun derler ne yapıcağımı bilmiyorum lütfen yardım edin
eşiniz stresli bir dönem geçiriyor olabilir ya da sizinle paylaşmadığı sıkıntıları olabilir. bu tarz dönemlerde uzaklaşıp suskunlaşmaları normaldir ama bu suskunluk devam ediyorsa belki size vermeye çalıştığı bir mesaj da olabilir.
bir süreliğine üzerine düşmeyin, sadece ne düşündüğünüzü onun bu tavırları karşısında ne hissettiğiniz anlatın. yardım edemeseniz bile destek verebileceğinizi, anlamaya çalışacağınızı sonuçta eş olduğunuzu ve onun bu sıkıntılı durumunun sizi de üzdüğünü anlatın. durumu kişisel almayıp anlamaya çalışırsanız eşiniz de kendini daha rahat açabilir.
Burdan öğrendim ki, eğer aileler bir evliliğe karşı çıkıyorlarsa mutlaka bir nedeni var.
Eşiniz, ona olan bağımlılığınızı kullanıyor ne kötü..
dün eşime girdiği duurm hakkında konuşmak istediğimi söyledim başta konuşmak istemedi bende eğer konuşmazsak birdaha onunla konuşmayacağımı söyledim kabul etti. 8 aydır hal ve hareketlerine bi anlam veremediğimi söyledim derdin ne ise benle paylaş dedim ii yada kötü hayatında başka biri varsa bunu bilmek hakkım dedi. o da bana zaman tanı dedi canının sürekli sıkıldığını evden sıkıldığını söyledi bende ona sana olan güvenim azalıyor faceboon şifreni bilmek istiyorum ve şimdi bakmak istiyorum. bana veririm ama eğer içinde bişey bulamazsan bir daha benm gözüme görünme dedi. neyimi gördün ne duydun güvenin sarsılıyor dedi ve çıktı gitti gece. konuşmak artık imkansız oldu bıraktım kendi haline ne hali varsa görsün
arkadaşım burda eşinize haksızlık yapıyorsunuz. adam zorla da olsa konuşmaya çalışıyor, evden canının sıkıldığını söylüyor siz bunun sebebini sormak ve anlamak yerine adama saldırıp ''sana güvenim azalıyor, başka biri mi var hayatında'' diyorsunuz. ee eşiniz ne desin bu durumda? belki de onu haksız yere suçluyorsunuz o da kendini geri çekip uzaklaşıyor. siz duruma çözüm bulmak ve evden neden uzaklaşmak istediğini, canının neden sıkıldığını anlamak yerine kendi sorunlarınıza odaklanıp onu görmüyorsunuz. eşinizi ne kadar aksini söyleyip savunsanız da anlamak için çaba göstermiyorsunuz. kusura bakmayın biraz ağır oldu belki sözlerim ama nefret ettiğiniz yapının -eşinizin sizden uzaklaşması- oluşmasına nasıl katkı sağladığınızın farkında değil misiniz?
''konuşmak artık imkansız oldu'' diyorsunuz da eşinizin laflarını böyle ağzına tıkarsanız başka nasıl bir sonuç almayı bekliyorsunuz ki? onu suçlayıp yargılamak yerine önce bi dinleyin. kendi kaygılarınızı konuşmayın. eşinizi dinleyin. bi bakın adamın derdi ne. neden sıkılıyor evden. neden gidip bir daha dönmemek istiyor. sonra başka bir zaman kendi kaygılarınızı üzüntülerinizi, başka biri olup olmadığını sorarsınız.
ayrıca eşinizin -her ne kadar aynı evi paylaşsanız da- şifrelerini istemeniz hiç hoş değil bence. bu eşinizin psikolojik sınırlarına yaptığınız bir saldırıdır. belki eşiniz bunu paylaşır ama sizden de bunun bedeli olarak uzaklaşır. ona güvenmediğinizi böyle göstermeniz başka nasıl bir sonuç yaratabilir ki zaten...
eğer ilişkinizi daha iyi bir hale getirmek istiyorsanız üzerinde çok çalışmanız gerek. kendi başınıza bunları yapamıyorsanız bir aile terapistinden yardım alın...
inan 8 aydır derdini anlatmasını bekledim son 1 aydır falan böyle üstüne gitmeye başladım ve ilk defa şifresini istedim ki eşim 2 yıldan fazladır kullanır facebookunu. sonuçta bende canım eşim yanımda olmadığı için dışarıya çıkamıyorum bütün gün evdeyim ve daha 14 aylık olan çocuğumun tüm sorumlulukları bende nerdeyse daha öncede sorunlar yaşadık çok şükür büyük değillerdi hallettik bir şekilde ama bu sefer çok farklı ve bende bıraktım üstüne gitmiyorum artık hiç birşey söylemiyorum
bende şüphelendim acaba beni aldatıyormu diye ama bişey yakalayamadım telefonunu kurcaladım birşey göremedim onun bir facebook hesabı var ama şifresini bilmiyorum vermezde zaten facebookun nasıl kullanıldığını da bilmem bana interneti vermez kendisinin modemi var senin ne işin olur diyodu. interneti eve yeni çektirdi aldatıldığımı nasıl anlıycam
ben simurg arkadaşıma katılmıyorum bunu kimse yapamaz kusura bakmasın facebook msn ben bütün şifrelerini bilirim eşimde benimkileri bilir gizli saklı yoktur karı kocayız sevgili değil ben elmanın bir yarısıysam o da diğer yarısı ve bir tarafı kurtlanınca öbür tarafıda çürür dolayısı ile beni ilgilendirir kafasına göre girip çıkacak hakaret edecek hiç bir şey bu adama o hakkı vermez adam gibi sorunu neyse sölesin eş ne demek ya daha bundan habersiz insanlarımız malesef benim için siyah yada beyaz vardır ama senin eşin şuan gri de kalmış ne yapacağını bilmiyo bari sölesin sen kurtar onu bu durumdan sen canını sıkma herşey düzelirde senin göz yaşlarına yazık olur bence ya güzel bi şekilde konuşmayı dene güzel bir yemek hazırla ona hoş bir ortam yarat eğer hoşuna gider derdini anlatırsa ki( hemen değil tabi ama o gece açılması lazım )tamam normal hiç bir erkek bu durum karşısında yumuşamadan edemez eğer yumuşamayıp hala üzerse konuşmazsa o zaman sen kendi yolunu çiz ve dik dur dönüp dolaşıp doğruyu buluyolar olan sana oluyo ağlama üzülme sen dır dır etmek yerine daha kesin güzelce konuşmaya çalış kavga etmeden bir şeye bağlayabilirsiniz bence sana inanıyoum sabret canım olmadı gururlu olacaksın saygından gururundan ödün verme üff karışık anlattım sanrım ama anladın sen beni...kafam karışık bu gece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?