çok kotuyum lutfen bakın , kovid:(

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
10 gün önce dayım vefat etti kovid di ....annem babam cenazeye katılmak zorunda kaldı ..temas etmedik çok dikkat ettik deselerde on gün sora annemi babami teste yolladık ama asla belirti yoktu..bugün annem pozitif babam negatif çıktı ..kardesimde var evde ona gerek yok demişler teste ...ya pozitifse babama bulasirmi ..babam kalp hastası ciğerleri de pek sağlam değil ..şuan ne yapmaları gerekiyor ..elim ayağım buz gibi ...lütfen tecrübelerinizi paylaşırmieiniz. birde negatif çıksa bile ciğerede olma şansı varmı virüsün ...kötü yorum yapmayın çok hassasım şuan Allah'ım herkesi korusun

Kötü yorum yapmayın derken?????

Yorumlar acımasız olabiliyor. "Cenazeye giderlerse tabii ki virüs kaparlar." diyebilir birisi çıkıp. Böyle bir yorumun şu anda bir faydası yok ve kendi ebeveyninin bu tehlike altında olması yeterince moral bozucu konu sahibi için.

Test negatif olup akciğere inmiş olabiliyor evet. Tomografi çektirin içiniz rahat etsin.

Umarım hafif atlatırlar. Anneniz kendini karantinaya alsın. Kadına yemek yaptırmaya falan kalkmasınlar kardeşinizle babanız halletsin yemek temizlik işini. Virüs şakaya gelmiyor malesef öyle cenazeye gittik ama dikkat ettikle olmuyor keza edememişler işte. Bundan sonrasında bari uysunlar karantina olaylarına. Siz de panik olmayın onları rahatlatın,geçmiş olsun .

Çok geçmiş olsun. Mümkün olduğunca mesafeli, hatta evde oda imkanı varsa ayrı odalarda dursunlar.

Bizim de yakınlarımızda Çıktı. adamda kalp şeker her şey vardı şekeri 500 lerde yani o kadar kötü, virüs de ciğerlere inmiş baya kötüydü. hastaneye götürdüler bi hafta falan orda kaldı Ama çıktı şimdi iyi şükür. Yani her yakalanan ölmüyor. Eşi de astım hastasıydı hem de şekeri vardı o da şu an iyi. Çok şükür yani yakalanan da bir şekilde atlatıyor korkmayın

Testlere çok güvenmeyin derim.Kayınvalidem hastyadı,kovid belirtilerinin hepsi mevcut olmasına rağmen test negatif çıktı.İyilesme olmadi birdaha hastanede test yapıldı yine negatif.Dün başka hastaneye gittiler tomografide buzlu cam görüntüsü çıktı.Cigerlere inmiş.Tomografi çektirin net çözüm için bence.Allah şifa versin

Ama tehlike belli zaten olabiliyor da olmuyor da? Dağ gibi insanlar devriliyor ama bazen kanser tedavisi gören tanıdığım hamdolsun grip gibi atlattı. Bizler bol dikkat ve tevekkül edeceğiz gerisi taktir. Sürekli bağışıklığını yüksek tutacak!

işte benim en korktuğum şey bu ..belirti yoksa tomografi cekmiyorlarmis ama babamda ısrarla iyiyim diyor çıkmıyor evden

Şu dönemde cenazeye heleki kovid cenazesine kronik hasta olarak katılmak cesaret ister. Ben kötü yorum yapacağım kusura bakmayın ama neden en önce kendinizi sonrada toplumu düşünmüyorsunuz?? Ha tuzun kuru derseniz geçen ay babamı kaybettik kovid olmamasına rağmen herkese gelmeyin dedik böyle karşı tarafın vebaline de giriliyor çünkü. Azıcık kurallara uyun ne olur ya sağlıkçılar olarak bitik durumdayız.

işte benim en korktuğum şey bu ..belirti yoksa tomografi cekmiyorlarmis ama babamda ısrarla iyiyim diyor çıkmıyor evden
Eğer ki belirti yoksa gerçekten iyiyse korkmanıza gerek yok.Benim kayınvalidem gerçekten çok hastaydı.Ama dediğim gibi iki testi de negatif geldi.Babaniz gerçekten iyiyse sizde endişelenmeyin.Ama belirti varsa ne yapın edin götürün hastaneye..

Bizim ailece koku kaybi oldu, vucut ve bas agrisi, halsizlik, bende 37,5 derece ates. Benim testim negatif cikti, esim 3 kez test yaptirdi, hepsi negatif cikti. Tomografi cektirdi, o da temiz cikti sukur. Biz ne yasadik bilmiyorum. Hala bazi kokular kotu geliyor bana. Testlerin hicbir guvenilirligi yok. Insanlar baslarinin caresine bakiyor. C ve d vitamini, cinko iceren gidalar, dengeli beslenme vs atlatirlar umarim. Hemen kotu dusunmeyin. Biz su an gayet iyiyiz.

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun babanızın.Yazmak istedim gerçekten Allah tüm sağlık çalışanlarının yardımcısı olsun.Hakkınız ödenmez..Rabbim korusun sizleri..

Evet size katılıyorum, risk var ve alınması gereken tedbirler ortada. Ben konu sahibinin bakış açısına netlik getirmek için yazdım. Her türlü önlem her zaman da uygulanamayabiliyor bazen, insan kardeşinin cenazesine tabii gider, ama riski bilmek lazım.

Bulaşma seviyesi insandan insana değişiyor. Örneğin pozitifli biriyle farkında olmadan temas ettik iş yerindeliler ve ben. Toplam 3 kişi teste yollandık hepimiz ikisi pozitif çıktı bense negatif. Bazen farkında olmadan antikorlu olabiliyorsun, yada vücudunun bağışıklığı güçlü oluyor diğerlerinden.
Suan annenin yapması gereken en iyi şey , kendini karantinaya alması. bir çok hastadan gördüğüm kadarıyla hastalık yaklaşık 1 hafta ila 10 gün arasında değişiyor. Ama yinede tüm semptomlar geçtikten sonra artı 48 saat kimseyle temas etmemesi.
Gercekten babanıza çok değer veriyorsa biraz fedakarlık yapması gerekecek. Gerekirse babanız sizde kalsın. Ama onada zaten bulaşmış ihtimali var. Bazen ilk teste sonuc pozitif çıkmaya biliyor . İkinci hatta üçüncü testte çıkıyor. Durumunu iyi gözlemleyin ve en ufak belirtide test yaptırın .

Test negatif olup ciğerlere nasıl iniyor ?

Covid bu aynı şekilde geçirdim kesinlikle o testlerde bi yanlışlık var
Konu sahibi kötü yorum yapmamıza gerek yok siz zaten yanlışım farkındasınız

Test negatif olup ciğerlere nasıl iniyor ?
Genelde geç kalınmış durumlarda oluyor anladığım kadarıyla yani virüs ciğerlere inmiş durumda, boğaz sürüntüsünde virüs tespit edilemiyor o nedenle. Tabi bilimsel olarak böyle mi bilmiyorum uzman değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…