çok kötüyüm yardim edin

Aldatılan eşin ilişkide bulunduğu üçüncü kişiye manevi tazminat davası açma koşulları şunlardır :

1) Aldatan eş ile üçüncü kişi arasında fiziksel veya duygusal bir ilişki olmalıdır.

Aldatan eşin üçüncü kişi arasında ilişki olmasından kasıt, bu iki insanı yakınlaştıran bir sebebin olmasıdır. Bu iki kişi arasında bir kereye mahsus veya devam eden cinsel ilişki olabilir. Cinsel ilişki olmasa da bu iki kişi arasında duygusal yakınlaşmanın bulunması dahi bir ilişkinin varlığı için yeterlidir.

2) Üçüncü kişi, aldatan eşin evli olduğunu bilerek fiziksel veya duygusal ilişki kurmuş olmalıdır.

Üçüncü kişi, ilişkide bulunduğu kişinin evli olduğunu bilmeli ve buna rağmen ilişki kurmuş olmalıdır. Şayet üçüncü kişi, ilişki kurduğu kişinin evli olduğunu bilmiyorsa üçüncü kişiye bu sebepten dolayı manevi tazminat davası açılamaz.

3) Üçüncü kişi, aldatan eş ile ilişkide olma konusunda kusurlu olmalıdır.

Üçüncü kişinin aldatan eş ile yaşadığı ilişkide kusurlu olması da bir diğer önemli koşuldur. Buna göre üçüncü kişi bu ilişkiyi kendi iradesi ile tercih etmelidir. Üçüncü kişinin iradesini etkileyen başka bir durum varsa üçüncü kişi kusurlu sayılamayacaktır.

Örneğin aldatan eş ile ilişkiye girmesi konusunda ölüm tehditleri alıyorsa, üçüncü kişiyi kusurlu saymak mümkün olamayacaktır.

4) Aldatılan eşin kişilik hakkı, bu gayrı resmi ilişki sebebiyle tecavüze uğramış olmalıdır.

Dördüncü ve son koşul üçüncü kişi ile aldatan eşin ilişkisi sebebiyle aldatılan eşin kişilik hakkı zedelenmiş olmalıdır. Şayet aldatılan eşin kişilik hakkı zedelenmemiş ise bu durumda tazminata hükmedilemiyecektir.

Son düzenleme:
gecmıs olsun oncelıkle gercekten ıhanet cok kotu bır durum
esınıze ve esınızle bırlıkte olan kadına ıkısıne de yuklu bır maddı ve manevı tazmınat davası acabılıyorsunuz onu bastan bır belırteyım
elınızdekı kanıtları sunun zaten gereklı arastırma ve ıncelemeyı yapıyorlar...
benım tanıdıgım bırı esıne boyle bı dava actı ve esının sevgılısıne
kazandı.

ısın bırde su boyutu var bır cok kadının yaptıgı yanlıs
eger bosanmayacaksanız gormeyın duymayın bılmıyor gıbı yapın... bıle bıle devam ettıgınızde hem esınız bu davranısı alıskanlık halıne getırecek hemde olan onur ve gururunuza olacak enı sonu bıtecek. bosanmayacaksanız barı bellı etmeyın de ıcınıze sınıyorsa devam etsın en azından yuz goz olmayın

ben ıhanetı affetmem
evlıyken bırıne gonul kayması bırlıktelık falan kesınlıkle benım kabul edebılecegım ve affedebılecegım normal karsılayabılecegım unutabılecegım bırsey degıl
ben esını aldatan ınsanla arkadaslık bıle kurmazken boyle bı adamı affedıp nıkahında kalacagıma ölurum daha ıyı

ama sız kendı hayatınızı hepımızden daha ıyı bılırsınız tabıı... sartlarınızı bılemem

kizlar 4 aylik hamileyim ve bir saat once aldatildigimi ogrendim
o kadindan da ve o koca denen adami mahkemeye verip ikisinin de hayatini mahvetmekil istiyorum neler yapabilirim nolur akil verinbana lutfen cok kotuyum
Kanıt bul. Artık eşinin yanında eğer evli olduğunu biliyorduysa kadından da tazminat isteyebiliyorsun. Manevi tazminat.

Hemen git bosan .kocanda gitsin o kadinla evlensin ondanda bi cocuk yapsin mutlu mesut yasasinlar.sende elinde bir bebekle kalakal ortada mutluluklarini seyreyle.
Pardon başka ne yapabilir bu durumda? Ihanet var ortada o koca olacak adamın doğacak o masum çocuğu düşünmediği ortada. Gitsin ne b.k yiyorsa yesin kiminle evlenirse evlensin. Ihanet ya ötesi var mi bu kadar gurur kıran.
Konu sahibi ,O kadına da o adama da elinden ne geliyorsa göster. Tazminat davası iyi bir nafaka ve dimdik bir duruş.
Allah yardımcın olsun

Delil toplayin.eşinizin tepkisi ne oldu?
ilk once yapmadim etmedim dedi mesajlar olunca evet konustum ama gorusmedim diyor ama inanmiyorum cunku mesajlarda gorusuceklerini kadin onu bekledigini yazmis bi anda mesaj kesiliyor cunku gidip onu aliyor.

Hamilesin ve şuan kendini dışarıya attım dedin neredesin? Evine dön ve o pislik adamı at dışarıya ilk işin o olsun, sonra sakin kafayla planlarını yap, şuan için önce kendini ve bebeğini düşünmelisin..Allah yardımcın olsun Aldatan erkekte, bile bile aldatmaya ortak olan kadınlarda eşit derecede aşagılık gözümde, hamileyken böyle hassas zamanda yaşamanızada çok üzüldüm gerçekten..

O kadar okadar aldatmalar arttıki en yakın arkadaşlarımdan ikisi, akrabalardan bir yakınım, 40 yıllık evliliği olan mahalledeki elinde büyüdüğümüz amca teyze dediğim örnek gösterilen insanlar bile bu sebeple boşandı, eskidendemi böyleydi? Şimdimi böyle oldu bilmiyorum ama galiba zina suç olmaktan çıkınca insanların daha rahat hareket ettiklerini düşünüyorum, boşanmak dışında hiçbir cezası yok çektiği acılarla kalıyor insanlar..Allahtan korkmayan insanların bazen birşeyden korkmaları gerektigini düşünmüyor değilim..Sistem değişmedikçede daha beter olacak boşanmanın dışındada bu ihanet edenler adalette ceza almalılar..

Ancak bukadar güzel söylenebilirdi

Aldatılan eşin kişilik hakkı nasıl zedelenmez ki? Git beni aldat ele güne karşı salak yerine koy demiyorsa tabi. Çok gereksiz bi maddeymiş

ilk once yapmadim etmedim dedi mesajlar olunca evet konustum ama gorusmedim diyor ama inanmiyorum cunku mesajlarda gorusuceklerini kadin onu bekledigini yazmis bi anda mesaj kesiliyor cunku gidip onu aliyor.
Bu kadar da gerizekalılar. Silmeyi bile akıl edememiş Allah'tan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…