Çok kötüyüm

1 hatta 2 ay sadece ameliyat için işimden uzaklaşmam gerekecek. Öncesinde telle çene yapımı ön plana çıkaracaklar sakıp sabancı gibi gezeceğim. Burada yaşamak beni mutlu ediyor ama teli takınca iyice bozulan tipim birilerinin iyice hoşuna gidecek zaten zamanında bende bir hastalık var zannedilmişti. Sevmeyen insanlar tipe bak diye dalga geçmişti.
Üzülüyorum 27 yaşına gircem az da değil ne hayatımda biri var ne de mesleğimde tam bir konum. Kaldıramıyorum hiçbirini.
Tatlım çaresi varsa 1-2 ayın ne önemi var. 27 sene daha mutsuz mu yaşayacaksın. Hadi güzel bir karar al. Kendini sevmeyeni kimse sevmez. Kıytırık burun ameliyatında 1 ay çıkılmıyo bant mant dolu iş. Herhalde 1-2 ay sıkıntı olacak. Maddiyatı ayarladıysan hazır kış aylarında ol ameliyatını. Böyle kendini üzmekten depresyona girersennn kim beğenecek?

1 hatta 2 ay sadece ameliyat için işimden uzaklaşmam gerekecek. Öncesinde telle çene yapımı ön plana çıkaracaklar sakıp sabancı gibi gezeceğim. Burada yaşamak beni mutlu ediyor ama teli takınca iyice bozulan tipim birilerinin iyice hoşuna gidecek zaten zamanında bende bir hastalık var zannedilmişti. Sevmeyen insanlar tipe bak diye dalga geçmişti.
Üzülüyorum 27 yaşına gircem az da değil ne hayatımda biri var ne de mesleğimde tam bir konum. Kaldıramıyorum hiçbirini.
Tel takınca çene öne çıkmıyor ki... aparey mi takacaklar acaba? Lisede ben de tel taktırdım. İyi ki olmuşum ortodontik tedavi

Çirkin değilim ama çok kusurluyum. Bir hocam beni akromegali diye bir hastalık var baktırdın mı diye uyarmıştı. Ordan sonra psikolojim iyice bozuldu.
Hastalikla ilgili hic bir bilgim yoktu, siz dedikten sonra internette baktim. Keske resminizi ozelden atsaniz da baksam. Bence hocaniz abartiyordur

Günlük hayatı etkileyecek derecede sorununuz varsa estetik olabilirsiniz tabi ki.
Ancak ufak sorunlarınız varsa ve bunu büyüttüyseniz ameliyatla birlikte psikolojik destek de almalısınız.
İşinizden istifa etmenize gerek yok iki ay iyileşme süreci varsa rapor ya da ücretsiz izin gibi seçeneklere bakın.
İş yerinizdekiler ameliyat öncesi durumunuzla ilgili dalga geçecekse, öncesinde siz kendinizle dalga geçin. Nasıl olsa ameliyat olacaksınız değişeceksiniz. Onların dalga geçmesine fırsat tanımayın.

Tatlım çaresi varsa 1-2 ayın ne önemi var. 27 sene daha mutsuz mu yaşayacaksın. Hadi güzel bir karar al. Kendini sevmeyeni kimse sevmez. Kıytırık burun ameliyatında 1 ay çıkılmıyo bant mant dolu iş. Herhalde 1-2 ay sıkıntı olacak. Maddiyatı ayarladıysan hazır kış aylarında ol ameliyatını. Böyle kendini üzmekten depresyona girersennn kim beğenecek?
1 sene belki bir buçuk bundan çok daha kötü halde sosyal hayatta ve iş hayatında olmam gerekecek. O kadar çok kızıyorum ki aileme küçükken basit olan tedaviyi yaptırmayıp görmezden gelip beni böyle bırakmalarına.
Burda çocuğu olan bir sürü insan var benden size bir öneri olsun çocuklarınızı iyi bir diş hekimine götürün diş ve daha da önemlisi çene problemleri için fırsatı kaçırmayın. Sonra benim gibi uğraşır. Tedavisi o kadar basit ki çocukken.

Tel takınca çene öne çıkmıyor ki... aparey mi takacaklar acaba? Lisede ben de tel taktırdım. İyi ki olmuşum ortodontik tedavi
Şu an dişlerim çenemi tutuyor kamufle etmiş kendini ama dişimi bozunca çenemi tutan güç kalmayacak. Siz ne için olmuştunuz?

Hastalikla ilgili hic bir bilgim yoktu, siz dedikten sonra internette baktim. Keske resminizi ozelden atsaniz da baksam. Bence hocaniz abartiyordur
Baktırdım doktora gittim hemen yok dedi o hastalık için. Ama ben kendimi nadiren normal görürken diğer zamanlar canavar gibi görüyorum özellikle fotoğraflarda. Yüz iskeletim o kadar kötü ki.

Aile üyelerini gözden geçirdiğinde yüz iskelet yapının benzediği bir aile üyen var mı?
Dayım var. Fakat bende hastalık taraması yapıldı. Yani problem yokmuş. Sadece üst çenem az gelişmiş. Akromegali denen rahatsızlık değilmiş bendeki. Hocamın kendisinde öyle bir problem olduğu için bana da bilgi vermek istemiş varsa erken bileyim diye.

Madem bu kadar şikayetçisin o zaman tel tedavisi ol ne var bunda niye bu kadar abartıyorsun? Sonucu güzel olacak bişey için kusura bakma da azim etmen lazım işten istifa edecek kadar ozguvensizsen bunu değiştirmek için uğraş. Sonuç güzel olacaksa mecbur katlanacaksin. Emek vermeden olmaz hem aşırı rahatsızsın hemde süreci göze alamıyorsun ve tavsiye bekliyorsun?

Madem bu kadar şikayetçisin o zaman tel tedavisi ol ne var bunda niye bu kadar abartıyorsun? Sonucu güzel olacak bişey için kusura bakma da azim etmen lazım işten istifa edecek kadar ozguvensizsen bunu değiştirmek için uğraş. Sonuç güzel olacaksa mecbur katlanacaksin. Emek vermeden olmaz hem aşırı rahatsızsın hemde süreci göze alamıyorsun ve tavsiye bekliyorsun?
Tavsiye beklemiyorum belki aynı durumu yaşayanlar vardır destek olur süreçte diye bekliyorum sanırım. Bir de anlatabileceğim kimse olmadığı için buraya yazıyorum her şeyimi. Teşekkür ederim.

Tavsiye beklemiyorum belki aynı durumu yaşayanlar vardır destek olur süreçte diye bekliyorum sanırım. Bir de anlatabileceğim kimse olmadığı için buraya yazıyorum her şeyimi. Teşekkür ederim.
Canım şuan bi süreçte değilsin süreci baslatmamissin.. Bence rahatsız olduğun bişey için ağlayıp sızlamak yerine cesaretini topla ve istediğim görünüme kavuş bu kadar basit

Dayım var. Fakat bende hastalık taraması yapıldı. Yani problem yokmuş. Sadece üst çenem az gelişmiş. Akromegali denen rahatsızlık değilmiş bendeki. Hocamın kendisinde öyle bir problem olduğu için bana da bilgi vermek istemiş varsa erken bileyim diye.
Ben senin hastaligin ismini vermen nedeniyle internette şöyle bir göz attım.Karekteristik bir görüntü var fotoğraflarda...senin aslında sağlıkla ilgili bir sorunun yok çünkü mevcut yapın çok da buyuk sağlık sorununa yol açmıyor....ama senin şu anki görüntün " kafanda olusturdugun güzellik kavramına " uymuyor

Çene ile ilgili sorununuz fotoğraflardaki gibi sanırım doğru mu?
İskelet yapısıyla ilgili ameliyatlar kolay olmuyor. Süreç sizi yıpratmasın diye muhakkak destek alın. Çünkü burun ameliyatı olanlar (sık ve nispeten kolay) dahi burnum ne zaman düzelecek diye endişelenip yazıyor buraya.

Eklentiler

• 438FC8C3-94B1-4053-9846-67AFC62DD24F.webp
    438FC8C3-94B1-4053-9846-67AFC62DD24F.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 124
  • 38C0EED0-6079-4B96-8AC0-7411CD8BADF2.webp
    38C0EED0-6079-4B96-8AC0-7411CD8BADF2.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 120
Back
X