çok kötüyüm :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi NiEl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NiEl

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
66
0
16
Azerbaycan
Selam hanımlar. Gerçekden bir derdim var. Bir şüphe diyelim. Öncelikle söyleyimki uzun yazıcam ama lütfen okuyup bir fikir bildirin. Sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var. Benim kocam calışdığı yerde etrafındakı arkadaşları çapkınlık yapıyorlar. Hem de evli oldukları halde. Önce böyle degildi ama. Yeni işindeki arkadaşları daha beter oldu. Benim koca yapmaz biliyorum. Gelip onlar şöyle yaptı böyle yaptı diye anlatıyor. Benim korkum kocama da yapması icin söylüyorlar. Ağzıni aradığımda söyledi. Evet benim de yapmamı istiyorlar. Ama o ben etmem demiyor. Yapdım ben, bu gün havamda degilim kimi baheneler söylüyorum demiş. Adam gibi ben yapmam de diyorum. Yapmayana kötü bakıyorlar söylüyor. Son 1 hafta içim içimi yiyor. Geceler gel çaya gidelim felan cagırıyorlar. 1 kes gitmese 2.de gidiyor. Görüşme onlarla diyemem çünki en yakın olduğu arkadaşını benden önce tanıyordu. Daha 1yıl degil evliyiz. Yapmaz biliyorum. Benden önce de yapmamış. Eminim. Yemin etmişdi. Şimdi de ben öyle yapmam diyor. Çok üzerine gitmek istemiyorum ama çok korkuyorum aklını çelerler diye. Dışarı çıktıgımizda vay şu ne güzel kız, vay bu ne güzel kız diyor. Biliyorum beni kıskandırmak için söylüyor. Son günlerde evde kız konuları her gün geçer oldu ya. Tartışır olduk. Ama bana karşı cok iyi. Her anlamda. Yani soyuduğunu hiss etmiyorum. Ama içimde şüphe var. Her adımını takip etmek istiyorum. Çok korkuyorum kızlar. Ne yapayım bilmiyorum. Çok kötüyüm. ;(((

Bi tanıdığımın eşi işini değiştirince yeni arkadaşları yüzünden eşini aldatmış şimdi boşanıyorlar. Bilemiyorum çevre faktörü her zaman etkiler kocanız ne kadar dayanırsa artık.

Ben biraz zor anladım yazdıklarını ama ne yani isyerinde adamlar nasıl capkınlık yapıyolar da seninki de ben biraz once yaptım diyo afedersin tuvaletmi bu duzenli yapilmasi mi gerekiyomus bide sana yapmam diyemem onlara diyomus. Izin verme o arkadasa falan isterse cocukluk arkadasi olsun ben varken oyle karaktersizler arkadasi olamaz sahsen. Şaştım kaldım sende biraz koy tepkini lafta bile olsa neden baskalarinin gozunde aldatilan konumuna düsürtüyosun kendini?

Surekli yapmaz biliyorum deyip duruyorsun.madem o kadar eminsin niye konu aciyorsun ki burada.
Esin serseri arkadaslarini birakmiyor sokaktan gecen kizlara uf yavrim diyor.
Sen yapmaz biliyorum demeye devam et.

aranizdaki iliskiyi bilemem ama arkadaslarinin capkinligi esinizin gelip bunlari size anlatmasi,disarda saka yollu bile olsa baska kadina kiza cok guzel demesi bana gore pek normal gelmediyada ben bu konuda cok aktiyim bilemiyorum yani esim bana saka olarak oo guzel kizmis diyemez cunku tepkimi bilirbunlar cok cirkin sohbetler bence sizde esinizle bu konulari pek fazla konusup iliskinizi lackalastirmayin derim.Kucuk cocuk gibi esinize yasak koyamasanizda o arkadaslariyla gorusmesinin sizi rahatsiz ettigini soyleyin yada arkadaslarina karsi tavrini belli etsin ki Boyle tekliflerde bulunmaya cesaret etmesinler en azindan esinizin sizi aldatma kapasitesi varmi bilemem ama bu sohpetlerden pek rahatsiz degil belli ki o kisiler onun yaninda bu sekilde davranabiliyo.Bir ikinciside kusura bakmayin ama yazinizi okurken acaba yabancimi dedim?Oyle devrik cumleler kurmussunuz ki(Daha degil 1 yil evliyiz)okumasi anlamasi baya bi zor.

Tamamen katiliyorumm..disardada su kiz guzel vs demesi ne amacla olursa olsun yanlis...biseylerin sinyalini verir gibi..canim sen simdiden al onlemini..alisinca onune gecemezsin

kocan kaç yaşında? sanki evli bi adamdan değil de 10 yaşında yanlış arkadaşlar edinmiş onlara aldanmak üzere olan bi çocuktan bahsediyorsun çok ilginç..aklını çelerler ne demek bu adam koskoca insan ya

ayrıca sürekli yapmam dedi yapmaz biliyorum yazmısın ama emin olma,ne yapmaz denilen adamlar ne haltlar karıştırıyor okuyoruz.eşinin sana bu saçma sapan arkadaşlık ilişkisini anlatması da bana garip geldi.amaç ne? kıskandırmaksa zaten bunu fena halde başarmış hatta sende güvensizlik bile oluştrmuş.10 kere yapmaz diye tekrar etmenin sebebi de bence güven değil güvensizlik.

Son düzenleme:
adam yapmadığı şeyden utanıp yaptım diyor arkadaşlarına.

belki de sana ben yapmıyorum diyip yapıyodur?

inşallah yapmıyodur tabii de, bu kadar emin olma, sonra şok olup kalıyosunuz (benim gibi)

insan herşeye hazırlıklı olmalı.

eşin sağlam duruşunu bozmadan ben aldatmıyorum diyebilen biri değil, çok acınası bi durum

Hem benim eşim yapmaz biliyorum diyosunuz hem de korkuyosunuz inanın sizi anlamadım yani :44: Yapacak olan insan her türlü yapar zaten bunu arkadaş ortam etkilemez içinde varsa sizin yanınız da bile yapar afedersiniz

tatlım kocada deki aynı durumu ben yapsam nasıl olur yapmasam ama etraftakı arkadaslarım yaptım bılse senı ne durumda görücekler bi düşün de.sen bunu arkadaslarına yapıyorum dıyerek benim gururumu ne duruma düşürüyorsun bi düşün de.ya arkadasların ya ben o zaman secimini yap de cek resti aldatılan konumuna nasıl yakıstırıyo seni.

Ne insanlar var ya utanmazlar aldatmayi yasam bicimi haline getirmisler resmen. Keske esin sana bunlardan bahsetmeseydi icinde kalsaydi bu kadar huzursuz olmazdin. Kimi insan iradeli olur yanlis yola sapmaz ki dedigine gore esin de boyle biri. Kimisi de iradesizdir iste cevreye uyar. Boyle insanlarin arasinda olmamasi daha iyi olur aslinda. Esine guveniyorsan takma diyecegim ama kim olsa takar beynini kemirir durur. Bence bahane uretmek yerine esin kesin tavrini koyup onlarla gorusmemeli. Arkadaslari evinin huzurundan esinin mutlulugundan daha onemli degil. Cagirirlarsa da gitmesin bence mesafe koysun. Seni kiskandirmak icin soyledikleri de cok sacma ben direk sogurdum cok begendiysen defolabilirsin derdim ne biliyim ya cok sinir bozucu bu yaptigi ben kaldiramazdim Surekli bu konu yuzunden tartismaniz evliliginizi yipratir bu yuzden en dogru karar gereksiz insanlardan uzak durmak bence.

İki de bşr yapmaz yapmaz demişsin canım ama sanki yapabileceğini düşünüyorsun. Yoksa bu konu açılmazdı. Sadakatten utanmak da ne demek? Ben eşimi aldatamam diyemez mi insan? Biraz ağırlığını konuştur, askerlik arkadaşı olmadığının farkında olsun. Ama eşin Allah korusun öyle bir yanlış yaparsa, öyle bir durumda eşini arkadaşları yoldan çıkardı diye düşünüp affetmenin yollarını arayacaksan çok kurcalama bence.

Arkadasini söyle sana kim oldugunu söyleyeyim demisler, ben bu lafin dogruluguna cok inanirim. Bence esinizle konusun, davranisinin, sürekli yapmam, yapmadim demelerinin, kiz konusunun evde cok gecer olmasinin vs., sizde güvensizlik olusturdugunu anlatin ona.
Bir de dikkatli olun. Arkadas cok önemli bir faktördür. Esiniz arkadaslarina karsi "ben esimi aldatmam" diyemiyorsa, bunu diger erkekler ne bileyim zayiflik olarak görüyorsa bence esinizin arkadasligini degerlendirmesi gerekmez mi?

Söyle düsünün, sizin hergün gezdiginiz 3 4 komsunuz var, hepsi de eslerini aldatiyor. Hepsi de komsuya gidiyorum diyip baska adamlarla bulusmaya gidiyorlar. Siz bunu gelip paylasmak amacli kocaniza anlatiyorsunuz. Bu kadinlar sizin cok yakin da arkadaslariniz. Siz böyle insanlarla arkadasliginizi sürdürür müydünüz? Kadinlara "ben kocami aldatmam" demekten gocunur muydunuz? Peki ya esiniz? Esiniz "aa ama o kadinlarla görüsme diyemem, esimin en sevdigi arkadaslari" der miydi? Demezdi. Bence esiniz derhal o kötü insanlarla arkadasligini birakiyorsun, komsu gezmeleri bitti, derdi. :)

Bu arada sokakta gördügü kizlara o güzel bu güzel demesi aranizda olan bir konu. Siz de o yakisikli bu yakisikli diyebiliyorsaniz, bu sizin birlikte eglenme ve birbirinizi kiskandirma biciminizse bir sey diyemem. Herkesin görüsü farklidir. Bence bu tarz davranislar iliskiyi zedeler. Ben cok hoslanmam esimle de bu tarz muhabbetlere hic girmeyiz. Ama dedim ya bu kisisel bir konudur.

Bence sende tam olarak emin değilsin eşinden korkun var çünkü ben öyle düşündüm.
Eşin başka bir kadınla olur olmaz bilemem ama arkadaş ortamı ne kadar bozuk olursa olsun isterse bir ömürlük arkadaşları olsun benim evde sevdiğim eşim var diyebilmeli gerekiyorsa arkadaşları olmasın hiçte umursamamalı yani onları yok şöyle böyle diye oyalaması yanlış bence.Madem onlar yanlış yapıyor eşin onlara örnek olup ben evliyim eşimi seviyorum deyip kendini göstermeli.Ayrıca şaka yollu dahi olsa dışarıda tanımadığı kızlara bakması onlar hakkında konuşması hiç hoş bir davranış değil.

Bu kadar guvenme eşinin sözlerine yeminlerine.. Belki arkadaslarina iftira atıyor kendi yapıyordur.. gorulse onların takıntısı diyecek belkide.. benim başıma geldi yeminler eden arkadaşlarının yaptığı dediği anlattigi şeyleri kendi yapiyormus yüzsüz adam..

Bir insanın içinde varsa ancak yapar diye düşünüyorum ama sein eşine potansiyel var gibi geldi bana nihayetinde evlisiniz flört etmiyorsunuz kıskandırmak için va ne güzel kız denmez kıza o gözle bakıyor ki güzel olduğunu düşünüyor ayrıca dediğim gibi evlisniz kıskandırmak da neymiş çocukca buluyoru şahsen

yapmaz deme hemen yapmaz denildiğnde şu fıkra gelir aklıma

Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.
Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz???
Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus:
Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.
Rus : Evi terk ederim.
Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
Italyan : Kadini vururum.
Ispanyol: Kocami vururum.
Yunanli : Her ikisini de vururum.
Türk : Benim kocam yapmaz!

rahatsız olduğunu bu durumun seni ne kadar üzdüğü açık açık konuş.benm çevremdekıler böyle olsa sen ne öneririsin bana de.empati kur falan de.

Oncelikle ben AZERIyim. Turkcem kotu ola bilir ama derdimi anlata bildigim kadar iste. Kizlar benim kocam gercekten cocuk gibi. Her adama cok cabuk inanir. Evet korkum var yapar diye. Belki de yapmistir bilmiyorum. Ama uzerine gidersem kacar diyorum. Bos da brakinca kendim deli oluyorum. Bilmiyorum. Son zamanlar aklima gelmeyenler basima geliyor. Allah sabrimimi siniyor. Bir kac gune evlilik yil donumumuz. Bilmiyorum...

Eşine karşına alıp " sen artık evli barklı adamsın, karının yanında başka bayanlara uf yavrum diyemezsin, ağzını topla, ben senin askerlik arkadaşın değilim, ikincisi bundan sonra gelip bana o şunu yapıyor, bu bunu yapıyor deme, her koyun kendi bacağından asılır, sende aynı şeyleri yaparsan evliliğimizi bitirmiş olursun ona göre, ne edersen kendine edersin, sanma ki peşinden koşarım.." diye bir güzel ağız payı vermen lazım, eşin fazlasıyla şımarık davranıyor...

Sen de ne yaparım, ne ederimi bırak, arkadaşım biraz kendinize özgüveniniz olsun... eşinle mi doğdun ki, eşinle öleceksin...

Bana Kalırsa Eşin Bi Haltlar Karıştırıyor Sen Duyduğun Zaman İse Arkadaşlarına Suç Atmaya Hazırlanıyor Gibi Yani Kendini Aklamaya Ortam Hazırlıyor Şuan Dikkatli Ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…