Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

ayyy..içim şişti..
prenses gibimi yetiştirdiler sizi merak ettim..bu kadar ilgi arsızı olmayın.törpüleyin egolarınızı biraz..sadece eşinizde değil,hiç kimsede bulamazsınız bu durumda sevgiyi ve hatta saygıyı..

Tabi ki de konuşup bişey soracaksın ama bir kere sordun ve karşıdan olumsuz yanıt mı aldın 2. ye sormayacaksın artık.
Çünkü senin sorunun ısrar, bir olayı uzatmak. Aynı dünkü olayınız gibi. Bir kere sormuşsun adam istememiş bakmak tamam olay bitmiştir, konu orda kapanır. Ama sen zorla baktırınca sinirlenmiş belki beğendiyse bile beğenmedim demiş.

Evlendiğiniz günden beri adamın boğazını sıkıyorsunuz. Size neden kibar olsun ki? Kibarlığı hak ediyor musunuz?

Hala ama kibar olabilirdi ama şöyle olabilirdi diyorsunuz. Siz o Kibarlığı evliliğinizin ilk baslarında belki hakediyordunuz ama artık haketmiyosunuz kusura bakmayın.

Umarım artık sağlıklı düşünmeye baslarsınız. Çünkü siz düzelmedikce hicbir sey düzelmeyecek

anliyorum evet , az degilim hakikaten. pardon sizi sinirlendirdigim icin

adamın tahammül sınırlarını çok zorlamışssın.
bıktı senden. ve artık napacağını şaşırdığından ağzını da bozmaya başladı en sonunda.
sen aman kendinde hiç hata görme.
ya samimi bir şekilde soracağım eşini çok mu seviyorsun?
neyin kavgası bu sendeki çözemedik ki.

anliyorum evet , az degilim hakikaten. pardon sizi sinirlendirdigim icin
Mesele bizi sinirlendirmeniz değil. Hiçbirimizin hayatında değilsiniz, şu sayfayı kapattığımız an sizi görmüyor, dırdırınızı dinlemiyor, triplerinizi çekmiyoruz.
Eşiniz sizinle aynı evi, aynı hayatı paylaşıyor. Sinirlendirdiğiniz için "pardon" demeniz gereken kişi eşiniz. Ama maalesef ben artık sizin düzeleceğinize olan ümidimi tamamen kaybettim, eşinizin canına tak diyene kadar böyle hır gür yürütürsünüz, sonrası Allah kerim.

bu halde birde cocuk yaparsaniz ustune tuy dikmis olursunuz.
oyle cocuk olunca oyalanirim filan demeyin,bunaldikca yine esinize saracaksiniz..yok bebegi neden tutmadin,ona neden yardim etmedin,neden gec geldin evde bebekle bunaldim diye uzar gider bu durum.
bebek olunca saglam evlilikler bile soyle bi sarsiliyor zamanla toparlaniyor,bebek dogunca kavgalar
bicak gibi kesilmez aksine abuk sabuk tartismalar cikar..suanda esinizle ortak bisey yapmadiginizda cileden cikiyorsunz,bebek olduktan sonra bi sure cok zor oturayim sarilip esime film izleyim vs..insan tuvalete bile gidemiyor.
ben aksama dogru midem kazininca anlardim gun icinde yemek yemeyi unuttugumu..
bebegi kendinize ugras edinmek icin yapmayin,kotu giden evlilikte tutkal gorevi gormuyor cocuk,tam aksine ciftler birbirinden daha cok kopuyor.
konulariniza arada denk geliyorum,esim esinize cok ama cok benziyor..ozel alan aramasi,hobileri,sinirlenince agzindan cikani duymamasi,yogun calismasi vs
ben sizin gibi ustune gitsem bu evlilik 7 sene degil 7 ay bile surmezdi.
kendinize sayginiz olsun,siz onun ustune gittikce gozunde kuculuyorsunuz saygisini yitiriyor size.

Diğer konularıda okumuştum.
Eşiniz sabır taşıymış tebrik ederim kendisini
Ancak içindeki canavar yakında çıkar ortaya haklı olarak.
Burda konularınızı takip eden çok kadın da tüüü adama bak diye kızmaz

Evde meşgale bulun kendinize burakın adamda dinlensin huzurlu evine koşa koşa gitsin

Bebekle birlikte daha farkli sorunlarda olacagi dogrudur, ama cocuk olduktan sonra odak noktamin esim olacagini veya olabilecegini sanmiyorum, istesemde usteleyemem boslugum olmaz yani dedigin gibi yemek yemeyi unutmussun mesela bunu demek istedim. iliskimiz duzelsin diye cocuk yapilirmi asla, ona gunah.
Asla boyle bir dusuncem yok . planimiz 1-2 sene sonra cocuk yapmak biraz gezip tozduktan sonra, evliligimiz oturduktan sonra insallah iyiyse hersey o zaman.. once biz mutlu olalim, ben ve o ayri ayri ve birlikte mutlu huzurlu olalim sonra cocuk.

benziyormus evet. siz ne yapiyorsunuz esinizin sinirle soyledigi sozlere karsin ?

Bence daha da erteleyin çocuğu. Bu tutumunuzla çocuğunuza da eşinize davrandığınız gibi davranacaksınız, bu sefer çocuğuna bağımlı, çocuğu hiç rahat bırakmayan, her şeyine müdahale eden, ısrarcı ve baskıcı bir anne olacaksınız. Kendinizi düzeltmeden çocuğun kanına girmeyin bence.

Allah'ım hem sinir oluyorum hem kendimi tutamıyorum yazıyorum. Eşini anlamaya başladım insanı sinirlendirip kışkırtıyorsun ama bir yandan da bana ne be diye gidemiyorsun. Virüs gibisin.
Ama yine tutamadım kendimi.
Benim akıllı kuzenim de senin gibi düşündü gitti b.k gibi evliliğini düzeltmek için yaptı çocuğu şimdi insan içine çıkamaz hale geldi. Kavgaları daha da arttığı gibi çocuk da huzursuz ortamda kavga öğrenen sorunlu bir çocuk oldu. Sürekli bağıran vuran kıran laftan anlamayan hırçın bir çocuk. Üç yaşına girecek konuşamıyor da habala hubala bağırıyor. Çünkü anne ve babasını taklit ediyor. İkisi o kadar çok kavga ediyor ki çocuk da bebeklikten kavgacı oldu.
Sizin o eve yapacağınız çocuk sizi iyice mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz.
Mesela çocuk olursa tüm gün evde olacaksınız emzirme sürecinde. Muhtemelen iyice gerileceksiniz ve kocanız yarım saat gecikse daha çok sinirleneceksiniz. Ben bütün gün bebekleyim ama o yarım saat gecikti diye. Çocuğun yanında kavga gürültü edeceksiniz.
Benim kuzenimle eşinin en büyük kavgası çocukla sen daha çok ilgilendin ben daha çok ilgilendim mesela. Ben baktım sen bakmadın, ben uyuttum sen uyutmadın, ben yedirdim sen yedirmedin.
Size çocuk gelecek eve melek gelecek huzur gelecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
En basiti sizde gece uyanmadı kavgası olur kesin. Siz hep ben kalkıyorum gece o neden kalkmadı dersiniz o ben sabah işe erken gideceğim bilmiyor musun da ağlatıyor beni uyandırıyorsun diyecek. Hadiii al sana yeni kavga.
Ki uykusuzluk sinirleri daha da gerer siz artık ne hale gelirsiniz Allah bilir.
Kendinizi ve evliliğini düzeltmeden çocuk yapıp bir de çocuğun günahına girmeyin.

1-2 seneye ne olacagini bilemeyiz , planimiz bu sekilde insallah o zamana guzel olur hersey . Ben iyi hissetmedigim bir ortamda cocuk dusunmem zaten. Onu riske atarmiyim ya :)

:)) ya ben onu riske atarmiyim? Ben cok anac , vicdanli bir insanim , cocugun dusuncesi bile cok saf masum cok kiymetli benim icin. Ben iyi olmayan bir evlilige bir ortama asla cocuk yapmam. Evliligim cocugun canindan kiymetli degil yani. Ne zaman duzeliriz rahatlariz mutlu oluruz o zaman cocuk bizi dahada mutlu eder diye dusunuyorum

suanda bahsettigim sey dunku olayda kendimi hatali bulmuyorum 2 kiyafet sordum karsilikli insan gibi konusamayacakmiyiz ? illa kabalasmak mi gerekiyo.

Haklısın bu konuda. Normal şartlar altında bu kadar tepki gösterecek ne var? Ama sen normal şartlar altında olmadığınızın farkında değil misin cidden. Bak şöyle anlatayım benim ilk sevgilim zamanlama konusunda çok kötüydü. 45 dakika beklediğimi bilirim bir parkta. O yüzden 5 dakika bile geç kalınınca bende şarterler atıyor. Biri dese ya ne olacak 5 dakika geç kalmış abartma haklı ama yaşanmışlıkları bilmiyor.
Yaşanmışlıklar bilinmeden eşinin uslubu tartışılabilir tabi. Ama o yaşanmışlıkları bilince, adamanın ısrardan ne kadar tiksindiğini bilince üslup ters gelmiyor. Sen istiyorsun ki tamam artık çok mesaj atmıyorum hadi normal olalım. O kadar kolay mı sanıyorsun bu?

Yalnız küfür sevmediğim bir şeydir. O g.tünü yayarken tüm işleri senin yapman sevmediğim bir şeydir. Bu konularda haklısın ama nasıl düzeltebileceğini bilmiyorum. Bir gün sen bunların hepsini düzeltsen de karşında kendini düzeltmek isteyecek bir adam bulacağını da sanmıyorum. Birazı yılların birikimi birazı da bu adam beni sen bu hale getirdin demeyi daha kolay buluyor kendinde bir şeyleri düzeltmek yerine. Bence sizin olurunuz yok. Ama müneccim de değilim aile terapisti de.

Çocuk asla asla ASLA Peace. Çocuğu yaparken o bizim hayatımıza ne katar, beni oyalar da kocama sarmam mı diyemezsin. Köpek mi alıyorsun eve? Çocuk yaparken biz ona ne verebiliriz demelisin? Sen ona ruh sağlığı yerinde, sabırlı ve mutlu bir anne verebilecek misin? Gene ruh sağlığı yerinde, küfretmeyen, öfke kontrolü olan bir baba verebilecek misin? Huzurlu bir yuva birbirini seven anne-baba verebilecek misiniz? Şaka mısınız siz ya? Çocuğun psikolojisinde onarılmaz yaralar mı açmak istiyorsunuz? İlerde tüm terapilerinde sağlıksız anne-baba ilişkilerinden bahsedeceğini biliyorsunuz değil mi? İnanın siz köpek alsanız bile üzülürüm. Onlar çok hassas hayvanlar, bu kadar huzursuzlukta onların bile psikolojisi bozuluyor kaldı ki çocuk. Yani konuna yorum yapmayacaktım ama çocuk önerisi duyduğum en saçma öneri şu anda. O çocuğu bari yakmayın. Yazık.

Daha önceki konularınızı da okudum. Siz eşinizi gerçekten çok bunaltıyorsunuz. Çok zor birisiniz, değişmedikçe mutlu olamazsınız.

yazdiklarimi okumamissin, ben cocuk yapariz demedim. mutlu olmayan bir ortama cocuk yapmam onu riske atmam dedim. aynen senin yazdiklarin gibi dusunuyorum. biz ne zaman iyi mutlu oluruz o zaman cocuk.

esimin cok fazla ev isine falan yardim edecegini sanmiyorum bende, yani kendi esyalarini kirliye atsin , copunu cope atsin bana yeter. bende bu isrardan falan vazgecsemde bazi kotu huylarim vardir elbet ona sayariz.

ama kufur icin ayni sekilde dusunmuyorum. ben duzelttigim zaman, israr etmeyen , tekrarlamayan, uzatmayan, kavga icin zorlamayan, onu yonlendirmeyen baski kurmayan biri oldugum zaman bana kufur hakaret edemez.
kendi lafi , edersem yuzume tukur demisti.

o beni uyarir once,bak sinirleniyorum sinirlenince anneanneme benziyorum diye - anneannesi cok cilgin bi kadindi rahmetli-
sonra hadi git yat dinlen konusmak istemiyorum der ve ben zaten yorgun oldugum icin gider yatarim ve kotu soz isitmemis olurum,sabahta gelir yanima bi makas alir ama bu kez ben trip atarim,rusvet alirim
oldu ki birbirimize girdik, ikimizde tozu dumana katariz bende az olmadigim icin o da bana bulasmak cok istemez acikcasi,benimde dilimin ayari yok,ilk seneler bizde cok atisir itisirdik ama ben agiz bozmam dirdir ederim.
oldu ki agzini bozdu yuzune bakmam gunlerce,aramam sormam,onune yemek koymam,camasirini yikamam..
hatasini anlar, gelip gecerken bakis atar,hafiften sIkistirip omuz atar,sevdigim cikolatayi ortaliga koyup onu yememi izler alttan alttan guler,sonra yine itismeye baslariz eger hala ozur dilemediyse ve o itisme esnasinda bi bakmisiz ki barismisiz.

birde esim kendinde "duzeltecek" hic bisey oldugunu dusunmuyor. belki beni cok cok hatali buldugu icin kendiyle karsilastirip soyluyo. diyoki ben senin yuzunden kufurlu konusuyorum senin yuzunden kabalasiyorum beni buna zorluyosun baska sans birakmiyosun nasil rahatlayabilirim nasil bu sekilde yasayabilirim. sen duzel sen bunlari yapma zaten karsinda kaba davranan biri olmayacak diyor.
kendini cok sorumlu tutmuyor yani, ustume kibrit cakip neden yaniyosun diyosun diyo.

Yalnız o gün gerçekten haddinden fazla trafik vardı.Biraz abartmışsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…