- 1 Ağustos 2016
- 456
- 1.138
- 63
- Konu Sahibi peaceful16
-
suanda bahsettigim sey dunku olayda kendimi hatali bulmuyorum 2 kiyafet sordum karsilikli insan gibi konusamayacakmiyiz ? illa kabalasmak mi gerekiyo.
diger konularda haksizim diye hic agzimi acip birsey soramazmiyim yani.
genel olarak cok karistigimi ve bunaldigini biliyorum, bu konularda hatali oldugumu biliyorum ama bu demek degilki artik hic bisey konusmicam sormicam dimi ?
Ya adam istemiyor. Bakmak istemiyor. Bunu anlamayacak ne var? İstemediği şeye zorluyorsunuz, gözünü yana çevirip 2 kıyafet bakmak bile olsa İS-TE-Mİ-YOR.
İstemeyen insana en basit şey bile zul gelir, yapmak istemez, zorlarsanız da tepkisini gösterir.
"Israr ettiğim şey" diyorsunuz demek ki ısrarınızın farkındasınız. Ya adamın yapmak istemediğini söylediği şey için ısrarcı olup, zorlayıp illa sert sözler duymak hoşunuza mı gidiyor ben anlamıyorum ki sizi.
Evet burada bizi bile bu kadar sinirlendirebiliyorsunuz. Düşünün eşinizi ne duruma getiriyorsunuz!
adamın tahammül sınırlarını çok zorlamışssın.suanda bahsettigim sey dunku olayda kendimi hatali bulmuyorum 2 kiyafet sordum karsilikli insan gibi konusamayacakmiyiz ? illa kabalasmak mi gerekiyo.
diger konularda haksizim diye hic agzimi acip birsey soramazmiyim yani.
genel olarak cok karistigimi ve bunaldigini biliyorum, bu konularda hatali oldugumu biliyorum ama bu demek degilki artik hic bisey konusmicam sormicam dimi ?
Mesele bizi sinirlendirmeniz değil. Hiçbirimizin hayatında değilsiniz, şu sayfayı kapattığımız an sizi görmüyor, dırdırınızı dinlemiyor, triplerinizi çekmiyoruz.anliyorum evet , az degilim hakikaten. pardon sizi sinirlendirdigim icin
hatirladim simdi evet benziyormus iliskimiz.
eskiye gore daha iyiyimde artik iliskimiz yiprandigi icin ve esimin kafasinda benim profilim bu oldugu icin birsey yapmasamda kapris yaptigimi veya uzattigimi dusunuyor bazen.
cocugumuz olsaydi bunlara daha az vaktim olurdu heralde
esimde sinirlendiginde agzindan cikani duymayan bir tip.
anliyorum evet , az degilim hakikaten. pardon sizi sinirlendirdigim icin
bu halde birde cocuk yaparsaniz ustune tuy dikmis olursunuz.
oyle cocuk olunca oyalanirim filan demeyin,bunaldikca yine esinize saracaksiniz..yok bebegi neden tutmadin,ona neden yardim etmedin,neden gec geldin evde bebekle bunaldim diye uzar gider bu durum.
bebek olunca saglam evlilikler bile soyle bi sarsiliyor zamanla toparlaniyor,bebek dogunca kavgalar
bicak gibi kesilmez aksine abuk sabuk tartismalar cikar..suanda esinizle ortak bisey yapmadiginizda cileden cikiyorsunz,bebek olduktan sonra bi sure cok zor oturayim sarilip esime film izleyim vs..insan tuvalete bile gidemiyor.
ben aksama dogru midem kazininca anlardim gun icinde yemek yemeyi unuttugumu..
bebegi kendinize ugras edinmek icin yapmayin,kotu giden evlilikte tutkal gorevi gormuyor cocuk,tam aksine ciftler birbirinden daha cok kopuyor.
konulariniza arada denk geliyorum,esim esinize cok ama cok benziyor..ozel alan aramasi,hobileri,sinirlenince agzindan cikani duymamasi,yogun calismasi vs
ben sizin gibi ustune gitsem bu evlilik 7 sene degil 7 ay bile surmezdi.
kendinize sayginiz olsun,siz onun ustune gittikce gozunde kuculuyorsunuz saygisini yitiriyor size.
Bence daha da erteleyin çocuğu. Bu tutumunuzla çocuğunuza da eşinize davrandığınız gibi davranacaksınız, bu sefer çocuğuna bağımlı, çocuğu hiç rahat bırakmayan, her şeyine müdahale eden, ısrarcı ve baskıcı bir anne olacaksınız. Kendinizi düzeltmeden çocuğun kanına girmeyin bence.Bebekle birlikte daha farkli sorunlarda olacagi dogrudur, ama cocuk olduktan sonra odak noktamin esim olacagini veya olabilecegini sanmiyorum, istesemde usteleyemem boslugum olmaz yani dedigin gibi yemek yemeyi unutmussun mesela bunu demek istedim. iliskimiz duzelsin diye cocuk yapilirmi asla, ona gunah.
Asla boyle bir dusuncem yok . planimiz 1-2 sene sonra cocuk yapmak biraz gezip tozduktan sonra, evliligimiz oturduktan sonra insallah iyiyse hersey o zaman.. once biz mutlu olalim, ben ve o ayri ayri ve birlikte mutlu huzurlu olalim sonra cocuk.
benziyormus evet. siz ne yapiyorsunuz esinizin sinirle soyledigi sozlere karsin ?
Bebekle birlikte daha farkli sorunlarda olacagi dogrudur, ama cocuk olduktan sonra odak noktamin esim olacagini veya olabilecegini sanmiyorum, istesemde usteleyemem boslugum olmaz yani dedigin gibi yemek yemeyi unutmussun mesela bunu demek istedim. iliskimiz duzelsin diye cocuk yapilirmi asla, ona gunah.
Asla boyle bir dusuncem yok . planimiz 1-2 sene sonra cocuk yapmak biraz gezip tozduktan sonra, evliligimiz oturduktan sonra insallah iyiyse hersey o zaman.. once biz mutlu olalim, ben ve o ayri ayri ve birlikte mutlu huzurlu olalim sonra cocuk.
benziyormus evet. siz ne yapiyorsunuz esinizin sinirle soyledigi sozlere karsin ?
Bence daha da erteleyin çocuğu. Bu tutumunuzla çocuğunuza da eşinize davrandığınız gibi davranacaksınız, bu sefer çocuğuna bağımlı, çocuğu hiç rahat bırakmayan, her şeyine müdahale eden, ısrarcı ve baskıcı bir anne olacaksınız. Kendinizi düzeltmeden çocuğun kanına girmeyin bence.
Allah'ım hem sinir oluyorum hem kendimi tutamıyorum yazıyorum. Eşini anlamaya başladım insanı sinirlendirip kışkırtıyorsun ama bir yandan da bana ne be diye gidemiyorsun. Virüs gibisin.
Ama yine tutamadım kendimi.
Benim akıllı kuzenim de senin gibi düşündü gitti b.k gibi evliliğini düzeltmek için yaptı çocuğu şimdi insan içine çıkamaz hale geldi. Kavgaları daha da arttığı gibi çocuk da huzursuz ortamda kavga öğrenen sorunlu bir çocuk oldu. Sürekli bağıran vuran kıran laftan anlamayan hırçın bir çocuk. Üç yaşına girecek konuşamıyor da habala hubala bağırıyor. Çünkü anne ve babasını taklit ediyor. İkisi o kadar çok kavga ediyor ki çocuk da bebeklikten kavgacı oldu.
Sizin o eve yapacağınız çocuk sizi iyice mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz.
Mesela çocuk olursa tüm gün evde olacaksınız emzirme sürecinde. Muhtemelen iyice gerileceksiniz ve kocanız yarım saat gecikse daha çok sinirleneceksiniz. Ben bütün gün bebekleyim ama o yarım saat gecikti diye. Çocuğun yanında kavga gürültü edeceksiniz.
Benim kuzenimle eşinin en büyük kavgası çocukla sen daha çok ilgilendin ben daha çok ilgilendim mesela. Ben baktım sen bakmadın, ben uyuttum sen uyutmadın, ben yedirdim sen yedirmedin.
Size çocuk gelecek eve melek gelecek huzur gelecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
En basiti sizde gece uyanmadı kavgası olur kesin. Siz hep ben kalkıyorum gece o neden kalkmadı dersiniz o ben sabah işe erken gideceğim bilmiyor musun da ağlatıyor beni uyandırıyorsun diyecek. Hadiii al sana yeni kavga.
Ki uykusuzluk sinirleri daha da gerer siz artık ne hale gelirsiniz Allah bilir.
Kendinizi ve evliliğini düzeltmeden çocuk yapıp bir de çocuğun günahına girmeyin.
suanda bahsettigim sey dunku olayda kendimi hatali bulmuyorum 2 kiyafet sordum karsilikli insan gibi konusamayacakmiyiz ? illa kabalasmak mi gerekiyo.
Haklısın bu konuda. Normal şartlar altında bu kadar tepki gösterecek ne var? Ama sen normal şartlar altında olmadığınızın farkında değil misin cidden. Bak şöyle anlatayım benim ilk sevgilim zamanlama konusunda çok kötüydü. 45 dakika beklediğimi bilirim bir parkta. O yüzden 5 dakika bile geç kalınınca bende şarterler atıyor. Biri dese ya ne olacak 5 dakika geç kalmış abartma haklı ama yaşanmışlıkları bilimiyor.
Yaşanmışlıklar bilinmeden eşinin uslubu tartışılabilir tabi. Ama o yaşanmışlıklar bilince, adamanın ısrardan ne kadar tiksindiğini bilince üslup ters gelmiyor. Sen istiyorsun ki tamam artık çok mesaj atmıyorum hadi normal olalım. O kadar kolay mı sanıyorsun bu?
Yalnız küfür sevmediğim bir şeydir. O g.tünü yayarken tüm işleri senin yapman sevmediğim bir şeydir. Bu konularda haklısın ama nasıl düzeltebileceğini bilmiyorum. Bir gün sen bunların hepsini düzeltsen de karşında kendini düzeltmek isteyecek bir adam bulacağını da sanmıyorum. Birazı yılların birikimi birazı da bu adam beni sen bu hale getirdin demeyi daha kolay buluyor kendinde bir şeyleri düzeltmek yerine. Bence sizin olurunuz yok. Ama müneccim de değilim aile terapisti de.
Çocuk asla asla ASLA Peace. Çocuğu yaparken o bizim hayatımıza ne katar, beni oyalar da kocama sarmam mı diyemezsin. Köpek mi alıyorsun eve? Çocuk yaparken biz ona ne verebiliriz demelisin? Sen ona ruh sağlığı yerinde, sabırlı ve mutlu bir anne verebilecek misin? Gene ruh sağlığı yerinde, küfretmeyen, öfke kontrolü olan bir baba verebilecek misin? Huzurlu bir yuva birbirini seven anne-baba verebilecek misiniz? Şaka mısınız siz ya? Çocuğun psikolojisinde onarılmaz yaralar mı açmak istiyorsunuz? İlerde tüm terapilerinde sağlıksız anne-baba ilişkilerinden bahsedeceğini biliyorsunuz değil mi? İnanın siz köpek alsanız bile üzülürüm. Onlar çok hassas hayvanlar, bu kadar huzursuzlukta onların bile psikolojisi bozuluyor kaldı ki çocuk. Yani konuna yorum yapmayacaktım ama çocuk önerisi duyduğum en saçma öneri şu anda. O çocuğu bari yakmayın. Yazık.
Bebekle birlikte daha farkli sorunlarda olacagi dogrudur, ama cocuk olduktan sonra odak noktamin esim olacagini veya olabilecegini sanmiyorum, istesemde usteleyemem boslugum olmaz yani dedigin gibi yemek yemeyi unutmussun mesela bunu demek istedim. iliskimiz duzelsin diye cocuk yapilirmi asla, ona gunah.
Haklısın bu konuda. Normal şartlar altında bu kadar tepki gösterecek ne var? Ama sen normal şartlar altında olmadığınızın farkında değil misin cidden. Bak şöyle anlatayım benim ilk sevgilim zamanlama konusunda çok kötüydü. 45 dakika beklediğimi bilirim bir parkta. O yüzden 5 dakika bile geç kalınınca bende şarterler atıyor. Biri dese ya ne olacak 5 dakika geç kalmış abartma haklı ama yaşanmışlıkları bilmiyor.
Yaşanmışlıklar bilinmeden eşinin uslubu tartışılabilir tabi. Ama o yaşanmışlıkları bilince, adamanın ısrardan ne kadar tiksindiğini bilince üslup ters gelmiyor. Sen istiyorsun ki tamam artık çok mesaj atmıyorum hadi normal olalım. O kadar kolay mı sanıyorsun bu?
Yalnız küfür sevmediğim bir şeydir. O g.tünü yayarken tüm işleri senin yapman sevmediğim bir şeydir. Bu konularda haklısın ama nasıl düzeltebileceğini bilmiyorum. Bir gün sen bunların hepsini düzeltsen de karşında kendini düzeltmek isteyecek bir adam bulacağını da sanmıyorum. Birazı yılların birikimi birazı da bu adam beni sen bu hale getirdin demeyi daha kolay buluyor kendinde bir şeyleri düzeltmek yerine. Bence sizin olurunuz yok. Ama müneccim de değilim aile terapisti de.
Çocuk asla asla ASLA Peace. Çocuğu yaparken o bizim hayatımıza ne katar, beni oyalar da kocama sarmam mı diyemezsin. Köpek mi alıyorsun eve? Çocuk yaparken biz ona ne verebiliriz demelisin? Sen ona ruh sağlığı yerinde, sabırlı ve mutlu bir anne verebilecek misin? Gene ruh sağlığı yerinde, küfretmeyen, öfke kontrolü olan bir baba verebilecek misin? Huzurlu bir yuva birbirini seven anne-baba verebilecek misiniz? Şaka mısınız siz ya? Çocuğun psikolojisinde onarılmaz yaralar mı açmak istiyorsunuz? İlerde tüm terapilerinde sağlıksız anne-baba ilişkilerinden bahsedeceğini biliyorsunuz değil mi? İnanın siz köpek alsanız bile üzülürüm. Onlar çok hassas hayvanlar, bu kadar huzursuzlukta onların bile psikolojisi bozuluyor kaldı ki çocuk. Yani konuna yorum yapmayacaktım ama çocuk önerisi duyduğum en saçma öneri şu anda. O çocuğu bari yakmayın. Yazık.
Yalnız o gün gerçekten haddinden fazla trafik vardı.Biraz abartmışsınız..Bugun sevgililer gunu diye ozenmistim, 2 senedir evliyiz evlendigimizden beri kutlamamistik, ben evde guzel bi yemek yapayim giyinip susleneyim oyle karsilayayim diye dusundum.
esime de biraz caktirdim iste bugun sevgililer gunu aksama gorusuruuzz falan seklinde mesaj atmistim ki o da heveslensin diye.
saat 6.30 gibi evdeydim dedimki eve gelirken haber ver, saat 7.15te yazdi geliyorum diye, normalde 40 dk suruyor sirketinden ev. onu hesaplayarak yemegi yaptim. saat 8de sordum nerdesin cevap yok, aradim dediki taksiyle geliyorum mudurumu biraktim yoldayim cok trafik var, oldugu yerde eve hala yarim saat uzaklikta en az. baya sinirlendim her gun onun gelisine gore yemegi hazirladigimi biliyo, bugun daha ozendigimide bile bile bana haber bile vermedigi icin. soyledimde ona sitem ettim kizdim. o da senden once sevgilim varda onla bulustum falan dedi, ne alakaysa, bunu soylemesi bile cok cirkin bugun.
usteledim neden soylemiyosun, bugun ozendigimi biliyosun gec kaliyosun, sanki mudurunu birakman cok mu onemli falan dedim. o da acikladi vs sonrada uzayinca kufur edip yuzume kapadi.
yemekler hazir, ben hazir, cok sinirim bozuk. Ustumu degistirdim, makyajimi da sildim. esortmanlarimi giydim.
acaba hic mutlu olamayacakmiyim......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?