Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

Evet baya uzun yazarken aradaki yok çocuk düşünmüyorum mesajlarını görmemişim. Ama gene de kalsın yorum başkalarına da ders olur. Biri mi önerdi mesajlarda da çocuk olayına geldi konu bilmiyorum. Öyleyse o arkadaş da okusun yani. Çocuk bu düşünce ile yapılmaz.
Ev işine yardım(!) benim kırmızı çizgim. Yardım bile değil paylaşım olacak. Yardım denildiğinde sanki kadının asli görevi de erkek de bir tane bir şey yaparsa Allah razı olsun gibi oluyor. Ama öyle değil. Sizin düzeninizdir, nasıl rahat ediyorsanız sonuçta.
Küfür konusunda umarım haklısındır ama sanmıyorum. İnsanın edepli olması başka birine bağlı olmamalı. Sen de robot değilsin, kendini ısrar konusunda düzeltsen de karı koca arasında tartışma olur. Israr konusunda olmaz başka bir konuda olur. Küfre alışmış bir ağız ilk gerginlikte gene küfredecektir emin ol. "Ben sana aslında hiç vurmam, sen ısrarcı bir insan olduğun için vuruyorum, ısrarı bıraksan vurursam gel yüzüme tükür" Ne kadar mantıklı bir cümle bu? Birinin birine vurmaması gerektiğini anlaması için illa karşındakinin mi bir şeyleri düzeltmesi gerekiyor. Kocam beni dövmesin diye çırpınan kadınlar, sürekli iyi davranmaya alttan almaya çalışan kadınlar gene de dayak yiyor Peace. Çünkü o vurmaya alışan el minicik bir gerginlikte hep kalkıyor. Sanıyor musun küfür başka bir şey? Sanıyor musun sihirli bir değnek değecek.
Sen kendini düzelt ne demek istediğimi anlayacaksın diyeceğim de onda da ümit yok. Ama olur da düzeltirsen eşinin gene bir gerginlikte küfredeceğinden adım gibi eminim. Ve buraya konu açsan insanlar sen de düzelttin ama adam da yıldı diyecek, eşin sen beni artık çok zıvanadan çıkardın, düzelmek için geç kaldın diyecek, sen bile belki kendini suçlayacaksın ya aslında gene ısrarcı oldum da o yüzden oldu diye. O kadar tipik bir vakasınız ki.

bende onun kufur etmesini benden dolayi oldugunu sanmiyorum, agzi bozuk, sinir aninda kufur ediyor. trafikte olabilir , veya iste birseye sinirlendiginde. yani cok sinirlendiginde verdigi tepki kufur etmek , agzindan cikan kaba sozler.
bende ayni sekilde dusunuyorum bu onun huyu, suanda belki cok kabalasiyor cunku cok tartisiyoruz. ama ilerde bu duzeldiginde bu kadar cok olmayacak. tabikide tartisicaz illaki, o zamanda ona laf soyleyebilicem en azindan bunu kabul etmedigimi soyleyebilicem. cunku bana hep benim yuzumden oldugunu soyledi. ben bu sebepleri ortadan kaldirdigimda artik onunda sozunun arkasinda durup degismesi gerekir.
bunun bahanesi yok , bu sorunda onun cozmesi gereken birsey. belki zamanla duzelir oda

Böyle böyle yıllarını heba edeceksin.
Hadi desem ki bu adamla bunun dışında her şey mükemmel, hadi olsun o kadar da. Neresinden tutsam elimde kalıyor.

Valla bilmiyorum. Mukemmel degil ama bos tartismalarimiz ve onun saygisizligi disinda iyi bence. Veya oyle gormek istiyorum:)
konularına yorum yapmadım ama biliyorum. burda söylenenlere şaşıp kalıyorum bazen. yazdıklarınızdan takip ettiğim kadarıyla neresini tutsak elimizde kalan bir evliliğiniz yok bence. Evet siz sınırları çok zorluyorsunuz bu bir gerçek. ama onun haricinde kötü bir evlilik mi, şansı yok mu derseniz dışardan bir göz olarak bence gayette devam edecek bir evlilik. yapısı sağlam.
ama siz artık sınırları zorlamayın, eşinizin saygısını kaybetmeyin lütfen. yıpranıyor, yıpratıyorsunuz. eşinizden başka meşgaleniz olsun.

dogru.

cikmaza sokuyorum, iliskiyi huzursuz hale getiren benim. Eger ben degistigimde esim hala kabaysa bu benim sorunum olamaz ama.

eşin haklıyken haksız konuma düşmüş küfür ederek. öncelikle sevgililer günü falan filan bunlar için birbirinizi kırmayın üzmeyin. normal bir günde sana hediye alması eve çiçekle gelmesi süpriz yapması inan seni daha mutlu eder. ısmarlama sürprizler yada romantiklikler içinden gelerek olanlar kadar mutlu etmiyor insanı ve bi yerden sonra rutine bağlıyorsun. buda insanı sıkıyor "offf yıldönümü geldi offfff doğum günü offf sevgililer günü ne alcam ya amaaaan" moduna giriyor insan.
ama senden önce sevgilim vardı onla buluştum demesi ve küfretmesi resmen eşini suçlu yapar. kızman gereken nokta sevgililer gününü kutlamamanız değil sana olan bu tepkisi bence.

Iyi haftasonlari herkese.
Bugun gezmeye gittik yemekteyken esim surekli herseyden sikayet ettigimi artik buna dayanamadigini soyledi, evde corabimi yerde biraksam 5 kere soyleniyosun , dizi izlesem kapat artik diyosun annem degilsin sen benim karimsin, boyle gidersen iyiye gitmeyecek kendimi taniyorum dedi. Iste cok yoruluyorum eve gelip evdede calisamam olabildigince yapiyorum yapmiyosam demekki halim yoktur falan dedi, bende coplerini at , kiyafetlerini topla, kirlini at, bunlar ne kadar zor olabilir dedim. Unutuyosam istiyosan yap istiyosan birak ama sikayet etme dedi. Ben senin icin kopek gibi calisiyosam sende bundan sorumlusun , senin yoruldugunun 10 misli yoruluyorum iste, her ay seyahatim var , senin icin tatil, turkiye seyahatleri, gezme yeme icmeden geri kalmayalim diye canimi disime takiyorum sen ne yapsam sikayet sikayet yeter artik hergun birseyden sikayetcisin hep bi istegin var herseyime karisiyosun, beni rahat birak ben bisi izliyosam birak kafami dagitayim, corabim yerdeyse al yada birak sen bilirsin ama kafama kakip durma, eve gelmeden triplere basliyosun evi dagitmissin, gec kaldin vs birsey bulup ariyosun dedi.
Evden cikmadan iyiydik yemekte boyle basladi konustu sonundada kendimi taniyorum, ben sana geldikce sen beni itiyosun , boyle devam ederse uzun vadede beni hayatindan cikarmis olursun , sen bilirsin dedi.

eşin yapıcı olmak yerine yıkıcı olmuş :l üzüldüm senin adına. bi süre üstüne gitme kendi haline bırak kendiliğinde düzelir bence. umarım düzelir. açıkça tehtit etmiş işine gelirse yoksa beni kaybedersin diye hoş olmamış

Son konunda esinin tavri yanlis olmus kelimeleri dogru kullanmamis.orda igrenc kelimesi yerine begenmedim guzel degil diyebilirdi.ancak dolmus size karsi bilincli kullanmis o kelimeleri bence.size olan kizkinligini elbiselere hakaret ederek cikarmak istemis.

evet bencede, usteledigim icin igrenc dedi.
son yazdigimi gordunmu , bugun olanlari.

evet arada tehdit etmiyorum seni gercekten boyle devam edersen olacaklari soyluyorum dedi.
genel bir konusmaydi, sorunlarimiz var ben cok ustune gidiyorum. ama ev is bolumunde hakli degil, bende calisiyorum ve ondan beklediklerim ufak seyler.

evet arada tehdit etmiyorum seni gercekten boyle devam edersen olacaklari soyluyorum dedi.
genel bir konusmaydi, sorunlarimiz var ben cok ustune gidiyorum. ama ev is bolumunde hakli degil, bende calisiyorum ve ondan beklediklerim ufak seyler.
tabikide öyle çalışıyor diye eve gelip hiç bişey yapmadan oturması gerekmiyor. o zaman çalışan kadınlarda hiç iş yapmasın eve gelsin otursun. kocasıyla karşılıklı bakışarak karınlarını doyursunlar. öyle şey mi olur. ki senin istediğin şey çamaşırla çorapla falan alakalı gel cam silde demiyosun.

Aynen bende acikladim ama genel olarak benden cok bunaldigi icin dinlemedi ve daha fazla sikayet usteleme israr kaldiramayacagini soyledi

Aynen bende acikladim ama genel olarak benden cok bunaldigi icin dinlemedi ve daha fazla sikayet usteleme israr kaldiramayacagini soyledi
hani bazen insan dolar dolarda sonra birden ufacık saçma bişeye patlar ya. öyle bi durum oldu heralde. aman canım üzülme sen yinede. yuva dağıtması sevgiliden ayrılmaya benzemez ki böyle şeylerden dolayı biteçek hali yok elbet toparlarsınız

Esiniz sonunda acik oynamis kartlarini.
Ev isi konusunda hakli bulmuyorum. Ama genel olarak her seyden sorun cikaran bir insan oldugunuz icin arada o da kaynamis.

Daha eve gelmeden basliyorsun diyor adam. Bence bunu ciddiye alin artik cunku ciddi olarak tunelin ucundaki isiktan bahsetti esiniz. Burada hepimiz adam uzun sure dayanamaz, patlayacak adam dedigimizde seviyor diyordunuz ama sevgi her zaman yetmiyor.

Artik bu konusmanin uzerine de kendinize ceki duzen vermezseniz neyin uzerine verirsiniz bilmiyorum.

Ev isi konusunu aciklamaya calistim ama firsat vermedi cok doluydu ve dinlemedi.. annemin evinde bardak kaldirmiyodum suanda oyle degilim yapiyorum ama corabin yerde, copun surada surekli sikayet halindesin yeter dedi, bende burasi ikimizin evi bende annen degil karinim dedim, dinlemedi kendini hakli goruyo diger olaylardan dolayi. veya cok fazla basina kaktigim icin bunu dirdir olarak aliyo.

ne kadar sevsemde illaki bir yerde patlicam dedi, ayagi kangren olup kesilenler ayagini sevmiyormu , vucuduna zarar veriyor mecburen kesiyor gibi bi aciklama yapti. Belki bugun yarin olmaz ama bu sekilde devam edersen uzun vadede bir noktada sonu bu olacak ve bicak gibi kesilicek, ve o zaman bana ne oldu naptim simdi deme, lanetligini birak duzgun hayat yasayalim yoksa seninde hayatin zehir olur dedi.

Yani sevgi her zaman yetmiyor, evet. Elimi ayagimi ustunden cekicem, biraz mesafe birakicam onada rahat olsun, cok bunaltmisim , gercekten istemeden yapiyorum sanmayin kasitli usteliyorum daraltiyorum.. Uzun bi sure rahat birakip ters bisey dese bile alttan almam gerekicek. Nasil istiyorsa oyle yapmasina izin vermem lazim, ben kontrol etmeye calisiyorum

simdi gordum yorumunuzu, biraz tezcanliyim sabredemiyorum hata yapiyorum. Esimde kibarliktan uzak , ben usteledikce agzini bozuyor. Bu donguyu ben degistirebilirim belki kendimi degistirebilirsem. tesekkur ederim, sizinde sevgililer gununuz kutlu olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…