Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

Iyiyim canim sen nasilsin?
dogru, sabirsiz davrandim, gecikecegini haber vermedigi icin o gunu ve benim hazirlandigimi umursamadigini dusundum.
aslinda hediyeyle geldi, dusunmustu yani, ama modumuz dustu tabiki gerildigimiz icin. bu gectigimiz hafta her gun nerdeyse boyle seylerden tartistik, okumussundur belki.
dunde disari yemege ciktik gayet iyiyken hersey, bi anda bu konusmayi yapti iste cok doldugunu benim cok usteledigimi , kontrol ettigimi ve herseyden sikayet ettigimi soyledi. ben senin icin bunlari bunlari yapiyorum ama ne yapsam dirdir sikayet bi memnuniyetsizlik goruyorum, corabin yerde copunu atmadin gibi seylerden bile olay yaratiyosun dedi. (ev isi konusunda biseyler yapmasini istiyorum o da sadece kendi kismini , ama suan ne desem batiyo ) uzun vadede beni kaybedersin boyle yaparsan, kangren olan ayagimi kesmek zorundayim dedi. tehdit falan degil kendimi taniyorum ve bir noktada artik sabredemicem dedi..

Bende acikladim konustum ev isi konusunu anlattim ama dinlemedi bile, baya bi doluydu bikmisti, konulari uzatiyosun vara yoga olay cikariyosun, senin icin tatil bakiyorum, disari cikmak istiyosun diye yer buluyorum, bana kalan enerjimin hepsini sana harciyorum sorun degil yaparim ama sen hersey icin sikayet ediyosun, evde izleyecegim filme bile karisiyosun annem degilsin sen benim dedi. bende kufurlerden hakaretlerden bahsettim kendini hakli goruyo hala diyoki sebebi sensin bana cinnet gecirtiyosun...
boyle yani son durum. dedigin dogru kisacasi sonunuzu hazirliyosun yazmissin ya, ben bunlari yaparken goremiyorum iste basit olaylar geliyo bana eve 1 saat gec geldi diye kizmak falan ama bu tip seyler surekli olunca biktirmisim

Iyiyim bende sukur canim.
Aslinda bisy soyluyimmi sana?
Boyle aciklayici bi sekilde oturup durumu aciklamasi sana hala deger verdiginin gostergesi. Sen galiba diger evliliklerdeki " esler esit gorevler edinmeli, esler sunu yapmali, bunu yapmamali" genellemelerini duyup sende kendince ' evliligi duzene koymaya calisiyosun". Ama sabit bi kuralmi var evliligin? Eger olsaydi zatn o formulu her cift cerceveletip duvara asardi.
Nasil mutlu oluyorsaniz esinle oyle davran ve oyle yasa.
Gel bak bi nazicane fikir veriyim sana kuzum. Ilk once degismek istedgini soyle ve diger evliliklerle karsilastirdgin icin pisman oldgunu soyle.
Mesela bazi evlilikler duzenli bi evle huzur bulur, bazi evliliklerse yatagi hic toparlamayip huzuru bulur.

Ardindan..
Evli cift olmak yerine iki asik gibi bi gun gecirin sevdgin hayat dostunla.
Mesela " alis veris yapilicak" diye dusunmek yerine butun bir gununuzu birbirinze ayirin gez gez durun.
Boyle bi gunde " hersey guzel, ama keske coraplarinida yere atmasan" deme.
Unut bunlari. Unut evlilik duzenini.
" aa alis veris yapicaktik biz daha cabuk cabuk gec kalcaz' deme.

Ayrica begenmedgin noktalar olabilir evet. Psikologlar o konuda " kotu bi yonunu soylemek yerine, once 3 guzel huyunu soyleyin, ardindan ama.. su huyunda soyle olsa cok mutlu olurm" diye gris yapin.
Senin su an her soyledgin gozune batiyor. Ve normal bu. Seni hic memnun edemedigini saniyor esin.

Ama bu begenmediklerinide su gunler bi kenara koy. Zamani var. Once tazele sevginizi. Ve sifirdan basla kirginliklarini unutup.

Ben biraz fazla takiliyorum kurallara, esim boguluyor, surekli sikayet etmenden biktim diyo iste. dedigin gibi yaparsamda hep ben yapicam herseyi, cunku o corap yerde 3 gun durmamali beni rahatsiz ediyo, o zaman soylemeden alicam veya durucak kendi alana kadar..

Esimin takintilari yok fazla, yani neden ev duzenli degil veya niye dunku yemegi yiyoruz gibi, rahattir yani belki fazla katkisi olmadigi icinde olabilir:) ama evlilikte bunlar ilk oncelik degil bencede, soyledigin cok dogru. oncelik mutluluk, huzur, keyifli vakit gecirmek, guler yuzlu esler , eve girince mutlu huzurlu hissetmek.. Eger bunlari hissedebilmem icin sikayet etmemem, fazla takmamam ve benim bazi seyleri soylenmeden ustlenmem gerekiyorsa oyle yapicam o zaman ki bende o da mutlu olalim...

Cumartesi aksam disari ciktik o zamana kadar evde bisiler izledi kendi, bende aralarda bisiler soyledim falan konustum biraz gerildi iste dizi bitsin oyle konusalim bana zaman ver kafami dagitiyorum falan. Disari cikinca da iste iliskimizle ilgili bunlari soyledi, evet hala aciklama yapmasi iyi birsey ama acilen cozmem gereken birseyler var. Cokta basit aslinda yapabilsem..

Pazar gunude tum gun evde dizi izledi aksamustune kadar, yine ben arada bosver simdi gel konusalim bisiler yapalim diyince, aksamustu disari cikalim kahve icelim dolasalim falan dedi o zamana kadar ben bunu izlicem sende yemegini yaparsin falan. 1 saat sonra yine baktim devam ediyo yine bisiler dedim falan bu sefer sinirlendi birak iste simdi dizi izliyorum ben kolen miyim her dedigini yapicam. bisey izlemek istiyorum iste izleyeyim birak dedi.

boyle yani haftasonu diye evdeykende birlikte bisi izleyelim konusalim falan diye kastim biraz, 1-2 bolum izlese ok ama 3-4 saat basindan kalkmadi .. yanlis mi bu yaptigim

Elimi ayagimi ustunden cekicem, biraz mesafe birakicam onada (...). Nasil istiyorsa oyle yapmasina izin vermem lazim, ben kontrol etmeye calisiyorum

Bari bir gün sürseydi kararınız.

Yani hepimiz dizi izleyen insanlarız, bir diziye odaklanmışken yanımda konuşmaya çalışan biri benim de sinirimi bozar.

Gerçekten inanılmazsınız. Adam daha bir gün önce uyarmışken ertesi gün aynı şeylere devam ediyorsunuz, adamdan illa "kölen miyim" lafını duyuyorsunuz, "yanlış mıyım" diyorsunuz. İnanılmazsınız.

Gözümün önüne küçük çocuklar geliyor. Hani rahat vermez ya ilgi çekmek ister. Ne iki kelime laf konuşturur ne bir haber izlettirir.
Sürekli hadi konuşalım hadi beraber izleyelim diyen bir tiple bir hayat düşün.
Yani konuşacak bir şey yoksa hadi konuşalım sohbet edelim diye ne konuşabilir ki bir insan. Ki her gün gördüğün bir insanla dürüst olmak gerekirse saatlerce konuşacak konu çoğu zaman olmaz.
Ay çok zor ya

bence eşin yıkıcı falan olmamış kartlarını açık oynamış.biz kadınlar gibi süslü cümleler kurmayı beceremeyebilir ama duygularını ve etkilerini olabildiğince anlatmaya çalışmış.
ben burada çorap,temizlik ya da dizi gibi şeylerin sebep değil sonuç olduğunu düşünüyorum.yani o kadar bunalmış ki artık her kurduğun cümle oda bomba etkisi yaratıyor.

sen evliliğini ve kocanı seviyor musun?

evet dizi izlemesinde sorun yok ama 3-4 bolum izliyosa arada konusmakta bir sorun var mi.. sinirlendi disari cikicaz o zaman konusuruz baya sardi dizi dedi. karisma bana annemmisin odev mi yapmam gerekiyo sanki falan dedi.
antipatik bir sekilde zorlamadim veya bisi yapmadim ama ozellikle dun , aksam cikana kadar dizi izledi bende baydim sohbet etmek icin bisiler soyledim falan oda diziyi her durdurdugunda sinirlendi sustuk sonra disari cikinca konustuk.

seyahati olacak yine yakinda, haftasonu diye birlikte vakit gecirelim bisiler yapalim diye icimden geldi..

Cok bunaldim evde, 1-2 -3 bolum izledi 4te artik bende baydim konusmaya basladim falan , o da durdurmasi gerektigi icin sinirlendi ve disari cikicaz disarda konusalim cok sardi bu dizi sende nette bisiler bak yemegini yapicaktin falan dedi.
sabote etmek degildi niyetim yani..

Peace, lütfen ve lütfen evliliğine çok odaklanma. Bekarken yaptığın gibi kendine odaklan. Evi de dağıtıyorsa bırak bunun için kötü olma. kimseyi değiştiremezsin. Hele o yaşta kimse değişmez. En fazla iki ay dediğini yapar, sonra eski haline döner. Sarma bu adama, kendinle ilgilen. Enerjini ona gönderiyorsun, kendine yoğunlaş. Sen kendinle ilgilenince beklediğin ilgi gelir bir süre sonra...

İlk Sayfa dışındaki mesajları okumadım ama konu sahibinin ilk mesajında aklıma gelen şey adamın hediye almak için zaman yaratmaya çalışması. Yani benim başıma gelse direkt bu açıdan bakardım. Adam normalde haber veriyormuş, eve geliş saati belliymiş, sevgililer gününde böyle bir şey olmuşsa belki bi cicek, hediye falan alacaktı ne diye bu kadar darladiniz ki?

Sevgilim var önce onunla buluştum demesi de bence siz bunu ilk defa yapmıyorsunuz, biraz fazla kıskanç ve üzerine düşüyorsaniz ironi yapmış orda sizin öyle bir şeyi ima ettiğinizi düşünerek.

Sonuç olarak olan yine size oldu, kızgın sirke küpüne zarar misali.

evet genel olarak sikayetlerimden usandigini soyledi, bu corapta olsa dizide olsa hic birseyi kaldiramiyor suanda.
seviyorum evet, ama cok fazla tartistigimiz icin sogugum biraz. cunku tartistigimizda kirici oluyor kabalasiyor.

birde, dun aksam biraz kotu oldum hasta olacak gibi , mac izliyodu bende dinleniyodum, bana meyve getirdi falan ilgilendi biraz. Sonra bende dedim iyimiyiz simdi seviyomusun beni falan diye simardim o da evet dedi, bende iste dun oyle konusmadin falan diye konuyu actim, bu sefer peace sen mudurune soruyormusun iyimiyiz benden memnunmusun diyormusun, gerek var mi bunlari sormana, sikayetlerinden bunaldim ben, kendinden suphe eder gibi neden soruyorsun seni seviyormuyum diye boyle bir soru olabilir mi dedi.

adam haklı kardeş :)

biraz rahat bırak onu.

Akşam dışarı çıkacakmışsınız zaten. öncesinde adamı "hadi konuşalım hadi konuşalım" diye dürtmenin anlamı ne? Zaten beraber vakit geçireceksiniz.

Evet sorun var! Dizi izlerken ikide bir durdurup cevap vermeyi ben de sevmem, karşımdaki halden anlayıp susmuyorsa terslerim en sonunda.

Düşün adamın yakasından biraz ya.Zaten dışarı çıkacakmışsınız, konuşacakmışsınız, arada 10 dakika konuşsanız ne kazanacaksınız? Ama yok illa sizin istediğiniz anda konuşacak adam, illa sizin istediğiniz gibi olacak, sonunda illa adamı sinirlendirip sıkboğaz edilmiş hissettireceksiniz.

Ya bir de akşam zaten çıkacaklarmış elvan, adam akşam çıkana kadar dizi izlemek istemiş.
Yani gerçekten diyecek laf bulamıyorum, adam gerçekten iyi sabrediyor. İlgi arsızlığı bu artık başka bir şey diyemiyorum.

Fazla odaklaniyorum esime ve evliligimize, ve bu cok ters tepiyor.
Dogru bosyere aramizi bozuyorum dirdir / sikayet ederek , bende degisen birsey gormedim, hatta konusmaz yuzune vurmazsam yapiyor bazen cok soylenirsem anca kavga ediyoruz...

Kendimle ilgilensem eminim cok daha guzel olucagindan.. gercekten kendimide ihmal ediyorum bu kadar onu dusunmekten. bu da iyi anlamda degil yani fazla daraltmis oluyorum

Beni seviyor musun deyince evet demiş ne güzel ilgilenmiş meyvee getirmiş, bunun üzerine tekrar dünkü konuyu açıp resmen dinamitin fitilini ateşlemişsin, şansına patlamamış ama bu sefer. Tekrar tekrar aynı şeyleri konuşmak çok sıkıcı değil mi ya, ki güzel bir konuşma da değil senin açından amacına anlama veremedim .

Valla o da oyle dusunuyor, kasitli yaptigimi sirf kendi istedigim olsun diye huzurunu bozdugumu dusunuyor, aslinda baya aksama kadar izledigi icin konusmak istedim, hatta birlikte bisiler izleyelim mi dedim, onun dizisi baya sardigi icin istemedi baska bisey izlemek :)
disari ciktigimizda da baya bi konustuk ettik, eve gelince ben biraz rahatsizlandim iste beni seviyomusun vs muhabbeti yapinca yine gerildi , ben senden degil senin sikayetlerinden biktim diye cikisti falan, sen kendinden suphe mi ediyosun insan kocasina beni seviyomusun diye sorarmi dedi. sevimli bir sekilde sormustum aslinda.

Beni seviyormusun diyince evet askim tabikide dur mac izliyorum dedi, sonrada dun oyle konusmadin dedigim icin sinirlendi insan kocasina beni seviyomusun dermi, mudurune benden memnun musun diye soruyomusun her gun dedi, bende bu is iliskisi mi dedim, kendinden suphen mi var, ben senin sikayetlerinden biktim bunu soyledim dedi. sonra bende halsizdim zaten uzatmadim yattim. gece geldi, ben uyurken konusuyordu benimle, iste seni cok seviyorum ben falan biseyler soyledi. kendiside pisman oluyor sonra beni kirdigi icin, cok bunaldigi icin hep diken ustunde ufak birseye sinirlenebiliyor..

birde o konusmayi sinirlemi yapmisti, hani kendine ceki duzen vermezsen beni kaybedersin dedi ya, o anlik sinirle mi yapti yoksa ciddi mi onun icin tekrar actim konuyu ama ciddi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…