- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Uzun zaman oldu seni gormeyeli canim.
Nasilsin?
Konuya gelirsek.
Cok yanlis yapmissin. Hatali sensin.
Elinde olmayan sebeplerden dolayi kizmak kime ne fayda?
Ne yani patronum yada herhangi bi arkadasim bana " beni eve birakirmisin " dese " hayir olmaz defol git" mi diyim?
1 saat gecikmeyle yeseniz biseycik olmazdi.
Sen uzatmissin ve sonunuzu hazirliyosun tamda farkindamsin?
Iyiyim canim sen nasilsin?
dogru, sabirsiz davrandim, gecikecegini haber vermedigi icin o gunu ve benim hazirlandigimi umursamadigini dusundum.
aslinda hediyeyle geldi, dusunmustu yani, ama modumuz dustu tabiki gerildigimiz icin. bu gectigimiz hafta her gun nerdeyse boyle seylerden tartistik, okumussundur belki.
dunde disari yemege ciktik gayet iyiyken hersey, bi anda bu konusmayi yapti iste cok doldugunu benim cok usteledigimi , kontrol ettigimi ve herseyden sikayet ettigimi soyledi. ben senin icin bunlari bunlari yapiyorum ama ne yapsam dirdir sikayet bi memnuniyetsizlik goruyorum, corabin yerde copunu atmadin gibi seylerden bile olay yaratiyosun dedi. (ev isi konusunda biseyler yapmasini istiyorum o da sadece kendi kismini , ama suan ne desem batiyo ) uzun vadede beni kaybedersin boyle yaparsan, kangren olan ayagimi kesmek zorundayim dedi. tehdit falan degil kendimi taniyorum ve bir noktada artik sabredemicem dedi..
Bende acikladim konustum ev isi konusunu anlattim ama dinlemedi bile, baya bi doluydu bikmisti, konulari uzatiyosun vara yoga olay cikariyosun, senin icin tatil bakiyorum, disari cikmak istiyosun diye yer buluyorum, bana kalan enerjimin hepsini sana harciyorum sorun degil yaparim ama sen hersey icin sikayet ediyosun, evde izleyecegim filme bile karisiyosun annem degilsin sen benim dedi. bende kufurlerden hakaretlerden bahsettim kendini hakli goruyo hala diyoki sebebi sensin bana cinnet gecirtiyosun...
boyle yani son durum. dedigin dogru kisacasi sonunuzu hazirliyosun yazmissin ya, ben bunlari yaparken goremiyorum iste basit olaylar geliyo bana eve 1 saat gec geldi diye kizmak falan ama bu tip seyler surekli olunca biktirmisim
Iyiyim bende sukur canim.
Aslinda bisy soyluyimmi sana?
Boyle aciklayici bi sekilde oturup durumu aciklamasi sana hala deger verdiginin gostergesi. Sen galiba diger evliliklerdeki " esler esit gorevler edinmeli, esler sunu yapmali, bunu yapmamali" genellemelerini duyup sende kendince ' evliligi duzene koymaya calisiyosun". Ama sabit bi kuralmi var evliligin? Eger olsaydi zatn o formulu her cift cerceveletip duvara asardi.
Nasil mutlu oluyorsaniz esinle oyle davran ve oyle yasa.
Gel bak bi nazicane fikir veriyim sana kuzum. Ilk once degismek istedgini soyle ve diger evliliklerle karsilastirdgin icin pisman oldgunu soyle.
Mesela bazi evlilikler duzenli bi evle huzur bulur, bazi evliliklerse yatagi hic toparlamayip huzuru bulur.
Ardindan..
Evli cift olmak yerine iki asik gibi bi gun gecirin sevdgin hayat dostunla.
Mesela " alis veris yapilicak" diye dusunmek yerine butun bir gununuzu birbirinze ayirin gez gez durun.
Boyle bi gunde " hersey guzel, ama keske coraplarinida yere atmasan" deme.
Unut bunlari. Unut evlilik duzenini.
" aa alis veris yapicaktik biz daha cabuk cabuk gec kalcaz' deme.
Ayrica begenmedgin noktalar olabilir evet. Psikologlar o konuda " kotu bi yonunu soylemek yerine, once 3 guzel huyunu soyleyin, ardindan ama.. su huyunda soyle olsa cok mutlu olurm" diye gris yapin.
Senin su an her soyledgin gozune batiyor. Ve normal bu. Seni hic memnun edemedigini saniyor esin.
Ama bu begenmediklerinide su gunler bi kenara koy. Zamani var. Once tazele sevginizi. Ve sifirdan basla kirginliklarini unutup.
Elimi ayagimi ustunden cekicem, biraz mesafe birakicam onada (...). Nasil istiyorsa oyle yapmasina izin vermem lazim, ben kontrol etmeye calisiyorum
Bari bir gün sürseydi kararınız.1 saat sonra yine baktim devam ediyo yine bisiler dedim falan bu sefer sinirlendi birak iste simdi dizi izliyorum ben kolen miyim her dedigini yapicam. bisey izlemek istiyorum iste izleyeyim birak dedi.
boyle yani haftasonu diye evdeykende birlikte bisi izleyelim konusalim falan diye kastim biraz, 1-2 bolum izlese ok ama 3-4 saat basindan kalkmadi .. yanlis mi bu yaptigim
Bari bir gün sürseydi kararınız.
Yani hepimiz dizi izleyen insanlarız, bir diziye odaklanmışken yanımda konuşmaya çalışan biri benim de sinirimi bozar.
Gerçekten inanılmazsınız. Adam daha bir gün önce uyarmışken ertesi gün aynı şeylere devam ediyorsunuz, adamdan illa "kölen miyim" lafını duyuyorsunuz, "yanlış mıyım" diyorsunuz. İnanılmazsınız.
Iyi haftasonlari herkese.
Bugun gezmeye gittik yemekteyken esim surekli herseyden sikayet ettigimi artik buna dayanamadigini soyledi, evde corabimi yerde biraksam 5 kere soyleniyosun , dizi izlesem kapat artik diyosun annem degilsin sen benim karimsin, boyle gidersen iyiye gitmeyecek kendimi taniyorum dedi. Iste cok yoruluyorum eve gelip evdede calisamam olabildigince yapiyorum yapmiyosam demekki halim yoktur falan dedi, bende coplerini at , kiyafetlerini topla, kirlini at, bunlar ne kadar zor olabilir dedim. Unutuyosam istiyosan yap istiyosan birak ama sikayet etme dedi. Ben senin icin kopek gibi calisiyosam sende bundan sorumlusun , senin yoruldugunun 10 misli yoruluyorum iste, her ay seyahatim var , senin icin tatil, turkiye seyahatleri, gezme yeme icmeden geri kalmayalim diye canimi disime takiyorum sen ne yapsam sikayet sikayet yeter artik hergun birseyden sikayetcisin hep bi istegin var herseyime karisiyosun, beni rahat birak ben bisi izliyosam birak kafami dagitayim, corabim yerdeyse al yada birak sen bilirsin ama kafama kakip durma, eve gelmeden triplere basliyosun evi dagitmissin, gec kaldin vs birsey bulup ariyosun dedi.
Evden cikmadan iyiydik yemekte boyle basladi konustu sonundada kendimi taniyorum, ben sana geldikce sen beni itiyosun , boyle devam ederse uzun vadede beni hayatindan cikarmis olursun , sen bilirsin dedi.
Bari bir gün sürseydi kararınız.
Yani hepimiz dizi izleyen insanlarız, bir diziye odaklanmışken yanımda konuşmaya çalışan biri benim de sinirimi bozar.
Gerçekten inanılmazsınız. Adam daha bir gün önce uyarmışken ertesi gün aynı şeylere devam ediyorsunuz, adamdan illa "kölen miyim" lafını duyuyorsunuz, "yanlış mıyım" diyorsunuz. İnanılmazsınız.
Gözümün önüne küçük çocuklar geliyor. Hani rahat vermez ya ilgi çekmek ister. Ne iki kelime laf konuşturur ne bir haber izlettirir.
Sürekli hadi konuşalım hadi beraber izleyelim diyen bir tiple bir hayat düşün.
Yani konuşacak bir şey yoksa hadi konuşalım sohbet edelim diye ne konuşabilir ki bir insan. Ki her gün gördüğün bir insanla dürüst olmak gerekirse saatlerce konuşacak konu çoğu zaman olmaz.
Ay çok zor ya
bence eşin yıkıcı falan olmamış kartlarını açık oynamış.biz kadınlar gibi süslü cümleler kurmayı beceremeyebilir ama duygularını ve etkilerini olabildiğince anlatmaya çalışmış.
ben burada çorap,temizlik ya da dizi gibi şeylerin sebep değil sonuç olduğunu düşünüyorum.yani o kadar bunalmış ki artık her kurduğun cümle oda bomba etkisi yaratıyor.
sen evliliğini ve kocanı seviyor musun?
evet genel olarak sikayetlerimden usandigini soyledi, bu corapta olsa dizide olsa hic birseyi kaldiramiyor suanda.
seviyorum evet, ama cok fazla tartistigimiz icin sogugum biraz. cunku tartistigimizda kirici oluyor kabalasiyor.
birde, dun aksam biraz kotu oldum hasta olacak gibi , mac izliyodu bende dinleniyodum, bana meyve getirdi falan ilgilendi biraz. Sonra bende dedim iyimiyiz simdi seviyomusun beni falan diye simardim o da evet dedi, bende iste dun oyle konusmadin falan diye konuyu actim, bu sefer peace sen mudurune soruyormusun iyimiyiz benden memnunmusun diyormusun, gerek var mi bunlari sormana, sikayetlerinden bunaldim ben, kendinden suphe eder gibi neden soruyorsun seni seviyormuyum diye boyle bir soru olabilir mi dedi.
Akşam dışarı çıkacakmışsınız zaten. öncesinde adamı "hadi konuşalım hadi konuşalım" diye dürtmenin anlamı ne? Zaten beraber vakit geçireceksiniz.evet dizi izlemesinde sorun yok ama 3-4 bolum izliyosa arada konusmakta bir sorun var mi.. sinirlendi disari cikicaz o zaman konusuruz baya sardi dizi dedi. karisma bana annemmisin odev mi yapmam gerekiyo sanki falan dedi.
antipatik bir sekilde zorlamadim veya bisi yapmadim ama ozellikle dun , aksam cikana kadar dizi izledi bende baydim sohbet etmek icin bisiler soyledim falan oda diziyi her durdurdugunda sinirlendi sustuk sonra disari cikinca konustuk.
seyahati olacak yine yakinda, haftasonu diye birlikte vakit gecirelim bisiler yapalim diye icimden geldi..
Ya bir de akşam zaten çıkacaklarmış elvan, adam akşam çıkana kadar dizi izlemek istemiş.Gözümün önüne küçük çocuklar geliyor. Hani rahat vermez ya ilgi çekmek ister. Ne iki kelime laf konuşturur ne bir haber izlettirir.
Sürekli hadi konuşalım hadi beraber izleyelim diyen bir tiple bir hayat düşün.
Yani konuşacak bir şey yoksa hadi konuşalım sohbet edelim diye ne konuşabilir ki bir insan. Ki her gün gördüğün bir insanla dürüst olmak gerekirse saatlerce konuşacak konu çoğu zaman olmaz.
Ay çok zor ya
Peace, lütfen ve lütfen evliliğine çok odaklanma. Bekarken yaptığın gibi kendine odaklan. Evi de dağıtıyorsa bırak bunun için kötü olma. kimseyi değiştiremezsin. Hele o yaşta kimse değişmez. En fazla iki ay dediğini yapar, sonra eski haline döner. Sarma bu adama, kendinle ilgilen. Enerjini ona gönderiyorsun, kendine yoğunlaş. Sen kendinle ilgilenince beklediğin ilgi gelir bir süre sonra...
Beni seviyor musun deyince evet demiş ne güzel ilgilenmiş meyvee getirmiş, bunun üzerine tekrar dünkü konuyu açıp resmen dinamitin fitilini ateşlemişsin, şansına patlamamış ama bu sefer. Tekrar tekrar aynı şeyleri konuşmak çok sıkıcı değil mi ya, ki güzel bir konuşma da değil senin açından amacına anlama veremedim .evet genel olarak sikayetlerimden usandigini soyledi, bu corapta olsa dizide olsa hic birseyi kaldiramiyor suanda.
seviyorum evet, ama cok fazla tartistigimiz icin sogugum biraz. cunku tartistigimizda kirici oluyor kabalasiyor.
birde, dun aksam biraz kotu oldum hasta olacak gibi , mac izliyodu bende dinleniyodum, bana meyve getirdi falan ilgilendi biraz. Sonra bende dedim iyimiyiz simdi seviyomusun beni falan diye simardim o da evet dedi, bende iste dun oyle konusmadin falan diye konuyu actim, bu sefer peace sen mudurune soruyormusun iyimiyiz benden memnunmusun diyormusun, gerek var mi bunlari sormana, sikayetlerinden bunaldim ben, kendinden suphe eder gibi neden soruyorsun seni seviyormuyum diye boyle bir soru olabilir mi dedi.
Akşam dışarı çıkacakmışsınız zaten. öncesinde adamı "hadi konuşalım hadi konuşalım" diye dürtmenin anlamı ne? Zaten beraber vakit geçireceksiniz.
Evet sorun var! Dizi izlerken ikide bir durdurup cevap vermeyi ben de sevmem, karşımdaki halden anlayıp susmuyorsa terslerim en sonunda.
Düşün adamın yakasından biraz ya.Zaten dışarı çıkacakmışsınız, konuşacakmışsınız, arada 10 dakika konuşsanız ne kazanacaksınız? Ama yok illa sizin istediğiniz anda konuşacak adam, illa sizin istediğiniz gibi olacak, sonunda illa adamı sinirlendirip sıkboğaz edilmiş hissettireceksiniz.
Beni seviyor musun deyince evet demiş ne güzel ilgilenmiş meyvee getirmiş, bunun üzerine tekrar dünkü konuyu açıp resmen dinamitin fitilini ateşlemişsin, şansına patlamamış ama bu sefer. Tekrar tekrar aynı şeyleri konuşmak çok sıkıcı değil mi ya, ki güzel bir konuşma da değil senin açından amacına anlama veremedim .
Beni seviyor musun deyince evet demiş ne güzel ilgilenmiş meyvee getirmiş, bunun üzerine tekrar dünkü konuyu açıp resmen dinamitin fitilini ateşlemişsin, şansına patlamamış ama bu sefer. Tekrar tekrar aynı şeyleri konuşmak çok sıkıcı değil mi ya, ki güzel bir konuşma da değil senin açından amacına anlama veremedim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?