Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

birde o konusmayi sinirlemi yapmisti, hani kendine ceki duzen vermezsen beni kaybedersin dedi ya, o anlik sinirle mi yapti yoksa ciddi mi onun icin tekrar actim konuyu ama ciddi.
Tabii ki de ciddi olarak yapmış, o anlık sinirle değil, genel olarak sinir olduğu şikayetlerini dile getirmiş, burada ki o kadar kadının yazdığı gibi. Hadi diyelim senin umduğun gibi o anki sinirle yaptı sen yine de ciddiye al sonunda olacak olan şeyleri söylemiş çünkü.

Benim içim daralıyor sizin kocanıza dediklerinizi, yaptıklarınızı okudukça. Adam haklı.

Ne diyeyim artık umarım bu sefer kendinizi düzeltebilirsiniz, çünkü adamın artık şakası kalmadı. Kendinizin o kadar farkında değilsiniz ki. Nasıl farkına varacaksınız bilmiyorum açıkçası, burada yüzlerce sayfa neredeyse herkes tek yürek oldu aynı şeyleri defalarca defalarca yazdı. Siz hala aynı şeyleri yapıp "yanlış mıyım" diyorsunuz. Ben bilmiyorum artık nolacak.

Son düzenleme:

ah peace ah...

Gectigimiz hafta internetsizdim dolayisiyla bugun gordum konunu. Ah be guzel kardesim sen hic akillanmayacak misin?
Baska arkadaslar cok yazdi ama ben ne dedim hep yazarken 'seninle ayni konumdayim, farkli ulkedeyiz is geregi anliyorum seni ve isteklerini cok iyi ama bu isteme sekli isteme degil' diye...
Takvimdeki gune degil, sana sevgiyi hissettirene bak. O gun kutlanilmazdi da baska gun kutlanilirdi; dedigi saat olmazdi da 1 saat sonra olurdu. Dua et ki sevgiyi paylasabilecegin, kutlayabilecegin biri var omrunde.
lutfen elindekini heba etme.

biliyorum.... Cok ufak seylerde batar oldu esime, hepsi birikti dag oldu gozunde..

Taaa ilk konularından birinde, takriben bir sene kadar önce sana eşine annesi gibi davranma demiştim. Bir senedir değişen hiç bişey yok. Aksine hem anne hem çocuk rolü üstlendin. Bir taraftan bir anne gibi kural koymaya çabalarken diğer taraftan üç yaşında çocuk gibi ilgi dilenerek adamı bunaltıyorsun. Bu dengesiz tavrından bıktı adam. Anne oluyorsun, çocuk oluyorsun ama eş, hayat arkadaşı olamıyorsun bir türlü.

Adam bıktı peace. Bıktı ve bu bıkkınlık senin ev işleri hakkında isteklerini de elinden aldı. Bu raddeye gelmesine sebep sen oldun. Şimdi hakkın yok bunlara. Çorabını yerden al demeye hakkın yok, dizi izleme demeye hakkın yok. Bitti kapandı o sayfalar.

Ve adam söylediklerinde gayet ciddi. Sen hala sinirle mi söyledi diye tırmalıyorsun. Tekrar ediyorum adam bıktıııı. Evliliğin yokuş aşağı gidiyor, bitiyor. Frene bas artık.

Cok haklisin, detaylara takiliyorum iste. o gun umursamamasina takildim sevgililer gununde birsey yapmamasina degil. meger hediye aliyormus.
haftasonuda bana icindekileri doktu, kisacasi bu sekilde sonsuza kadar devam etmeyecegini soyledi okuduysan.

Neden bu kadar inat ettigimi bende bilmiyorum. Bazi seylerde hakli goruyorum kendimi, ama ustuste koyunca o bazi seyler o kadar cokki her gun aslinda. cok fazla yapiyorum herseyi, cok fazla soruyorum, ariyorum, yaziyorum, konusuyorum, istiyorum, boguyorum.

cok dogru soyluyorsun.. yapmam gereken hic birsey yapmamak aslinda. biraz kendi haline birakmak esimi. bazen cok ufak birsey diyorum mesela veya istiyorum o bile cok geliyo artik ona. Haftasonu bu konuyu konusurken dediki neden hep kendinle ilgilendirtmeye calisiyosun ben ilgileneyim biraksana. yani istedigi sey sadece kendimi geri cekmem ve olculu olmam.
ev isi konusunda hakli oldugumu biliyorum, o kadar dolu ki dinlemedi bile, suanda konusulacak gibi degil o ve ben yapicam kendi haline birakicam onuda artik napiyorsa.

ciddi biliyorum.... benimde hakli oldugum yerler vardi ama onlar hic gorunmuyor suanda benim yuzumden.
Insallah basarabilirim.

peace konunun diger sayfalarini henuz okuyamadim.
kuzum suda cirpindigi icin bogulur insan, oysa kendini biraksa suya kaldirma kuvveti vardir. yuzer gider. yapma, baska diyecek tek bir soz yok.

Peace, erkekler fazla ilgi görünce totoları kalkar, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıp başka kıyılara yelken açabilir, ya da yeltenebilirler. Bu yüzden hiç uğraşma boşver. Totosunu kaldırma. Dağıtırsa dağıtsın. Senin de bir dünyan olduğunu unutma. O nasıl kendi zevklerinden ve dünyasından vazgeçmiyorsa, sen de evlendin diye bütün dünyanı o yapma. Unutma her zaman kaybedenler aşırı fedakarlardır.
Şöyle düşün bu zamana kadar dırdır ettin, iylikle ya da kavga ederek söyledin, peki ne değişti? Hiçbirşey değil mi... O değişmek için hiç çaba sarfetmedi. Senin de adın dırdırcı oldu. Bir de için içini kemirse de söylenme, onu da hayatının merkezi yapma. Kendine odaklan. Bir süre de bunu dene. O değişmiyorsa sen değiş.

Ama kuzum boguyosun dogrusnu soylemek gerekirse. Sen istedgim aninda olsun yapilsin istiyosun. Sende keske " tm hayatim" deseydin. Bi seferde onun istedgi olsaydi. Bunu illa ona boyun egmek olrak gorme. Yine senin istedgin olucakti halbuki. Biraz gecilmeyle ama. Adam sanada zaman ayiricagini soylemis, kahve demis.

Hic birsey degismedi dirdirla hatta daha kotu olduk. tamam kimse vazgecilmez degildir, kendimden fazla kimseyi dusunmemem lazim..
Dun aksam yine bi gerildik, tatil bakiyoduk, bisey sordum aptalmisin askim kafani kullan dedi ama bu bile yetti yani bende benimle hakaretli kufurlu konusma, o da aptalmisinda bisey yok dedi, bende hayir istemiyorum ne aptal ne salak ne sakayla ne ciddi olarak falan konustum, sonunda beni dinlemedi, bisey izliyorum susarmisn yeter artik falan dedi. yine sikayet ediyo oldum.

dogru ben cok ilgi bekliyorum ve abartiyorum bazen, ama o da bazen abartiyor, 10 bolum dizi izledi mesela, her zaman yaptigi bisey degil ama bana ayip geliyo ben simdi acsam laptopumu taksam kulakligimi 2-3 saat film izlesem bana ona karsi ayip olacak gibi geliyor, birlikte kaliyoruz sonucta evin icinde.. hani sende napiyosan yap demek gibi geliyor...
soyluyo diyoki ben bunu izlicem, mac var suna bakicam, sonra cikariz. veya sen yemegi yap bende sunu yapayim diyo.
bense hadi gel birlikte izleyelim diyorum mesela, hadi gel disari cikalim, sunu acalim izleyelim, veya bisi izleyelim sen sec gibi...
boyun egmek gibi biraz birazda dedigim gibi ben birlikte yapalim diye oneriyorum hep planlarimi ona gore yapiyorum o kendine vakit ayirinca veya boyle 3-4 saat dizi izlerse garip geliyo bana.. hani sevgiliyken ayni evde baska bisi izlese bozulursun ya, hala ayni duygulardayim.

Müptela gibisin gerçekten. Normali ayı takılabilmeniz bin içinde. Evlendikten diye dip dibe her şeyi beraber yapmıyor kimse.
Bak milyon konunda milyon kere söylendi kabullenmiyorsun aynı evde farklı şeylere vakit ayırmanın normal olduğunu. Sabit fikirlisin ve buradan çözüm bulamayacaksin işte psikolog yada psikiyatristle gorusmelisin. Pahalıya pahalı ruh sağlığında daha mı pahalı? Kendin çözemiyorsun işte her gün tatsızlık her gün kavga her gün mutsuz ol ak mı parası çok da olsa tıbbi bir çözüm mü bulmak?

Senin hiç yok mu takip ettiğin, sevdiğin filmler, diziler ayıp olacak diye izlemiyor musun? Hep eşinle ortak şeyler mi izliyorsun ya da kendi sevdiğin şeyleri de zorla mı izletiyorsun? Ben mesela oturup hala çizgi film izleyen biriyim ama eşimi zorla oturtsam da izlemez. Senin yok mu hiç böyle sevdiğin şeyler bireysel olarak?

haklisin ama cok uzun surecek bir surec diye istemiyorum iste. kendi kendime cozerim diye ugrasiyorum..
herseyi dipdibe degil ama 2-3 saat dizi izlemek ok mi sence haftasonu , yurtdisinda oldugunu dusun ama. yani birlikte izlemek bisiler yapmak varken...

Evlendiniz diye kişilikleriniz aynı potada eritilip tek bir insan yapılmadı. Hala iki farklı insansınız. Siz işinizi hallederken veya filminizi izlerken eşiniz de kendine vakit ayırabilir. Hayır bu elli bininci kez yazılıyor ama hala aynı şeyi yazmak zorunda kalıyoruz.

"Evet ben şöyleyim, evet ben böyleyim" diyorsunuz, bazı şeyleri kabul ediyor bazılarını etmiyorsunuz ama gram değişme gayretiniz yok. Son sayfalarda siz bile kaç kere "evet boğuyorum evet sıkıyorum" diyorsunuz, sonra "ama şöyle böyle". Burada bize iki satır yazıp 'kabullenmeniz' bir şeyi değiştirmiyor. Kendinizi değiştiremiyorsunuz, bu çok net ortada.

geçen sordum eşini çok mu seviyorsun diye cevap vermedin:))
şimdi ise eşin seni seviyor mu diye sorayım bakayım:))
elbet seviyordur da hızla tükettiğinin bilincinde değilsin sen.
burada yazılan önerilerin gram faydası yok gibi sana

Adam akşama kadar işte. Haftasonu evinde ayaklarını uzatıp dizisini izlemek, kafasını dinlemek, dinlenmek istiyor. Akşam zaten beraber çıkacak, başbaşa vakit geçireceksiniz. Bunun nesi bu kadar inanılmaz, bu kadar anlaşılmaz? Niye her şeyi birlikte yapmak zorundasınız, ki zaten akşam beraber olacaksınız?

Kendi kendinize çözebileceğinize inanıyor musunuz gerçekten? Bu kadar zaman sonra, hala aynı soruları sorup hala aynı yerde dururken?

Psikolog/psikiyatriste gitmezse boşanma avukatına gitmek zorunda kalacak gibi görünüyor ama tercih kendisinin tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…