Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

Buna yurtdışında yaşayan biri olarak cevap vermek istiyorum, seninle aynı durumdayız üstelik benim eşim iki haftada bir gün izin yapıyor, ben 6 gün çalışıyorum yani ayda sadece 2 pazar beraber evdeyiz. Dahası çin de falan değiliz, doğru dürüst gezilecek yeri olmayan oldukça sıkıcı bir ülkedeyiz, şöyle söyleyeyim çıkıp kaliteli bir kahve içebileceğin yer bile yok, eş dost da yok yani iş arkadaşlarından başka.
Ama biz birbirimizi boğmuyoruz, ayda sadece 2 günümüz var bişeyler yapmalıyız akşama kadar kafasında değiliz illa ki, istersek beraber izleriz istersek ayrı ayrı ya da o yatar uyur akşama kadar. Sıkıntı değil böyle şeyler hergün beraber olduğum eşim sonuçta o benim, bir yere kaçmıyor.

seviyorum tabikide, esimde beni seviyodur heralde..

ben birlikte yapmayi tercih ediyorum cogu zaman hosuma gidiyo yani, birlikte bisey izlemek, yorum yapmak arada falan keyifli geliyor. tek basina 2-3 saat bisi izledigi zaman diyorum birlikte izleyelim mi bisey, veya bisey yapalim mi diye... aksama kahve icecek olsada durumu degistirmedi... aslinda o anda bende mutfaga gecip bisey yapabilirdim veya kitap okuyabilirdim vs... ne bileyim uzak kalmak hosuma gitmedigi icin onerilerde bulundum esimin dizi keyfini boldugum icin gerildi

Psikolog/psikiyatriste gitmezse boşanma avukatına gitmek zorunda kalacak gibi görünüyor ama tercih kendisinin tabii.

Bazı insanlar ev içinde sürekli gerilimi normal buluyor. Sanırım cocukken yaşadığı ortamın falan etkisi.
Benim alt komsumda da koca biraz nalet. Adam ne zaman evde olsa kavga gürültü. Pazar sabahina kavga sesiyle uyanıyoruz bazen. Geceleri de hep kavga tabii. Biz o sesi duymamak icin televizyonu müziği köklüyoruz düşün halbuki her gün kavga edecek kadar uyumsuzsan ayrılıp huzuru bulmak daha doğru geliyor bana.
Bu konuda da iki üç insan var ve tamamen farklı beklentileri var. Hani zıt olurlar ama ortak beklenti vardır ya. Bu çift asla ortak nokta bulamaz mesela. Biri daha özgür daha bağımsız olacagi bir eş istiyor. kadınsa sürekli dip dibe olmak her gün romantizm yapmak kusana kadar sohbet etmek istiyor. Ayrı film bile izlememek el ele sürekli film izlemek istiyor. Haliyle ya biri mutsuz olacak ya digeri. Bu nedenle sanırım bu huzursuz ve mutsuz ortamda yaşamaktansa ayrılmayı tercih ederdim ben.

Bak hem haklısın diyorsun hem yanlış değil düşündüğüm benle izlemek zorunda diyorsun. Değişmek istemiyorsun ki o değişsin istiyorsun aslında dile getirmesen de...
Bu nedenle diyorum psikolog şart. Kendin çözemiyorsun işte. Aç tum konularını oku. Kaç yıldır değişmedi dimi hala aynı.
Haftada bir bile değil her gün huzursuzluk çıkıyor her gün
Değişme gelişme yok kendini kandırma.
Kendin çözemiyorsun ise. Buradan çözüm çıkmadı sana bak kaç konu oldu takılmış plak gibi aynı şeyleri yazıyorsun her gün.

Yani ben kocası olsam muhtemelen çoktan boşanmıştım da adam gerçekten seviyor sanırım.
Ben gelemem öyle devamlı biri üstümde olsun, devamlı "bana bak benimle ilgilen" olsun, "hadi beraber yapalım hadi beraber izleyelim hadi beraber nefes alalım"...

Offf...

zormus seninkide, baya.. ama ne guzel rahatsin, bundan dolayi ekstra bir sorun yasamiyosunuz en azindan.
esim persembe gunu uzun bir seyahate gidecek (9 gun ) , bugunde mesaj atti biraz once arkadasimla bulusucam aksam yemek yicez konuscaklari varmis benimle, yemek yapma istersen askim diye, bende tamam askim ama acilmiymiski zaten persembe gunu gidiyorsun bizimde gunumuz yokki, yarinda bavul yaparsin falan oyle gecer dedim. henuz cevap yok. mesela dun bi arkadasim bana sormustu yarin aksam bulusalim mi diye bende haftaya yapalim demistim hem esim burda olmayacak rahat gorusurum hemde acikcasi son 2 gun, 10 gun ayri kalcaz diye bugunu tercih etmedim, esime soylemedim bile.
Esim simdi boyle diyince ne bileyim hafif bozuldum yine, cok nadiren bulusur arkadaslariyla belki ayda bir veya daha bile az ama benim dusundugum gibi dusunmemesine bozuldum. birde dunden konusmustuk zaten bugun ne yeriz napariz diye, suanda saat 5 simdi soyledi arkadasi aramis konusmak istiyormus onla buluscakmis 6.30-7 gibi 2 saat falan oturur gelirim dedi..

zorunda demiyorum, icimden gelen bu , o yapmayinca bozuluyorum..

persembe 10 gunluk seyahate gidecek mesela, bugun icin biraz once yazdi arkadasiyla bulusacakmis yemek icin, yazdim bir onceki mesajimda, bunun icin ne dusunuyorsun.
senin esin yapsa mesela bunu ok mi senin icin..
birde benim arkadasimda bugun icin sordu ben olmaz demistim esimle gecirelim diye..

simdide cevap yazdi, askim cocukla 3 haftadir gorusmedik bu aksam cagirdi, uzatma iste ya gec kaldim say isten yazdi.

Zaten nadiren buluşuyormuş arkadaşlarıyla, konuşacaklarım var demiş kırmak istememiş olabilir, öyle sabaha kadar oturmayacaklar sonuçta eve gelecek.
Yarın da bavulunu hazırlaması kaç saat sürecek ki, erkek bir de üstelik devamlı seyahate giden insan ne götüreceği bellidir kaç dakikasını alacak. Geriye kalan zaman sizin.
Çok büyütüyorsun gözünde böyle şeyleri önemli bir sorunun da bu.
Devamlı plan program içindesin yarın bunu yapacağız, vakit kalmayacak vs. hep bir telaşın var.
Ara sen de arkadaşını onunla buluş akşam, arkadaşlarınızdan ayrılır, buluşup, eve birlikte dönersiniz.

Simdi konustuk reddedemem kac haftadir gorusmedik 9 gibi evde olurum zaten dedi...
O arkadasim uzak oturuyor baya suanda cok gec haber vermek icin.. eve gidiyorum yani.
Bende esime soyledim ben sen gidicen diye kabul etmemistim ama sen gidiyosun dedim oda dedi soyle bulus bu aksam istersen diye..
yani uzun sure ayri kalicaz 10 gun , zor geciyo cok uzun hani turkiyede olsam ailem falan olsa belki ama burda biraz yalniz kaliyorum. Bide ustune iki gun once arkadasiyla plan yapmasi garip geliyo- ben yapmayacagim icin. Yarinki isi kisa dogru 1 saat surmez zaten bende yardim ediyorum..

Perşembe gidecek ama sonsuza kadar gitmeyecek değil mi? Dönecek yine eve ve sana. Adamı bir odaya kilitle bir ömür dip dibe oturun madem.
Adam dışarı çıkıp arkadaşlarıyla bir nefes almalı. Alamazsa işte böyle mutsuz olur.
Bin kere dedim biz de kel alaka bir şehirdeyiz keşke görüşecek arkadaşımız olsa.. en azından arada kafasını dağıtabilir eşim de ben bencil değilim o kadar emin ol. Ki biz arkadaşlarımızın olduğu şehire gidince birbirimizi az görüyoruz kendi arkadaşlarımızla olmayı tercih ediyoruz. Kaçmıyoruz bir yere bir ömür beraberiz zaten iki gün görmesem de olur.
Boğmak da değil bu artık eve hapsetsen yine yetmeyecek televizyonda izlemeyecek diyeceksin. Tasma tak bari rahat nefes al.

Benim eşim bunu yapsa " ama ben arkadaşımla senin için buluşmadım, son iki günümüz günlerce ayrı kalacağız zaten" demek yerine iyi eğlenceler hayatım der yemek yapmaktan kurtulduğum için sevinirdim. Sen hala yaptıklarını, fedakarlıklarını adamın başına kakıyorsun. 10 gün yahu, sanki bir ömür törüşmeyeceksiniz bir daha.

Sen olmazsın peace. Buraya yazdım.

Bana 10 gun ayri kalmak cok uzun geliyor sizce oyle degil mi? Ben herseyimi ona gore ayarladigim icin oluyor bunlar hep beklentim hep yuksek o yuzden. Yani dedigim gibi iste bugun icin bi arkadasim goruselim dedi haftaya yapalim dedim, esime ayip olmasin diye ama zaten olmazmis cunku o benim gibi dusunmuyor.

Yemek yapmayacagim icin sevindim valla, ben onun icin program yapmayip onun yapmasina bozuldum soylemesem iyiydi bilmesede olurdu yani evet..
10 gun bana uzun geliyor ya , dunyanin bir ucuna gidecek ve bende turkiyede degilim, kendimi acindirmak icin degil ama cidden sıkıcı oluyo evde yalniz tek basina yemek yemek falan 4-5 gunden sonra cidden bayiyo yapicak fazla bisi yok..

Bak benim annem burnumun dibinde oturuyor. Eşim de seyahatleri olan bir adam. Eşim gittiğinde annemlere gidip kaldığım nadirdir. Her şey aile değil. Kendinle başbaşayken de mutlu olmayı öğrenmelisin. Zaten kendi kendine mutlu olabildiğin zaman eşinin üzerine bu kadar düşmeyeceksin.
10 gün çok uzun bir zaman değil. Anneni babanı görmeden ne kadar durabiliyorsun? Eşin onlardan daha mı farklı?
Bir hobi edinsene kendine. Bir sürü boş vaktin var. İş çıkışı gşdeceğin bir kurs sana çok şey katar. Hem eğlenir hem sosyalleşirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…