Cok moralim bozuk, esimle diyalogumuz

On gün evde oturmak yerine Çin'de yaşayan yabancıların katıldığı bir kurs var mı araştırabilirsin mesela. Bak adam kendine arkadaş ve çevre kurmuş görüşüyor senin niye yok?
Ama çindeyiz diye ağlayıp adama iyice yapışmak yerine kendi ortamını kurmaya çalış. Dil kursu mesela. Başka memleketten insanlar da vardır O kursta kesin. Kendi çevrenizi kurar onlarla takılırsınız mesela.
Çocuk gibi ilgi alaka beklemek yerine mantığın ters

Valla peace biz sevgilimle 5-6 ay ayrı kalıcaz üstelik belki de haftada 1 veya 2 kere 10dk konusabilicez. Ama şuanda da öyle aman uzun süre ayrı kalıcaz hadi bulusalım demiyoruz.

Yani haftada 1 bikac saatlik bulusuyoruz. Akşamları telefonda konusuyoruz 1 saat falan maximum o da bu sürecte yapılacaklar dosyalar bilmemnelerjn muhabbeti sürüyo hemen hepsi.

Sen esinden bu kadar ayrı kalamıyosan, ve tıbbi destek de almıyosan bari isi bırak esine asistanlığa basla. En azindan sonunda sen tatmin olursun, esin akıl hastası da olsa...

Suan gercekten akıl hastalari gibi sürekli tedaviyi reddediyosun. Normal bir insan, hemen tedavi olayım da sevdiğim adamla huzurlu bir ömrümüz olsun onu kaybetmeyeyim der. Ama sen...

Adamın gidişatı hic iyi degil. Senin koca elden uçuyor haberin olsun.

Sanırsınız 10 gün tek kalan tek insan sizsiniz. Çalışan bir insan 10 gün gibi bir sürede nasıl bu kadar sıkılır, eşinizden başka hiç mi vakit geçirecek bir şeyiniz yok?
Akşam eve gelin oturun kitap okuyun, izlemediğiniz ve ilerlemiş bir dizinin birkaç sezonunu izleyin. Haftasonu giyin eşofmanınızı yakın bir yere gidin yürüyün, dışarıda vakit geçirin. Koca kadınsınız birinin sizi eğlemesini mi bekliyorsunuz? Bu kadar muhtaç duruma düşürmeyin kendinizi.

konu hep benim kendi kendime mutlu olabilmeme geliyor.. anne babami 6-7 ay gormuyorum, onlarin yerinede esimi koydum. bir kursa gidicem, arastiricam bunu. haftasonu gidebilirim 1 gun, bayada iyi olur. eglenirim esimde istedigini yapar o zaman. onuda cok zorlamam disari cikalim diye.
yani hakli, sizde dogru soyluyosunuz, evdeyken daraltiyorum birlikte bisiler yapalim diye, seyahate gidince aramazsa veya telefonlarima donmezse trip atiyorum ve bunlardan dolayi hep tartisiyoruz.. bunun bi onune gecmem lazim yoksa cok gec olacak biliyorum.... bunu dusunmekte geriyo beni, tehdit gibi yani, gecen ondan dedim ciddimiydin konustuklarinda diye..

benimde var 1 samimi arkadasim, ve is yerinden arkadaslarim. ben 2 haftada 1 falan disarda gorusuyorum. onun disinda biseyim yok, kursa gidicem, incelicem. herseyi esimden bekliyorum..

Anne babanla da ilişkin böyle miydi?
Bir senedir çindesin, bilmiyorsan eğer çince öğrenmek için bir adım attın mı? Atmadıysan en basitinden bunu yap.

Allah kavustursun simdiden.
herkes benim gibi degil zaten biliyorum, ben fazla abartiyorum bu isi ustelik evli olmamiza ragmen.
tedavi olmak istemiyorum o surec beni korkutuyor yani birseye baslicam belki basarisiz olcam, esimle birde bunun kavgalarini yapcaz falan filan ekstra bir dert gibi geliyor gozume.

daha dogrusu hep degistirebilecegime inaniyorum, dusununce asiri basit geliyor yani cok mantikli soyledikleriniz , davranislarimi degistirmek neden bu kadar zor....

Var kitap okuyorum, biseyler izlerim falan hatta ilk 1-2 gun cok guzel geciyo yemek yapmiyorum falan rahat geciyo ama sonra bayiyorum veya kafayi esime takiyorum niye aramadi beni , yazmadi, haber vermedi gibi.

ben bugun asla arkadasimla bulusmazdim , bulusmadimda zaten, 2 gun sonra 10 gunlugune is seyahatine gidecek olsam arkadasima musait degilim derdim..

Anne babanla da ilişkin böyle miydi?
Bir senedir çindesin, bilmiyorsan eğer çince öğrenmek için bir adım attın mı? Atmadıysan en basitinden bunu yap.

yani pek sayilmaz , annemle biraz, ama bu kadar degil. annemle iliskim iyi olsada o da kendi kendine vakit gecirmeyi seven sinirlari olan biridir, esim benimle daha cok ilgilendi diyebilirim... garip ama boyle

Bak peace ben de aşırı ilgi manyağı insanımdır. Ama bana az öte git diyen insana da ölsem benle ilgilen diyemem. Dememem gerekir.

Tedavi olayından korkma neden korkuyosun? Neden başarısız olasn ki? Takıntı ya da bilincaltındaki her neyse o tedavi edilecek.
Bak canım çinde nasıldır bilmiyorum ama türkiyede bir doktor psikiyatri alanında uzmanlasmak istiyorsa eğer tus adlı uzmanlık sınavından cok yüksek puanlar alıp iyi dereceler yapması gerekiyor. Yani asla hicbir uzmanlığı daha aşağı görmüyorum ama psikiyatristler de sanılanın aksine bir seyden anlamayan doktorların sectiği değil de gercekten tıbba hakim hekimler oluyor.

Eşin sıklıkla seyahata gidiyor ya da isten geç çıkıyor. Sen cok kolay tedaviye baslayabilir hatta bunu esinden de gizlersin.

Bak tedavi olup bu takıntılarndan kurtuldugunda olabilecek seyi düşünsene. Eşin direkt şunu düşünecek "aa demekki geçimsiz bir insan degilmis, sadece bir rahatsızlığı varmıs ve bak tedavi olunca her sey toparlandı. O zaman mutlu oluruz biz eminim" . Böyle olmayacak mı? Sen böyle düşünmez misin. Kafandaki tüm önyargılar gitmez mi eşine karşı? Gider.

O yüzden sen tedaviden kaçtıkça iyi degik de kötü oluyor.

Hem burada bir kadın vardı cocuk sahibi olmasi icin ameliyat olmasi gerekiyordu ama narkozdan korkuyordu. Eşi de artık ipleri koparma noktasina gelmisti. Neden? Bu korkunu destek alarak asabilecekken asmiyorsun, sana bu evlilikte neden saygi duyayim, kendini düşünüyorsun sadece. Bu yüzden neredeyse bosanma laflari çıkıyordu ağızlarndan.

Seninki de böyle. Evliligini kurtarmak sadece senin elinde ve esin simdiye kadar cok fazla sabır gösterdi sana. Adamın da sabrı kalmadı iyice sinir haline girdi. Bunun icin onu suclayamam ben. Çünkü sen de psikolojik siddet uyguluyosun hem esine hem evliligine.

Sen burada ne kadar akıl alırsan al. Tedavi olman gerekli. Ve bu psikiyatrist tarafından olmadı, yani bir tıp hekimi tarafından. Eğer psikiyatrist ile ilgili bir durum degil de psikologun halledebilecegi bir durumsa seni bir psikologa yönlendirir.

Sen deli degilsin. Ama akıllıca davranmiyorsun doktorsan kacarak, mantıklı bir hareket değil bu

erteliyorum veya gecistiriyorum psikolog isini , nedense inanmiyorum o sekilde degisebilecegine, tam tersi kotu bir his veriyor bana sanki asmam daha zor olurmus gibi. belkide dedigim gibi yine yapamazsam daha karamsar olucam bende esimde diye. eger gidersem esime soylemem saniyorum bu sefer, cunku ayni konulardanda yiprandik, gecen sefer gittigim doktordan da memnun kalmayip birakmistim falan. nasil diyeyim hani tup bebek deneyip bir turlu basariya ulasamayan ciftler yeni bir doktor arayip denemek bile istemez ya , veya hep bir negatif olur, onun gibi dusunebilirsiniz bu konuyuda.
cok birsey yaptinmi diceksin, cok konustuk, cok kafama takiyorum, belki fazla aksiyon alamadim..

Bugun isten eve geldim, corabini bir yere birakmis, dun cerez yemisti onlarin coplerini koltukta birakmis, ilac icmis bos kabini masaya birakmis. almadim hic birseyi yerinden ama soylenirsemde kavga edicez biliyorum, suan susmaktan baska care yok.

evliligimi kurtarmak benim elimde, en azindan benim baslatmam gerekiyor birseyleri, belki dedigi gibi otomatik olarak oda degisecek sonrasinda daha anlayisli daha az sinirli olacak. bilmiyorum gorecegiz birlikte.
baska seylere yonlendiricem kendimi, dizi izlemeye baslicam, bir kursa yazilicam bakiorum ne secsem diye, arkadaslarimla 2 haftada 1 bi disarda bulusup biseyler yapicam falan.. kendimi deniyorum nasil daha iyi olurum diye..

Ya bunun nesi kabalik..sz kralyet mensubu musnuz her an adam güzl sözler mi söylemeli.adama fkrni sormussun igrenc demis iste sank kyafeti sn yaptin..begnmems iste igrenc demesnin nesi kabalik..Allah o adama yardm etsn gercek olmayack kadar bogucusnuz.adamin ömru yandi

Bu sacma sapan elbseye igrenc dedi kawgasndan sora artk trol olduguna eminim..akil sagligi yernde olan brinin boyle duzenli bi sekilde aptal saptal nednlerle kawga ckarcagna ihtmal wermiyorum..kawgayi kend ckaryo adamla kawga ediyorz diyo bide.tr d olsa daha mtlu olurmuş.bu karakterle cennete de gitsen bi arza ckarirsn..

Yaa adamin werecegi cewabi kafanda kurguluyosun o cewabi alamaynca adama kaba ws diyp arza ckaryosun sen iyi misn arkadaşim.acil klink waka oldugnu dusunuyorum artik.

erteliyorum veya gecistiriyorum psikolog isini , nedense inanmiyorum o sekilde degisebilecegine, tam tersi kotu bir his veriyor bana sanki asmam daha zor olurmus gibi.
Peace aşağıdaki mesajlarınızı 15 Ocak'ta yazmışsınız. Bir aydan fazla geçmiş, hiçbir şey yaptınız mı? Yapmadınız. Hala aynı yerdesiniz.
Siz kendinizi değiştiremiyorsunuz, bunu niye kabullenmiyorsunuz?

Devamlı "evet şöyle yapmalıyım böyle yapmalıyım" diyorsunuz ama hiçbirini yapmıyorsunuz. Hiçbirini yapmazken, nasıl değişeceğinizi düşünüyorsunuz?

Hep aynı şeyleri yazıyorsunuz ama en ufak bir değişiminiz yok.

aynen bende oyle bir sabir yok, suanda baristik tekrar ayni noktaya donmemek icin davranislarima dikkat edicem. gerginlik cikarsa yanindan ayrilirim veya israr edecek gibi oldugum anda baska birsey bulucam kendime oyalanicak.

Durumun ne oldugunun farkindayim sorun uygulamaktaydi, istiyorum ve inaniyorum degisecegini dusunuyorum.

Peace'in önceki uzun sayfalı konusunda baya yardımcı olmaya çalışmıştım. Sürekli şöyle yapmalısın, böyle yapmalısın diyerek yanında olmaya çalışmıştım. Ama artık bilerek yaptığına eminim resmen. Ya bizimle dalga geçiyor ya da gerçekten hoşuna gidiyor bu şekilde bir hayat sürmek. O yüzden fazla laf anlatmaya uğraşmayın. Peace'in tarzı bu.

Estafurullah dalga gecmiyorum tabikide. Bu sekilde hayat surmekte hic ama hic hosuma gitmiyor.
Bazi seyleri degistirdim, bazi seylerde cok zorlaniyorum.
Kendi hatalarimin farkindayim ama bazen esimide sucluyorum, esim kaba davrandiginda kavgalarimizda kufurlu hakaretli konustugu icin falan oda bazi kaprislerimi hakediyo diye dusunup erteliyorum.
burda cok yazan kisi oldu bana hakaret etse kufur etse bosanirim ayrilirim diyen vs, ama bazilarida benim hakettigimi esimi cok zorladigimi yazdilar. onun da o sinirini, hakaret kufur etme olayini degistirmesi gerekiyor.

Sizin değiştiğinizi asla düşünmüyorum. Değişen bir insan eşinin sevmediğini bildiği halde adamı sürekli olarak mesajla taciz etmez çünkü. Sizinki gerçekten taciz etmeye giriyor artık, rahatsızlık veriyor çünkü.

O zaman da demiştim, şimdi de diyorum. Ne sizin ne eşinizin değişmeye niyetiniz yok. O yüzden sizin evliliğinizin düzeleceğini düşünmüyorum. Eşinizin sizden boşanmamasının sebebi, hali hazırda bir düzen var bozulmasın. Sizin boşanmamanızın nedeni, yalnız kalmaktan korkuyor olmanız. Ama bu şekilde birbirinize zarar veriyorsunuz.

Yorumlarınızda gördüm, çocuk olunca falan diye bir şey demişsiniz. Hadi boşanmadınız diyelim, bari böyle sağlıksız bir ortama "belki düzelir" umuduyla çocuk getirip, onun hayatını da mahvetmeyin karı koca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…