Çok mu abartıyorum sizce..? Evlilik ..

Daisy-93

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2015
110
50
13
Merhaba KK hatunları...

Ben 22 yaşındayım ve ünv. Son sınıfta okuyorum. 4 senelik bir ilişkim vardı. Babam okulum bitmeden evlenmeme çok karşıydı ama ben gecen ay nişanlandım babamı ikna edip. Ama okulum bitmeden evlenmicegime dair söz verdim. Ki öylede olucak inşallah bu sene temmuzda diplomamı alabileceğim ve eylül de düğünüm olucak.

Nişanlımı çok seviyorum ve onun da beni sevdiğine inanıyorum. 4 yılda bir gün,bir saat bile ayrılık yaşamadık şükürler olsun. Kendisi aileme karşıda son derece kibar ve saygılı. Çokta dürüst bir insan. Kendi ailesi de çok iyi insanlar. Bu güne kadar tek bir problem yaşamadım. Şükürler olsun...

Şöyle bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşmak ve akıl almak istedim. Nişanlım benden 9 yaş büyük ve annesi kendisine inanılmaz düşkün. Öyle böyle değil ama nişan alışverişine çıktık, "annecim çok terledin sırtına bişey koyalım, üşüttün mü, aman sen taşıma, yorulma " sürekli bu şekilde. Ben rahatsızlık duymuyorum ama beni korkutan bu kadar düşkün olması ileride kıskanır mı bizi evlenince. Çünkü 2 lafından biri nişanlımın adı... Bana da diyor işte "siz evlenince geceleri oğlumun gelmesini beklerim,gelmediğini görünce üzülür yatar uyurum" bu da beni korktuyor acıkcası. Bugüne kadar bişey yaşamadık sadece söz ve nişan günü hep güler yüzlü olan kadın 5 karış suratla geldi ve 1 kere bile yüzü gülmedi. Fotoğraflarda bile belli.

Ve ikinci olarakta; biz sevgiliyken hep ailesi şöyle yapıcaz düğününüz nerede isterseniz orada olucak diye sözler verdiler. Nişanda,sözde bile taktıkları takıları yaptıkları bohcaları iğnesine kadar nişanlım aldı. Ve ev konusunda da 1 kuruş yardım görmüyoruz. 2 beyazeşyayı ve yatakodası takımını benim babama aldırıyorlar. Halbuki neden böyle?! Elbette ben yardım ederim ama onun ailesinin 1 kuruş bile 1 iğne bile almazken benim babam neden almak zorunda ?! Halbuki benim babam memur ve evde bir tek o çalışıyor. Bizi çok zengin görüyorlar heralde. Ben elbette calısmayı düşünüyorum evlenince. Ama durmadan ailesi bana iş bul olmadı gecici olarak tezgahtarlık yap diyorlar. (Yanlış anlamayın lütfen aşağılamak adına söylemiyorum not:benim nişanlımda tezgahtar) bende iyi bir iş bulmak istiyorum yoksa o çok ağır bir iş derslerime ağırlık veremem diyorum. Nişanlıma söylüyorum bana acıdıkları için öyle söylüyorlar diyor. Ama acımak sözle mi olur ? Ben de tabiki yardım edicem ama bazı şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorum.

Lütfen yardım edin. Nasıl düşünmeliyim ve nasıl davranmalıyım
İnanın bilmiyorum. Bugüne kadar kimseyi kırmadım ama düşündükçe bazen sinirleniyorum sadece. Haksız olabilir miyim acaba ?

Uzun oldu okuyan ve yardımcı oşanlara şimdiden çol teşekkürler :)

ben zorlu bir evlilik geçiren bazı sorunlar yaşayan birisi olarak sana birşey demek istiyorum ama bunu seni üzmek kırmak için değil yürekten söyluyorum yani olabilir severiz severken ailelerini bilemeyiz ve gönlümüz kaptırırız gayet normal ama evlilik bambaşka bence bu şekilde yaşayan aile yaşam tarzı bu şekilde oaln bir insandan uzaklaş şimdi sorun etmediklerin gün gelir sebebin olur bence bu nedenle biraz düşün düğün yapma hemen ailenini değerini düşürme aileni yücelt anne babanı sen önemsemez gibi görünürsen onlar bunu çokkk iyi kullanırlar bence bu işi yolun başında iken bitir ben şuan eriye dönsem kesinlikle ayrılırım nişanlı iken ve asla üzülmem

Korku filmi gibi kız bu anlattıkların pollyanna mısın sen annesi tabiki kıskanacak burdan bile belli

:)) aslında kötü birşey yaşamadım insanlarıda kötülemek istemiyorum sonucta bir laf olsun bile duymadım ama aşırı düşkünlüğü nişandan sonra çok gözüme batar oldu ama kendi kendime sacmala işte annesi sonuctandedim ama yokkkkk

Nişanlının ailesi yardım etmiyorsa, senin baban da yardım etmek zorunda degil.
Sende madem herseyi nişanlın alıyor tek başına, yatak odası ve 2 beyaz eşyayıda ben alıcam, evlendikten sonra senin borçlarınla birlikte beraber öderiz de.
Fazla uyanıklar.

Ailemi ezdirmiyorum gerçi nişanlımda öyle biri değil ama ben buna izin vermem...
Babam bana ve ailema karşı çok baskıcıdır ve dikbaşlıdır ama bir o kadar düşkündür özellikle bana. Bazen ondan bunaldığım için evliliği bir kaçış olarak gördüğüm doğrudur. Nişanlımda bana karşı çok çok iyidir hayatta kırmaz beni ama böyle olunca ürkmedim dersen yalan olur...

yani şuanda bunlarseni üzebilri ayrılmak vs ama devam edersne inan banan sne üzüleceksin lütfen yapma

Kaynana biraz ürküttü beni acikcasi.Maddiyata gelince de belki durumlari kotu o yuzden yapamiyorlar.Siz nisanlinla halledebiliyosaniz sorun yok.Ama para var da bilerek yapmiyolarsa soyle bi avantaj var.Biz sana sunu aldik,bunu yaptik diyemezler ilerde.

Aynı evde mi oturacaksiniz eğer öyleyse Arkan bakmadan kaç

Yok Allah korusun :) zaten en başta nişanlım istemiyor kesinlikle.. Kiraya cıkıcaz bizim ve sizin evden uzakta olsun diyor aynı zamanda. Ama haftada bir mutlaka seninde benim de aileme ziyarete gidicez diyor

Canim iste isin icine para girince ailesine mi veriyor nisanlin aldigini ?

yani bilmiyorum ya otur enine boyuna konus şimdi sorun etmwediğin hereşy sana sorun olur ben direk uzaklaş ve bitir taraftarıyım nişanlı olduğun için henüz yoksa kimseye ayrıl demiyorum ama dönüşün varsa oradan dönmelisin çünkü bi dahaki dönüş çok uzakta olur sonra gerçekten sorunlu bir aile olduğu ortada senini gibi böyle aileye anneye ses çıkarmayan kızı herkes sever ezdirmez ama inan bi gram suratını as olaylar olur

Pardon ama her gece oglunu mu bekleyecekmis siz evliyken? Al iste bir ruh hastasi daha. Annecim artik herkes kendi kocasini beklesin deseydin. Bir daha sana git calis derlerse de, bence siz gidin calisin da, oglunuza bir parca esya alin de. Yuzsuz yuzsuz birde sana mi calis diyorlar. Yandin kizim sen yandin.

Ünv mezunu değil mi nişanlın?

Ayrıca ailesi sana ne hakla git iş bul çalış, baban şunu bunu alsın der.

Ezdirme kendini bu şekilde, bir de yaşıda büyük şu ana kadar birşey yapmamış mı?

Malesef değil.. Annesi ne kadar düşkünse babası bir o kadar sorumsuz.
Küçükken annesi uyandırmaya bile kıyamazmış bazen okula göndermezmiş. Babası da hiç oku oğlum dememiş. O da askerlik yapmıs orda burda calısıp 30 bin ₺ gibi bir para büriktirebilmiş ancak.

İşte kendi maddi durumları el vermediği için durmadan ablaları ve annesi bana çalış diyor...

Canim sana simdi asil yuzlerin gostermez onlar nisanlilikta bazilarib pokerface. O lafi etmisse annesi geceleri falan ben bu evliligin malesef sorunlu olacagini simdiden goruyorum. Tabii ki de her sey esinde bitiyor dengeyi o saglamali ama o da annesine duskun diye yazmissin Allah yardimcin olsun ne diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…