• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu beklentiliyim

Siz yazınca aklıma geldi
Kaç sene önce yazlığa misafirimiz geldi
Ben 2-3 gün kalıp dönücekler sanırken nerdeyse emir vaki ile daha uzun kaldılar. Halen aklıma gelince sinirlenirim. Akrabada değiller bu arada, saçma sapan bir olay, kendime şaşıyorum bazen bukadar sakin nasıl kalmışım ozaman diye. Şimdi olsa kovardım herhalde.
2 çocuklu bir aileydi yani 4 kişi. Bizde öyleyiz.
Yazlığımız büyük yer sıkıntısı yok
İlk günler keyifli bile geçti hata
Ama sonra bunlar bana batmaya başladı birçok konuda
Örnek:
benim çocuklarım ozaman küçük ikiside, erken kalkıyoruz sabah kalkıncada kahvaltı hazırlıyorum 9.30-10 gibi falan. Bunlar diyorki karı-koca biz okadar erken kahvaltı yapamiyoruz, önce çay kahve içerlermiş sonra öğlen gibi kahvaltı yaparlarmış. Ama erkendende kalkıyorlar ikisi. Çocukları büyük onlar daha uzun uyuyor bu arada.
Ben ilk 1-2 gün neyse dedim misafir çocukları doyurdum sonra bunları bekledim kahvaltı yapmaya. Ama saçma sapan bişey oluyor, biz oturuyoruz çocukları gelmiyor yada biri geliyor diğeri mızmızlanıyor uykusu varmış cart curt, kahvaltılıklar verandada sıcakta saatlerce bekliyor. Çoğu çöp oluyor.
3.günden sonra dayanamadım dedim artık, bizim evde kahvaltı erken yapılır, masada peşine saatlerce öylece durmaz, çay kahvemi içeceksiniz siz bilirsiniz ama ben kahvaltıyı yapıp masayı toplicam, siz isterseniz yiyeceğiniz zaman tekrar hazırlarsınız.
Ben öyle diyince bozuldular tabii, sabah karı koca bize ayak uydurmaya başladılar masaya oturdular ama yarım ağız yok erken yok aç değiliz vs, çocukları hiç yok ortada uyuyorlar çünkü. Hiç umursamadım yedik içtik topladık ortalığı, çocuklar kalınca anneleri tekrar bişeyler hazırladı onlara hiç yerimden kalkmadım bile. Onlarlamı uğraşıcam gece oturuyorlar bıraksan akşama kadar uyuyorlar. Sonra onunda lafını etmiştim gerçi onada bozuldular
Demem o ki birinin evine giderseniz o evin düzenine uycaksınız yada gitmeyeceksiniz. Ev sahibi size ayak uydurmak zorunda değil. Memnun değilseniz birdaha gitmeyin yada otel tercih edin.
Bizim yüzsüzler ona rağmen çok memnun ayrılıp senesine tekrar gelmek istemişlerdi.
Çok beklediler tabii, hiç müsait değiliz ama ilerde kiralık yazlık birkaçta otel var onlara bakın demiştim.
Biz zaten otel tatilinden çıkıq gelmiştik,yegenlerim çok istedi kuzenleriyle denize girmeyi diye.
Bir gün otelde ağırlayalım dedik gelmediler biz gittik çok da kalmadık zaten 4. Gün dönmüş olduk

Olaylara bir de ablanizin acisindan bakmayi denediniz mi? Empati yaptiniz mi?
Sadece kendi acinizdan degerlendiriyorsunuz ve yanlis dusunuyorsunuz.

Biz zaten otel tatilinden çıkıq gelmiştik,yegenlerim çok istedi kuzenleriyle denize girmeyi diye.
Bir gün otelde ağırlayalım dedik gelmediler biz gittik çok da kalmadık zaten 4. Gün dönmüş olduk
Oğlunuz denizi sevmiyormuş ki?
Denizi sevmeyen çocuğu kuzenleriyle denize girer diye gidip ablanızın yazlığında kalmayı siz istemişsiniz.

Ev sahibi onlar olduğu için düzenleri nasılsa öyle hareket etmeleri normal.
Eğer sizi rahat ettirmek için kendilerinden ödün verseler bu kezde onlar kendi evinde rahat hissetmeyerek mutsuz olacaklardı.
Gittiğimiz evin düzenine kurallarına uymaya niyet ederek gidersek hem beklentiye girmemiş oluruz, hemde kendimizi iyi hissederiz. Diğer türlü içten içe dolmaya sebep olur.

Ev sahibi onlar,dolayısıyla siz onlara uyacaksınız. Sabah erken kalkan kahvaltıyı hazırlar,yer içer toplar,hatta sofrayı da yeni uyanacak kişiler için temiz ve hazır bırakır,toplu halde yapılan tatillerin değişmez kuralıdır. Çocuğu acıkan kalkar yemek hazırlar yedirir çocuğuna. Gürültü vs illa ki olacak ama onun önüne geçmek çok mümkün olmaz,sizin de sabah uyanınca sokaklarda gezmenize gerek yoktu yani.

Düzen, tatil başka saygısızlık başka. Ben burda biraz saygısızlık, -biz böyleyiz çocuklara tek kelime etmem kalırsan kal, kalmazsan git-değersizliği görüyorum. Asıl konu da tatil değil de değer görmek gibi geldi bana.
Allah herşeyi herkesin kendine versin, bu da size ders olmuş oldu seneye tatili ona göre planlarsınız.

Arkadaşlarımın yazlığı var 2-3 yılda bir 2-3 günlüğüne takılırım onların yanında ama ben erken kalkar çayı koyarım ekmeği alırım akşam da çocuklar kafalarına göre takılır kafam çok şilerse sahile yürüyüşe giderim. Arada şekerleme yaparım onlar mangal yapar beni kaldırır bulaşıklara gireriz çay demleriz vs vs, kalabalık ortamlarda biraz da esnek olabilmeliyiz diye düşünüyorum. Asıl olay sevgi,değer ve samimi niyet. Diğer herşey halloluyor.

Dramatize etmenize gerek yok. Ben olsam eşimi, çocuğumu alır denize giderim, kahvaltı yapmak için bir mekana giderim, gezerim dolaşırım öğleden sonra 2 gibi dönerdim eve. 9-11 aradı denize girer 11 gibi tam güneş zamanı brunch gibi kahvaltı yapıp sonra giderdim eve.
Krizleri fırsata döndürmek diye buna derim ben işte mikemmel mikemmel :)

Ablamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
Sorun şu ki onlar çok geç yatıp geç kalkıyorlar biz de tam tersi. Ve onlar hep hiç uyuyamıyorlar. Gece 1 gibi yatıp 12 ye doğru kalkıyorlar, dolayısıyla kahvaltı o saate kalıyordu.
Biz de her sabah ses yapmamak icin sıcakta dışarda dolaşıh durduk evde sürekli kapılanı açık uyudukları için çocuk ses yapmasın diye evden çıkıyorduk onlar uyanana kadar. Ama gece yeğenlerim gayet bağırarak konuşuyorlardı.
Tabiki onların evi onların düzeni ama ben böyle yapmazdım çocuklar uyusa bile ablam gelsin yanımıza isterdim hiç degilse 1 sabah,çünkü sizin uyandığınızı duydum hiç uyumadım ki diyordu.
Neyse öyle böyle derken dayanamayıp konuştum yapacağım bir şey yok sen bilirsin gitmek istiyorsan gidin dedi,2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?
Tatilde başkalarının evine gitmeyi hiç doğru bulmuyorum, kardeş bile olsa.. Başkasının evinde olmak diken üstünde durmak gibidir bana göre, tatilin tadı tam anlamıyla çıkarılamaz.. Bütçeye göre otel tutulması en rahatı..

Bir de otel tatili yapmışsınız,dönüşte ablanıza gitmek yerine evinize gitseydiniz,üstünüzün başınızın kiriyle ablanızın evine gitmek de hoş değil, böyle nasıl rahat ediyorsunuz anlayamıyorum ,yeni tatilden döndüm 4 bavul kirli çamaşırım var,ayakkabılara varana kadar yıkanması gerekiyor. Şu durumumla başka bir misafirliğe gitsem ayağıma giyecek çorabım yok o derece. Kınamak değil benimki şaşırıyorum inanın, o kadar çok insan var ki bunu yapan, arada kalan zamanı seninle değerlendirdim demişsiniz yani. Ablanızı ziyaret edecekseniz,evinizden çıkar giderdiniz. Sevdiklerinize ayrıca zaman ayırın,kalan zamanınızı onlara vermek yerine.

Ablası ve ailesi fosur fosur uyumaya devam etmişlerdir iyi de yapmışlar,yazlık onların tatil onların.
İnsanlar tatilde çoluk çocuk yaz ayları ne yapacaklardı geç yatıp geç kalkmayıp
Valla Hayret bisey. Bizim burda yazlik evleri gorunce eşim ic geçirir arada. Ben de hep derim , para icinde yuzsem yazlik ev almam. Tr kosullarinda yazlik ev demek akrabalara bedava otel imkani saglamak demek. Iste boyleleri gelir bedava konaklar tatil yapar bi de memnun olmazlar. Hayret bisey ya. Uygulamadan puan da versin bari konu sahibi. Hizmeti begenmedim 2 puan afsvsbdd

Ne kadar abartmışsınız. Geç yatiyorlar dediginiz 12 1 zaten hava kaçta kararıyor sizin gönlünüz olacak diye kaçta yatacaklar.benim evime gelen benim düzenime uyar.birde trip atmışsınız ablanızda iyi yapmis kusura bakmayin.yillar once boyle birsey yasamistim evime bir arkadasim ailesi ile geldi gezdirdik tozdurduk giderken hic memnun kalmadik dedi bende gelmezsin bidaha dedim🤣

Davetli gittiyseniz bencede misafirperver olunmalıydı. Yok yazlık bulduk hemen yayılam dediyseniz uymanız lazım kurallara.
30 ben defa yazdım tekrar yazıyorum.
Biz otel tatilinden çıkıp geldik, otele davet ettik gelmediler, sırf yeğenle
Bir de otel tatili yapmışsınız,dönüşte ablanıza gitmek yerine evinize gitseydiniz,üstünüzün başınızın kiriyle ablanızın evine gitmek de hoş değil, böyle nasıl rahat ediyorsunuz anlayamıyorum ,yeni tatilden döndüm 4 bavul kirli çamaşırım var,ayakkabılara varana kadar yıkanması gerekiyor. Şu durumumla başka bir misafirliğe gitsem ayağıma giyecek çorabım yok o derece. Kınamak değil benimki şaşırıyorum inanın, o kadar çok insan var ki bunu yapan, arada kalan zamanı seninle değerlendirdim demişsiniz yani. Ablanızı ziyaret edecekseniz,evinizden çıkar giderdiniz. Sevdiklerinize ayrıca zaman ayırın,kalan zamanınızı onlara vermek yerine.
üstümüzün başımızın kiriyle gittiğimizi nerden çıkarıyorsunuz. Siz pasaklısınız belli ki, ben ayrı bavul hazırladım ablamlar icin. Arada kalan zaman derken, ay gerçekten,Bu nasıl düz kafa. Nasıl yaşıyorsuniz bu düşünçelerle. Türlü değişik yorumlar oldu ama siz hadsizlikte zirvesiniz

Ablaniz sizi istememiş gibi geldi gidelim deyince verdiği tepki bunu gösteriyor
Ben sizin yerinizde olsam gitmem bir daha
Oteller apartlar pansiyonlar bunun için var

30 ben defa yazdım tekrar yazıyorum.
Biz otel tatilinden çıkıp geldik, otele davet ettik gelmediler, sırf yeğenle

üstümüzün başımızın kiriyle gittiğimizi nerden çıkarıyorsunuz. Siz pasaklısınız belli ki, ben ayrı bavul hazırladım ablamlar icin. Arada kalan zaman derken, ay gerçekten,Bu nasıl düz kafa. Nasıl yaşıyorsuniz bu düşünçelerle. Türlü değişik yorumlar oldu ama siz hadsizlikte zirvesiniz
Tatilden dönüşte benim eşyalarım kirlenir arkadaşım. Ha bu pasaklılıksa evet öyleyim. 12 gün tatil yaptım, dönüşte evime geldim kirlilerimi yıkadım ütüledim. Kendim duşa girdim. Başkasının evine gidip duşa giremem şahsen. Kimsenin evinde çamaşır da yıkayamam. Bana göre de kirli bavullarla elalemin evine gitmek yanlış,kokar o kirli çamaşırlar. Tatil dönüşü kimseyi araya sıkıştırmadığım için de sevdiklerime ekstra zaman ayırıyorum. Düz kafa dediğiniz buysa evet kabul ediyorum ben düz kafalıyım,siz komplike kafasınız 🙂

Yani insanların evine düzenine giden sizsiniz. Zaten ne kadarlık bir yaz tatili var. Ya kendinizi tatil ayarlayıp kendinize göre parasını verecek bir tatil yapın, ya da evinde kaldığınız insanlara uyacaksınız. İnsanlar size kapılarını açmışlar, kendiniz kalkın kahvaltınızı yapın madem. Yani size uyacak değiller
Ben de öyle düşünürüm hep.Gidilen evin düzenine uyulur eğer uyulamıyorsa gidilmez.Benim de bi zamanlar kardeşim gelirdi sık kalmaya .Hep kendi düzeni ile yaşayalım isterdi.Yatmada,kalkmada, gezilecek yerde ,ne yiyip içeceğimize kadar vs 10 gün de olsa üzerimden tir geçmiş gibi hissederdim 🤣 Yorulurdum aşırı Yani.Ben ona gittiğimde de bu sefer yine kendi karar veriyordu her şeye.Enteresan oluyo bazı kişilikler ,manipülasyon seviyorlar.Normalde çok iyi anlaşırız ama aynı evde olmuyor.

Back
X