Siz yazınca aklıma geldi
Kaç sene önce yazlığa misafirimiz geldi
Ben 2-3 gün kalıp dönücekler sanırken nerdeyse emir vaki ile daha uzun kaldılar. Halen aklıma gelince sinirlenirim. Akrabada değiller bu arada, saçma sapan bir olay, kendime şaşıyorum bazen bukadar sakin nasıl kalmışım ozaman diye. Şimdi olsa kovardım herhalde.
2 çocuklu bir aileydi yani 4 kişi. Bizde öyleyiz.
Yazlığımız büyük yer sıkıntısı yok
İlk günler keyifli bile geçti hata
Ama sonra bunlar bana batmaya başladı birçok konuda
Örnek:
benim çocuklarım ozaman küçük ikiside, erken kalkıyoruz sabah kalkıncada kahvaltı hazırlıyorum 9.30-10 gibi falan. Bunlar diyorki karı-koca biz okadar erken kahvaltı yapamiyoruz, önce çay kahve içerlermiş sonra öğlen gibi kahvaltı yaparlarmış. Ama erkendende kalkıyorlar ikisi. Çocukları büyük onlar daha uzun uyuyor bu arada.
Ben ilk 1-2 gün neyse dedim misafir çocukları doyurdum sonra bunları bekledim kahvaltı yapmaya. Ama saçma sapan bişey oluyor, biz oturuyoruz çocukları gelmiyor yada biri geliyor diğeri mızmızlanıyor uykusu varmış cart curt, kahvaltılıklar verandada sıcakta saatlerce bekliyor. Çoğu çöp oluyor.
3.günden sonra dayanamadım dedim artık, bizim evde kahvaltı erken yapılır, masada peşine saatlerce öylece durmaz, çay kahvemi içeceksiniz siz bilirsiniz ama ben kahvaltıyı yapıp masayı toplicam, siz isterseniz yiyeceğiniz zaman tekrar hazırlarsınız.
Ben öyle diyince bozuldular tabii, sabah karı koca bize ayak uydurmaya başladılar masaya oturdular ama yarım ağız yok erken yok aç değiliz vs, çocukları hiç yok ortada uyuyorlar çünkü. Hiç umursamadım yedik içtik topladık ortalığı, çocuklar kalınca anneleri tekrar bişeyler hazırladı onlara hiç yerimden kalkmadım bile. Onlarlamı uğraşıcam gece oturuyorlar bıraksan akşama kadar uyuyorlar. Sonra onunda lafını etmiştim gerçi onada bozuldular
Demem o ki birinin evine giderseniz o evin düzenine uycaksınız yada gitmeyeceksiniz. Ev sahibi size ayak uydurmak zorunda değil. Memnun değilseniz birdaha gitmeyin yada otel tercih edin.
Bizim yüzsüzler ona rağmen çok memnun ayrılıp senesine tekrar gelmek istemişlerdi.
Çok beklediler tabii, hiç müsait değiliz ama ilerde kiralık yazlık birkaçta otel var onlara bakın demiştim.