Çok mu bencilim?

bence o çocuktan ayırmakla çok iyi yapmışsınız.çünkü alkol ve uyuştururcu var.
demekki kızınızla aranızda uçurum yok ki erkek arkadaşını size anlatmış.düşünsenize anlatmasaydı ne yapacaktınız. bunları öğrenemeyecektiniz..bence bu arkadaşlığınızı bozmayın.yarın yine yanlış kişilerle arkadaşlık kurabilir.(umarım olmaz).yine müdahale şansına sahip olabilirsiniz.
keşke ya ben ya o cümlesini kullanmasaydınız.çünkü istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirdiniz....
bu devirde çocuk büyütmek çok zor.sizi anlıyorum.tatlı sert olmayı başarabilmek o kadar zor bir çizgiki zaten onu başarabilsek problemleri kolayca aşabiliriz gibi geliyor bana.çocuklar büyüdükçe sorunlarda büyüyor ....
umarım bu yaşları en zararsız şekilde atlatırız....allah yardımcımız olsun.bütün gençlerede allah akıl fikir iyi arkadaşlar versin:Saruboceq:

amannnnn, iyi ki kızınız sizi secmıs,

yani diğer cocugu bı cesaret secseydı ne olurdu halınız
neyse bencıllık degıl ıyı basarmıssınız

sımdı zaman cocugu kötuleme zamanı arkadası gıbı gırın kanına kötuleyın nolcak
aman ıyı kurtulmus yaaa

hem cocuk okumuyor hem ılac kullanıyormus pehhh zarar zıyan
polise verın cocukları, yerını soyleyın ıcerı tıkılsınlar akılları basına gelsın

Bencil oldugunuzu neden dusunursunuz ki ? Ne benciligi yok oyle birsey
Siz anneliginizi yaptiniz, ve iyi yaptiniz, hatta ve hatta, o iliskiye asla izin vermeyecektiniz ama tabi herkesin gorusleri farklidir
Ilerde size tesekkur edecek
Bu yastaki çocuklar ask mesk saniyorlar ama sadece tutku, aliskanlik o kadar
Ask nere, 15 yasinda ki çocuk nere...

ah canim evlimisin sen ? 15/17/.19 yaslarinda felan cocguklarin varmi?? gercekten cok merak edim simdi bu zamanda annelerde nasil davranacagini sasirmis durumda cocuklarda yerlerini unutmus durumda sen diyorsunki aile disiplini yokmu ahh be guzelim ya bizler bilemiyoruz o otoriter disiplinli aileyi yada bimiyorum ne diyecegimi bilmiyorum sadece haksizlik yaptigini dusunuyorum arkadasimiza ..

konuyu acan arkadasimada Allah yardimcin olsun bacim diyorum ve seni cok iyi anliyorum :çok üzgünüm:

benim kizimda yabanci bir gence(italyan) gonlunu kaptirmisti cok acilar cektik ,kabul etmedik, musluman degil dedi ,cok agladik , sizladik ama arada ask sevgi varsa gercekten kuvetliyse anne olarakda baba olarakda yapabilecegin hic birsey yok , sen kendini hic suclama canim sen anne olarak dogru bildigini yapmaya calistigina eminim
Allah yarimcin olun

valla citdi olduguna inanamiyorum ,solgulcum ya bunlari bizler soylemiyormuyuz saniyorsun ?
tabiki herseyi aklimizin hayalimizin aldigi herseyi onlara goretmeye calisiyoruz ama onlarda birer birey! onlarda kendi isteklerini bize empoze etmeye calisiyorlar! dogal olarak, "aa annem boyle dedi mutlaka dogrudur" demiyorlar kendileri yasarda kendileri gorurse annecim sen hakliymisin diyorlar be bacim ..
senin cocugun henuz dahada kucuk hele bi 13/14 olsun ergenlige girsin ,benlinligini bulsun bakalim o zaman nasil basa cikacaksin istemedigin birseyi yapmak istediginde odasina cekilip yanina gelmeyince onun beynini nasil yikayacaksin, kizim sen ilk once derslerinde basarili ol kariyer yap nasil olsa ask mesk bulunur dediginde dinleyecekmi saniyorsun? insallah dinler tabi temenim dinlemesinden yana ..

ben olsam başedemeyeceğimi anladığım zaman babaya haber verirdim.. çünkü kızlar annelerinden çok çekinmezler ama babadan gerçekten çekinirler..

o pislik erkek arkadaşıda potibörün dediği gibi polise haber verebilirdiniz.. kendileriyle birlikte başka gençlerinde canını yakmasınlar diye..

bencilde değilsiniz.. kızınızı koruyacaksınız.. elbette bu sizin hakkınız..

kızınız zaten sizi anlamış ne güzel..

umarım bir daha karşınıza çıkmaz böyleleri..

sevgiler.

aynen katılıyorum. doğru söze ne denir...

size katılıyorum.
bu yaşlarda çocuğu olanlar sadece birbirini anlayabiliyor sanırım.
bekara karı boşamak kolaydır.

a.s.
a.s.

ben şuan da odama çeklidiğim ailemle oturmadığım günlere hayretle bakıyorum

ama o zman yaptıklarım ozman ki aklımda doğruydu şimdiki aklımla tabiki yapmazdım ama yapardım

dediklerimde oluyo tabi...

kızınız şuan da sizin fikirlerinize ihtiyaç duymuyo değerini sonra anlıcak

şu anda sadece onu kendi doğrularınıza yönlendirdiğinizi düşünüyo eminimm

gözetiminiz altına ona zarar vermicek konularda kendi için

karar vermesini sağlayın kendine güveni gelsin tekrar diyorum ona zarar vermicek ve gözetiminz altında konularda....

yazmak istediklerimi düşüncelerimi yazmışsın ablacım ellerine sağlık

konu sahibi alacım bence kendini suçlayıp üzme
bu bencillik değil annelik içgüdüsüdür koruma kollama arzusudur
hem kızının yaşı çok küçük inan bikaç sene sonra dönüp arkasına baktığında yaptığının çocukluk olduğunu anlayacak ve gülecektir
seneler geçtikçe olgunlaşacak sana hak vericektir
sen onu kendinden soğutma yeter bu konunun cok üstüne gitme
sevmek sevilmek insanın yaradılışında vardır ama önemli olan zamanın yaşanması gerekenleri ve yanlışları tatlı ve onun anlayabileceği bir dilde anlatabilmektir
ve bu sabır gerektir .bikaçkez dinlemedi diye hemen sert çıkışmamak gerekir

Son düzenleme:
benim kızkardeşim var 18 yaşında sigaradan nefret eder.okul arkadaşlarının hepsi sigara kullanıyor.hep söyledik bak arkadaşların içiyor sakın heves etme ablacım diye.annem ameliyat olmuştu ve bizim için çok büyük şok oldu çünkü ailemden hiç kimse hastalanıp hastanede yatmamıştı.(ALLAH kimseye yaşatmasın)kardeşim çok bunalıp o sıra bir kaç kere içmiş sigara.ben daha sonra öğrendim.kızmadım önemli olan şuan içmiyor olman dedim ama çok üzülmüştüm.çünkü çok dil döküyorum.kendimce doğruyu yanlışı öğretmeye çaılışıyorum.günahtan sakınan bir çocuktur ama n'olucanı bilmeyiz.zaman çok kötü.bir kaç kız arkadaşıylada ailem istemedi görüşmesini.erkekler duyuyor çünkü.babamda istemedi.gelsinler eve ama onlarla bir yere gitmeyeceksin dedi.çok sıkmamak için okadar şart koydu.sorsan kardeşime herkes iyi insan onun için.kzınız gibi okuyor kardeşim ve yasaklanan arkadaşlarıda okumuyor.okuyup okumamaları değildi sebep ama oda vardı.o sene zaten sınıfta kaldı.biri kötü ikisi kötü hepsimi kötü diye tepki verirdi.çok üstüne gitmedik ve çok geçmeden farkına vardı ve arkadaşlığını kendisi bitirdi.bazen gerçekleri görmesi için biraz kendi haline bırakmak gerekiyor demekki.

bu yaştaki gençlerin büyükleri anlaması neredeyse imkansız.sıkıcı,anlayışsız geliyoruz onlara..insanda nasıl yaklaşacağını şaşırıyor bazen.kızsa olmuyor,hoş görse sanki suistimal edecekmiş gibi geliyor.kestiremiyor yani.valla ben anne olursam herhalde paronayak falan olurum.kesin psikoloğa falan giderim.15 yaş sevgili edinmek için çok küçükte olsa siz iyi tepki vermişsiniz.kesinlikle ama KESıNLıKLE bencil değilsiniz.evladınızın zarar görmemesini istemek bencillikmi olur hiç.bence doğru olanı yapmışsınız.üzülmeyin zaten öğrenmeye başlamış yaptığının yanlış olduğunu,zamanla daha iyi anlayacak.kendinizi suçlu hissedip işin peşinide pek bırakmayın bence.

çocuğum olmadığı için belki çok anlamayabilirim ama inanın kardeşimde baya tecrübe ediyorum ve başına birşey gelir,üzülür diye ödüm kopuyor.bu yaşta bile sevgili edinmesini şahsen ben istemem.eli ne zaman ekmek tutmaya başladı işte ozaman uğraşsın böyle işlerle.ALLAH cümlemizin evladını korusun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkcası ben ailenin çocuklar üzerinde otoritesinin olması taraftarıyım. Benimde 13 yaşında bir oğlum var ve her an ensesindeyim. Devamlı konuşuyorum, bana karşı açık davranmasını istiyorum. Kötü örnekleri önüne koyuyorum. Zararlı olabilecek şeyleri gösterip örnekler veriyorum. Ama hiçbir zaman iplerini elimden bırakmadım.
Tamam çocuklarımızda birer kişilik ama iş işten geçtikten sonra dizlerimizi dövmek pek işe yaramayacak.
Benim kızım olsaydı ve bir erkek arkadaşı olduğunu öğrenseydim, ancak benim müsade edeceğim şartlarda görüşmelerine izin verirdim ve kızımla birlikte gizlice birlikte olmak istediği kişiyi araştırırdım ki gerçeği kendisi de görsün diye. Açıkcası bu işi daha çok kızımın üstüne yıkardım. Gerçekleri görünce daha çabuk vazgeçerdi.

Ben 21 yasindayim.. hic erkek arkadasim olmadi..
Size hak verdim.. hic bencil degilsiniz.. cünkü bir anne gözüyle baktim
anlattiklariniza..
Songül ve burbuk kati gibi görünebilirler ama dogruyu yanlisi göstererek
büyütmeye calisiyorlar cocuklarini en azindan bu güzel..
birazda sIk bogaz ediyorlar sanki ama bilemem tabiki :):)
Sakin yapma, sakin etme, yoksa seni döverim, gebertirim babana söylerim
derseniz, hersey iyice kötü olur.. Benim sevgilim olmadigi halde,
babamin bana süpheli bakislari, sorulari bile beni nasil sinir ediyor anlatamam,
iste o an diyorumki, bari gercekten sevgilim olsa icim yanmayacak..
Kendime sasiriyorum bazen, benim gibi bir evlat varmi bu konuda , ben birinden hoslaninca
bile, bazen kendimi suclu hissediyorum, annem babam aklima gelince ben ne yapiyorum
deyip kendimi suclu hissediyorum....
halbuki kendi kendime icimde yasadigim bir hoslanti bu.. bunda ne günah var, nede suc..

en doğru şeyi yapmışsın bence.hiç üzülme.umarım kızın o gence dönmez.

Bu yaştaki evladınıza - tereddütleriniz olduğu için (Ya aşkın ya ben) gibi sarsıcı bir şart koyuyorsunuz ve kızınız -
aşkından vazgeçiyor. Eğer gerçekten arkadaşıyla hiç görüşmemek üzere ayrılabildiyse -
evladınıza uyguladığınız taktik çok isabetli olmuş canım. Kendinizi suçlamak yerine - Size yardım
ettiği için Allaha Şükredin ve kızınızla gurur duyun. Oldukça riskli bir yoldan geri dönmeyi başardığınız
için kızınızı da sizi de kutluyorum. Hepimizin evladı Allaha emanet olsun. Yanlışa yönelmiş evlatlara da
Rabbim tez zamanda yanlışlarından dönmeyi nasip etsin. Geçmiş olsun tatlım - Kızınızla birlikte daima
güzellikleri kucaklamanızı dilerim.
a.s.

bence hicte bencil degilsin sen bi annenin yapmasi gerekeni yapmissin ve seni kutlarim.umarim hersey duzelir.benimde kizimla sorunlarimiz var bu demek degildirki aile terbiyesi vermedik basibos biraktik.17 yasindaki kizimda hic bi problem yasamadigimiz halde kucugunde yasiyoruz.bosuna ergenlik cagi dememisler kimisi sorunlarla kimisi sorunsuz atlatiyor.iki yil once boyle kizimla problem yasayacagimi soyleselerdi herhalde gulerdim. diyecegim su ki hic kimse ovunup durmasin,kendisinden bilmesin ne olacagi hic belli olmuyor

tsk ederim.. umarim insallah dedigin gibi cahilligi farkina varir.. bende dedigin gibi kafasini dagitmaya calisiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…