Çok mu bencillik ediyorum??:(

Busra4ydn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2019
262
102
33
Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz

Tabiki bencik degilsiniz hatta tam tersi cok gonlu bolsunuz 2 yil dayanabilmissiniz. Esiniz ile konuşup bu konuyu cozmeniz lazim. Artik ayri bir eviniz, ayri bir hayatiniz var. Zaten bir evi gecindirmek bile ne kadar zorken sizi iki evi gecindiriyorsunuz. Esiniz en buyuk oldugu icin butun sorumlulugu ona yuklemisler ama o da tam kendi evim var bilincine ulasamamis . Ama esinizin ailesinin de almamasi lazim hadi faturalar tamam olabioir de market , ekstralari kendileri halletmeleri lazim . Emekliler mi ? Gelirleri var mi ?

Bencillik etmiyorsun da iyi tahammul ediyorsun.
Esine soyle benim aileme de yardim edelim biraz de bakalim ne diyecek.
Yardımından yana sorunum yok yardım edicek tabi ailesi ama abine soyle biraz diyorum yarısını o ödesin yarısını sen öde diyorum borcu varmış çok diyo. o şekilde bile bize para kalır fazla fazla ama hepsini eşim yapınca bana kalmıyor. He çok şükür aç değilim aç kalmıyorum ama eşimin maaşı yüksekken neden geri adım atan benim hep ona canım sıkılıyor

Tabii anne babası yardım edicek ama kaynınız abim evin market giderini alıyor bende o evde yaşıyorum bari faturalarıda ben ödeyeyim diye düşünmeli sorun kayında bence abisi yüksek maaş alıyor nasıl olsa diye el atmıyor sanırım...

Diyeceğim ilk şey sizi sömürüyorlar net.
Ama buna zemin hazırlayan da sizsiniz.
Madem eşinizin maaşı yüksek neden kiraya çıkmadınız?
Neden altlı üstlü oturuyorsunuz?
Burada bu duruma örnek binlerce konu açıldı.
Altlı üstlü oturmak felakettir.
Kiraya çıksanız elinizde daha çok para kalırdı.
Bu durumda çocuk düşünmeyin bile.
Hemen kiraya çıkmayı teklif edin.
Yoksa kolunuzu kurtaramazsınız..

Eşiniz evlendiğinin, kendi ailesi olduğunun farkında değil mi acaba?
Onların evinde mi oturuyorsunuz o yüzden mi borçlu hissediyor acaba eşiniz?
Evet kayınvalidemin evi hatta annesinden kalma yer. Ama o yüzden kendini borçlu hissetmiyor. Kaynım cok sorumsuz eşime hep güveniyor. Eşim de sürekli arkasını topluyor. Arabayla kaza yaptıgınde bile bir kuruş yardım etmedi eşime eşim ödedi hepsini. Abim böyle bende vermezsem para nolcak diyo e biz nolucaz?

malesef kotu olmadan halledemezsiniz bu sorunu cok fena alismislar.. biraz ses cikaracaksiniz biraz kotu gelin olacaksiniz ama baska yolu yok cok bile dayanmissiniz.

Olur mu öyle şey ya çok saçma herkesin kendi ailesi var ciddi bir durum olmadığı sürece para verilmesi çok yanlis . Maaşları yok mu ?kv ve kb nin ? Niye 2 ev bakılıyor cidden sacmaymis konuşun eşinizle ailesiyle mantıkli değil bu şekilde . Ha kaynınizda vermek zorunda değil eğer maaşları varsa herkes ona göre dikkatli yaşasın yoksada 2 kardes arasında anlasip ortak versin neden hersey esinizin üzerine kalıyor

Kayınpederim emekli ama çok iyi bi insan neden bu duruma sessiz kalıyor bilmiyorum onun hakkında kötü düşünmüyorum kaynım büyük eşim küçük ama eşim evin toparlayıcısı oldugu için eşim büyük gibi.

Bence kira parasi verin daha iyi kp lere ya da ayri eve cikin onlar o evi kiraya veriponun kirasiyla gecinsinler. Esinin kardesinin de destegi yokmus. Sizinki biraz somurulme olmus artik. Evlat anne babaya destek olur da sizinki asiri olmus. Resnen iki ev gecindiriyorsunuz. Siz en iyisi ayri eve cikin.

Birşey deseniz o zaman evimizden çıkın kiraya verelim derler.
Eşinizde bitiyor iş maalesef. Madem kendi eviniz yok ev alacağız krediye gireceğiz diye ikna edin eşinizi. Ömür boyu kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil.
Gidip başka yerde otursanız hiç değilse kiranız belli olur.

Evet parası yüksek diye ona güveniyor.

Evet parası yüksek diye ona güveniyor.

Yahu maaşı yüksek olsa 2 evi de rahat geçindirse tamam ama 2 senedir kıyafet, iç çamaşır bile alamıyorum diyorsunuz demek ki çok da yüksek değil maaş.
Eşiniz çok yüksek çok yüksek diyip durmasa belki bu kadar sırtınıza binmezler.

Konuda ki bencil siz değilsiniz. 2 yıldır niye böyle saçma bir şeye sessiz kaldınız ki?

Kayınpederiniz emekli evde bekar bir kayın da varken eşiniz neden herşeyi hallediyor maddi olarak,, çok saçma. İhtiyaç varsa aileye yardım edilir ama bu kadarı insanı aptal yerine koymaktan başka birşey değil.

Konuşun, gerekse kötü olun ama eşinizde bitiyor iş. Ev aileden kalmaysa kiraya çıkın başka eve yada oturduğunuz evin kirasını verin. Siz, para muhabbeti yapınca bizim evimizde bedava oturuyorsunuz diyebilirler çünkü.

Eşim ayrılmak istemiyor kayınvalidem cok kötü bi insan ayrılma konuları olmuştu bi ara ama ben istemedim salağım çünkü. Ama kayınpederimi babam gibi çok seviyorum hasta bi adam bırakmak istemedim. Şuan istiyorum ama bu sefer eşim istemiyor bi sorun yok neden ayrılcaz annemde karışmıyor artık diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…