E eşiniz koşulsuz her ay ihtiyaçları karşılarsa olacağı bu tâbi. Karşınızdaki insanlarda sizi kulkaniyor rahat rahat.Tabi ki konuştuk her seferinde haklısın doğru diyorsun konuşcam diyo konuşuyor da ama sonuç aynı. Şöyle diyim ki kayınpederimde tamam doğru diyorsun bundan sonra abin yapıcak sen yapman gerekeni yapıyorsun falan diyor ama her ay kaynım bişy cıkarıyor. Mesela geçen ay kaza yaptı 20 bin lira kadar arabaya masraf yaptı eşim. Araba kendimizin bu arada ortak değil. Bunun gibi şeyler cıkıyo hep çıkmasa bile abisine diyolar para ver diye borclarıma verdim kalmadı diyor hep e ailesine bisy alıncagı zaman eşime kalıyor haliyle. Eşim namazında her gün kuran okuyan dinine bütün bi adam abisi tam tersi sorumsuz alkol kullananan iki üç günde bir sabaha karşı eve gelen bi insan. Bekarlıktan beri böyle olduğu için hep eşime güveniyorlar.
Kötü duruma düşmeniz önemli değil, biraz kendinizi düşünün. Kimsenin sizi düşündüğü yok eşiniz de dahil. Faturaları ufak tefek şeyler karşılaşmasının sıkıntı olmadığını ama fazlasını istemediğinizi, kendi ihtiyaçlarınızı bile karsılayamadıgınızı söyleyin. Abisinin ne işe yaradığını sorabilirsiniz. Ama eşiniz de bitiyor asıl mesele yine. Kimse zorlar para almıyor sonuçta eşinizden.Ah bi bilsek bişey dediği de yok. Ben eşimle konuştum konuştum olmadı kp ile konusmak istiyorum ama cok seviyorum kötü duruma dusermiyim diye cekınıyorum
Vicdan yapıyor kendince gereksiz evlendi elini ayagını kesti diye gönül koyacaklar zannediyor. Ben onu al bunu al dediğim zaman alıyor almıyor değil beni de eksik etmiyor ama özellikle annesi cok bencil kıskançlıkta oldugu için hep eşime yuklenıyo eşim para yok dediği zaman huzursuzluk veriyo eşim de huzursuz oluyo bu sefer. Bekarlığında eşim tek başınaydı tek bir evdi şimdi iki oldu kimse bunu anlamıyorE eşiniz koşulsuz her ay ihtiyaçları karşılarsa olacağı bu tâbi. Karşınızdaki insanlarda sizi kulkaniyor rahat rahat.
Yapmayacak eşiniz, hayır demeyi öğrenecek. Birde bu kadar dini bütünse sizin hakkınıza girdiğini hatırlatın eşinize. Alkolik abisinin arkasını toplayacağına kendi çekirdek ailesinin ihtiyaçlarını karşılayacak akla iradeye sahip olsun.
Hayır banada elinden geleni yapıyor asla yapmıyor diyemem ben kendimden kısıyorum onlara harcıyor bide ben bişiyler isteyip hepten parasız kalmasın diye ama kimse anlamıyor
Aynen öyle maalesefYani ağzım açık okudum. Hadi faturaları evlatlık görevim okuttular beni diye ödüyor alışveriş ne diye yapıyor. Kardeşiyle paylaşsın her şeyi üstlenmiş. Evin babası gibi.
Öyle olucak bundan sonra galiba yapacak bişy yok yada ben gidip konuşucam kp ile gerekirse kötü olurum napiyimSen harcamazsan, kardeşi harcar.
Bu yüzden harca. Parası öyle de kalmıyor, böyle de; o yüzden harca, acıma.
Zorla almıyorlar ama öyle bi duruma geliyor ki vermek zorunda kalıyor. Bu ay bişy cıkmıcak diye sevindik ama dün öğrendik ki kv buzdolabı almıştı taksitlerini kaynım odeyecekti 7 aydır odememiş eve kağıt geldi. Kim gitti hemen ödedi birikmiş parayı? Eşim. Mecbur kalıyorKötü duruma düşmeniz önemli değil, biraz kendinizi düşünün. Kimsenin sizi düşündüğü yok eşiniz de dahil. Faturaları ufak tefek şeyler karşılaşmasının sıkıntı olmadığını ama fazlasını istemediğinizi, kendi ihtiyaçlarınızı bile karsılayamadıgınızı söyleyin. Abisinin ne işe yaradığını sorabilirsiniz. Ama eşiniz de bitiyor asıl mesele yine. Kimse zorlar para almıyor sonuçta eşinizden.
Çok diyorum yatırım olsun diye yada ben gidip borca gircem bi yere en son benim borcumu da öde diyorumYüklü bir borcun altina girin. Ev almak gibi mesela.
Allah vere de kayniniz evlenmese. 3 aileye bakmak zorunda kalacaksiniz. Kv nin, kp nin geliri yok mu?Çok diyorum yatırım olsun diye yada ben gidip borca gircem bi yere en son benim borcumu da öde diyorum
Yardımından yana sorunum yok yardım edicek tabi ailesi ama abine soyle biraz diyorum yarısını o ödesin yarısını sen öde diyorum borcu varmış çok diyo. o şekilde bile bize para kalır fazla fazla ama hepsini eşim yapınca bana kalmıyor. He çok şükür aç değilim aç kalmıyorum ama eşimin maaşı yüksekken neden geri adım atan benim hep ona canım sıkılıyor
Kpmin var ama zamanında kredi cekmıs ona kesiliyor bi kısmıAllah vere de kayniniz evlenmese. 3 aileye bakmak zorunda kalacaksiniz. Kv nin, kp nin geliri yok mu?
Ailesine bakmakla yükümlü dusundukleri oğulları evlendirmesinler artik yaaa cidden gina geldi. Hem evlendirip ayri yuva kurduruyorsun hem de bize baksin masraf karsilasin derdinde oluyorsun. Gelin de neymis otursun oturduğu yerde kafasi... Gelinin ihtiyacı yok mu? Bencilliğin dibi artık. Cok cok cok fazla kazanir anlarim elbet destek çıksın hatta kardesine harçlık bile versin ancak karisinin ihtiyaclarina kulak tikayip gormezden gelip diger tarafi dusunen de evlenmesin net. Evlendirmesinler sen bize bakicaksin desinler.Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Mesela nasıl olması gerekiyor zihniyetimin? Boşanıp gideyiimmi para konusu yüzünden? Defalarca konuşmama rağmen aynısını yaşıyorum başka ne yapabilirim yaşayan kzlar varsa diye fikir almak için paylaştım zaten.Esin ve kaynin gibi seninde zihniyetinin degismesi lazim.Zamanla buyudukce aklin basin gelir.
Kiraya başka yere gidin.Mesela nasıl olması gerekiyor zihniyetimin? Boşanıp gideyiimmi para konusu yüzünden? Defalarca konuşmama rağmen aynısını yaşıyorum başka ne yapabilirim yaşayan kzlar varsa diye fikir almak için paylaştım zaten.
İşte keşke en başından hiç kabullenmeseydin bu durumu, çünkü kimse şimdi “helal olsun kıza evlendiğinden beri tek parça kıyafet almadı kuaförüne gitmedi gezmedi” falan demiyor aksine, bunları yapınca YANİ NORMAL HAKKIN OLANI alınca “müsriflik” ile suçlanacaksın. Bak gör. Fedakarlık 1 kere 2 kere yapılır ama sen 2 sene yapmışsın normalleştirmişsin malesef kadir kıymeti bilinmez böylelerinin.İşte huzursuzluk olmasın diye hep geri durdum ama böyle yapıcam herhalde artık.
Bu işin içine girersen çıkamazsın. Ben olsam karışmazdım, devran döner, sinirin bozulur bişey degistiremezsin. merak etme hep böyle sürmez.Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?