Çok mu bencillik ediyorum??:(

E eşiniz koşulsuz her ay ihtiyaçları karşılarsa olacağı bu tâbi. Karşınızdaki insanlarda sizi kulkaniyor rahat rahat.

Yapmayacak eşiniz, hayır demeyi öğrenecek. Birde bu kadar dini bütünse sizin hakkınıza girdiğini hatırlatın eşinize. Alkolik abisinin arkasını toplayacağına kendi çekirdek ailesinin ihtiyaçlarını karşılayacak akla iradeye sahip olsun.

Yani ağzım açık okudum. Hadi faturaları evlatlık görevim okuttular beni diye ödüyor alışveriş ne diye yapıyor. Kardeşiyle paylaşsın her şeyi üstlenmiş. Evin babası gibi.

Ah bi bilsek bişey dediği de yok. Ben eşimle konuştum konuştum olmadı kp ile konusmak istiyorum ama cok seviyorum kötü duruma dusermiyim diye cekınıyorum
Kötü duruma düşmeniz önemli değil, biraz kendinizi düşünün. Kimsenin sizi düşündüğü yok eşiniz de dahil. Faturaları ufak tefek şeyler karşılaşmasının sıkıntı olmadığını ama fazlasını istemediğinizi, kendi ihtiyaçlarınızı bile karsılayamadıgınızı söyleyin. Abisinin ne işe yaradığını sorabilirsiniz. Ama eşiniz de bitiyor asıl mesele yine. Kimse zorlar para almıyor sonuçta eşinizden.

Vicdan yapıyor kendince gereksiz evlendi elini ayagını kesti diye gönül koyacaklar zannediyor. Ben onu al bunu al dediğim zaman alıyor almıyor değil beni de eksik etmiyor ama özellikle annesi cok bencil kıskançlıkta oldugu için hep eşime yuklenıyo eşim para yok dediği zaman huzursuzluk veriyo eşim de huzursuz oluyo bu sefer. Bekarlığında eşim tek başınaydı tek bir evdi şimdi iki oldu kimse bunu anlamıyor

Zorla almıyorlar ama öyle bi duruma geliyor ki vermek zorunda kalıyor. Bu ay bişy cıkmıcak diye sevindik ama dün öğrendik ki kv buzdolabı almıştı taksitlerini kaynım odeyecekti 7 aydır odememiş eve kağıt geldi. Kim gitti hemen ödedi birikmiş parayı? Eşim. Mecbur kalıyor

Esin ve kaynin gibi seninde zihniyetinin degismesi lazim.Zamanla buyudukce aklin basin gelir.

Ailesine bakmakla yükümlü dusundukleri oğulları evlendirmesinler artik yaaa cidden gina geldi. Hem evlendirip ayri yuva kurduruyorsun hem de bize baksin masraf karsilasin derdinde oluyorsun. Gelin de neymis otursun oturduğu yerde kafasi... Gelinin ihtiyacı yok mu? Bencilliğin dibi artık. Cok cok cok fazla kazanir anlarim elbet destek çıksın hatta kardesine harçlık bile versin ancak karisinin ihtiyaclarina kulak tikayip gormezden gelip diger tarafi dusunen de evlenmesin net. Evlendirmesinler sen bize bakicaksin desinler.

Esin ve kaynin gibi seninde zihniyetinin degismesi lazim.Zamanla buyudukce aklin basin gelir.
Mesela nasıl olması gerekiyor zihniyetimin? Boşanıp gideyiimmi para konusu yüzünden? Defalarca konuşmama rağmen aynısını yaşıyorum başka ne yapabilirim yaşayan kzlar varsa diye fikir almak için paylaştım zaten.

Kiraya başka yere gidin.
O zaman Her şeyi isteyemezler.
Bir de uzak bir yere gidin.
Mesela ayni mahalle olmasın.
Ben sizin yerinizde olsam ev veya araba yatırımı isterdim.

O zaman sadece elektrik su ödersiniz.
Yardım tabi ki edilir.
Ama tüm ev ihtiyaçlarını baştan sona karşılamak yardım değildir.

İşte huzursuzluk olmasın diye hep geri durdum ama böyle yapıcam herhalde artık.
İşte keşke en başından hiç kabullenmeseydin bu durumu, çünkü kimse şimdi “helal olsun kıza evlendiğinden beri tek parça kıyafet almadı kuaförüne gitmedi gezmedi” falan demiyor aksine, bunları yapınca YANİ NORMAL HAKKIN OLANI alınca “müsriflik” ile suçlanacaksın. Bak gör. Fedakarlık 1 kere 2 kere yapılır ama sen 2 sene yapmışsın normalleştirmişsin malesef kadir kıymeti bilinmez böylelerinin.
Senin yerinde olsam eşimi karşıma alırdım asla ama asla sinirlenmeden tartışmadan ona söyleyeceğim şeyler olduğunu söylerdim, bak canım evlendiğimden beri ben kendime tek kıyafet almadım gitmek istediğim filmlere tiyatrolara gitmedim bi çok yere gitmeyi çok istedim heveslendim ama maddi açıdan rahatlayınca gideriz diye düşündüm ama baktım ki 2 yıl oldu değişen bir şey yok, x (kaynın) yardım edecek gibi değil 2 evin se masrafı üstümüzde, ben annene babana harcama demiyorum harca tabiki annen baban ama lütfen x de yardım etsin buna alışsın tek bizim anne babamız değil, çünkü ileride çocuğumuz olunca ona sunmak istediğim hayat bu değil bir sürü masrafımız olacak hangi birine para yetişecek 2 ev geçindirmek kolay mı türkiye şartlarında, bu işi hallet” vs gibi bi konuşma yapardım ayrıca “sana belli etmemeye çalışsam da parasızlıktan çok sıkıldım bunaldım baba evimde böyle değildim aileme hediye bile alamyorum ben çalışmayı düşünüyorum” artık gibi bi kaç cümle ile de “kendi aileme para vermek hakkım olduğunu alttan alttan iletirdim. Ama bunları yaparken asla ama asla kavgaya girme net haksız olursun.

Kesinlikle ihtiyaclariniz oldugunu ve calismak istediginizi soyleyin bu durumda. Hatta bence iş bakın zaten bir işe girip çalışın.

Bakın eşinize acımaktan vazgeçin, o size acımış mı, dediğiniz gibi bir geliriniz varsa aylık 2000 TL gibi net bir para vermesini, ama daha sonraki borçlara karışmayacağınızı söyleyin, bence gayet yüksek bir meblağ. Vermeyinde, eşiniz bunu kabul etmiyor mu sizde harcayın, nasıl olsa öylede olan size oluyor böylede, En azından alıp gezemedikleriniz içinizde kalmaz, iki gün sonra kaynında evlenip karı koca kocanın parası ile sefa sürünce sizin gitmediğiniz gezilere tatillere gidip alamadığınız eşyaları alınca aklınız başınıza gelir. Bakın insanların annesine babasına yardım etmesi güzel birşey ama bunun bir sınırı olmalı, iki gün sonra çocuğunuz olduğunda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Eğer eşinizin çocuk gibi bir beklentisi varsa size çocuk olmadan en az bir sene size her ay 2000 TL vermesini, ne olursa olsun bu parayı sizden talep etmemesini isteyin bence.

Bu işin içine girersen çıkamazsın. Ben olsam karışmazdım, devran döner, sinirin bozulur bişey degistiremezsin. merak etme hep böyle sürmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…