Çok mu bencillik ediyorum??:(

Sen de esini borca sok, araba aldir kredi ceksin. Borcum var deyip veremez. Kayinpederin emeklisi falan yok mu ne guzel oglana yik gecimi otur yerine

Kendi hayatından kısma , yani kaşını evde mi alıyorsun ‘a ben alamam bozuluyor kuaföre gideceğim’ de . Şuraya -buraya gideceğim de. Ya da kredi çektir araba al /para biriktir .
Diğer şeylere kalmaz para .
Yemeyenin malını yerler

Boyle susmaya devam edersen daha cook yolunursunuz.. aylik 200 tl harclik veririm napıyonuz ne ediyonuz gerisine karışmam diyip cikacaksiniz. Bulmus kayniniz sizi birakir da para verirmi. Azcik sesiniz ciksin hakkinizi arayin

PARA KONUSU bu kadar onem arzetmiyorsa neden takiyosun madem.Eski kiyafetletlerle gez , ay sonunu zor getir.
Sizin evliliginizde kayninin ihtiyaclari senin ihtiyaclarindan daha onemli.

Sen de esini borca sok, araba aldir kredi ceksin. Borcum var deyip veremez. Kayinpederin emeklisi falan yok mu ne guzel oglana yik gecimi otur yerine
Kredi allah bulaştırmasın eşimde kredi cekıcek bi insan değil. Ama baska yollardan borca sokabilirim

PARA KONUSU bu kadar onem arzetmiyorsa neden takiyosun madem.Eski kiyafetletlerle gez , ay sonunu zor getir.
Sizin evliliginizde kayninin ihtiyaclari senin ihtiyaclarindan daha onemli.
Evlilikte en ufak bişyi bile takarsın cekip gidecek kadar değil ama susup oturcak kadar da artık değil. Sustum yeterince gerekirse giyerim eski kıyafet ama bundan sonra GEREKİRSE.

Siz böyle pasif kalmakla ne onlara ne kendinize iyilik ediyorsunuz. Kendinizi yiyip bitirdiğiniz gibi gönül rızanız yok sevaba da girmiyorsunuz yani. Ekstralar hiç bitmez güzel kardeşim. Kayınpederimle kötü olmak istemiyorum diyorsun. O da seni gerçekten senin sevdiğin kadar sevip değer veriyorsa, haklısın kızım deyip kendini de o karısını da oğlunu da geri çekecek. Senin eşini manevi olarak baskı altında hissettirip o yardımı yapmak zorunda bırakmayacak mesela?

Bencil değilsiniz sizin ihtiyaclarinız karsilanmiyor
bu konuyu konustunuzmu eşinizle? Konuşun aylık belli bir meblağ( örn 1000tl) size versin gerisine karismayin duzelmeyecek seyler için üzülmeyin
Kabul etmezse işe başlayın o napaRSA yapsın siz kendi maasinizi kendinize harcayın
Bu durum duzelmedende çocuk fln yapmayacaginizi soyleyin

Bencil değilsiniz. İyi tahammül ediyorsunuz bu duruma. Ama huzurunuz kaçmadan eşinizi bu durumdan nasıl vazgeçirebilirsiniz bilemedim hassas konular çünkü

Eşinizin abisini geçtim, emekli maaşı nereye gidiyor madem?
Fatura sizde, alışveriş sizde.
2 orta yaşlı veya yaşlı insanın başka nasıl masrafı var, nereye harcıyorlar?

Burdan çok ütopik bir fikir mı çıkacak sizce konusmaniza rağmen çözüm bulamadıysanız koklaşmayı deneyin bir de
Burda kimse size boşan git de demedi çoğu fikre de sıcak bakmıyorsunuz
Basta eşiniz ve kiyamadiginiz kayınbabanız da ses etmediğine göre alan memnun veren memnun

Boyle susup oturunca kimse size ay ne guzel sustun oturdun al sana para demeyecek
Konusacaksiniz esinizle ayda bana 2 bin lira para vereceksin ben onla kendi ihtiyaclarimi alacagim, bazen evin eksiklerini gorecegim bazen de birikim yapacagim geri kalan parayla da ne halt edersen et diyeceksiniz. O 2bin lira sizin cep harcliginiz olacak evin faturalarini mutfagini yine kendi parasiyla karsilasin.
don alamiyorum don diye sinir krizi gecireceksiniz gerekirse.

Onlardan ayrilip kira odeseniz ayni paradan cok faha fazlasi kiraya gidecek. Insanlarin evinde bedava yasiyorsunuz. Elbt bir bedeli olacak. Sizin ödediğiniz bedel de kira ve fatura. Boyle düşünebilirsiniz.
ayrica esiniz guzel bir maas aliyorsa gelecek guvencesi icin her ay maasi alir almaz bir çeyrek parasi alin ondan. Zaten ay sonunda parasiz kaliyor. Bari kenarda kosede birikiminiz olsun.
Ya da bir butce belirleyin ve disina cikmayin.. ben ogrenci evindeyken elime gecen net para burs harclik vs vs 500 liraydi. Ama mantikli bir butce belirleyip disina cikmadan-ekstra isteklerim icin ek islerde çalışarak o parayla kira da oderdim, kiyafet de alirdim, sehir sehir de gezerdim. Benden cok daha fazla para alan ev arkadaslarim ay sonunu getiremezdi bir de onlara borc verirdim. Butce cok onemli.
Esinizin maasi 4 bin mi mesela? Parça parca alinca ne kadar gittigini bile hesaplayamiyordur belki. Ama Baklagilleri BIM'den, un sut gibi ürünleri migrosun-bimin kendi markasindan alirsaniz. Indirimleri takip ederseniz vs vs tek seferde atiyorum iki eve 1200 tllik alışverişi 1000e yapabilirsiniz. Hadi faturalar da olsun 500 tl
Tamam. Maasin basinda esiniz 1500 lirasi cikti zorunlu ihtiyaclara gitti. Kalan 500u de siz birikim icin aldiniz. Artik geride kalan 2000 lirayi tamamen gönlünüze gore harcayabilirsiniz. Kalem kalem hesaplayin yaptigi masraflari,neyden kisarsak daha cok tasarruf edeceginizi falan da hesaplayin... mesela ben is yerinde yemegimi evden getirerek ayda 400 lira tasarruf edecegimi farkettigim gunden beri ya evden goturuyorum ya da ofiste tost most yapiyorum ya da 4 liraya corba ile gecistiriyorum.
Sizin de bu sekilde kisacaginiz bir kalem vardir illaki. Bence insanlar az paralari oldugu icin degil,para harcamayi bilmedikleri icin sıkıntı cekiyor (hersey pahalli cok pahalli. Bu konuda hemfikiriz. Ama asgari ucret alip her gun disarida yiyen- iphone yeni modeli pesinde kosan-daha ucuzunu arastirmadan berseyin pahallisini alan cok arkadasim var. O yuzden gozlemim bu yonde)
Ayrica konu sahibi, ic camasiri bile alamayacak haldeyseniz siz de bir ise girebilirsiniz. Ben yerinizde olsaydim gelecekte cocugumu vs dusunur bir ise girerdim. Ne para aliyorsam kusuratini kendi cebime harclik yapar kalanini vadeli altin hesabından bankaya atardim ki esim o parayi türlü manipulasyonlarla benden alamasin. Bankada dursun,guvence olsun.
Yeni asgari ucret 2400 mu mesela? 400u size 2000i bankaya.
Bu sekilde bir sene bile calissaniz en azindan ilerleyen yillarda zor durumda kaldikca kimseye minnet eylemez bankadaki paranızdan tirtiklarsiniz.

Çok bile dayanmışsın.faturalara yardım etsin veya alışverişe ikisi birden çok yanş ayıp bu kadarda çocuklardan geçinilmez.

Eşiniz kazanıyorsa kendi kazanıyor, bu kadar verici olmak zorunda değilki.
Kayınpederinizi çok seviyormuşsunuz ama bari o akıl etsin değil mi? Oğlan mecbur mu bizi de geçindirmeye diye düşünsün mesela.

Bekar kaynınız evlenince ne olacak? Siz aynen devam. Hatta siz evlendirirsiniz bu gidişle.

Bence bu konudaki bencil siz değilsiniz.
Çok bile dayanmışsınız.
Eşiniz öncelikle sizin ihtiyaçlarınızı görmeli. Öncelik sizsiniz.
O kadar maaşı var ama bir karısını geçindiremiyor. Ne demek çamaşır dahi alamamak? Acımayacaksın böylesine. Beğendiğinizi istediğinizi alacaksınız.
Bu devran da böyle gitmez, değiştirin bütçe düzeninizi.
Çok saçma. Düşkün olurlar da neyse.
Pekala geçinebilecekken size güvenip ekstra borçlar yapmaları falan düpedüz kullanmak.
Ben sessiz kalmazdım.

Eşinizin abisini geçtim, emekli maaşı nereye gidiyor madem?
Fatura sizde, alışveriş sizde.
2 orta yaşlı veya yaşlı insanın başka nasıl masrafı var, nereye harcıyorlar?
Kpmin maaşı krediye kesiliyor. Daha önceden kredi cekmıs şimdi ona kesiliyor bi kısmı. Kpmin maası az yani kvminde emekli maası yok. Benim onlrda gözüm yok maasları olsaydı da oğulları yardım edicek tabi ama kaynımın hiç el atmaması ve bunu görmemeleri canımı sıkıyor.

Haklısın. En kısa zamanda konuscam eşimle gene aynıları olursa kp ile konuscam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…