İç çamaşırımı alıyorum. Demek istediğim keyfe gidip üstüme basıma begendiğim bi kıyafet almıyorum. Alsam eşim hayır demez ama ben parasız kalıyor diye anlayış gösterdikçe kimsenin beni anladığı yok. 2 yıldır hadi canımız sıkıldı bi çay içmeye gidelim dahi demedik daha her ay maas yatıyor bi sekılde yattığı gibi bitiyor bende anlamıcam bundan sonra öyle gözüküyorOnlardan ayrilip kira odeseniz ayni paradan cok faha fazlasi kiraya gidecek. Insanlarin evinde bedava yasiyorsunuz. Elbt bir bedeli olacak. Sizin ödediğiniz bedel de kira ve fatura. Boyle düşünebilirsiniz.
ayrica esiniz guzel bir maas aliyorsa gelecek guvencesi icin her ay maasi alir almaz bir çeyrek parasi alin ondan. Zaten ay sonunda parasiz kaliyor. Bari kenarda kosede birikiminiz olsun.
Ya da bir butce belirleyin ve disina cikmayin.. ben ogrenci evindeyken elime gecen net para burs harclik vs vs 500 liraydi. Ama mantikli bir butce belirleyip disina cikmadan-ekstra isteklerim icin ek islerde çalışarak o parayla kira da oderdim, kiyafet de alirdim, sehir sehir de gezerdim. Benden cok daha fazla para alan ev arkadaslarim ay sonunu getiremezdi bir de onlara borc verirdim. Butce cok onemli.
Esinizin maasi 4 bin mi mesela? Parça parca alinca ne kadar gittigini bile hesaplayamiyordur belki. Ama Baklagilleri BIM'den, un sut gibi ürünleri migrosun-bimin kendi markasindan alirsaniz. Indirimleri takip ederseniz vs vs tek seferde atiyorum iki eve 1200 tllik alışverişi 1000e yapabilirsiniz. Hadi faturalar da olsun 500 tl
Tamam. Maasin basinda esiniz 1500 lirasi cikti zorunlu ihtiyaclara gitti. Kalan 500u de siz birikim icin aldiniz. Artik geride kalan 2000 lirayi tamamen gönlünüze gore harcayabilirsiniz. Kalem kalem hesaplayin yaptigi masraflari,neyden kisarsak daha cok tasarruf edeceginizi falan da hesaplayin... mesela ben is yerinde yemegimi evden getirerek ayda 400 lira tasarruf edecegimi farkettigim gunden beri ya evden goturuyorum ya da ofiste tost most yapiyorum ya da 4 liraya corba ile gecistiriyorum.
Sizin de bu sekilde kisacaginiz bir kalem vardir illaki. Bence insanlar az paralari oldugu icin degil,para harcamayi bilmedikleri icin sıkıntı cekiyor (hersey pahalli cok pahalli. Bu konuda hemfikiriz. Ama asgari ucret alip her gun disarida yiyen- iphone yeni modeli pesinde kosan-daha ucuzunu arastirmadan berseyin pahallisini alan cok arkadasim var. O yuzden gozlemim bu yonde)
Ayrica konu sahibi, ic camasiri bile alamayacak haldeyseniz siz de bir ise girebilirsiniz. Ben yerinizde olsaydim gelecekte cocugumu vs dusunur bir ise girerdim. Ne para aliyorsam kusuratini kendi cebime harclik yapar kalanini vadeli altin hesabından bankaya atardim ki esim o parayi türlü manipulasyonlarla benden alamasin. Bankada dursun,guvence olsun.
Yeni asgari ucret 2400 mu mesela? 400u size 2000i bankaya.
Bu sekilde bir sene bile calissaniz en azindan ilerleyen yillarda zor durumda kaldikca kimseye minnet eylemez bankadaki paranızdan tirtiklarsiniz.
Eşim tabikide ses ediyor vermediği zamanda oluyor. Kpmin sadece kaynıma susmasından rahatsızım almasından değil alıcak tabiki oğlu. Ama yarı yarıya yarısını eşim yarısını kaynım vermeli. bunu sinirle soylersem evliliğimde ki huzur biter. Ben sadece böyle düşündüğüm için bencillik mi ediyorum diye soruyorum. Herkesin fikrine de gayet sıcak bakıyorumBurdan çok ütopik bir fikir mı çıkacak sizce konusmaniza rağmen çözüm bulamadıysanız koklaşmayı deneyin bir de
Burda kimse size boşan git de demedi çoğu fikre de sıcak bakmıyorsunuz
Basta eşiniz ve kiyamadiginiz kayınbabanız da ses etmediğine göre alan memnun veren memnun
Koca mesajdan 'bir yerinizde don yok' kısmıni mi cikardiniz?İç çamaşırımı alıyorum. Demek istediğim keyfe gidip üstüme basıma begendiğim bi kıyafet almıyorum. Alsam eşim hayır demez ama ben parasız kalıyor diye anlayış gösterdikçe kimsenin beni anladığı yok. 2 yıldır hadi canımız sıkıldı bi çay içmeye gidelim dahi demedik daha her ay maas yatıyor bi sekılde yattığı gibi bitiyor bende anlamıcam bundan sonra öyle gözüküyor
Tüm yorumları okumadım , bunu alkışlamak istedim :)Onlardan ayrilip kira odeseniz ayni paradan cok faha fazlasi kiraya gidecek. Insanlarin evinde bedava yasiyorsunuz. Elbt bir bedeli olacak. Sizin ödediğiniz bedel de kira ve fatura. Boyle düşünebilirsiniz.
ayrica esiniz guzel bir maas aliyorsa gelecek guvencesi icin her ay maasi alir almaz bir çeyrek parasi alin ondan. Zaten ay sonunda parasiz kaliyor. Bari kenarda kosede birikiminiz olsun.
Ya da bir butce belirleyin ve disina cikmayin.. ben ogrenci evindeyken elime gecen net para burs harclik vs vs 500 liraydi. Ama mantikli bir butce belirleyip disina cikmadan-ekstra isteklerim icin ek islerde çalışarak o parayla kira da oderdim, kiyafet de alirdim, sehir sehir de gezerdim. Benden cok daha fazla para alan ev arkadaslarim ay sonunu getiremezdi bir de onlara borc verirdim. Butce cok onemli.
Esinizin maasi 4 bin mi mesela? Parça parca alinca ne kadar gittigini bile hesaplayamiyordur belki. Ama Baklagilleri BIM'den, un sut gibi ürünleri migrosun-bimin kendi markasindan alirsaniz. Indirimleri takip ederseniz vs vs tek seferde atiyorum iki eve 1200 tllik alışverişi 1000e yapabilirsiniz. Hadi faturalar da olsun 500 tl
Tamam. Maasin basinda esiniz 1500 lirasi cikti zorunlu ihtiyaclara gitti. Kalan 500u de siz birikim icin aldiniz. Artik geride kalan 2000 lirayi tamamen gönlünüze gore harcayabilirsiniz. Kalem kalem hesaplayin yaptigi masraflari,neyden kisarsak daha cok tasarruf edeceginizi falan da hesaplayin... mesela ben is yerinde yemegimi evden getirerek ayda 400 lira tasarruf edecegimi farkettigim gunden beri ya evden goturuyorum ya da ofiste tost most yapiyorum ya da 4 liraya corba ile gecistiriyorum.
Sizin de bu sekilde kisacaginiz bir kalem vardir illaki. Bence insanlar az paralari oldugu icin degil,para harcamayi bilmedikleri icin sıkıntı cekiyor (hersey pahalli cok pahalli. Bu konuda hemfikiriz. Ama asgari ucret alip her gun disarida yiyen- iphone yeni modeli pesinde kosan-daha ucuzunu arastirmadan berseyin pahallisini alan cok arkadasim var. O yuzden gozlemim bu yonde)
Ayrica konu sahibi, ic camasiri bile alamayacak haldeyseniz siz de bir ise girebilirsiniz. Ben yerinizde olsaydim gelecekte cocugumu vs dusunur bir ise girerdim. Ne para aliyorsam kusuratini kendi cebime harclik yapar kalanini vadeli altin hesabından bankaya atardim ki esim o parayi türlü manipulasyonlarla benden alamasin. Bankada dursun,guvence olsun.
Yeni asgari ucret 2400 mu mesela? 400u size 2000i bankaya.
Bu sekilde bir sene bile calissaniz en azindan ilerleyen yillarda zor durumda kaldikca kimseye minnet eylemez bankadaki paranızdan tirtiklarsiniz.
Ben fatura ödüyor alışveriş yapıyor diye rahatsız değilim. Ama evde bekar bi erkek daha varsa yarı ihtiyaçları da o karşılaması gerekir diye düşünüyorum. Her şeyi evlenen karşılamaz. Bundan rahatsızım yoksa tabiki defalarca yzdığım gibi ana baba onların evladı ölene kadar yardım edecek. Ev konusuna gelince ben istemedim buraya gelmeyi ayrı gitmek istediğimde kv kesinlikle karşı çıktı hazır ev var diye eşimin aklına girdi eşimde cok ayrı gitmek istemiyordu hemen ikna oldu. Ben geldim ama dedim yarın öbür gün bana hazır eve geldin muhabbeti yapmayın diye şuan yapamazlar hiç biri. Zaten bi tek bu konuda sesim çıktı onda da gene kv istediği oldu.Çoğunluk sizi haklı görmüş ama ben biraz daha farklı bakıyorum olaya
Ana-babanın evinde kira vermeden oturup fatura ve mutfak alışverişine laf etmek ne kadar mantıklı?
En başında ayrı eve çıkmış olsaydınız bunları yaşamazdınız.
Bu yaşananlarda kv-kp-kb üçlüsünden çok eşiniz hatalı.
Adam birey olamamış ki.
Ayrıca siz de istediğinizi-beğendiğinizi almak, gönlünüzce gezmek istiyorsanız çalışmayı düşünmez misiniz?
Bedel ödemek çok çirkin bi laf. Evi verirken ben istemedim kiraya çıkmak istedim kv istemedi. Artı ben yardım etmeyecek yazmadım iyi okuyun lütfen yardım sonuna kadar edicek ama evde bir bekar oğul varsa bütün hesap Kitaplar yarı yarıya olması gerekir diye dusundugumu soyledım. Herşey eşimin üstüne kalınca ay sonunu getirene kadar ben sıkıntı cekıyorum bende aileyim burdaTüm yorumları okumadım , bunu alkışlamak istedim :)
Şimdi diğerlerine bakıcam :))
Öyle oldu, böyle oldu, siz istemediniz,Ben fatura ödüyor alışveriş yapıyor diye rahatsız değilim. Ama evde bekar bi erkek daha varsa yarı ihtiyaçları da o karşılaması gerekir diye düşünüyorum. Her şeyi evlenen karşılamaz. Bundan rahatsızım yoksa tabiki defalarca yzdığım gibi ana baba onların evladı ölene kadar yardım edecek. Ev konusuna gelince ben istemedim buraya gelmeyi ayrı gitmek istediğimde kv kesinlikle karşı çıktı hazır ev var diye eşimin aklına girdi eşimde cok ayrı gitmek istemiyordu hemen ikna oldu. Ben geldim ama dedim yarın öbür gün bana hazır eve geldin muhabbeti yapmayın diye şuan yapamazlar hiç biri. Zaten bi tek bu konuda sesim çıktı onda da gene kv istediği oldu.
Herkes ev konusunda bedava oturuyosun falan yazmış ama; ben bu eve gelmek istemedim kv zorla burda oturmamızı istedi. Ben en basında dedim bana yarın obur gün bedava oturuyosun muhabbeti yapmayın diye. Ben bedava oturuyorum diye herşeyi eşim yapmak zorunda değil bence. Ana-baba öteye atsın bana yedirsin parayı demiyorum ama evli diye herşeyi eşim üstlenmesin kaynımada biraz baskı yapsınlar diyorum.Koca mesajdan 'bir yerinizde don yok' kısmıni mi cikardiniz?
Yazdigim sey cok netti aslinda. Kari koca oturacaksiniz ve bir butce planlayacaksiniz. Bu butceyi daha ekonomik yapmak icin nelere dikkat etmeniz gerektigini konusacaksiniz ve bu bütçeden siz de gereken payi alacaksiniz.
Böyle saca saca giderse paralari tabii ki kenarda kosede birsey kalmaz. Butce yapmak sart.
ayrica soyle bir sahile çıkıp salep cay icemeyecek kadar mi paranız yok? Bu parasizliktan değil kocanizin beraber disarida vakit gecirmeyi sevmemesinden. Hic kayinbabaya kayinbiradere suc atmayin.
Ya da soyle yapın. Hadi yemegimizi yedik,gel bir yürüyüş yapalim diyin. Karniniz tok çıktığınız icin para harcama ihtiyaci da hissetmezsiniz birsey icer donersiniz.
Bunca yildir evlilikte boyle cikip gezmiyorsaniz bunun paradan kaynakli oldugunu düşünmüyorum .
Ote yandan konu basligina gelince sizin dusunceniz kendinize gore bencillik degil belki ama kayinbabanin o kardesin de hakki olan evinde bedavaya yaşıyorsunuz. Istanbulda en kotu evin kirasi bin lira,sizin sehirde ederi nedir bilmiyorum ama ortalama bin liralik bir evi (ki o kardesin de hakki var) size hibe etmeleri ve sizin onlara bir kurus harcamamaniz sizce bencillik olmaz miydi?
Milletin evinde bedava yasamak hos birsey degil ki, ne kadar anne baba evi olsa da. Sonuc olarak o evi size vermese ve kiraya verseler yaptiginiz alışveriş -fatura parasindan da cok para kazanacaklar. Ya da siz istediginiz muhitte bir ev almaya kalksaniz onlarin yakit alisverisinden daha cok parayi havaya-kiraya saçacaksiniz. O yüzden odenen paraya bosuna takilmayin. O kardes belki eve katki yapmiyor ama sizden de kendi payini istemiyor. Boyle de bakabilirsiniz.
Elin mali neticede,dusunmek sizi sinir etmekten baska birseye yaramaz.
Haklısın. Benim tek sorunum bu. Kırılmasın üzülmesin diye kendime olan oluyor. Her konuda böyleÖyle oldu, böyle oldu, siz istemediniz,
kv ikna etti vs sonuçta o insanların evindesiniz.
Kiraya verseler ek gelir elde edecekler.
Asıl sorun ailesiyle göbek bağını kesememiş bir erkekle evli olmanız.
Bir de olaylara çok duygusal bakıyorsunuz.
KP seviyor olabilirsiniz.
Bununla birlikte bir olay-durum bana göre yanlışsa ya da rahatsızsam uygun bir üslupla bunu söylerim.
'O kırılmasın, bu darılmasın' derseniz hiç bir sorunu çözemezsiniz.
kötü olacaksınız başka çaresi yokHaklısın. Benim tek sorunum bu. Kırılmasın üzülmesin diye kendime olan oluyor. Her konuda böyle
eşin artık alıştırmış yapacak şey yok sanırım daire ailesinin ve kira vermiyorsunuz ve o da bu yaptıklarını ona sayıyordur. bence alışveriş yapamıyorum diye dertlenmek yerine girin bir işe çalışın kendi paranızı da kendinize ve gezmeye tozmaya harcayın şimdi para kazanmıyorken ailene niye yardım ediyorsun ki bence bu yardım olmaktan çıkmışta neyse denmez.. ama kendiniz de kazanırsanız laf söyleyecek yüzünüz olur.Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Çok afedersiniz görsüsüzlük etmek istemem ama eşim ayda 8 bin lira alıyor ve iki ayda bir 12 bine kadar çıkıyor eşimin allaha şükür iş durumu iyi buna rağmen para kalmıyor. Abisi cok harcıyor her ay bi borc kapatıyoruz nerdeyse. Annesi babası evlerine bişy alcak olsa eşim ödüyor mobilya buz dolabı vs.. ben kısıyorum sürekli
bencil değilsin hatta fazla alttan almışsın bile.eşin evlendiğinin farkına varmamış.Babasının emekli maaşı yok mu? kardeşinin maaşı yok mu?Siz bir araba filan aldırın borca sokun anca o zaman eşiniz layığını bulur.Bunların borcu olmazsa olanı biteni ailelelerine yedirirler.Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Ayni dert bende de var. Ben de evin tek geliniyim. 2 görümce var. Kayin falan yok. Dediginiz sekilde bütün borclar alisveris vs hepsi üzerimizde bir de bende 3 cocuk var. Kaldi ki kp özel calisir ellerine de para gectigi haldeKızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
2 evın tum fatura ve mutfak gıderını karsılamak dugunlerde ozel gunlerde paralar harcamak ıcın esınızın en az aylık 15 bın falan kazanması gerekKızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?