Çok mu bencillik ediyorum??:(

İç çamaşırımı alıyorum. Demek istediğim keyfe gidip üstüme basıma begendiğim bi kıyafet almıyorum. Alsam eşim hayır demez ama ben parasız kalıyor diye anlayış gösterdikçe kimsenin beni anladığı yok. 2 yıldır hadi canımız sıkıldı bi çay içmeye gidelim dahi demedik daha her ay maas yatıyor bi sekılde yattığı gibi bitiyor bende anlamıcam bundan sonra öyle gözüküyor

Bencil değilsiniz ve gayet haklısınız. Siz de çalışsanız, canınızın istediği gibi harcasanız maaşınızı kimseye elletmeden olur mu?

Eşim tabikide ses ediyor vermediği zamanda oluyor. Kpmin sadece kaynıma susmasından rahatsızım almasından değil alıcak tabiki oğlu. Ama yarı yarıya yarısını eşim yarısını kaynım vermeli. bunu sinirle soylersem evliliğimde ki huzur biter. Ben sadece böyle düşündüğüm için bencillik mi ediyorum diye soruyorum. Herkesin fikrine de gayet sıcak bakıyorum

Koca mesajdan 'bir yerinizde don yok' kısmıni mi cikardiniz?
Yazdigim sey cok netti aslinda. Kari koca oturacaksiniz ve bir butce planlayacaksiniz. Bu butceyi daha ekonomik yapmak icin nelere dikkat etmeniz gerektigini konusacaksiniz ve bu bütçeden siz de gereken payi alacaksiniz.
Böyle saca saca giderse paralari tabii ki kenarda kosede birsey kalmaz. Butce yapmak sart.
ayrica soyle bir sahile çıkıp salep cay icemeyecek kadar mi paranız yok? Bu parasizliktan değil kocanizin beraber disarida vakit gecirmeyi sevmemesinden. Hic kayinbabaya kayinbiradere suc atmayin.
Ya da soyle yapın. Hadi yemegimizi yedik,gel bir yürüyüş yapalim diyin. Karniniz tok çıktığınız icin para harcama ihtiyaci da hissetmezsiniz birsey icer donersiniz.
Bunca yildir evlilikte boyle cikip gezmiyorsaniz bunun paradan kaynakli oldugunu düşünmüyorum .
Ote yandan konu basligina gelince sizin dusunceniz kendinize gore bencillik degil belki ama kayinbabanin o kardesin de hakki olan evinde bedavaya yaşıyorsunuz. Istanbulda en kotu evin kirasi bin lira,sizin sehirde ederi nedir bilmiyorum ama ortalama bin liralik bir evi (ki o kardesin de hakki var) size hibe etmeleri ve sizin onlara bir kurus harcamamaniz sizce bencillik olmaz miydi?
Milletin evinde bedava yasamak hos birsey degil ki, ne kadar anne baba evi olsa da. Sonuc olarak o evi size vermese ve kiraya verseler yaptiginiz alışveriş -fatura parasindan da cok para kazanacaklar. Ya da siz istediginiz muhitte bir ev almaya kalksaniz onlarin yakit alisverisinden daha cok parayi havaya-kiraya saçacaksiniz. O yüzden odenen paraya bosuna takilmayin. O kardes belki eve katki yapmiyor ama sizden de kendi payini istemiyor. Boyle de bakabilirsiniz.
Elin mali neticede,dusunmek sizi sinir etmekten baska birseye yaramaz.

Tüm yorumları okumadım , bunu alkışlamak istedim :)
Şimdi diğerlerine bakıcam :))

Çoğunluk sizi haklı görmüş ama ben biraz daha farklı bakıyorum olaya
Ana-babanın evinde kira vermeden oturup fatura ve mutfak alışverişine laf etmek ne kadar mantıklı?
En başında ayrı eve çıkmış olsaydınız bunları yaşamazdınız.
Bu yaşananlarda kv-kp-kb üçlüsünden çok eşiniz hatalı.
Adam birey olamamış ki.
Ayrıca siz de istediğinizi-beğendiğinizi almak, gönlünüzce gezmek istiyorsanız çalışmayı düşünmez misiniz?

Ben fatura ödüyor alışveriş yapıyor diye rahatsız değilim. Ama evde bekar bi erkek daha varsa yarı ihtiyaçları da o karşılaması gerekir diye düşünüyorum. Her şeyi evlenen karşılamaz. Bundan rahatsızım yoksa tabiki defalarca yzdığım gibi ana baba onların evladı ölene kadar yardım edecek. Ev konusuna gelince ben istemedim buraya gelmeyi ayrı gitmek istediğimde kv kesinlikle karşı çıktı hazır ev var diye eşimin aklına girdi eşimde cok ayrı gitmek istemiyordu hemen ikna oldu. Ben geldim ama dedim yarın öbür gün bana hazır eve geldin muhabbeti yapmayın diye şuan yapamazlar hiç biri. Zaten bi tek bu konuda sesim çıktı onda da gene kv istediği oldu.

Tüm yorumları okumadım , bunu alkışlamak istedim :)
Şimdi diğerlerine bakıcam :))
Bedel ödemek çok çirkin bi laf. Evi verirken ben istemedim kiraya çıkmak istedim kv istemedi. Artı ben yardım etmeyecek yazmadım iyi okuyun lütfen yardım sonuna kadar edicek ama evde bir bekar oğul varsa bütün hesap Kitaplar yarı yarıya olması gerekir diye dusundugumu soyledım. Herşey eşimin üstüne kalınca ay sonunu getirene kadar ben sıkıntı cekıyorum bende aileyim burda

Öyle oldu, böyle oldu, siz istemediniz,
kv ikna etti vs sonuçta o insanların evindesiniz.
Kiraya verseler ek gelir elde edecekler.
Asıl sorun ailesiyle göbek bağını kesememiş bir erkekle evli olmanız.
Bir de olaylara çok duygusal bakıyorsunuz.
KP seviyor olabilirsiniz.
Bununla birlikte bir olay-durum bana göre yanlışsa ya da rahatsızsam uygun bir üslupla bunu söylerim.
'O kırılmasın, bu darılmasın' derseniz hiç bir sorunu çözemezsiniz.

Herkes ev konusunda bedava oturuyosun falan yazmış ama; ben bu eve gelmek istemedim kv zorla burda oturmamızı istedi. Ben en basında dedim bana yarın obur gün bedava oturuyosun muhabbeti yapmayın diye. Ben bedava oturuyorum diye herşeyi eşim yapmak zorunda değil bence. Ana-baba öteye atsın bana yedirsin parayı demiyorum ama evli diye herşeyi eşim üstlenmesin kaynımada biraz baskı yapsınlar diyorum.

Haklısın. Benim tek sorunum bu. Kırılmasın üzülmesin diye kendime olan oluyor. Her konuda böyle

Eğer parası varsa ailesine yardım edebilir tabi ki onlar onun annesi ve babasıdır ama tabi ki öncelik sizin evin ihtiyaçları. Bence sorun siz kendi ihtiyaçlarınızı dillendirmeyi bencillik olarak nitelediriyorsunuz ve dillendirmeyip pasif kalıyorsunuz sonra da içinizde öfke kabarıyor eşiniz de görmüyor anlamıyor, belki de ailesine kendini gereğinden fazla kullandırtıyor. Siz neden gerektiğinde evin şu eksiği var bunu almamız lazım vs demiyorsunuz? Neden eşinizden kendinize kıyafet almak için para istemiyorsunuz? Bunlar sizin ihtiyaçlarınız, bencillik değil, Ha bir ameliyat olur, hastalık olur, ilaç lazım olur, öyle bir ihtiyaçları varken siz don alcam deseniz belki bencillik olur ama sizin de bir eviniz var ve ihtiyaçlarınız var; önce bunlar, daha sonra artan para ile isterse ailesine yarım eder.

Haklısın. Benim tek sorunum bu. Kırılmasın üzülmesin diye kendime olan oluyor. Her konuda böyle
kötü olacaksınız başka çaresi yok
kayınız hiç der mi? param yok evlenemiyorum şöyle böyle
diyorsa ya da para muhabbeti yapıyorsa hemen sokun lafı "ohoooo sende de para yoksa biz ölelim 2 ev birden geçindiriyoruz" vs diyin gülerek ama
kp e de dönüp sana canım feda babacığım benim lafım sana değil gençlere gibi konuşun

eşiniz çoluk çocuğunuzun rızkını başkasına yediriyor, bunu akıl edemiyor mu?
usulunce eşinizle konuşun..

eşin artık alıştırmış yapacak şey yok sanırım daire ailesinin ve kira vermiyorsunuz ve o da bu yaptıklarını ona sayıyordur. bence alışveriş yapamıyorum diye dertlenmek yerine girin bir işe çalışın kendi paranızı da kendinize ve gezmeye tozmaya harcayın şimdi para kazanmıyorken ailene niye yardım ediyorsun ki bence bu yardım olmaktan çıkmışta neyse denmez.. ama kendiniz de kazanırsanız laf söyleyecek yüzünüz olur.

çok iyi çok iyi dediğiniz bir maaş siz de çalışmiyorsanız çok sayılmaz
hele birde çocuk varsa orta bir maaş sayılır
2 eve yetmez tabii
o para anca sizin evinizi geçindirir
çalışmadığım bir dönem eşim çalışmaya devam ediyormuşum gibi hesabıma her ay düzenli para yatırırdı maaş aliyormuşum gibi, ben hiç para istemek zorunda kalmazdım bu yüzden
böyle bir sistem geliştirin aranızda, üstüme başıma bişey alamiyorum ne demek
annesi babası diye herşeyine yetişmesi gerekmiyor
evlenmeseymiş madem kendini öyle sorumlu hissediyormuş beyfendi
yerinizde olsam ne yememnden, ne gezmemden ne de keyfimden vazgeçmem o ailesine para verecek diye
maaşı kendin evinizi zor geçindirirecek kadar az olsa yorumum farklı olurdu, sizde çalışın derdim ama bu durumda adam önce sizinle kurduğu ailesine sahip çıksın. Kalırsada anne babasına yardım etsin. Asalak Kardeşinide zırnık koklatırmazdım yerinizde olsam

Eşinizle konuştunuz mu ?
Bencil değilsiniz.
Çalışmıyorsanız eve şu kadar gerek her ay ya da parayı bana ver alışverişleri ben yapacağım deyin.
Kv kp nin baska geliri vs yok mu ? Emekli maaşı şu bu
Yani eşiniz Hatalı ama onlar da Hatalı

bencil değilsin hatta fazla alttan almışsın bile.eşin evlendiğinin farkına varmamış.Babasının emekli maaşı yok mu? kardeşinin maaşı yok mu?Siz bir araba filan aldırın borca sokun anca o zaman eşiniz layığını bulur.Bunların borcu olmazsa olanı biteni ailelelerine yedirirler.

Ayni dert bende de var. Ben de evin tek geliniyim. 2 görümce var. Kayin falan yok. Dediginiz sekilde bütün borclar alisveris vs hepsi üzerimizde bir de bende 3 cocuk var. Kaldi ki kp özel calisir ellerine de para gectigi halde

2 evın tum fatura ve mutfak gıderını karsılamak dugunlerde ozel gunlerde paralar harcamak ıcın esınızın en az aylık 15 bın falan kazanması gerek

esınızın kazancı buysa baska sehre tasının bence sız

tamam aıleler kendı ıclerınde hedıyeler odemeler ufak seyler bırbırlerıne yapabılırlerde baskasının evını gecındırmek ne demek kayınvalıdegıller sacmalamasınlar gunah ya

cok haklısınız kesınlıkle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…