Çok mu fazla ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ay konu dışı ama sorayım uzmanını bulmuşken. Özellikle iç çamaşırlarını yıkarken kullanılan kimyasalların, pedlerde ve tamponlarda kullanılan ağartıcıların sebepsiz infertiliteye, yumurtalık ve rahim kanserlerine sebep olduğunu okudum bir yerlerde bir zamanlar. Bilimsel bir makale değildi o yüzden inanmakla inanmamak arasında gidip geliyorum. Ben çevre duyarlılığım sebebiyle toksik kimyasal içermeyen (ne kadar içermediği tartışılır tabi) deterjanlar ve ped yerine menstural cup kullanıyorum. İnsanları çevre konusunda ikna etmek zor oluyor ama iş kendi sağlıkları olursa daha kolay ikna olurlar belki. Doğruluk payı varsa burdan yürüyeyim.

Evet bana göre çok fazla..o kadar deterjan zaten zarar. Çok Sık yıkamaktan eşyalara zarar görür e bunun bir de ütüsü var. Hiç mi üşenmiyorsunuz.haftada 2 renkli 2 kerede beyazları atarım. Hergün de üst baş değiştiriyorum. pis oldugumu da düşünmüyorum. Makinaya anahtar atmak hiç aklıma gelmedi doğrusu

Haklisinizdir bilgilerinizi sorgulamadan onaylıyorum konunun ehli değilim peki şöyle bir sorum olucak var sayalım ki yikadigim temiz sandığım çamaşırlar böylesine farklı materyaller barındırıyor ve aslında kirli ya da zararlı diyelim. Eşyayı pis bıraktığımda daha az mı zarar alıyorum yani belki de hastalık virüsü taşıyan bir ürünü yıkadım bana diğer etmenlerden daha mi az zararlı merak ettiğim icin soruyorum

Valla bilmiyorum ben telefonumu bile yıkanan model aldım arada bi suya sokup çıkarıyorum yanlış ya da doğru bilemiyorum bu şekilde daha mutlu olduğum için yapıyorum

Ben de soru sorayim merak ettim menstrural cup rahatsızlık hissi vermiyor mu memnun musunuz?

Ben de soru sorayim merak ettim menstrural cup rahatsızlık hissi vermiyor mu memnun musunuz?

Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum neden daha önce almamışım diyorum. Kesinlikle rahatsızlık hissi yok. Regl olduğumu bile unutuyorum çoğu zaman.

Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum neden daha önce almamışım diyorum. Kesinlikle rahatsızlık hissi yok. Regl olduğumu bile unutuyorum çoğu zaman.
Bunu kullanmak icin cinsel yaşam olması gerekiyor mu kısaca bakireler kullana biliyor mu? Bi de çok pahalı olan bir marka ordan mi aldınız

Valla bilmiyorum ben telefonumu bile yıkanan model aldım arada bi suya sokup çıkarıyorum yanlış ya da doğru bilemiyorum bu şekilde daha mutlu olduğum için yapıyorum
İç çamaşırını 10 defa elde yıkayıp makinaya atmak, telefonu yıkamak. Ne bileyim bence gerçekten normal değil. Ve yakın çevrenizde size bu davranışınızın anormal oldugunu söylüyormuş zaten.bence kendinize sınır koyun iyice takıntı haline gelmeden. Haftada belirli günler belirleyin mesela çamaşır günü olarak.

Bunu kullanmak icin cinsel yaşam olması gerekiyor mu kısaca bakireler kullana biliyor mu? Bi de çok pahalı olan bir marka ordan mi aldınız

Bazı markaların bakireler için olan modeli de varmış ama o konuda çok bilgim yok. Bekarete önem veren biri kullanmamalı bence, sıkıntı yaratabilir. Divacup kullanıyorum ben.

Sadece cumartesileri yıkıyorum zaten genelde dediğim gibi imkan buldukça ve pis olduğunu düşündüğüm şeyler o yıkıyorum. Hiii evet on kere yıkama mevzusu biraz sıkıntılı hak veriyorum

Bazı markaların bakireler için olan modeli de varmış ama o konuda çok bilgim yok. Bekarete önem veren biri kullanmamalı bence, sıkıntı yaratabilir. Divacup kullanıyorum ben.
Bir faydası olduğunu düşünüyor musunuz bir yarar göründünüz mü?

camasir sepetim hergün okadar dolu olurki devriliyor resmen sürekli

esyalar gercekten kirli cünki oglum tam bir kirlilik güzeldir modunda ve iki saniyede benide halleder.

sen sen ol lütfen bize gel bol bol camasir yikayarak mutlu ol ve benide mutlu et sevaba girersin :) günde iki kere makineyi aciyorum ama o dag hic kücülmüyor buz daglari eridi ama benim camasirlar ciks

Bende senin gibiyim. Yalniz degilsin hasta degiliz hatta esim yikaya yikaya eskitiyorsun der

Bir faydası olduğunu düşünüyor musunuz bir yarar göründünüz mü?

Benim için öncelik atık üretmemekti. Kadın atık olmasın diye bir kampanya vardı bir zamanlar. Her ay en az bir paket ped kullanıyoruz ve o pedler doğada yüzyıllarca yok olmuyor.

Kendime olan faydalarına gelince öncelikle kokmuyorum, kokuyu üreten bütün etkenler ortadan kalkıyor çünkü. Daha temizim, regl kanıyla muhatap olmuyorum. Tamamen kuru hissediyorum. Regl miktarı çok fazla olan bir kadın olarak ayağa kalktığımda akma hissi yok, aslında o kadar fazla kanamam olmadığını da farkettim. Taktıktan sonra 10-12 saat unutuyorum, saat başı ped değiştirme kontrol etme yok. Karın ağrısı oldukça azaldı, eskisi kadar zorlu geçmiyor regl dönemleri.

Seve seve ama baştan diyim mavi yumossuz yıkamam siz bi kutu koyun oraya ben yola çıkıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…