Çok mu fedakarim?

doğu da kim mantı alır aaaaaaaaaay millet yemiş kafayı

Valla arkadaşlar terör bölgesinde herşey sandığımız kadar kolay olmuyor.çocuğum hastalandı hastaneye götürebilmek için helikopter bekledik saatlerce.en son eslerin ve çocukların helikoptere alınması da yasaklandı. Çocuğa bisey olursa korkusundan eşimi orda bırakıp ailemin yanına gelmek zorunda kaldım.
Yani demek istediğim konu sahibi, belliki dağın başında bir yerde oturuyor is bulması zor. Bu kızın çalışmadığını eşi baştan biliyordu. kpss ile atanmaninda garantisi yok. Onu da biliyo olmalıydı.Beyefendi kaldıramayacağı borcun altına girmemeliydi.madem çalışan bayan istiyordu baştan çalışan bayanla evlenmeliydi. Bu kız dağın başında eşiyle can korkusuyla hayat yasasın. Yediğinden içtiginden kıssın, beyefendinin anne babası ve kardeşide paraları yesin. Sıkışınca da anne babayla kötü olmasın eşini ezsin.Nefret ediyorum böyle erkeklerden.

Bak sen ne yazdıysan ben ona göre yorum yapıyorum.Oturupta acaba hangi şartlarda yaşıyor dye düşünmüyorum.Mülakata girdim diyen sensin.Atanamadım diyen sensin.Dün adliye mülakatına girdim diyen sensin.Her şeyden önemlisi her gün eşimle neden çalışmamamınkonusu oluyor diyen yine sensin.Yani sonra da burda nasıl çalışacağım terör dağ bayır diyen yine sensin.Eşin bu şartları biliyorsur sanırım.Bak ne güzel anlatmışsın.Eşin o anlattığın şartların tam ortasında işte.Mesele çikolata meselesi değil.Çikolata son damla olmuş taşmış.Deterjan ve ebzneri şeylerle tasarruflu olmadığını ima etmiş.Eşin senin anlattığın bu kadar zor şartlarda askeri görevini icra edip,hem sana hem kardeşine hem kendine yetmeye çalışıp bunca zorluğa sıkjıntıya rağmen cebinde 25 lira kalıyorsa o insana eğer çalışmıyorsan biraz tasarruf yaparak yardımcı olabilirsin.
En güzel tatil beldesini bıraktım geldim baba evinde yediğim önümde yemediğim ardımda,tek başına yemişsin bir birikim yapmamışsın,napayım kendimimi keseyim gidip başkasıyla evlenseydin....gibi söylemler bu psikoloji normal değil.
Ben seni yargılamak için konuşmuyorum,dışardan bir göz olarak yorumumu yapıyorum.Elbette senin de orada bunaldığın bir ortam var.Ama genel anlamda eşinin ne kadar ilgili sevgili gönül alan biri olduğundan bahsetmişsin.Bir çikolataya normal şartlarda takılmayacağınıda en iyi sen bilirsin.Empati yapmalı,birbirinize en azından manevi destek olmalısınız.

Mahrumiyet bolgesinde ozelde calisin diyen arkadaslara soru sorasim geldi arkadas mahallenin bakkalindami calisacak merak ettim de

ben evde olsam kurabiye yapardım mesela satardım. ya da toptancıdan alıp onları satardım. olmadı süs eşyaları yapardım. yani elbette ev geçindirecek kadar kazanılmaz ama en azından 1 liralık çikolata için söz eden adamdan harçlık almasına gerek kalmaz.

Farkındaysanız adam eşinin bekarlıktan kalma borçlarını ödüyor. Cimrilikten bahsediyor olmanız biraz haksızlık gibi geldi bana. O kadar ödemeden sonra ay sonunu getirmek için kendini kasması normal. Kaldı ki birikim de yapıyprmuş içinde yaşadığı zor koşıllarda. Borcu harcı olmasa eminim 1 çikolatanın lafını etmeyecektir. Belki uslubu yanlış olabilir ki ben onu da görmedim, adam açık seçik cebindeki parayı söylemiş, şu an için anlayış gösterilmesi gereken bi dönem. Kaldı ki o da ilk kez evlenmiş ve bi evi çekip çevirmek konusunda henüz yeni tecrübe sahibi olacaklar

Bana göre eşin hatalı en baştaki mesajını güncelle bence 3600 maaş alıyor demişsin benim bildiğim kyk ödemeleri en fazla 200-300 tl dir aylık. kredi kartımda 200 lira demişsin ee en çok 500 tl senin ödemelerine gidiyor geri 3000 lira para kalması gerekiyordu ama kalmıyor neden çünkü 2000 lira kardeşine ve ailesine yardım ediyor. Madem öyle kpnuşup bu aile ve kardeşe yardım meselesi bitince evlenecektiniz. ha bilemiyorum baştan söyledi mi bu miktarları sana. Sende ona göre bir yol çizerdin. Açıkçası senin yerinde olsam arada sırada giderdim yanına ama sürekli orda kalacağımı sanmıyorum. En azından kendi memleketinde bir işe girip çalışırsın. Bence daha mantıklı.

doğu da kim mantı alır aaaaaaaaaay millet yemiş kafayı

siz doğuya gittiniz mi hiç??
mesela benim ilk görev yerim hakkariydi. bir sürü cafe vardı. mantı da olurdu pizza da gözlemeci de. yani amaç para kazanmaksa çabalayınca oluyordu. en azından ben hakkaride dışarıya çıkıp işe gidip geliyordum. çok mecbur olsam yani 1 liralık çikolatayı laf etse eşim sanıyordum birşeyler yapmayı denerdim.

arkadaşım terör var dıyor kadın..yanı asker eşi bide bu yuzden mimlenmiş oluyorsun o bölgede...hani öğretmen eşi olursun ek iş amenna.ama benım tılyon tane bu sekılde doğu da olan arkadaşım var.ve ınan bana ekmek almaya bile gitmesi ayrı bır aksıyon.yoksa o da yukarı da yazmış işten kaçmıyorum dıye ama bölgesı cok sakat.

1 tl'lik cikolatayı alır kardesının gozune sokardım...

Esine 1 tl lik cikolata alamayan adam bi zahmet evlenmesin... Ayrica çalışan kadın istiyorsa çalışan kadınla evlenseymis kaldı ki elinizden gelen çabayı da gosteriyormussunuz. Siz onun icin su anda kus uçmaz kervan geçmez bir dag basindasiniz ve calisma imkaniniz bu yuzden yok. Eşinizin düşünceli olması gerekir. Yetişemiyoruz ailesine para gondermesin.

Ayrıca karısına 1 tl cıkolata alamayan adam aılesıne yardım etmesın. Sıze ne onların evınden yenılenmesınden .

Doguda gorev yapmis olan bir memurun esi olarak anlattiklarindan da yola cikarak soyle soyleyeyim siz hic evi yakacaklar diye banyoda yattiniz mi teroe bolgesindeki halkin o gibi seylere ilgi gosterecegini sanmiyorum

Doğudaki kadınlar oda süsleme, süs eşyası, kurabiye gibi şeyleri bilmezler ve kullanmazlar.

Ben abarttığını birşey görmedim doğrusu. Bunlar oldukça normal tavırlar. Sevdiklerinden uzakta, üstelik yalnız bir lojmanda, çalışmıyorsun ve eşini bekliyorsun hergün. Merkeze bile haftada bir gidilen yerde istediğini yiyemediğin durumdasın ve üstelik öncesinde rahatlığa alışmış bir yapıdasın.
Peki şimdi, eşinin görevi daha ne kadar sürecek?
Hep Doğuda mı yaşamaya kadar verdiniz?
Sonuçta lojmanda ömür sürmez.

Doguda gorev yapmis olan bir memurun esi olarak anlattiklarindan da yola cikarak soyle soyleyeyim siz hic evi yakacaklar diye banyoda yattiniz mi teroe bolgesindeki halkin o gibi seylere ilgi gosterecegini sanmiyorum

ben o zaman nişanlıydım kaldığım kurumu basmışlardı nişanlım polis diye. sokakta kalmıştım. işe giderken arçla sıkıştırmışlardı falan. başka birşey. oraları geçiyorum ben. net üzerinden satış diye birşey var. ben çok üzüldüm 1 lira için kadının kalbinin kırılmasına. bunu yapa bir insan parayla da cezalandırır yani. hani kredisini ödüyor kartını ödüyor diye düşündük biraz da ama hepi tpu ödediği iki aya 150 onda da birşey yok.

Mesele eşin kendi anne babası kardeşine avuç dolusu para aktarıp kızın isteklerine gelince paramız yok demesi.Altı üstü bir çikolata.Onu alsa ne almasa ne.Bir liraylamı tasarruf edecek.Kıza gelince gerçektende cimrilik yapacağı tutmuş.El iyisi derler böylelerine.

Onun yerine dışarıya verdiklerini kessin.3600 den kendilerine bin lira kalması hiç normal değil.Kocası hala ayrı bir aile olduğunun farkında değil bence.

ben de polis eşi larak yazdım. sanıyorum tanıdık arkadaşlardan daha gerçekçi olarak yazmışımdır lojman içinde kadınlar birbirlerini fiştekliyorlar. özellikle çalışmayan kadınlar acayip takıntılı oluyor. onlara kalırsa burunlarını çıkardıkları an ölecekler. hatta asker eşi lan bir çalışma arkadaşım da vardı. derdi ki ljmandaki kadınlar iyiden iyiye kafayı sıyırmaya başlıyor. tayine 1 yıl var ev toplamış kadın ee eşya lazım olunca dedim koliden çıkarıp kullanıyor diyor Türkiyenin heryeri bizim yani abartmaya gerek yok. elbette zorlukları vardı ama 2 yıl işe gittim geldim sıkıntı yok.

İş bulma imkanı eminim başka illerdeki kadar rahat değildir ama isterseniz bir kaç yere başvurmayı deneyin.Mezunıyetınızı bılmıyorum ama bankalara falan başvurabılırsınız. Yada eşinizin gözü önünde iş ilanlarına falan bakın,birşey sorarsa da kendı ıhtıyaclarımı canımın ıstedıklerını alabılmek ıcın bır ıs bulmam lazım gibi laf dokundurabılırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…