- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
baktım ben yorumlara siz merak etmeyin. benden önceki yorumlara bakın çalışmak sadece dışarıya çıkarak olmaz diyen bir hanımefendi var, evde mantı yapıp satabilirsin diye öneriler sunan. o yoruma kesinlikle katılıyorum onu belirteyim öncelikle.
şu da var, ev hanımlarına eşi para vermeyince "öyle şey olur mu ya" diye kızıp kızıp duruyoruz ama burdaki durum çok daha farklı. burda konu sahibi kendi borçlarını eşine ödetiyor ama eşinin borcu var diye sinirlenip bekarken borç yapmasaydı birikim yapsaydı diyor. bu ne çifte standart? böyle konuşmasaydı bu kadar sert çıkışıp adam size bakmak zorunda değil demezdim. ama çalışmayıp borçlarını adama ödetip onun borcu var diye sinirlenmeye zerre kadar hakkı yok.
benim borçlarımı ödesin ama kendi borcu olmasın, elimi de sıcak sudan soğuk suya sokmasın diye bir mantık yok.
ki o yorumda yazdığım gibi ben konu sahibinin de borcu olduğu halde adama böyle konuştuğunu okuyana kadar adam da ne abartmış diyordum. ama bu çifte standartı kaldıramam kusura bakmayın.
Bak sen ne yazdıysan ben ona göre yorum yapıyorum.Oturupta acaba hangi şartlarda yaşıyor dye düşünmüyorum.Mülakata girdim diyen sensin.Atanamadım diyen sensin.Dün adliye mülakatına girdim diyen sensin.Her şeyden önemlisi her gün eşimle neden çalışmamamınkonusu oluyor diyen yine sensin.Yani sonra da burda nasıl çalışacağım terör dağ bayır diyen yine sensin.Eşin bu şartları biliyorsur sanırım.Bak ne güzel anlatmışsın.Eşin o anlattığın şartların tam ortasında işte.Mesele çikolata meselesi değil.Çikolata son damla olmuş taşmış.Deterjan ve ebzneri şeylerle tasarruflu olmadığını ima etmiş.Eşin senin anlattığın bu kadar zor şartlarda askeri görevini icra edip,hem sana hem kardeşine hem kendine yetmeye çalışıp bunca zorluğa sıkjıntıya rağmen cebinde 25 lira kalıyorsa o insana eğer çalışmıyorsan biraz tasarruf yaparak yardımcı olabilirsin.Siz benim suan ne imkanlarla,nasil bir yerde yaşadığımı biliyor musun?Burada nasil çalışacağım?En kötü insan içine cikmam için hergün teror bölgesinde dagin icinde yürüyüp ise mi gideyim hadi olsa gideyim ona da.Uc beş evden baska hicbir sey olmayan bir yer.Merkeze uzak.Sanki yerlesim yeri ortasindayim ama calismiyorum.Uzaktan yazmasi kolaydir.
Mahrumiyet bolgesinde ozelde calisin diyen arkadaslara soru sorasim geldi arkadas mahallenin bakkalindami calisacak merak ettim de
Taviz tavizi doğurur. O cimrilik yaptıkça siz müsriflik yapın. Hadsiz deterjana karışıyor. Siz de çikolataları stoklayın ay başında. Eve gelirken hee gün başka sipariş verin. Nasıl alışırsa öyle gider. Yarın hamile kalsanız alimallah aşerdiğinizi de almaz.
doğu da kim mantı alır aaaaaaaaaay millet yemiş kafayı
siz doğuya gittiniz mi hiç??
mesela benim ilk görev yerim hakkariydi. bir sürü cafe vardı. mantı da olurdu pizza da gözlemeci de. yani amaç para kazanmaksa çabalayınca oluyordu. en azından ben hakkaride dışarıya çıkıp işe gidip geliyordum. çok mecbur olsam yani 1 liralık çikolatayı laf etse eşim sanıyordum birşeyler yapmayı denerdim.
Ayrıca karısına 1 tl cıkolata alamayan adam aılesıne yardım etmesın. Sıze ne onların evınden yenılenmesınden .Esine 1 tl lik cikolata alamayan adam bi zahmet evlenmesin... Ayrica çalışan kadın istiyorsa çalışan kadınla evlenseymis kaldı ki elinizden gelen çabayı da gosteriyormussunuz. Siz onun icin su anda kus uçmaz kervan geçmez bir dag basindasiniz ve calisma imkaniniz bu yuzden yok. Eşinizin düşünceli olması gerekir.
Doğru söze ne denir.Ayrıca karısına 1 tl cıkolata alamayan adam aılesıne yardım etmesın. Sıze ne onların evınden yenılenmesınden .
Doguda gorev yapmis olan bir memurun esi olarak anlattiklarindan da yola cikarak soyle soyleyeyim siz hic evi yakacaklar diye banyoda yattiniz mi teroe bolgesindeki halkin o gibi seylere ilgi gosterecegini sanmiyorumben evde olsam kurabiye yapardım mesela satardım. ya da toptancıdan alıp onları satardım. olmadı süs eşyaları yapardım. yani elbette ev geçindirecek kadar kazanılmaz ama en azından 1 liralık çikolata için söz eden adamdan harçlık almasına gerek kalmaz.
ben evde olsam kurabiye yapardım mesela satardım. ya da toptancıdan alıp onları satardım. olmadı süs eşyaları yapardım. yani elbette ev geçindirecek kadar kazanılmaz ama en azından 1 liralık çikolata için söz eden adamdan harçlık almasına gerek kalmaz.
siz öyle sanın. onlar daha fazla seviyorlar . giyimleri biri parıl parıl yani. onu da geçtim de net üzerinden satış yapmaktan bahsetmiştim ben.Doğudaki kadınlar oda süsleme, süs eşyası, kurabiye gibi şeyleri bilmezler ve kullanmazlar.
Doguda gorev yapmis olan bir memurun esi olarak anlattiklarindan da yola cikarak soyle soyleyeyim siz hic evi yakacaklar diye banyoda yattiniz mi teroe bolgesindeki halkin o gibi seylere ilgi gosterecegini sanmiyorum
ben de polis eşi larak yazdım. sanıyorum tanıdık arkadaşlardan daha gerçekçi olarak yazmışımdırarkadaşım terör var dıyor kadın..yanı asker eşi bide bu yuzden mimlenmiş oluyorsun o bölgede...hani öğretmen eşi olursun ek iş amenna.ama benım tılyon tane bu sekılde doğu da olan arkadaşım var.ve ınan bana ekmek almaya bile gitmesi ayrı bır aksıyon.yoksa o da yukarı da yazmış işten kaçmıyorum dıye ama bölgesı cok sakat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?