Çok mu fedakarim?

Allah rahmey eylesin oncelikle..Benim etrafimda da bu orneklerden cok var sanirim bir ornek de ben olacağım.Benim borcumu da odediginden kendimi yük hissediyorum oyuzden de isteklerim olmuyor malesef
Normalde memurluktan başka iş mi yok özel sektörde çalışın derdim ama yaşadığınız şehir ve konum müsait değil sanırım. eşinizin tavırları hoş değil, bunları evlenmeden önce öngörmesi gerekirdi. bir de öğrenciyken aldığınız krediyi ailenizin ödemesi daha yerinde olurdu. yani daha doğrusu, kendi borcunuzu bile ödeyecek duruma gelmeden, önünü arkasını düşünmeden evlilik derdine düşünüyorsunuz, sonra bir çikolata bile alamazken buluyorsunuz kendinizi... Evliliğinize direkt sınanarak başlıyorsunuz. bana göre eşiniz sizinle evlenmeyi bildiyse evi geçindirmeyi, oflamadan bir çikolata alabilmeyi de bilecek. sizde dağbaşında işsiz kalmayı göze alıp evlenmeyi bildiyseniz yük olduğunuzu falan hissedip kendinizi sıkıntıya sokmayın. bir gün işe girersiniz herşey de düzelir ama eşinizin bu baskı ve tavırlarını unutamazsınız.

Ben yazdıklarının fedakarlıkla olan alakasını çözemedim başlığın "kocam bana saygı duymuyor mu?" olsaymış daha doğru olurmuş.
Eşin maddi anlamda sıkışmış. bu devirde ailenin geçiminin tek bir kişide olması adil değil. senin de çalışıp eve katkı sağlamanı istemesi en doğal hakkı. Madem baba evindeki gibi çalışmadan yediğinin önünde, yemediğinin arkanda olmasını istiyordun zengin koca bulsaydın :)

Sonuç: kocan sana saygı duymuyor.

Eşiniz kesinlikle cimri. En fakir insan bile 1 liralık çikolatanın lafını yapmaz. Ayıptır ayıp. Sizi böyle aşağılamaya hiç hakkı yok, madem şartları belli baştan işi gücü olan biriyle evlenecekti ya da sizin iş güç sahibi olmanızı bekleyip öyle evlenecekti. Terbiyesizlik yaptığı. Ama sizin de evlenmeden önce yaptığınız kredi kartı borcunuzun ve öğrenci kredinizin ödemesini eşinize yaptırmamanız lazımdı. O eşinizle alakasız bir borç.

bence ailenizin evine dönün

hem tatil bölgesinde yaşıyorlarmış.

tanıdığım bir arkadaşım eşini bırakıp en ücra doğuya gitti, eşi kendi ailesi ile kalıyor çocuklarına bakıyor.

sizde ailenizde oturup ders çalışırsınız hem atamanız olunca eş kurasıyla aynı yerde olursunuz.

yaptığınız da fedakarlık değil bu arada. doğuya giden adamın başına ben gitmek istemem açıkçası. stresi zaten olacak, bir de bana baksın kafasında olamam.

sizin bekarlıktan kalma borçlarınızı ödüyormuş fedakarlık yapan o gibi görünüyor.doğuya gittiyseniz siz de onu seviyorsunuz demekki bunu onun için değil sevginiz için yapmışsınız.market meselesine gelince adam parası olmadığını açıkca söylemiş.cimri denmez o yüzden. cimri olupta paylaşmayana denir.

Adam sizin borcunuzu neden ödüyor?

Kendi borcunun yanında sizinkini de ödüyorsa bu yaşa kadar yemişsin deme hakkınız hiç yok.

Adam her şeye tek başına yetişemiyor maddi bunalmış belli. Okumuş insansınız, siz yan gelip yatarken adamın sizin borcunuzu ödemesini beklemek yüzsüzlük.

İş bulup çalışın, adam da sıkılmasın. Adama hiç mi acımıyorsunuz, hiç mi sevmiyorsunuz?

çalışan kadının, çalışmayan kadına nefret kusması durumu :)

evliliğe bakış açınız çok yanlış. milyonlarca çalışmayan bayan var, hepsi mi yüzsüz şu durumda. 15 yıllık iş hayatımda hep özenmişimdir kadınını sahiplenen erkeklere. gerçek yuva erkeğin kanatlarının altına aldığı yuva gibi gelirdi bana. babalarımızın annelerimizi sahiplendiği gibi. Allaha şükür eşimde gönlüme göre bir eş oldu.
ticaretten bahseder gibi bahsedilemez evlilikten. yan gelip yatmak ne demek...

ayrıca 1 liralık çikolataya laf eden bir adamı, hemcinsine karşı savunmak da çok enteresan.
benim kocam 1 liralık çikolatama laf etsin, kendine 1 kuruşluk bir şey alıp eve sokamaz.
100 liradan 1000 liradan bahsetmiyoruz farkındaysanız. konu sahibi, tavrınızı koyun lütfen.

Arkadaşlar yapmayın allah aşkına. Kadın terör bölgesinde nerede calissin? Tek başına dışarı bile çıkamayan asker polis eşleri var.Elektriğin, suyun günlerce kesildiği yerler.Ben de kadınların her zaman çalışmasından yanayım ama şartlara bakarak konuşmak lazım.

Konunuzu okuyunca Yalnız Kelebek geldi aklıma.Ona çok anlatmıştık.Bu adam fazla aileci ailesine çok harcıyor yarın bir ihtiyacın olduğunda senden kısar hatta aç kalırsın demiştik.Sevgilisi onca borç içinde Kelebekten apar topar evlenmesini doğuya gelmesini istiyordu.

Bence sizde evlenmek için acele etmişsiniz.Ya ailesine bu kadar borç yapmayacaktı ya da borçlar bitmeden evlenmeyecekti.Karısına bir liralık çikolatanın lafını eden kişi evlenmemeliydi.Bakamayacağın kızı ne demeye birde doğuya götürürsün ki.Kolay olacak sanmış belli ama evdeki hesaplar çarşıya uymamış.

Benim gördüğüm eşiniz iki evin harcamaları,kardeşin harcamaları birde sizin bekarkenki harcamalarınız (borç)derken haddinden fazla borcun altına girmiş.Bu kadar yük çok fazla.

En azından kardeşiyle ilgili kısmı babasına devretmeli.Üç kuruş şey için sizden parasını sakınan kişi diğerleri için oluk oluk para gönderemez.Önce kendi ailesi gelir bunun bilincinde olmalı.

Aman diyeyim bunca şeyin üstüne birde hamile kalmayın.Herşey burnunuzdan gelir onu söyleyim.

Hamile kalsanız, aşerdiğinizi de almaz bu adam ?? Üzüldüm açıkcası

Arkadaslar öncelikle hepinize tesekkur ederim yorumlariniz için. Ben savurgan biri degilim, evin ihtiyaclari oluyor sirf durum musait degil diye cok zorlamiyorum.Ama görüyorum ki kardeşi istiyor gönderiyor e ben evin ihtiyacini aldiramiyorum ve aldığım 1 liralik cikolatayi sorun ediyor.Ben her defasinda söylüyorum borcumu oduyorsun babamdan alacağım diye babam yardim edecegini soyledi eli rahatlayinca.O yuzden zaten uzerimde yuk hissediyorum.Herkes hazirci,calismayan damgasi vuruyor.E eskiden anneleriniz calisamayinca yüzsüz mu oluyordu?Suanda benim yaşadığım yerde ve civarinda hicbir yerlesim yeri yok anca arabayla.Biz araba da almayacaktik ama mecburen merkeze ihtiyaclarimizi almaya giderken arabamiz olmazsa gidemeyiz çünkü yollar cok tehlikeli ve bizim minubus yoluna cikmamiz icin yarın saat daglik alanda yürümemiz lazim.Eşime kibarca bunlari söyledim bir ara kavga ettim.Ben zaten savurgan biri degilim bir de bana bunlari söyleyince olmuyor.Soyle de ki şunu yanlış kullaniyorsun ben de düzelteyim var mi öyle birsey dedim hayir dedi.O da bunaliyor bazen.Ama suan burada calismam gercekten cok zor.Esim calismami istiyor boyle bir imkan olsa o uygulardi zaten.

1.Eşin kendi kredi borcunu ödüyor
2.Kardeşine yardım ediyor
3.Senin bekarlıktan kalma kredi kartı borcunu ödüyor
4.Senin öğrenci kredini ödüyor
5.Tek başına ev geçindiriyor
ve sen cimriliğinden dem vuruyorsun.
İnan bana senin çikolatana laf etmiş olmasından daha çok dokunuyordur ona cebinde 25 lira kalması.
Doğu gibi bir yerde zor bir görev altında.Psikolojisi zaten normal değildir.
Eğer babanın evinde hiç birşeyin eksik değildiyse,kredi kartı ve öğrenci kredinde baba evinde ödenmeliydi.
Çalışmalısın.Gencecik üniversite bitiren insan çalışmalı.Atanamadım şu bu değil.Doğu gibi yerde üniversite mezunlarına çok ihtiyaç var.İsteyen bulur.

size ciddi anlamda üzüldüm. çok kötü bir hayat olmalı. birgün markette kadının biri bisküvi aldı kocası bir bakış attı ki ben aşırı derece etkilendim. rahmetli babama çok teşekkür ettim ayaklarım üzerinde durup evlenmemi şart koştuğu için, Rabbime şükrettim bana verdikleri için. ben abur cubur çok alırım belki benim eşimde öyle yapardı ne bileyim yaşamadan anlaşılmıyor işte.
ama sizde de çok büyük hata var. yani boş boş oturacağınıza asgari ücretle işe girip öğrenci borcunuzu yatırsaydınız, kredi kartınızı ödeseydiniz. belli ki adama yük geliyorsunuz. ben gururluyumdur biraz. böyle imalar hissetsem aldığı ekmeği bile yemem. hiçbir şey yapamıyorsam çayc demler satarım herhalde ki yapmadığım iş değildir. atanana kadar saçma sapan işlerde çalıştım. bir sürü mülakata gittim olumsuz oldu. ama yılmadım. yani oturup kpss beklemeliyim mantığı da bana saçma geliyor.

Siz benim suan ne imkanlarla,nasil bir yerde yaşadığımı biliyor musun?Burada nasil çalışacağım?En kötü insan içine cikmam için hergün teror bölgesinde dagin icinde yürüyüp ise mi gideyim hadi olsa gideyim ona da.Uc beş evden baska hicbir sey olmayan bir yer.Merkeze uzak.Sanki yerlesim yeri ortasindayim ama calismiyorum.Uzaktan yazmasi kolaydir.

Arkadaslar calistim zamaninda evlenmeden 6 7 ay once ciddi bir ameliyat gecirdim iyilestigimde de evlendim.Okulum da biteli cok olmadi ben calisip kendim oderim hesabi yapiyordum ve sinavlarim hersey de iyi geciyordu ama olmadi evlendikten sonra vergi dairesine düştü borc mecbur yapilandirdik.2 ayda bir 150 lira yatırıyoruz yani ayda 75 lira gibi birsey ediyor.Yani milyarlar borcum yok.Calisabilsem ben zaten calisacagim merakli degilim kocaman karakolda tek bayan olarak dag başında hayat sürmeyi.Ben de insan içine cikayim icim ferahlasin ,heem elim iş tutsun diyorum ama balkona bile cikarken insan tedirgin oluyor,buradaki personeller zirhli araclardan baska araclarla disari cikmiyor hergun terorist kovaliyor.Ben boyle bir yerde işe nasil gidip gelecegim söyleyin?

Gülün geçin konu sahibi. İstanbul'da oturup Hakkari'ye akıl veriyorlar. Gülün geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…