Çok mu fesatım acaba?

rezudus

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
10
0
286
Düzce
çok mu fesatım bilmiyorum ama birkaç gündür çok kafamı kurcalıyor. eşim kardeşimin sürekli bizde kalmasını istiyor. Güya gırgır şamata vakit geçiyormuş. Depresyonuna iyi geliyormuş. Başlarda öyle olduğuna inanıyordum ama şimdi aklıma başka şeyler geliyor. 1 hafta önce burdalardı mesela ve kardeşim çok dağınık ve söylemezsen bir işe elini uzatıp yapmaz. Bunlardan bunaldığımı bildiği için kızmayım diye ortalığı bile toparlamış. Ki normalde kendi dağınığını bile toplamaz. Hemen her gün facebook'ta yatana kadar onunla konuşuyor. sabah işe gideceği halde hele dün sabah 5e kadar geyik yapmışlar. Konuşsam eşimle hemen kendini geri çeker, konuşmayı bırakır biliyorum. Ama fevri hareket etmek ve sebepsiz kimseyi kırmak da istemiyorum. Aklından geçenlerden emin olsam zaten bi dakika daha onunla vakit geçirmek istemem.

iyi düşün icine kurt düşürmek gibi olmasında 2sinde birbirine ilgisi olabilir yada senin kardeşin olduğu içinde oda kardeşi yerine koymuşta olabilir
sana tek tavsiyem uzman birine danışman sakın acele etme yanlış anlışma olmasında üzüldüm ((((

eşinede bu konu hakkında hiç birşey belli etme sakın

:44::44::44:
Bilemedim şimdi,sadece bu anlattıklarınızdan olumsuz bir fikre kapılmamak gerekir.
Belki gerçekten masumane görüşmelerdir diycem ama sabahlara kadar konuşmalar,
depresyonuma iyi geliyo saçmalığı bana da tuhaf geldi.
O zamanı birlikte geçirseniz daha faydalı olur depresyonuna ama:44:
kardeşinizin tavrı nasıl peki?
Eşinize karşı yaklaşımında bir tuhaflık var mı?
Valla normalde saçmalık,fesatlık olarak değerlendirilecek şeyler ama burda öyle şeyler görüyoruz ki,
insan her konuya temkinli yaklaşıyor.kesin bir şey demek güç...
Başka gözünüze takılan örnekler var mı mesela?

Çıkar Aklından Bu Pis Düşünceyi Lütfen!!
İğrenç Bir Şey Bu..

Kardeşin kaç yaşında çocuğunuz yoksa belki onu öyle gibi görüyordur eşiniz evde bir maskot gibi oluyordur onun için
Annenizle falan da konuşun üstü kapalı ama bence fesatlığa çok da gerek yok kardeşiniz sonuçta

uzman birine danış derim psikologlar davranışlardan çok iyi anlarla nede olsa ozmn anlarsın belki şimdiden telaşlanma

Eşim benim kardeşimle de çok ilgilenir.Kendi kardei yerine koymuştur.
Sakın aklına kötü birşey getirme.
O aklındaki düşünceleri bile dile getirmek o kadar kötü ki.
Çabuk att o fikirleri aklından.
Eşim benim kardeşime hediyeler alır.Sarılır hatta ikimize sarılıp yürürüz yollarda.
Abisidir o kardeşidir.
Çok seviyordur kardeşini.
Ne var ki bunda.Sevinmen gerek.
Benim kardeşim 15 yaşında.Çocuğumuzda yok.Onun için güzel vakit geçirebileceği kardeşi, arkadaşı, çocuğu gibidir.
Baksana ne kadar benimsemiş kardeşini.Buna sevinmen gerek.
Kaldı ki yazışmalarını görüyorsundur.
Artniyetli birşeyde yoksa kuruntu yapıyorsun tatlım.

Rezudus cvp verirsen ona göre yorum yaparız.
Bu arada yorum yapan diğer arkadaşlar,evet bence de iğrenç,çok kötü,hastalıklı bir durum bu.
Ama...
Malesef bu durumun örneklerini kendi hayatlarımızla,evliliklerimizle kıyaslamamalıyız.
Öyle hayatlar,öyle ruh halleri var ki,insan bazen gördüğüne duyduğuna inanamıyor ama gerçek olduğunu da reddedemeyiz.
Konu sahibinin eşi ile olan ilişkisini bilelim önce,eşi normalde nasıl bir insan,evlilikleri kendi açısından nasıl?
Eşinin kendisine davranışları ne durumda?
Tereddütü sadece evliliğiyle ilgili değil bence,kardeşini herhangi kötü bir duruma karşı koruma içgüdüsü de olabilir.
Tam kestiremeyiz,o ortamı ve hisleri yaşayan kendisi.

Evet canım haklısın.
Konu sahibibizle paylaşıma devam ederse,daha iyi analiz yapacağız.

1-Eşiniz neden depresyona girdi?
2-Kardeşiniz kaçyaşında eşiniz kaç yaşında ?
3-Sürekli kardeşinle iletişim halindemiydi? Yoksa kısa birsüredir mi devam ediyor?
4-Çouğunuz var mı?
5-Eşiniz sizi hiç aldattı mı?

Kardeşim 23 yaşında. Biz de 2 yıldır evliyiz ve 7buçuk aylık hamileyim. Kardeşimin konuşmalarında kesinlikle yanlış anlaşılacak birşey yok doğrusunu söylemek gerekirse. Sadece eşimin özellikle son zamanlarda onunla çok vakit geçirmeyi sevmesi beni rahatsız ediyor. Ya ne bileyim. Annemlerle farklı şehirlerdeyiz. Yazın 2-3 hafta orada kaldık. Sürekli film falan izliyorlar. Eşim sever film izlemeyi ama normalde zaten. oradayken beraber 1 kere film izlemeye yeltendik. onda da yarısında uykusu geldi devamını bile getiremedik. Normalde uykusuzluğa dayanamaz da konu kardeşimle vakit geçirmek olunca kendi sınırlarını zorluyor gibi geliyor malesef. Bir de kendi evimize dönmeyi istemiyordu. Ben artık dönelim diye ısrar ettim de öyle döndük. Yoksa bıraksan aylarca bunalmadan orada kalacak (kayınvalidesinin evi olur bu ev) Kendi evimize geldikten sonra gene dilleye dilleye onları buraya getirtti. Gelip 1 hafta falan kalıp döndüler. O gelin diye ısrar edince. Ayıp olmasın diye ben de ediyorum. Sonuçta o damat, ben kızlarıyım. Burdalarken de gerçekten çok bunalıyorum ev işi konusunda. Birazda hamileliğimden dolayı pek iş yapamıyorum. Onlara da hayatta şu işin ucundan tutun diyemiyorum. Evin içinde, mutfakta adım atacak yer olmuyor hiç abartısız. Eşim bunaldıgımı bildiği halde ısrarla çağırmaya devam ediyor.
ha şakalaşmaları falan oluyor ama sadece bu kadar konuşmalarında rahatsız edici şeyler yok. Ben de önceleri ne güzel anlaşıyorlar diye mutlu oluyordum ama bir kaç gündür böyle düşünmeye başladım.

Hamile olduğundan böyle düşünyor olabilirsin.
Duygu karmaşası yaşıyorsun.
Depresyona girdi diyorsun? neden dolayı depresyona girdi?

Depresyona girmesinin özel bir sebebi yok. Sürekli depresif ruh hali var. Ve senelerdir antidepresan kullanıyor bu yüzden.

Depresyona girmesinin özel bir sebebi yok. Sürekli depresif ruh hali var. Ve senelerdir antidepresan kullanıyor bu yüzden.

Depresyonuma iyi geliyor dediğine göre onunla eğlenceli vakit geçirmesinden kaynaklanıyor.

Sizin ilişkinizde bir sorun yok değil mi? Seni seviyor iyi anlaşıyorsunuz filan ???

Bir de evlendiğimizden beri eşimle öyle önemli sorunlarımız olmadı hiç. Tek sorunumuz eşimin kullandığı ilaç yüzünden cinsel hayatımız hemen hemen hiç yok. Onu da başlarda çok kafama takıyordum. Ama şimdi pek önemsemiyorum. Birbirimize karşı hiç kırıcı konuşmuşluğumuz, tartışmamız bile olmadı 2 senedir. Evlenmeden öncesini de sayarsak 3 senedir:)

sosyal yaşantısı var mı? yada evde hep seninle mi biraz bulanmış olmasın kardeşinle konuşmak belki gerçekten de iyi gelio olabilir mi?

Canım Düşünme Böyle Şeyler..
Hamilesin Biraz Hassas Bir Dönemdesin..

Ne desem bilemedim,kendimden örnek vereyim;
kardeşim falan yok da eşimin aileme karşı samimiyeti inanılmaz haz veriyor bana.
Çok mutlu oluyorum aileme karşı yabancılık çekmediği,onları kendi ailesi gibi kabullendiği için.
İki kişi çok nadir çıkarız,çoğunlukla hep benim ailemi de dahil eder her yere.
Kardeşim olsaydı da farklı düşünmezdim çünkü evliliğimi biliyorum,kocamı biliyorum.
Güven sorunum yok ama dedim ya evlilikler,insanlar,hayatlar başka başka.
Eşini en iyi sen bilirsin İnci arkadaşımız da sormuş''eşin daha önce seni aldattı mı?''
Ya da böyle bir güvensizlik sorunu yaşadınız mı hiç?Anlar insan bakışından,duruşundan,gülüşünden bile.
En iyi sen bilirsin.Ama sakın bu düşünceni annenle ya da eşinle paylaşma olur mu,
yalnış anlaşılmaya çok müsait bir durum.

ilişkilerinizi,evliliğinizi etkiler.kötü etkiler
sen emin olmaya çalış,eşini gözlemle.bu arada hiç bahsetmemişsin evliliğiniz nasıl gidiyor?
Eşinin sana karşı davranışları nasıl?Belki hamilelilikte daha hassas olduğun için farklı düşünmüş olabilirmisin?

nasıl bir depresyon ki bu?Bunca zaman hiç mi geçmedi?
Eşinin işi çok mu stresli?kusura bakma soru yağmuruna tuttuk ama böyle hassas bir konu da kesin yorum yapamıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…