Çok mu fesatım acaba?

bence aklınıza kötü birşey gelmesin, muhabbetleri arkadaşlıkları sıkıymış belliki, ama neden geç saatlere kadar konuşuyorlarki, kardeşinin şunu düşünmesi lazım : biraz daha az konuşalım az vakit geçirelimde eniştem karısıyla, (ablamla), ilgilensin... biraz abartmışlar konuşmayı, vakit geçirmeyi... olay kardeşinde bitiyor bence, biraz daha düşünceli olsun cnm

Konunuzu okuyunca birşey canlanmadı gözümde, ama ilk yorumu okuyunca gözlerim yerinden fırladı ve daha sonraki bunu yansıtan yorumlar.

Böyle şeyler geçirmeyin aklınızdan, nasıl kondurabiliyorsunuz anlayamıyorum.

Bakın, depresif hallerde insan birini-birilerini seçer..İstemdışı olur bu.Kendisini kendisine iyi hissettiren biridir bu.Nedeni yoktur.
Ve sürekli görüşmek ister, konuşmak ister ve hatta erkek bile olsa onunla uyumak ister.

Bu normal midir hayır, ama zaten hastalığıda normal değil..

Kendi ailesi yerine sizin ailenizi-kardeşinizi tercih etmesinin nedeni şu olabilir büyük ihtimalle; kendini hasta gibi hissettirmeyen kişilerdir.Hepsi bu.

Siz aileside hissettirmiyor diyeceksiniz belkide, ama depresif sorunlar yaşayanların gözlerinden bakmak çok zor.

Bu arada bu tür düşünceleri beyninizde büyütmen,z çok tehlikeli..Ne olursa olsun bir şekilde bu negatifliği eşinize yansıtacaksınızdır siz farketmeseniz bile.

Ne olur yok sayın..

konuyu uzman birine sorup yardım almak en mantıklısı ama
nebileyim annenize durumu anlatsanız ve anneniz kardeşinize hareketlerine dikkat etmesini

söylese ,sanki kendi rahatsız olmuş gibi,belki burdaki baldız-enişte ilişkisi son derece

saf ve temiz olabilir ama madalyonun birde öteki yüzü var..

normalde sık ratlanmasada bir "neşe-gülden karaböcek kardeşler" durumuda bir gerçek..

kimse kusura bakmasın..benimde 3 eniştem var ve içlerinden en küçük olanla aramız gayet iyi,

ama hep saygı çerçevesinde,o mesafeyi ayarlamak gerekir.. eniştemle facede sabaha kadar konuştuğumu bile düünemiyorum...
bekar olsaydım sevgilimle konuşmayı yeğlerdim..yada sevgili adayımla..

sonuçta eniştem ablam sebebiyle sevdiğim biri...
en samimi zamanda bile bunu akıldan çıkarmamak lazım..

ilk yazdiklarinizi okudum yuuuuuuh dedim,
fakat biraz dusundukten sonra olabilirde gecti aklimdan,
ben 1 bucuk yillik evliyim kiz kardesim 17 yasinda ben 20 yasindayim,
kiz kardesimle esim okadar iyi anlasirlarki sakalasirlar gulerler bende onlara katilirim cogunlukla benimle
dalga gecerler
bizde cok farkli sinirlarini bilirler
dusunulmesi bile cok kotu,
ben esinizle kiz kardesinizin kol kola gezmesini normal bulmuyorum,
sonucta kiz kardesiniz 23 yasinda,
hem ne olursa olsun guvenmiyosaniz yalniz kalmasinlar,
sonucta seytanin isi bu atesle barut yan yana olmaz,
her ne kadar kardesinizde olsa esinizde olsa sinirlarini koymalari lazim,
ben karsiyim bu kadar samimi olmalarina kardesinizde cahil degil,
sevgilisi falan yokmu kardesinizin?
ahhh ahhh gunumuzde okadar kotu ornekler varki
bunlar televizyonda bile cikiyo,
aski memnu,
yaprak dokumu,
vs vs vs
hayattan ders almaliyiz asla basimiza gelmez dememiligiz,
herkes sinirini bilmesi gerek

Hep eşinle olan ilişkin sorulmuş ama ben kardeşinle olan samimiyetinizide merak ettim.
Bana asla kazık atmaz diyebilecek kadar güvenirmisiniz mesela?
Eğer kardeşinizle ilişkiniz çok iyiyse bu durumu direk olarak onla paylaşabilirsiniz bana kalırsa.

Ayrıca kardeşinizin sabah 5e kadar eşinizi tutmamalı.Hamilesiniz eşinize yanınızda ihtiyacınız var.
Tabi eşiniz konuşmak isteyip kardeşiniz hadi kapatalım dedikçe diretiyorda olabilir işin iç yüzünü bilmiyoruz.Bunu sırf birileriyle konuşma isteğindende yapıyor olabilir.
Sanırım siz kardeşinizden değil eşinizden şüpheleniosunuz.
Kardeşinizin erkek arkadaşı yoksa,laf arasında eşinize onun biriyle tanıştığı gibi bi gönderme yapıp tepkisine bakın,neymiş değilmiş anlarsınız zaten.
Yinede bu en en son çare olmalı tabi..

bence de haklı arkadaş. Kondurma meselesine gelince, neler oluyor duyuyoruz arkadaşlar. Tabi ki eğlenmesi, yakın olması çok güzel ama nereye varacağı bilinmez, kaldı ki kardeşin iyi niyetli olsa bile erkekler her samimiyete teklifmiş gibi bakabilir. Temkinli olmakda ve iyi bir gözlemde bulunmak şart arkadaşım. Yok öyle şey, olur mu hiç diyenlere aldırma ama aklına da kötü şeyler getirme. Sadece sabırlı ve iyi bir gözlemci ol derim.

Samimi olabilir tabi bunda bence sakınca yok... Ama aklıma takılan bir soru var senıı yatakta bırakıp kardeşinin yanına gıtmesı ve sabaha kadar geyık yapması... Erkek kardesım olsa rahatsız olmazdım ama kız ıse kardesımde olsa rahatsız olurum... Ve bence kardesının sureklı sızde kalması dogru degıl... Seninle konuscagı yerde kardesınle konusuyorsa ben uzulurdum sahsen

yorumlrın hepsini okuyamadım ama demişsiniz ki eşinizin kullandığı antidepresan hapları cinsel hayatınızı etkiliyor. bu sadce size değil herkese aynı olur. buda kadınlara çok fazla ilgi gösteremiceni gösteriyo bana. benim sözlümde kuzenimle çok samimi (idi). sözlümün onu kardeşi gibi gördüğünü bildiğim halde rahatsız oldum. bunu sözlüme şu şekilde söyledim. insanlarla olan çok fazla samimiyetin beni rahatsız eder kıskanırım seni.. samimi olacağın tek insan ben olmak isterim.. annende olsa kıskanırım seni kimseyle paylaşmak istemem.. oda anlayışla karşıladı sağolsun. belki sende direk söylemesen bile böyle dolaylı yoldan söyleyebilirsin. kıskançlığını anlıyorum ama aklına kötü bişey getirme derim ben...

ilaçlar yuzunden cınsel hayatınız pek yok sızde eşınızden ılgı alaka beklıyorsunuz tabı hamılesınız

sızınle bır fılm ızlıyemedı ama kardeşınızle ızlıyor
eşınızın baska arkadaşı yok mu..sırf kardesınız kalsın dıye evı bıle toparladı..

kafanıza takılan soru ısretlerınde haklısınız bencede sız takıp edın sabahlara kadar ne konustuklarını bılıyormusunuz

sızınle daha cok vakıt gecırmesını ısteyın bırlıkte bırseyler yapınn

Böyle gereksiz korku ve şüpheler adamın ömrünü yer bitirir bu gerksiz şüpheleri aklınızdan çıkarın bence öyle birşey mümkün değil sakın bunu kardeşinize eşinizi kıskandığınızı falan söylemeyin bu sözüm meclisten dışarı böyle yaparsanız eşeğin aklına karpuz kabuğunu getirme gibi olur.Böyle kötü şeyler aklında yoksa bile aklına getirmiş olursunuz Allah korusun.Bence hamile olduğunuzdan hormonlarınız tavan yapmış aşıırı duygusal da düşünüyor olabilirsiniz.Erkeklerin bazıları karısını tapulu mal gibi görüp nedense ilgi ve sevgilerini göstermenin gereksiz olduğuna inanıyorlar buçok yanlış bir düşünce.Eşler bazen yanlız kalmak ister birbirlrine özlem duymak isterler bu ilişkinize daha da renk katar gerçekten bu psikolojisini rahatlatabilir,ama bunu sizden tamamen uzaklaşmak manasında değil tabiki sizle de vakit geçirmeside gerekli, her şeyin bir dosajı var. Siz olayı kıskançlığa dönüştürmeden yanlış anlaşılmadan eşinizle beraber daha çok vakit geçirme isteğinizi söyleyin eşiniizi sevdiğinizi belli edin bundan utanmayın en doğal hakkınız o sizin eşiniz sizin hayat arkadaşınız, onla daha çok ilgilenin güzel vakit geçirmeye bakın eşinizin daha çok ilgiye ihtiyacı vardır psikolojik olarak da eşiniz rahatlamak ihtiyacı vardır, siz onun doktoru olun ilgi ve şefkate ihtiyacı vardır bu hem size hem de ona iyi gelecek mutlu bir evililiğiniz olcaktır.Anti deprasan hapları gerçekten cinsel hayatı sıfıra indiiriyor ama bu cinselliğin tamamen bitmesi manasına da gelmez onun doktoru siz olnu psikolojik olarak onu siz rahatlatın sizin yanınızda kendini mutlu sevginizi hissettirmeye çalışın, bakalım size karşı ilgisi artacak ve hep sizle olmak için çaba sarfedecek mi?

Son düzenleme:
sebep ne olursa olsun baldızla eniştenin bu derece yakın olmalarını doğru bulmuyorum ben.herkes sınırını yerini bilmeli.abartılı samimiyete hiç gerek yok bence.bunu mutlaka aralarında birşey olacak diye demiyorum gereksiz buluyorum bir erkek asıl eşine zaman ayırması gerekirken sabaha kadar msn de baldızıyla niye konuşsun ki yada film izlesin benim hoşuma gitmez açıkcası.benim kız kardeşim 2 hafta yanımda kaldı eşimle araları iyidir ama yinede bizi başbaşa bırakmak için elinden geleni yapıyordu çocukları alıp diğer odaya geçiyordu hatta eşim sık sık teyzeniz nerde baldız yine kayboldu deyip onu çağırıyordu.bilmiyorum ama burda kızkardeşin de daha olgun ve ölçülü davranması gerekir.ben her türlü işilkide aşırı samimiyetin getirisi değil götürüsü olduğunu düşünüyorum

Ben bir hadisle baslamak istiyorum yorumuma.. "Herhangi bir erkek, bir kadınla yalnız kaldığı takdirde mutlaka onların üçüncüsü şeytandır." yani ister canimiz kardesimiz olsun ister en uzak tanimadigimiz kadin, esimiz yanliz kaliyorsa seytanda onlarladir..Ben SINIRLARIN bilinmesi taraftariyim..Bir bakis, bir gülüs, bir dokunus seytani harekete gecirmeye yetebilir..Hicbir kardes böyle birsey yapmak icin enistesi ile vakit gecirmez ama dedigim gibi seytanda onlarla oluyor...Belli cercevede samimiyet olabilir ama gece sizinle yatakta olmasi gerekirken onunla film izlemesi bence SINIRLARI baya bir asiyor...Belkide iclerinde suan kötü bir his yoktur ama bu olmayacak anlamina gelmiyor..
Birde biz kadinlarin hisleri cok güclüdür hele konu esimiz ise, egerki icinize böyle bir his doguyorsa yabana atmayin derim....

madem esinin depresif durumlari var...ve baskalarinin nesesi enerjisi ona iyi geliyor,o zaman sen de onun istedigi gibi biri ol....mesela cok somurtkanmisin,surekli biselerden mi sikayet edersin bunun gibi bir suru sey..belliki esin surekli konusan ,anlatan,gulen birilerini ariyor...bence art niyet yok bunda...benim esmde bir keresinde,hic kizkardesin gibi degilsin demeisti...onun kaprissiz oldugunu ve benim gibi sinirli olmadigini dusunurdu....zaeten birbirimize yakin degiliz...ama acikcasi ,en cok esimin ilgisine benim ihtiyacim vardir,eger bu durumdan rahatsizzsam, rahatsizligimi mutlaka dile getiririm...esinizi ,kendinizi siz daha iyi bilirsiniz... bence artniyetli bisey yok diye dusunuyorum...sevgiler..

Sabaha kadar konuşmaları çok yanlış tabi bunu kardeşinin düşünmesi lazım.
Böyle şeyler duymuyoruz değil bu devirde kardeşine bile güvenmeyeceksin yine de temkinli ol derim.

Allah korusun. Umarim korktugunuz sey basiniza gelmez. Esiniz ister kardesi gibi gorsun, ister cocugu gibi gorsun gece yarilarina, hatta sabahlara kadar kardesinizle konusmasi çok saçma. Bunu yasaklamalisiniz. Kiz kardesinizle konustugunu bilmiyor gibi yaparak o saate kadar sizin yaninizda degilde pc basinda kalmasina mani olun. Kim ne derse desin, atesle barut yan yana durmaz. Seytan denen yaratik insani her daim durter. Allah muhafaza...

herkes kendi yaşam biçimini,eşini,kardeşini düşünerek yorum yapıyor tabiiki..
bende bu şekilde farklı bi yorum yapmam...
Ama...

hep konduramadıklarından başına gelmiyor mu böyle rezaletler insanların?
Kızım yapmaz,eşim yapmaz,oğlum yapmaz,kardeşim yapmaz,eşim yapmaz diye diye en sonunda tokat yemiyolar mı hayatlarının ortasına hem de en osmanlısından..

Şüphe etmek iyidir..İnsanı gerçeklere ve doğruya yöneltir.. insanı en kötü sonuca hazırlar,güçlü yapar..
Benimle filmin yarısında uykusu gelen,kardeşimle sabahın 5 ine kadar ,işe gidecek olmasına rağmen, gırgır şamata yapan,sürekli kardeşimin ben de kalması için mücadele veren ve cinsel anlamda sağlık sorunları nedeniyle zayıf olan bi eşim olsa...

İmkansız mı? Hayır.. kendi kanından ufacık çocuklara bile ne pis niyetler besliyo insanoğlu..görmüyormuyuz?duymuyormuyuz?

böyle bi durumda tabiki dönüpte eşine bundan duyduğun rahatsızlığı dile getir diyemem..
Ya yanlışsam diye düşünürüm..hem eşimden hem kardeşimden şüphelerim yüzünden olmak istemem..
Kız kardeşimin evlenmesinden,sevgilisi olmasından,yuva kurmasından filan bahsederim..
Çaktırmadan dini konularla varsa bi fitnesi,onu uzaklaştırmaya çalışırım..

Gerçekten iki ucu pis bi değnek.. çok ince bi çizgi..
yaşamadan da ancak bu kadar yorum yapılabiliyor..Allah kimseyi böyle bir şüpheye düşürmesin..

ahh ah ben yanimda olmalari icin neler vermezdim yurtdisindayim ve vize sorunu var,ayricada esin ne guzel onlarla anlasiyor seviyormus ne var ki bunda benimkide oyledir cok sukur,tam tersi olsaydi guzel olur muydu.

yaprak dökümü dizisini unutmayın...

önlem olarak ne yapabileceğiniz varsa her şeyi yapın.

en derin şüphenizde kardeşinizle konuşun.

Aklınıza kötü düşünceler gelmesin. İyi düşünceler de gelmesin.

Yaş farketmeksizin kız evlâtları, öz babalarının nefsinin tatminine gık çıkartamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…