Cok mu gereksiz bir surpriz olur?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kahvemi aldim geldiiiim. Herkese merhaba.

Oncelikle durumu belirteyim. Yeni evliyim. Daha 2 aycik oldu. Yasim 24. Esim de 27 yasinda. Hicbir sikintimiz yok.

Evlilik oncesi konusurken cocuk icin 3 5 sene beklemek ortak kararimizdi. Biraz mal mulk yapmak istiyorduk. Daha dogrusu en azindan evimizi alalim sonra dusunuruz diyorduk.

Evlendigimizden beri esim cocuk istiyor. Ama bu sabah aksam cocuk yapalim mi seklinde degil. Ortak kararimiza saygi duyuyor. Yegenine bakip ben de istiyorum'lar, televizyonda gorup "benim oglum da boyle olacak ki" tarzi minik laflar seklinde. Reglim geciktiginde cok heyecanlanmisti falan.

Bana gelince. Yapamazmisim gibi geliyor. Yani kendimi anne olarak dusunemiyorum. Ama garip bir sekilde anne olmak istemesem de esimi baba yapmak istiyorum.

Babam bize dugun hediyesi olarak bir ev aldi. Daha dogrusu uyguna bulmus tanidiktan. Almis. Ev alacaginizda satarsiniz ya da kiraya verin karismam diyor. Yasadigimiz ya da yasayacagimiz bir ev degil. Hani ev alalim sonra dusunuruz demistik ya onun icin soyluyorum bunu.

Simdi dusundum de, ben dogum kontrol hapi ile korunuyorum. Esimden habersiz biraksam, sevinir evet ama gereksiz bir surpriz mi olur? Ortak kararimiza saygi duymamis mi olurum? Agzini aradigimda "yanlislikla hamile kalsan belki planli olmasindan daha cok mutlu olurum" demisti.

Ya da hazir evlilik yeni iken bu surpriz hadsizce kacar da ikimize zarar mi veririm? Yani ne bileyim adami zorla baba yapmaya calisir gibi...

zorla değil bence...
belli ki eşiniz de baba olmak istiyor...
evlenmeden önceki düşünceleri, evlenince değişmiş olabilir..
bence eşinizle bu durumu konuşun... yani öyle ağzını aramayın...
dümdüz sorun yani... çocuk ister misin diye...

Eşiniz zaten istekli hiçbir sorun olmaz onun açısından. Ama önemli olan sizin ne kadar istediğiniz. Lohusa psikolojisini az çok biliyorsunuzdur. Sizinde istekli olmanız gerekir.

2 ay bence çocuk düşünmek için çok kısa bir süre tabi kişiden kişiye göre değişir karışmak bizlere düşmez ancak sadece eşinizi baba yapmak için siz hazır olmadığınız halde çocuk yapmayın derim çocuk bu sorumluluk gerektirir annelik gerektiğinde herşeyden fedakarlık etmek demek bunları hazır olmadığınız bir dönemde kaldırabilecekmisiniz bir düşünün. sizinde hazır olduğunuza inandığınız zamanda yine eşinize sürpriz olacak şekilde planlayabilirsiniz biraz yeni evliliğinizin tadını çıkartın derim

Planlıdan daha çok sevinir evet. Planlı çok garip geliyor bana labaratuvar da çocuk yapar gibi ne bileyim. Sevineceğinize inanıyorsanız yapın. Zaten gebe kalmadan hazır olup olmadığınızı anlamıyorsunuz ki.

Senin adam dünden razıymış ayol, şartların müsaitse bence olabilir hiç gereksiz falan olmaz.

ılacı bırakın derım guzel suprız olur
zira ne zaman hamıle kalıcagınıza bılmıyorsunuz bosuna o hormonu almayın yasınızda anne adayı olmak ıcınn guzel yerınde bı yas :)
herseyıın hayırlısı guzelı olur ınsallah

Bence de biraz tadını cıkarın erken..
Allah huzurunuzu bozmasın tabi ama burda ne konular görüyoruz iyice birbirinizi tanıyın. şimdi sorun olmaması ilerde de olmuycagı anlamına gelmıyor

Daha 2 aylık evlisin ..
Çok erken değil mi .. Gezin tozun biraz evliliğinizi yaşayın bence ..
En güzel zamanlarınız bunlar ..

Bence yılınızı doldurun evliliğin tadını çıkarın, başbaşa vakit geçirin.
Bence evlilikte ilk 1 yıl çok önemli.
Daha çok yeni evliliğiniz,heyecanlı dönemleriniz çocuk fikri heycan verebilir ama önceki planınız daha mantıklı.
Arada çocuklu misafirlerinizi eve davet edin yatılı kalsınlar onları ağırlayın çocuğu verin eşinize uğraşsın tüm gün :)
Geleceğe hazırlık şimdiden alıştırma yap falan deyin.
Hem çocuk için birikim yaparsınız hem evlilik iyice oturmuş olur.
Bu benim düşüncem, mutluluklar :)

Eşinizin evli olmak çok hoşuna gitmiş anlaşılan ki hemen baba olmak istemiş :) Bence siz de istiyosanız yapın gitsin :)

Güzel olablir ama bastan belirtmek istedim pek dogum kontrl hapi kullanmayin yumurtaliklari tembelllestiriyor ilerde isteyipde olmazsa üzlursnuz hem cocuk ypmak okdrda kolay degl sip diye olmuyoo deneyin biraz belki nolck belli olmaz.
Dogum kntrl hapini ben tavsye etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…