- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.521
- 133
- 35
Daha nereden kısıp biriktiriyim? Günde yol yemek derken 10'u geçmiyor masrafım. Yemek de mi yemiyim okuldaBence evet spor yapmak istiyorsan belediye parklarına git pahalı kitap alma hatta hiç alma netten kitap oku watped de çok ilginç kitaplar oluyogiyiminide kısıtla ve part time bi iş bul annen baban 500 veriyo diye hepsini harcaman gerekmiyo üniversite zaten masraf demek sende bunu katlama olabildiğince destek ol fazla harcadığını düşünüp vijdan yapıyosan öyledirki mantıklı bir kızsın bunu düşünüyorsun nekadar az harcarsan daha iyi ailen için günlük harcama kotası koy kendine ve düzenli harcama yap eşim bana para veriyo misal pazar için 50 tl ben bazen 20 -30 bazen 40 ihtiyacıma göre harcıyorum 50 verdi diye harcamaya uğraşmıyoeum her gördüğümü almıyorum tasarruf iyidir bence yapmalısın
Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.
Aklıma takılıyor çok mu harcıyorum; ben olmasam aileme kalır bu para onlar daha rahat yaşarlar diye. Hatta benim neyime spora gitmek onlar çalışırken onların parasıyla diye düşündüğüm de oluyor. Ama sonra diyorum ki insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor okutmak için, yurtlarda kalıyorlar onlar zaten en az 400 o da en dandiği. Yaşıtlarım benim gezdiğimin 10 katı geziyorlar ben hala burada vicdan yapıyorum.
Sizce ben çok mu harcıyorum yoksa abartıyor muyum? Bir üniversite öğrencisi ne kadar harcamalı sizce?
Evet seneye ona başvursam iyi olur. Büyük bir kütüphanem olsun istiyorum o yüzden bol bol alıyorum kitapları. Kütüphaneye gitmeliyim sanırım artıkBence uygun bir harçlık olmuş.
Ki kitap kıyafet bile içindeyse ailenden baya az para alıyorsun :)
Kitap için kütüphaneleri muhakkak öneriririm. Ben kütüphanede ki kitapları oku oku bitirdim sanırım
Öğrenim kredisine başvurabilirsin. Eğer çok sıkıntılıysa ama oda geri ödemesi çok faizli
Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.
Aklıma takılıyor çok mu harcıyorum; ben olmasam aileme kalır bu para onlar daha rahat yaşarlar diye. Hatta benim neyime spora gitmek onlar çalışırken onların parasıyla diye düşündüğüm de oluyor. Ama sonra diyorum ki insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor okutmak için, yurtlarda kalıyorlar onlar zaten en az 400 o da en dandiği. Yaşıtlarım benim gezdiğimin 10 katı geziyorlar ben hala burada vicdan yapıyorum.
Sizce ben çok mu harcıyorum yoksa abartıyor muyum? Bir üniversite öğrencisi ne kadar harcamalı sizce?
bence çok harciyosun??Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.
Benim de günlük harcamam 10 tl yi geçmez. 7 yol+ yemekhanede yemek parası. Ne yapayım daha 20'li yaşlarımda eve mi kapatıyım kendimi?bence çok harciyosun??
ben 2002010 yıllarda ünv okurken babam hergün 10 lira harçlık verirdi..
yol parasi gidiş geliş 7 liraydi 3 lira elimde kaldığı olurdu onla birikim yapardim hergün düşün..
yemek aylık 20 lira verirdim okulda yerdim..
hiç para harcamiyordum be:)
işte 3 aylık için 150 lira olup da ayakkabi kıyafet harcadığımı hatirliyorum.:)
nasıl yapmışım ben bunları vay beee dedim :)
babamdan para yetmediği için fazlasini istediğimi bile biliyorum:)
ben hiç eve kapatmadim 5 kuruş olmadan bile gezdim tozdum ohooo.. kitap dükkanlara gidip kitaplarin başinda 4-5 saat kaldim almnadan bile çiktim :)))) aylık bi kitap alirdim tabi. okumazdim ki:)Benim de günlük harcamam 10 tl yi geçmez. 7 yol+ yemekhanede yemek parası. Ne yapayım daha 20'li yaşlarımda eve mi kapatıyım kendimi?
Aylık 500 bana da çok gelmedi ama bunu maddi durumdan bağımsız olarak söylüyorum.
Aileniz zordaysa bence de spora gitmeyebilirsiniz. Kitap için de kütüphaneleri kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
bende aynısını yazacaktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?