Çok mu harcıyorum?

Bence uygun bir harçlık olmuş.
Ki kitap kıyafet bile içindeyse ailenden baya az para alıyorsun :)

Kitap için kütüphaneleri muhakkak öneriririm. Ben kütüphanede ki kitapları oku oku bitirdim sanırım
Öğrenim kredisine başvurabilirsin. Eğer çok sıkıntılıysa ama oda geri ödemesi çok faizli

Hem daha dur işsiz kaldığın dönemelr bile olacak. O zamanlar çok daha kötü bir durum oluyor bundan.

Daha nereden kısıp biriktiriyim? Günde yol yemek derken 10'u geçmiyor masrafım. Yemek de mi yemiyim okulda

İstanbul dasın. Gir bi işe çalış part time...
Ben yüksek lisans dahil hem çalıştım hem okudum. Üstüne düğünümde takılacak takılarımı bile kendim yaptım. Kimseye de yük olmadım.

Evet seneye ona başvursam iyi olur. Büyük bir kütüphanem olsun istiyorum o yüzden bol bol alıyorum kitapları. Kütüphaneye gitmeliyim sanırım artık

canım sen ailene yük değilsin. iki de çalışıyor. bence günümüz koşullarına göre az bile. market alışverişi falan çok pahalı artık, yiyecek içecek o kadar ucuz değil. gencsin elbet giyineceksin. ben 2006 mezunuyum, evimin kirası 300 tl idi o zaman düşün, nasıl bir yüktüm. kendini yük gbi hissetme, hissettirene de lütfen düzgünce konuş. kazanmışsın üni.yi mecbur bakacaklar.

bence 500 le idare ettiğin için ailen sana teşekkür etmeli. geçen sene fotokopiciye her girdiğimde en az 20 tl verip çıkıyordum, yolu yemeği çayı kahvesi suyu derken ciddi gidiyor.

Çok harcamıyorsun, ailene durumu düzgünce ifade et.. Eğer anlamazlarsa çalış kendi paranı kazan bir şekilde...

kitap okumak hüzel ancak kendine kitap almak yerine kütüphanefen alabilirsin .herkesin durumuna göre degisir bu tabiki. yasırlarına bakıp karar verme senin için ne ihtiyac onu düsün. birde babanlara kalan para onlara yetiyormu ona bak

bence çok harciyosun??
ben 2002010 yıllarda ünv okurken babam hergün 10 lira harçlık verirdi..
yol parasi gidiş geliş 7 liraydi 3 lira elimde kaldığı olurdu onla birikim yapardim hergün düşün..
yemek aylık 20 lira verirdim okulda yerdim..
hiç para harcamiyordum be:)
işte 3 aylık için 150 lira olup da ayakkabi kıyafet harcadığımı hatirliyorum.:)
nasıl yapmışım ben bunları vay beee dedim :)
babamdan para yetmediği için fazlasini istediğimi bile biliyorum:)

çok falan değil aileni görevi bu, o zaman kimse bakamaycağı çocugu dünyaya getirmeyecek, İstanbul'da 500 TL üniversite öğrencisi için çok bile iyi. kendini yük gibi hissetme sakın, beni de babam çok zor okutttu, bak şimdi benden rahatı yok, sonuçta meyvesini yiceksiniz. sen bunlara takılma, okulunu oku, benim de ileride çocugum oldugunda belki de tüm param ona ve eğitimine gidecek, yapacak bir şey yok, hayat döngüsü bu, çocuklar kendi masraflarından dolayı aileye karşı vicdanen suçlu hissetmemeleri gerekiyor kendilerini. haa deridn ki kredi akrtım aldı başını gitti, şurayı harcadım, buna bu kadar parar verdim vs. o zaman farklı olurdu, senin giderlerin normal, aşırılık yapmıyorsun. ailen bir kaç sene zorlanacak sonra sen mezun olup çalışınca ohhh mis.

Benim de günlük harcamam 10 tl yi geçmez. 7 yol+ yemekhanede yemek parası. Ne yapayım daha 20'li yaşlarımda eve mi kapatıyım kendimi?

Benim de günlük harcamam 10 tl yi geçmez. 7 yol+ yemekhanede yemek parası. Ne yapayım daha 20'li yaşlarımda eve mi kapatıyım kendimi?
ben hiç eve kapatmadim 5 kuruş olmadan bile gezdim tozdum ohooo.. kitap dükkanlara gidip kitaplarin başinda 4-5 saat kaldim almnadan bile çiktim :)))) aylık bi kitap alirdim tabi. okumazdim ki:)

Okulun sosyal etkinliklerinde mutlaka sporla ilgili aktiviteler vardır.Bizim okulda mesela folklör vardı.. Hem eğlenir hem de spor yapmıs olurduk.. Ayrıca kendinize part time işte bulabilirsiniz.

istanbul gibi yerde hem yemek hem ulaşım hem spora kitaba ve kıyafete 500 lira yetirebiliyorsan bravo. hiç de çok gelmedi bana.

Bence çok harcıyorsun. Başkalarının özel okula göndermesi sana da dilediğini alıp giyme hakkı vermez.
Her ay kitaba 100tl vermek fuzuli. Sınırlama getirmelisin. Bu okumayı sevmek değil de para harcamayı sevmek. Senin sorunun bu.
İlla kitap alacaksan indirimleri takip et veya sahafları kütüphaneleri dolaş.

Gezip tozma konusuna da sınırlama getirmelisin. Bir cafeden şu zamanda en az 30 40 tl civarı çıkarsın. Pahalı marka yerlerde çok takılma.

Para harcama tutkusu bende de var ama özellikle çocuk olduktan sonra törpülendim. Çünkü kolay kazanılmıyor. Anne babana hak ver.

Masrafların gayet normal.
Üniversitedeyken bende senin gibi vicdan yapardım. Bu yüzden çalıştım. Ama dersleri ihmal ettim çoğu zaman.
Hep yük olduğumu düşünürdüm. Üniversite bitti iki sene işsiz kaldım. Düşün psikolojiyi. Azmettim kpss yi kazandım. Şimdi memurum. Aradan 6sene geçti.
Öyle bir an geldi ki bizimkilere destek oldum. Hastalandılar özel hastanelerde tedavilerini sağladım. Ev almak istediler. Kredi çekip yolladım. Şimdi babam "iyi ki okutmuşum" diyor.
O yüzden üzme kendini. Okuluna devam et. Vicdanın rahat olsun. Bu senin en doğal hakkın. Gün gelecek senin ailende "iyi ki okutmuşuz" diyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…