Çok mu harcıyorum?

1000 tl biliyorum. Yurtta veya apartta kalsaniz napacaklardi acaba

Ailen 500 tl yi zor kazanıyorsa çok harcıyorsun bence. Göreceli bir kavram yani çokluk azlık.Aile seni dünyaya getirdi tabiki harca onlar düşünsün demek bence yanlış. Ben okurken ailem dar gelirli olduğundan -baba yok- haftada 3 gün 4er saat okulun kütüphanesinde çalışıyordum. Üniversiteler part time öğrenci çalıştırıyorlar araştırıp başvurabilirsin sende. Öğrenci olduk hepimiz öğrencilik her gün derse gidip akşama da harıl harıl ders çalışmakla geçmiyor. Gezmek,tozmak, hatta çoğu zaman boş vakit geçirmek,sınav yaklaşınca da oturup sabahlara kadar çalışmak..Gezmek tozmak tabiki olacak,olmalı...ama hem kendi sorumluluklarını bilip hemde öğrenciliğini doya doya yaşayabilirsin. Ailen için önemli bir miktarsa senin harçlığın onlar da rahat ederler.

İstanbul gibi bir şehirde yıl 2017, 500 tl ye nasıl ihtiyaçlarınızı hallediyorsunuz?
Bir kazak alsanız, pazarda bile 50 tl yahu!
Bir de yemesi, içmesi, ulaşımı, kitabı dahil!
Üniden mezun olalı 4 yıl oldu, bir kitabımı 100 tl ye aldığımı bilirim.
Maddi gelirinizi bilmiyorum ama, aileniz size laf sokacağı yerde başına taç yapsın bence!

Bende okurken ailemin yanindaydim. Aylik akbil 50 tl dolduruyordum. Onn haricinde 200 lira da aylik harclik bana yetiyordu. Ustelik ozel universitede okudumburslu olarak devlet uni.leri gibi 50 kr a yemek cikmiyordu 5 6 tl idi yemekler.
Fazlasini istesem karsilayabilirlerdi elzem durumlarda isterdim ama 200 bana yeterdi bu sirada sigara da kullaniyordum o da bu 200 e dahil.
Bana gore 500 cok ama spor masrafi falan da varmis. Kitaplariniz vs. Onlari katinca normal.

Ya şöyle ailelere sinir oluyorum ne demek laf sokmak kız ne güzel ailenin yanın da Marmara'yı kazanmış bide laf sokuyolar şükretsinler özel okulda özel yurtta kalmadığına o zaman

Ailen kira vermiyor, aylık 4 bine yakın para giriyor eve. Senin suanki 500 liran liseden daha ucuza geliyordur. Dersanesiydi,servisiydi daha çok tutuyormustur belki. Sporu bırakma ,hem zihnine hem bedenine yatırım. Bence çok harcamiyorsun. Ailenin durumu da kötü değil,asgari ücret alsalar tamam da 4bin az bir para değil. Seneye öğrenime basvurursun o zaman,olur biter. Şuan bence sadece kitap masrafını kis,kütüphaneden kirala. Onun dışında sporu falan bırakma.

Bu sorunun cevabı ailenizin gelir durumuna göre değişir. Şimdi evine beş-altı bin ve üstü maaş giren bir aile ile üç bin tl maaş giren bir ailenin çocuğuna sağlayabileceği imkanlar çok farklı. Bu çocuk sayısına, mal varlığına göre de değişir zaten. Aileniz zorluk çekiyorsa bazı şeylerden tasarruf edin, kendinizden yüksektekileri değil alçaktakileri de görün, ne fakir aile çocukları da var sizin imkanlarınızın yarısına bile sahip olmayan. Tamam insanlar çocuklarına ellerinden geleni yapmalılar ama bunu bahane ederek çocuklar da imkanları zorlamamalı. Ben çocukken anneme bir şey aldıramayıp da isyan ettiğimde sonradan nasıl içim yanardı, nasıl pişman olurdum anlatamam.

Anne babanın çocuğuna verdiği para asla gözüne gelmez . Hem o bütçeyi size ayırmışlar ki veriyorlar çok zor bir durumda olsalar sizi parayı daha dikkatli harcamanız konusunda uyarırlardı diye düşünüyorum niye laf soksunlar.Bunu ailenle açık açık konuş. Bunları kızımı üniversitede okuturken maddi imkansızlıklar yüzünden birçok şeyden mahrum bırakmak zorunda kalan biri olarak yazıyorum içimde çok büyük yaradır bu . Keşke elimizde olsa da sizler için en iyisini yapabilsek.

Ben okurken üniv.kantinin de çalışıp hem de okuyordum.Babamın 1 kuruşunu almadım .Bursla okudum şehir dışında.İstanbuldaysan bedava spor yapabileceğin belediyenin bir sürü tesis var ücretsiz spor yapabilirsin.Kitap alacaksan en uygun internet kitapçılarından alabilirsin arada da bnce kıyafet elbette alacaksın ama şunu unutma kimse ile yarış yapma sen kendinle yarış.Kılık kıyafetlerine değil de becerilerine özenti duy yoksa bunun sonu yok

ben de istanbulda okudum bu sene mezun oldum. yurt - ev paranız hariç 500 tl fazla değil durumunuz sıkışık değilse eğer. yemeği okulda yiyebilirsiniz öğlenleri en azından 2-3 tl yi geçmez diye düşünyorum. Kitap için de çok seviyorsanız sahaflardan alabilirsiniz ya da kütüphanelerden alabilirsiniz 3 hafta süresi oluyor ve bir kere uzatabiliyorsunuz. kıyafet için de istanbulda outlet mağazalar var defolu değil geçen sezondan kalan ürünler oluyor oradan alışveriş yapabilirsiniz spor konusunda da yurtta kalıyorsanız olmaz ama evde kalıyorsanız youtube dan video açıp salonda yapabilirsiniz yurtta kalıyorsanız da kadıköy belediyesinin ücretsiz spor alanları oluyor bir araştırın üniversitenin de ücretsiz ya da çok uygun spor tesisleri olmalı en kötü açık havada yürüyüş yaparsınız bence.

Bence çok değerli az bile. Ben bin TL harcıyordum okurken ama yurt parasını yol parası kurs parası kitap ye iç bir sürü masraf yani . Birde bizde sadece baba çalışıyordu. Bence ekonomiksin bile ayda yüz TL yol en azından spor falan da yüz lira falan. Ailen klasik bir aileyse yani kitap okumak olmayan spor falan yapmayan onlar göze batıyordun .Yoksa anne babanın görevi sana bakmak kendini kötü hissetme .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…