Çok mu harcıyorum?

kitaba aylık 100 veriyosanız size tavsiyem kendinize tek seferde 200-300'e bi kindle alın tüm kitaplarınızı ordan okuyun her ay boşa para vermezsiniz.Ayrıca para çok değil bence hatta az, ama sen kendini etrafındakilerle kıyaslama.Benim okuduğum okulda da Porsche'ye binenler aylık çantaya 30-40 bin harcayanlar vardı kendimi onlarla kıyaslasaydım intihar ederdim sanırım, elindekilerle mutlu olmaya ve okulunu bitirmeye bak bi an önce.

Buraya kadar Gerçekten aileni düşündüğünü onlar için üzüldüğünü düşünmüştüm.
Ama yukarda ki sözlerinden sonra nasıl bir bencillik içinde olduğunu gördüm ve ben ailen için üzüldüm.
Yazık.

Kitaba 100 lira vermenin nesi fuzuliymiş acaba? Bütün kitapları internetten indirimli alıyorum zaten. Pahalı marka yerlere hayatımda gitmedim bir yemeğe en fazla verdiğim para 20 tl'dir şimdiye kadar ki en dandik burger gibi yerlerde 10 tl'den aşağı yemek yenmez ki ona da ayda yılda bir giderim. Para harcamayı sevdiğim yok herkesin yaptığı yaşamak için insani şeyleri yapıyorum. Siz para harcamayı sevişinizi benim üzerimden çıkarmaya gelmişsiniz anlaşılan

Hahahah ailem için üzüldünüz mü gerçekten? O kadar bencilim ki bazen bütün günümü yenek yemeden geçiriyorum, en son ne zaman sinemaya gittiğimi hatırlamıyorum. Telefonumu bile kendi harçlıklarımdan biriktirip aldım. Elalem çocukları için yılda bilmem kaç bin para versin bizimkiler de sigara içerek benim bencilliğime yansın. Vay anasını. Her bencil evlat benim gibi olsa keşke...

Haksızlık. Onlar neyle uğraşıyor biz neyle. Keşke doğmasaymışım.

Ben kızımı 3 yaşındayken kreşe verdim, üç yıl özel bir kurumda kreş-anaokuluna gitti, ayda bin lira veriyordum. Sebebi de iyi bir yabancı dil temeli almasıydı öncelikli olarak. Ben 3 yaşındaki çocuğa bile o kadar veriyorsam seninki çok değil.

Ama öncelikli olan ailenin gelir durumudur tabi ki. Kimine çocuğa harcadığı 10 000 tl bile koymaz, kimine 100 tl bile çok gelir. Burada dikkat etmen gereken şey ailenin durumunu suistimal etmeden ihtiyaçlarını karşılamandır.

Ayrıca "normal" olan hiç bir aileye evladına harcadığı para yük gelmez. Keşke elimizde olsa da herşeyin en iyisini yapabilsek deriz. Ama elimizde olanın fazlasını verdiğimiz halde hala açgözlülük yapılıp dahası istenirse o biraz dokunabilir. Sen de öyle yapacak bir kız değilsin görünüşe göre zaten. İçin rahat olsun o yüzden

Sen bir saygılı ol da bir daha oku yazdıklarımı. Kötü bir şey mi yazmışım? Öğrenci insanın kısıtlı bütçesiyle spora gitmesi, her istediğini alması FUZULİ. Bu kadar.. Sonradan indirimli kitaplar, her ay kıyafet almıyorum demeler çıktı.

Madem sordun ben de fikrimi yazdım. Burada pohpohlayan bir kaç mesajdan sonra benim anne babana hak ver demem zor geldi anlaşılan. Hem kredi ödeyip hem de sana düzenli para gönderen insanlar onlar.

32 yaşımda ev geçindirip ayrıca evin o kredisi ödeyen, çalışarak ne kadar zor para kazanıldığını öğrenen, senden tecrübeli biriyim. Part time çalış da gör o zaman harcamayı banane.
Ben de üniversite okudum ama hiç ailem hakkında bu şekilde düşünmedim.
Doğurdular mecburlar diye düşünülmesi hoşuna gitmiş olabilir. Beni bağlamaz. İstediğin kadar harca o zaman.

bence harcadığınız para çok değil inşallah okuduğunuz bölümü en iyi şekilde bitirirsin benimde 3 tane yavrum var onlarda inşallah yıllar sonra üni okusunlarda bende maddi zorluk çekeyim sen maddi yönden düşünme bence bu annenin ve babanın görevi

Şimdi anlaşıldı. Klasik özenti hayat tribiymiş bana yazılanlar.
Biraz daha büyü geçer inşallah.
Yarı yaşınızdaki birinin bu durumundan zevk alan birisiniz anlaşılan. Kitap okumak ve spor yapmak özentilikse kurban olun öyle özentiliğe siz. 500 lirayı yettirmeye çalışıyorum dedim en başında. Biraz matematik bilginiz varsa o parayla neyin nasıl alınıp alınamayabileceğini tahmin etmeniz lazım az çok.

500 bana da çok gelmedi.. ailenin durumu çok mu kötü? Başka kardeşlerin var mı üni okuyan? Annen çalışıyor mu?

Bu soruların cevabı hayır ise vicdan yapacak bir durum yok bence...

Bana fazla gelmedi.
Ailenizin yanında değil farklı bir ilde okusanız bunun 2 katına ihtiyacınız olurdu hatta.

Tecrübelerimden faydalanman için harcadığım zamana yazık. Ben de üstünkörü 'aaa lütfen öyle düşünme gez toz ailendir bakacak tabi' yazıp bencilliğe ilk adımlarında teşvik edebilirdim ama samimi davranmayı seçmiştim.
Senin yaşında para biriktirenler var tercih meselesi beni bağlamaz.

Evet o yazdıkların komik gelmişti. Hadi selametle.

500 bana da çok gelmedi.. ailenin durumu çok mu kötü? Başka kardeşlerin var mı üni okuyan? Annen çalışıyor mu?

Bu soruların cevabı hayır ise vicdan yapacak bir durum yok bence...
Annem çalışıyor daha önce de belirttiğim gibi 4 bine yakın para giriyor eve kardeşim de yok. Sadece bin lirası krediye ödeniyor o da tamamen keyfi bir ihtiyaç için çekildi ev, araba vs değil.

Annem çalışıyor daha önce de belirttiğim gibi 4 bine yakın para giriyor eve kardeşim de yok. Sadece bin lirası krediye ödeniyor o da tamamen keyfi bir ihtiyaç için çekildi ev, araba vs değil.

O zaman vicdan yapacak kadar büyük bir harcama değil harcamanız daha fazla artırmayın bence ideal

Bir tek siz tecrübelisiniz sanırım bu kk'de. Teşekkürler kendinize has tecrübelerinizi paylaştığınız tek insan olduğunuz için.

Istanbul gibi bir yerde 500 tl cok degil bence. Kitap okumayi luks olarak sayma derim. O da egitimin ve kisisel gelisimin bir parcasi diye dusunuyorum.

Mesela okulun bittikten sonra işe girdiğinde kendi paranı(!) kazanmaya başladığında spora gitseydin.
Her ay 100 TL kitaba vermek yerine cep telefonunda bir dünya uygulama var onunla kitap okuyabilirsin.
Sinemaya gitmeyince bir yerin eksilmiyor, he kıskançlıktan ölmezsin ama ailene karşı hırçın bir kız olmuşsun.
Elalemden sanane? Sen kendi kendine yetinmeyi bil.

Aman her evlat senin gibi olmasın. Senin gibisi evlerden ırak.

Özenti olmayın.
Bizde öğrenci olduk, elinizdeki ile yetinmeyi bilin.
Ben Eskişehir de okudum 600-700 le gecinirdim , hiç gencim gizmeyelim mı, spor yapmayayim mı demedim. Derdim okulumu bitirmekti , yarışmak değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…