cok mükemeliyetciyim bu bir sorun mu ?

senin için ayrı çevrendekiler için ayrı sorun bu...
sürekli uyulması gereken kurallar bütünü, bitmeyen planlar, kararsızlık, başkalarını değiştirmeye çalışma, memnuniyetsizlik, aşırı tepkiler, affedememe...
sürekli sırtında bu yüklerle dolaşmak zor olsa gerek. bu sana hem mutsuzluk hem yalnızlık getirir ve bence bir uzman yardımı gerektirir.

mükemmelliyetcılık cok farklı bır dunya.Baskalarının mukemmel olması demek degıl, senın mukemmel olman gerekıyorkı mukemmellıyetcı olasın.sendekı bu durum ozguven eksıklıgınden kaynaklanıyor kadına borek goturmussun almamıs belkıde sana öyle geldı neden hemen yargılamaya yoluna basvuruyorsunkı bızımde hayatımızda zaman zaman oluyor bu durumlar ama hemen vay efendım benı gordu gormemezlıkten geldı ben artık bu ınsanlar konusmam yerıne acaba gercekten gormedımı yada ona karşı yanlıs bır hareketımmı oldu dıye dusunuyoruz.

hata ınsanlar ıcın ablanda olsa hata yapabılır onemlı olan bu hatayı gormek onune gecebılmek.buyuk ıhtımal aılenın ıstemedıgı bır kısıyle evlılık yasıyor yada kacarak evlendı sende bunu aıleni üzüdugu ıcın affedemıyorsun.hayatındakı herkez senın gıbı yalan soylemeyen haksızlık yapmayan olamıyor malesefkı bazı ınsanları bu sekılde kabul etmek zorunda kalıyoruz.egerkı sana zarar verecek durumda tabıkıde hayatından cıkartacaksın durduk yere kımseye küslük konusmamazlık yapmak nedır ben bılemedım.

Türkiyede yaşıyosun, herkes işini yapamıyo malesef, işsizlik diye bişey kim ne iş bulursa onu yapıyo, senin tuzun kuru galiba ve anlattıkların artık paranoya sınırlarına giriyo iyi bari evlenmiş çocuk yapmışsın eşin 10 numara heralde ya da bebeğinde kusur buluyomusun

yurt disinda yasiyorum ben malesef esim 10 numara degil hatta cok kusuru var ben ona kusursuz es görevlerimi yerine getiriyorum kendisi diyor bunu ben degil bebegimede iyi bakiyorum esim bu konuda yardimci degil..zaten su an bunun sikintisi var bende..bebegim daha yeni..3 bucuk aylik.gördügüm en sorunsuz en uyumlu bebek.
neyse dedigim gibi esimde cok sorun var ben bunlari halletmeye calisiyorum cünkü esim bunu hakediyor..tertemiz bir kalbi var ve cok dürüst.benim insanda aradiklarim onda var ama es olarak evet cok kusurlu..onalri ben törpülüyorum düzeltiyorum ve cok zor ..
Türkiyedeki is sartlarini biliyorum..benim calistigim en son sirketimde amirim hep söyle derdi caniniz sikkin olabailir bu sirket bes para etmez olabilir paraniz az olabilir ama buraya gelen müsterilerin sucu degil onlara iyi davranmak ve guler yüzlü olmak zorundasiniz derdi ve coook hakli)

ablamin yaptigi tamamiyle bana karsi bir haksizlik ve kötülük ve asiri derecede kiskanclik..bunlar benide esimide etkiledigi gibi annemde cok üzüldü diger karderslerim ablamin psk bozuk oldugunu düüsnüyorlar cünkü nerdeyse 27 senelik evlilik ama hala mutsuz öfkeli hayata ve insanlara karsi..
ben eski isim dolayisiyla aciklamak istemiyorum isimi yüzlerce bayanin bir arada oldugu bir ortamda calistim ve inanilmaz seyler gördüm sahit oldum..insanlardan o kadarda tiksindim..
özgüven demissiniz özgüven eksikligi..aslinda benom sorunum fazla özgüven..kendimi cok severim ve cok cesur insanim,korkum yok.

küs kalmak değil de mesafe koyarım. diğer yazdıkların bende de var...

tecrübelerin ne diyor peki..
yani seni bakışıyla gülüşüyle vs. huylandıran insanlar hakkında sonradan haklıymışım dediğin çok oldu mu.
o zaman algıların kuvvetli demektir. hislerine güven. ve insanlarla ilişkilerine bu şekilde devam et bence.
çünkü insanlar birbirine genellikle yarardan çok zarar veriyor. yarar göreceğin zaten çok çok az insan oluyor hayatta.

ama tecrübe etmediysen, belki biraz paranoyaklık yapıyorsan boş yere insanları kendinden uzak tutuyor da olabilirsin.
sorunun cevabı sende yani.

hic yanilmadim canim yaa malesef acaba dediklerimde bile kötü seyler cikti..artik guvensizlik bundan kaynaklaniyor zaten

kuralcı olmak kötü bir şey mi ki? elbette mükemmelliyetçi olmak zor... zihninde hiçbitmeyen işler yığını. ama işimi çok güzel yapıyorum mesela ben. hatta bu yüzden iş arkadaşlarım tarafından sevilmiyorum! evet evet, onlar yata yata para kazanıyor, bense başlarına iş çıkarmış gibi oluyorum... o yüzden bana cephe alanlar bile var.

biz mükemmelliyetçilerin derdi, herkes mükemmel olsun değildir, herkes işinin gerektirdiğini yapsındır. herkes insan gibi insan olsundur. bir hazırclılık,vurdumduymazlık, plansızlık,dedikodu,yalan,sahtekarlık vs olmamasıdır. zaten bunlar olursa dünya mükemmel olur. o mükemmellik bu mükemmellik yani :)

Son düzenleme:

evet, işte bunu diyorum!

tam olarak mükemmeliketcilikten kastim bu iste:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…