isini olmasi gerektigi gibi özenle ve tabiki gulumsemeyle yapmaktir..isini seviyorsam zaten yaparsin ama bazi insanlar sanki o koltuga zorla oturtmuslar gibi tavirlari.ayni bebek bakicilar gibi bebekelre eziyet eden yaratiklar..istemiyorsan yapma bebeklere acimiyorlar gordukce bide bebegim var zaten kimseye guvenmiyorum kizimi bebegimi kimseye emanet edemiyorum etmemde bazan babasina bile hirpaliyor kizior kafayi yiyorumm..
evet haklisin dünya mükemmel degil ama insanlar iyi niyetli degil..o kadar azki,..
Türkiyede yaşıyosun, herkes işini yapamıyo malesef, işsizlik diye bişey kim ne iş bulursa onu yapıyo, senin tuzun kuru galiba ve anlattıkların artık paranoya sınırlarına giriyo iyi bari evlenmiş çocuk yapmışsın eşin 10 numara heralde ya da bebeğinde kusur buluyomusun
mükemmelliyetcılık cok farklı bır dunya.Baskalarının mukemmel olması demek degıl, senın mukemmel olman gerekıyorkı mukemmellıyetcı olasın.sendekı bu durum ozguven eksıklıgınden kaynaklanıyor kadına borek goturmussun almamıs belkıde sana öyle geldı neden hemen yargılamaya yoluna basvuruyorsunkı bızımde hayatımızda zaman zaman oluyor bu durumlar ama hemen vay efendım benı gordu gormemezlıkten geldı ben artık bu ınsanlar konusmam yerıne acaba gercekten gormedımı yada ona karşı yanlıs bır hareketımmı oldu dıye dusunuyoruz.
hata ınsanlar ıcın ablanda olsa hata yapabılır onemlı olan bu hatayı gormek onune gecebılmek.buyuk ıhtımal aılenın ıstemedıgı bır kısıyle evlılık yasıyor yada kacarak evlendı sende bunu aıleni üzüdugu ıcın affedemıyorsun.hayatındakı herkez senın gıbı yalan soylemeyen haksızlık yapmayan olamıyor malesefkı bazı ınsanları bu sekılde kabul etmek zorunda kalıyoruz.egerkı sana zarar verecek durumda tabıkıde hayatından cıkartacaksın durduk yere kımseye küslük konusmamazlık yapmak nedır ben bılemedım.
insanlarin eksik özelliklerine dayanamiyorum..yanlis anlasilmasin herkesi oldugu gibi severim kabul ederim ama..bir yalan yakalarsam yada yakalamadim ama bakisi beni rahatsiz etti mesela samimiyetsiz geldi yada gülüsü cok rahatsiz olurum..birisinin bir yanlisi ondan hemen sogutur beni..gicik bir hareketten nem kaparim hemen..insanlarin guze yada cirkin zengin yada fakir bunlar degil beni rahatsiz eden..ufacik bir hareket bni sogutur insandan, guvenmem artik mümkün olmaz..ailemdede öyle ablam bir hata yapti bana konusmuyorum simdi cunku artik konussamda anlamiyok..guvenim yok..
tecrübelerin ne diyor peki..
yani seni bakışıyla gülüşüyle vs. huylandıran insanlar hakkında sonradan haklıymışım dediğin çok oldu mu.
o zaman algıların kuvvetli demektir. hislerine güven. ve insanlarla ilişkilerine bu şekilde devam et bence.
çünkü insanlar birbirine genellikle yarardan çok zarar veriyor. yarar göreceğin zaten çok çok az insan oluyor hayatta.
ama tecrübe etmediysen, belki biraz paranoyaklık yapıyorsan boş yere insanları kendinden uzak tutuyor da olabilirsin.
sorunun cevabı sende yani.
senin için ayrı çevrendekiler için ayrı sorun bu...
sürekli uyulması gereken kurallar bütünü, bitmeyen planlar, kararsızlık, başkalarını değiştirmeye çalışma, memnuniyetsizlik, aşırı tepkiler, affedememe...
sürekli sırtında bu yüklerle dolaşmak zor olsa gerek. bu sana hem mutsuzluk hem yalnızlık getirir ve bence bir uzman yardımı gerektirir.
hic yanilmadim canim yaa malesef acaba dediklerimde bile kötü seyler cikti..artik guvensizlik bundan kaynaklaniyor zaten
yanlis anladin tabiki onu demek istemedim begenmedim degil..bazi insanlar gülüsüyle alay eder yada bakisiyla elestiri seni..hic basiniza gelmedi biyik altin gülmek gibi ben onu demek istedim..bazi insanlar bunu anlamaz bile ama ben görürüm hissederim ve hic yanilmadim..
kuralcı olmak kötü bir şey mi ki? elbette mükemmelliyetçi olmak zor... zihninde hiçbitmeyen işler yığını. ama işimi çok güzel yapıyorum mesela ben. hatta bu yüzden iş arkadaşlarım tarafından sevilmiyorum! evet evet, onlar yata yata para kazanıyor, bense başlarına iş çıkarmış gibi oluyorum... o yüzden bana cephe alanlar bile var.
biz mükemmelliyetçilerin derdi, herkes mükemmel olsun değildir, herkes işinin gerektirdiğini yapsındır. herkes insan gibi insan olsundur. bir hazırclılık,vurdumduymazlık, plansızlık,dedikodu,yalan,sahtekarlık vs olmamasıdır. zaten bunlar olursa dünya mükemmel olur. o mükemmellik bu mükemmellik yani :)
tam olarak mükemmeliketcilikten kastim bu iste:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?