Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev olayını bende çok kafama takıyordum aşırı mutsuzdum komşu sebepleri nedeniyle ama saldım artık yani istediğim tarz evler çok uçuk rakama 3 günlük dünya daha yaşımız da genç elbet bir gün alırız kafasına girdim saldım valla yoksa insan kafayı yicek her gün bir zam her gün bir dert bir de eve uzulemicem tek kira da ben miyim (Seda Sayan'ın kalkın kriz var diyip oynaması gibi oldu )

Cihat çiçek hocamı tanımanizi çok isterim. Kendisi ev almam konusunda bana aydınlanma çağı yaşatmıştır. O kadar güncel verileri var ki emlak ve yatırım konularında lütfen diğer videolarına da bakınız.

Hanımlar lütfen sakin olun üsluplara dikkat edin ve konu belli ki bıçak sırtı, hop diye siyasete dönebilir aman dikkat siyaset yasak.
Siyaset olmasın demiştim, sandık mandık bir şeyler yazılmış, ayrıca reklam sayılabilecek videolar paylaşıp diğer videoları seyretmek için yönlendirme de yapmayın rica ediyorum.
Çok siyaset yapasınız varsa siyaset bölümünde haber içerikli konular var: Siyaset Meydanı
Orada tartışmak burada kurallara uymamak kadar keyif vermiyor sanırım.

Pazar günü emlakçıya girdik, biz dahil 3 aile vardı.
2 si aldılar evleri biz alamadık.
Yok yani bende de var para ama üstüne koyamadım, kredi de çok çekemiyorum alamıyorum
Zaten parayı artık tl de tutma Dilhun.

Altın, döviz neye yeterse onu al.

Aynı şeyi bende düşünüyorum ya bir site yapılıyor en kötü dairesi bir buçuk milyon bir bakıyorsun dolmuş.
Hayret ediyorum bu millet bu parayı nerden kazanıyor
Hayır aynı ülkede farklı dünyalarda mı yaşıyoruz nedir?

Konu sahibi ALLAH yardımcınız olsun. Umarım gönlünüze göre bir ev bulursunuz.

Arabayi satmazsan araba yaslandikca 3 kurusa gidicek, arabayi degerlendirip eve yatirirsan ev her zaman prim yapar.
Artık öyle değil kardeş arabalar şarap misali yıllandıkça pahalanıyor :) 2018 de 67 000 TL ye aldığım aynı arabayı şuanda 210.000 TL ye zor alıyorum.

Şöyle düşünün, 1-2 yıl sıkıntı çekersiniz ama maaşlara zam geldikçe ödediğinz rakam maaşınızın daha azına tekabül edecek. Sıkıntı çekmeden mal sahibi olmak mğmkün değil. 2020 Ocak2ta ev aldık. Bu mayısta borcu bitiyor. Aylık 10 bin ödüyoruz, elimize 6 bin kalıyor şu an. Kendimizden kıstık ama mayısta da bitiyor işte. Aldığımız bütün para beslenme ve faturaları gitti. Kendimize tek tük bir şeyler aldık. 2 yıldır güzel bir tatil yapamadık ama bu yaz acısını çıkartacağız. O yüzden alınabilir bir risk 1-2 yıl için.

Aynı şeyi geçen hafta yaşadım ben de. 2 aileydik, diğerleriyle beraber gezdik evi, onlar el sıkıştı. Biz çıktık. Bir de benim anlamadığım diğer ailelerde hep atılan taraf erkekler oluyor, bizimki resmen benim yanımda gelmek için geliyor Daha bir kere gel ev buldum, gidelim bakalım dediğini duymadım. Kredi için uğraştığını, fikir edindiğini görmedim. Hep ben uğraşıyorum. Ev almasak da olur ama alsak iyi tabi modunda. Yoruldum ya..

Eşimde koşturuyor hani ondan yana sıkıntım yok.
Eve göre kredi çıkıyor bazen eksik kalıyor bazen de bizim maaşlar asgari ücretin biraz üstünden yatıyor ( resmi de daha az )
Geri kalanını elden alıyoruz o yüzden de bordro da az göründüğü için az kredi çıkıyor.
Yani hep kaçıyor bir şeyler :/

Ama gelenler çatır çatır alıp gidiyorlar

Aynı benim kocam :)

Ev almazdan önce 2 yıl ciddi araştırma içine girdim. Onlarca ev gezdim daha 1 tanesini bile eşim bulmamıştır.

Aldığımız evin sahibi ile ben konuştum , ben pazarlık yaptım , tapuya ben gittim yanımda eşim yoktu , dedim ki evi alacağız yarın geleceksin değil mi , diyor ki bana sen bu işi de çözersin :) Dedim ki pazardan elma mı alıyorum . Sonuç evin satışı için tapuya yalnız gittim:)

Ne güzel almışsınız, böyle olunca benim hevesim de gidiyor, hatta geçen hafta biz farklı dünyaların insanı mıyız acaba diye düşünüp durdum şaka bir yana çok içerliyorum, kendi kendime kürek çekiyormuş gibi, hep bizi ben mi düşüneceğim diye korkuyorum. Size maşallah, Allah bana da öyle sabır ve azim versin

Rabbim size de daha güzellerini nasip etsin inşallah . Maalesef bir şey sahibi olmak istiyorsak bu erkeklere biz yön vereceğiz:)

Hem ev satıyorum hem de yeni ev bakıyorum şu ara. Eve bakmaya gelenlerle ilgili kitap yazabilirim

Pazar günü bir aile geldi mesela, kadın odaların kapısından baktı, sadece adam dolapların içine kadar açtı. Oha dedim aile evi burası açmayın kapakları. Ama o ailede kadının söz hakkı olmadığını çok net anladım mesela.

Birinde de bi teyze daha kapıdan girer girmez ayyy çok tadilat lazım dedi. Daha bi ayağı dışarda ama. Ve evimin tadilata ihtiyacı yok

Biri tavan alçakmış dedi. Standart apartman dairesi işte üç metre yüksekliği var. Üst katla konuşur yükseltirsiniz tavanı dedim bozuldu

Sizinle aynı durumdayız, gelirimiz bile aşağa yukarı aynı fakat bizim sırf kira+fatura+ısınma ile beraber aylık 5 bin giderimiz var, ekten çıkan masrafları yeme içme, çocukların masrafları saymıyorum bile. Arabayı satıp üstüne kredi çekerseniz ancak ortalama bir ev alabilirsiniz şuanda ki ekonomik durumlara göre. Ayrıca yoksulluk sınırının 9.500 olduğu ülkede artık 12-15 bin maaşlar ortalamanın bile altında kalıyor, dövize çevirince komik ötesi maalesef. Ülkenin küçük ilçelerinde bile 2 binden aşağa kiralık ev kalmadı. Biraz bekleyin ve elinizdeki parayı bir şekilde büyütüp aynı zamanda birikim yapmaya çalışın. Biz de arabayı elden çıkarmaya göz alamadık, hem ev fiyatları ile yarışır oldu hem de çocuklu olunca arabasız çok çok zor oluyor. Artık ticaret, ev araba alım satımı sadece zenginler arasında yapılıyor, orta direk anlayışı kalmadı dolayısıyla çoğumuz maalesef yoksul veya ortalamanın altı sınıfına giriyoruz.

Artık öyle değil kardeş arabalar şarap misali yıllandıkça pahalanıyor :) 2018 de 67 000 TL ye aldığım aynı arabayı şuanda 210.000 TL ye zor alıyorum.
3 yasinda arabadan bahsediyosun, bekle bakalim 10 sene daha ev ne oluyo araba ne oluyo, Allah askina gayrimenkulla araba kiyasliyosunuz yabu.????

3 yasinda arabadan bahsediyosun, bekle bakalim 10 sene daha ev ne oluyo araba ne oluyo, Allah askina gayrimenkulla araba kiyasliyosunuz yabu.????
2014 model 48 bine aldığım arabayı şu an 240 bine satabiliyorum. 7 hatta 8 yaşında alet Ha arabadan yatırım olmaz tabi ki o ayrı mesele.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…